Palacinke punjene pil. mesom i gljivama R | 
 
    Post Reply  
   | 
  
| Author | |
   
   Zoki  
   
   Fit moderator  
   Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Topic: Palacinke punjene pil. mesom i gljivama RPosted: 21 Travanj 2010 at 22:47  | 
 
| 
   
    
   
Palacinke punjene pilecim mesom i gljivama (R) 
   
  Ovo više preferiram za ekipu koja je na masi ili održava kilažu.. i koja se ne libi malo više kalorija unijeti tijekom rucka. ![]() ![]() Sastojci: 4 porcije za palacinke š mala kemijski netretirana naranca š50 g glatkog brašna 3 jaja, š89; žlice soli š0 grancica timijana 50 g rastopljenog maslaca 375 ml mlijeka maslac ili ulje za prženje za nadjev 5 komada proljetnog mladog luka 250 g šampinjona 2 žlice soka od limuna 500 g pileceg mesa 2 žlice ulja, sol i papar 200 g kiselog vrhnja Priprema: š Narancu u vrucoj vodi oprati i obrisati. Koru naribati, sok ocijediti i spremiti ga sa strane za pripremu nadjeva. Razmutiti jaja, brašno, narancinu koricu, sol i listice od dvije grancice timijana. Naizmjence dodavati rastopljeni maslac i mlijeko sve dok tijesto ne postane polutekuce i bez grudica. Pokriti ga i ostaviti da 30 minuta miruje. 2 Proljetni mladi luk ocistiti, oprati i narezati ga na tanke kolutice. Gljive ocistiti, obrisati vlažnom krpicom te ih narezati na tanke ploškice i odmah pokapati limunovim sokom. 3 Pileca prsa narezati na trakice. Zagrijati jednu žlicu ulja te na njemu brzo popržiti meso sa svih strana. Posoliti ga, izvaditi s tave i spremiti sa strane. Preostalo ulje zagrijati i na njemu naglo propržiti gljive 5 minuta. Nakon 3 minute dodati proljetni mladi luk. Na kraju umiješati pilece meso i nadjev dovršiti prema uputstvu desno. 4 Na vrucoj masnoci ispeci 8 palacinki, napuniti ih i poslužiti. Hranidbena vrijednost jedne porcije: 450 kcal/š700 kJ 22 g bjelancevina 27 g masti 28 g ugljikohidrata Izvor:imp.hr Ako slijedi trening cca. 2-3h poslije ovakvog rucka, ovo ne bi trebao biti neki problem. I preporuka je naravno da ne jedete ovo svaki dan, nego da se zaguštate š u nekoliko tjedana. Dobar tek! ![]() Edited by Zoki  | 
 |
| 
   
     
     Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
     
   
   | 
 |
![]()  | 
 |
   
   ena:)))  
   
   Pali po spravama  
    
   Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Posted: 21 Travanj 2010 at 22:50 | 
 
| 
   
    
   lijepo izgleda na slici ... al gljive i piletina brate... 
 
   
  no way... meni uvijek od gljiva bude loše, kako god ih pripremim... uffff...   
fino palacinke+ nutella, stari frendovi, pola litre mlijeka.... i za cijeli dan imas i UH i M i P ... hehehehe zdrav zivot i to..   Edited by ena:)))  | 
 |
![]()  | 
 |
   
   Zoki  
   
   Fit moderator  
   Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Posted: 21 Travanj 2010 at 22:51 | 
 
   
   
 Uf, ja oboožavam piletinu u kombinaciji sa šampinjonima. Još uz to njoke ili nešto sl. mmmmmm..  | 
 |
| 
   
     
     Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
     
   
   | 
 |
![]()  | 
 |
   
   ena:)))  
   
   Pali po spravama  
    
   Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Posted: 21 Travanj 2010 at 22:53 | 
 
| 
   
    
   stvarno sam ih dosta puta pokušala, al ne idu... jedino oni 
 
   
  šampinjoni iz teglice u slanoj vodi s octom mislim- kiseli... e to mi ide, cak sa kajganom i sirom, al baš prave gljive friške... fešta mi u želucu , kiselina.. baš ih ne mogu provarit...  | 
 |
![]()  | 
 |
   
   ena:)))  
   
   Pali po spravama  
    
   Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Posted: 21 Travanj 2010 at 22:53 | 
 
| 
   
    
   voliš ti papat...gurman Zoki :)
    
   
   | 
 |
![]()  | 
 |
   
   cupava.mala  
   
   Viden/a u gymu  
    
   Joined: 08 Kolovoz 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 125  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Posted: 25 Kolovoz 2010 at 21:04 | 
 
| 
   
    
   kada je najbolje jesti palacinke?
 
   
  jel uopce poželjno ih jesti?   
    | 
 |
![]()  | 
 |
   
   Lega  
   
   Pali po spravama  
    
   Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Posted: 25 Kolovoz 2010 at 22:20 | 
 
| 
   
    
    
još da imam neku kuharicu koja bi mi ovako šta složila, gdje bi mi bio kraj 
   
   | 
 |
![]()  | 
 |
   
   in  
   
   Cita FAQ  
    
   Joined: 10 Rujan 2010 Status: Offline Points: 32  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Posted: 11 Rujan 2010 at 18:23 | 
 
   
   
 ja sam ovo probala i odlicno je-samo bez gljiva jer ih ni ja ne volim -ja napravim obicne palacinke i napunim ih piletinom koju pomjesam sa kiselom vrhnjom i sirom-moras probat extra je!! vecina restorana ovo ima na meniju takodjer-ja uvijek narucim bez gljiva:)  | 
 |
![]()  | 
 |
   
   davor23  
   
   The Boss  
   Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Posted: 12 Rujan 2010 at 22:36 | 
 
| 
   
    
    
ja volim palacinke od spinata punjene mesom... 
   
   | 
 |
| 
   
     
     I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
     
   
   | 
 |
![]()  | 
 |
    Post Reply  
   | 
  |
| Tweet | 
| Forum Jump | Forum Permissions  ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum  | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Topic Options
   
 Post Options
 Thanks(0)
 



   
   
 
 
 ena:))) wrote:
   
   
   
   
   