Tjestenina |
Post Reply
|
Page 12> |
| Author | |||
davor23
The Boss
Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: TjesteninaPosted: 18 Svibanj 2010 at 12:40 |
||
hehe.. reci da mora tako.. ipak je puretina zdravija.. |
|||
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|||
![]() |
|||
palina
Cita FAQ
Joined: 08 Sijecanj 2010 Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18 Svibanj 2010 at 12:35 |
||
Budem joj uvalila da tako napravi gulaš ... možda mi se svidi
|
|||
![]() |
|||
davor23
The Boss
Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18 Svibanj 2010 at 12:29 |
||
Meni mama kupi mljeveno purece meso.. i onda to napravi kao gulas.. bude mi dobro, ali ni sjena govedini ![]() |
|||
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|||
![]() |
|||
palina
Cita FAQ
Joined: 08 Sijecanj 2010 Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18 Svibanj 2010 at 12:26 |
||
|
Ne zvuci loše
, to još nisam ni probala... Kod mene je vecinom tradicionalno sa
govedinom pa to vješto izbjegnem, miješanim mljevenim mesom i sl.
|
|||
![]() |
|||
davor23
The Boss
Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18 Svibanj 2010 at 12:21 |
||
Pa moze se tjestenina sa mljevenom puretinom jesti i takodjer ne deblja.. ali treba pojest jedan tanjur i to je to.. a ne za rucak 4 tanjura ![]() ![]() |
|||
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|||
![]() |
|||
palina
Cita FAQ
Joined: 08 Sijecanj 2010 Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18 Svibanj 2010 at 12:15 |
||
|
Tjestenina ne mora biti nužno za debljanje... Recepata je napretek.
Zavirite u kakvu knjigu Talijanske kuhinje. Oni vecinom jedu tjesteninu sa povrcem. Radi toga nemaju toliko problema s težinom a jedu je cak i za predjelo. Jedna od omiljenih i kombinacija na brzinu mi je na salatu npr. intergralna pašta mozzarela , rajcica i zacinim maslinovim uljem,bosiljkom, sol, papar i kap balzamickog octa. Najgore je u nas jer se vecinom priprema sa mesom. Edited by palina |
|||
![]() |
|||
opasni
Viden/a u gymu
Joined: 11 Svibanj 2010 Location: Afghanistan Status: Offline Points: 378 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18 Svibanj 2010 at 01:07 |
||
kakav je to obrok, tjestenina i povrce,,,di su proteini ![]() |
|||
|
mrtav hladan
|
|||
![]() |
|||
janja
Viden/a u gymu
Joined: 05 Sijecanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 103 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18 Svibanj 2010 at 00:35 |
||
|
Ah ta tjestenina,samo kad se sjetim
Ovu zimu sam jela integralnu tjesteninu koju obožavam i uvijek je to bilo na brzinu kad recimo nije rucak gotov.Jela sam je sa tunom,gljivama,cvjetacom i raznim povrcem.I tako sam ja bila uvjerena da od par takvih obroka tjedno mi nece biti ništa.Evo me sad ispravljam pogreške,jer sam se udebljala 8 kila.Moguce je jer sam je dosta cesto jela,i bez obzira što je integralna to se desilo.Sad sam se odviknula ali ipak kile treba skinuti.Može se tu i tamo jesti ali nemojte uzeti mene kao primjer ![]() |
|||
![]() |
|||
Kate
Pali po spravama
Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17 Svibanj 2010 at 20:08 |
||
Thanks, Chaxy
|
|||
![]() |
|||
chaxy
Pali po spravama
Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17 Svibanj 2010 at 17:07 |
||
|
Kate, stavila sam ja jedan ful dobar recept za njoke od ricotte (bez krumpira) u Recepte.
|
|||
|
Strong is the new skinny.
|
|||
![]() |
|||
Blia
Viden/a u gymu
Joined: 18 Travanj 2010 Status: Offline Points: 152 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17 Svibanj 2010 at 16:30 |
||
|
pronašla sam ovu temu, pa evo da napišem kako ja radim njoke, recept je za jednu osobu:
š manji krumpir (kao pola stisnute šake) skuham posoljenoj vodi, izdrobim vilicom da bude fini pire, dodam 2-3 žlice integralnog brašna i mijesim među prstima i dlanovima jer je premljickavo za mijesiti u zdjeli i onda sa malom žlicom odvajam komadice i stavljam u vodu koja kuha (pazi da voda bude na najmanjoj mogucoj vatri da se ne raspadnu) i nakon cca š minutu njoki pocnu isplivavati na površinu - kako je koji gotov tako ga vadim van. budu premekani i preeeeukusni, daleko bolji od kupovnih, a vjerujem da su i puno zdraviji. mali krumpir i 2-3 žlice int. brašna mislim da su ok izvor UH za rucak. Edited by Blia |
|||
![]() |
|||
Kate
Pali po spravama
Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06 Srpanj 2009 at 09:45 |
||
|
šta je s njokima? Malo sam po ducanima citala sastav od njoka koje samo treba skuhati, a cini mi se OK. Neki imaju i svježeg sira, ali uglavnom se sastoje od krumpirovih pahuljica, brašna, griza. Ne znam koliko se oni uklapaju u zdravu prehranu.
|
|||
![]() |
|||
Theia
Pali po spravama
Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03 Srpanj 2009 at 21:08 |
||
|
Ne jedem tjesteninu pa ni nemam neke ideje.....
![]() Međutim, po svim nekim dijetama ju je najbolje kombinirati sa povrcem. |
|||
![]() |
|||
ThornOfFaith
Fitness freak
Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02 Srpanj 2009 at 17:56 |
||
|
Tjesteninu možeš skoro sa svim:
-svježim sirom - slana/slatka varijanta -tunjevinom - uz koncentrat rajcice ili pasiranu rajcicu na luku, ili na salatu -wheyom -piletinom itd itd... |
|||
![]() |
|||
Kate
Pali po spravama
Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02 Srpanj 2009 at 17:46 |
||
|
E da, taj mak ide sirov il se prelije vrucim mlijekom ili vodom?
|
|||
![]() |
|||
Kate
Pali po spravama
Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02 Srpanj 2009 at 17:43 |
||
|
Je, riba i tjestenina-ne ide, al tuna mi nekako dodje ka piletina,mislim, naravno na onu iz konzerve u vodi. Meni je tipicna riba-bijela riba-orada, oslic, lubin, zubatac, da ne nabrajam. Mak je dobra ideja
, kad sam bila mala, mi smo ju jeli sa šecerom ,ali to mi sad baš više i ne ide. Baš me zanima kako je s posnim sirom(jedna od mojih najdražih namirnica). I ja izmišljam svašta s povrcem, koje su to kombinacije, neki ne bi ni pogledali. Ha, ha.
|
|||
![]() |
|||
Post Reply
|
Page 12> |
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |



Topic Options
Post Options
Thanks(0)

palina wrote:
, to još nisam ni probala... Kod mene





Ovu zimu sam jela integralnu tjesteninu koju obožavam i uvijek je to bilo na brzinu kad recimo nije rucak gotov.Jela sam je sa tunom,gljivama,cvjetacom i raznim povrcem.I tako sam ja bila uvjerena da od par takvih obroka tjedno mi nece biti ništa.Evo me sad ispravljam pogreške,jer sam se udebljala 8 kila.Moguce je jer sam je dosta cesto jela,i bez obzira što je integralna to se desilo.Sad sam se odviknula ali ipak kile treba skinuti.
