New Posts New Posts RSS Feed - Svjetski bodybuilding prvak iz Beograda
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Svjetski bodybuilding prvak iz Beograda

 Post Reply Post Reply
Author
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Svjetski bodybuilding prvak iz Beograda
    Posted: 03 Veljaca 2010 at 16:11
Tata od formata: Vladica Jovanovic, svjetski body building prvak iz Beograda

Razgovarala: Zorana Jagodic
Foto: Vladica Jovanovic
Video: Youtube



NAKON što je u prosincu u Madridu održano IFBB-ovo svjetsko prvenstvo u body buildingu, reprezentativci Srbije su tu zemlju cvrsto ucrtali na karti svijeta. Mladi i perspektivni Vladica Jovanovic, na tome se natjecanju u teškoj konkurenciji u kategoriji classic body building okitio zlatnom medaljom. Premda je njegov bodybuilding staž relativno kratak, nagrade koje je ovaj sportaš osvojio dovoljno govore o kakvom se potencijalu radi. Povodom zlatne medalje osvojene u španjolskoj prijestolnici, razgovarali smo sa Vladicom Jovanovicem.

Opisujuci svoje body building pocetke, Vladica je naveo da se tim sportom bavi tek dvije godine. Ipak, u razgovoru s njime saznajemo da se njegovo bavljenje body buildingom "dugogodišnja praksa". Naime, u travnju ove godine ce se navršiti druga obljetnica Vladicina prva izlaska na nekom body building natjecanju.

Pozing ucio noc prije natjecanja

Vladica Jovanovic video..(YouTube)

"Odlucio sam izici na takmicenje na nagovor nekolicine prijatelja, a i mene je jako kopkalo što bih ja mogao postici na jednom takvom natjecanju i kako bi sve to izgledalo", objašnjava nam Vladica svoje body building pocetke. "Prakticno bez ikakvoga znanja o natjecateljskom body buildingu i bez prave i osmišljene pripreme osvojio sam srebrnu medalju", pojašnjava Vladica svoj pocetak kad je na svojem prvom pojavljivanju na bini osvojio drugo mjesto na Srbija openu, međunarodnom natjecanju koje se održalo u Domu sindikata u Beogradu u organizaciji Body Building, Fitness i crobik Saveza Srbije. Ipak, Vladica dodaje da je tajna njegova uspjeha na prvome natjecanju na koje je otišao u "dobroj bazi" koju je ostvario "dugogodišnjim, jakim, redovnim treninzima i dugogodišnjem vođenju racuna o prehrani". Kao dodatnu potvrdu velicini uspjeha kojega je Vladica polucio na Srbija openu treba dodati da je on dobio srebrnu medalju za drugo mjesto u kategoriji Classic body building koja je bila najbrojnija na natjecanju.

"Sala je bila prepuna jer je gost natjecanja bio Ronnie Coleman koji je pozirao na bini", opisuje Vladica euforiju koja je vladala na beogradskom natjecanju. U sveukupnoj klimi natjecanja Vladica dodaje kako je on svoju pozing tocku, i osnovne poze koje natjecatelji pokazuju sucima natjecanja "vježbao noc prije takmicenje što dovoljno govori o mojoj neozbiljnosti na tom takmicenju", skromno nam opisuje jedan od najperspektivnijih srpskih natjecatelja.

Strelovit uspjeh u nekoliko mjeseci

"Poslije tog takmicenja sam se prakticki zaljubio u body building te sam nastavio izlaziti na binu na gotovo sva važnija body building natjecanja", emotivno opisuje Vladica kljucni trenutak u svojoj body building karijeri.

"Najveci napredak sam napravio između europskog prvenstva koje se održalo u Novome Sadu 2009. godine gdje sam zauzeo 5. mjesto i državnog prvenstva u Smederevu iste godine gdje sam postao državni prvak", zapocinje Vladica odgovor o strelovitom usponu njegove karijere. "Razlika između ova dva prvenstva je bila 5 mjeseci", naglašava Vladica ono što je svim body building znalcima jasno: njegov je uspjeh izniman, a napredak vanserijski.

U drugome dijelu intervjua, Vladica Jovanovic dodatno opisuje razloge zašto je popustio nagovoru prijatelja da se popne na binu u Beogradu, na svome prvome natjecanju. "Jedan od najvecih razloga sto sam se poceo takmiciti leži u cinjenici da sam time želio promovirati svoj fitness klub. Naime, Vladica je školovani sportski trener, trener za rekreaciju kao i kvalificirani maser s certifikatom za sve vrste rucnih masaža. Upravo je fitness klub ciji je vlasnik glavni izvor prihoda koji ovome sportašu omogucava kvalitetan rad i primjerenu prehranu koji mu jamce i nove uspjehe.

"Sponzori su slatkorjecivi dok je medalja oko vrata"

Nakon Prvenstva Srbije koje je prošle godine održano u Smederevu, a na kojem se Vladica okitio titulom državnoga prvaka, mnogi su se poceli interesirati za njega, ipak još uvijek ništa nije finalizirano. "Od kako sam napravio taj veliki napredak i sad kada sam u Madridu osvojio zlatnu medalju na vidiku su mi neki sponzori u vidu suplemenata, ali još se ništa nije konkretno dogodilo", objašnjava Vladica izražavajuci sumnju u realizaciju tih obecanja. "Svi su slatkorjecivi u pocetku, kad je medalja oko vrata", navodi i Vladica ono s cime su upoznati svi natjecateljski body builderi u regiji.

Ipak, Vladici je država dala stipendiju koja pu pokriva troškove hrane. "Dobio sam stipendiju koju dobiva pet najboljih takmicara u državi i koja se isplacuje na mjesecnom nivou tako da cu ove godine imati pokrivena financijska sredstva za hranu koja mi je potreba da bih mogao kvalitetno izaci na sva planirana takmicenja", opisuje Vladica. "Jedini problem  mi ostaju suplementi, ali se nadam da ce se i to riješiti u skorije vrijeme jer me za š2 tjedana ocekuje Srbija open u Domu sindikata u Beogradu", objašnjava Vladica cija nada u realizaciju nekog oblika sponzorstva ne jenjava unatoc dosadašnjem iskustvu. "Tjedan dana kasnije idem na prvenstvo Balkana u Varvarinu, a nakon toga i najvažniji ovosezonski cilj -  europsko prvenstvo u Nizozemskoj š4.-š6. svibnja", prekrcan je Vladicin raspored u narednim tjednim, što znaci da su sada u tijeku ozbiljne pripreme koje ce svoj vrhunac doživjeti na pozornicama na natjecanjima na kojima ce nastupati.

Tajna uspjeha: Konstantno kvalitetan rad i hrana

Opisujuci svoje uobicajene dane, Vladica dodaje da je nakon novogodišnjih blagdana "napunio baterije". Ipak, tajna njegova uspjeha nije neki carobni napitak kojega se može popiti, vec dugogodišnji kvalitetni rad. "Tijekom cijele godine vodim racuna o prehrani, ne dozvoljavam sebi preveliko opuštanje i period kad sam na dijeti mi se nikad previše ne razlikuje od vansezonskoga nacina prehrane. Jednostavno samo smanjim kolicinu ugljikohidrata i pojacam broj, a smanjim kolicinu obroka" objašnjava Vladica Jovanovic. "Ni trening se ne razlikuje bitno osim što ubacujem kardio, ujutro na prazan želudac i poslije treninga s utezima, dok u periodu kad nisam u pripremama uopce ne radim kardio", opisuje Vladica razlike u treninzima u sezoni i van natjecateljske sezone.

Opisujuci svoj uobicajeni dan tijekom priprema za natjecanje Vladica navodi jutarnji kardio u trajanju od 45 minuta, nakon kojega slijedi prvi obrok. "Buduci da sam vlasnik fitness kluba, i tijekom priprema vecinu vremena provodim na svome radnome mjestu gdje držim osobne treninge klijentima", dodaje Vladica u opis svojega dana. Nakon "jutarnje smjene" Vladica odlazi kuci na rucak nakon kojega spava maksimalno dva sata. "Imam srece da i moja kci Jana spava u to vrijeme pa tako provedemo vrijeme dok je supruga na poslu", uz smijeh opisuje Vladica svoje ocinske dužnosti. "Poslije spavanja jedem i vracam se na posao gdje imam poslijepodnevnu turu osobnih treninga, nakon kojega radim svoj trening", opisuje Vladica aktivnosti tijekom dana koji završavam kardiom i posljednjim obrokom.

U kasnim vecernjim satima smo sa svjetskim prvakom iz Beograda uspjeli dogovoriti intervju za Index, što dodatno opisuje i pojašnjava ritam kojim živi ovaj mladi Beograđanin i jedan od najperspektivnijih srpskih body buildera. S obzirom na predanost radu koja se išcitava iz svake njegove recenice, nesumnjivo je da ce ime Vladice Jovanovica biti još mnogo puta zapisano na pobjednickim postoljima body building natjecanja najvišega nivoa.

Izvor:index.hr

Više fotografija pogledajte ovdje: link na Index

Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 08 Veljaca 2009
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4357
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Veljaca 2010 at 17:52
Ohoho odlican izgled... jako ugodan oku i dobro posložen
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.