New Posts New Posts RSS Feed - SuperNova
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

SuperNova

 Post Reply Post Reply Page  <123
Author
Pedalica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 06 Ožujak 2019
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pedalica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Svibanj 2019 at 17:32
Pozdrav cureeee!

Evo da na brzinu napišem par stvari objema.

Prvo HVALA DO NEBA I NATRAG I OPET DO NEBA!!! ZA SVE KAJ STE ME SAVJETOVALE I KAJ STE TU SA MNOM!!!


Ndam se da vas nisam zabrinula od petka kak me nema. Ak je koja pomišljala da sam loše, dobro je pomišljala!
U petak sam dala urine i krv, nalazi su otišli doktorici ali ona me niti danas nije nazvala. Pa si mislim da je sve OK.
Snimala sam lumbago i bila kod neurologa u jednoj privatnoj poliklinici.
Imam upalu u L2, 3 spinalnog živca sa blagom distorzijom diskova u lumbagu i to mi radi kočenje, utrnuće, 0 cirkulacija i jake bolove.
U petak mi je bilo toliko loše da sam mislila da ću završit u bolnici do večeri. Nisam, opet sam izdržala - pretrpjela vrtoglavice, mučnine, bolove... Uopće nisam palila komp, vrlo malo sam spavala uglavnom sam mirovala i bila previše zabrinuta. Pojela sam brdo pomfrija i oporavila se. Dakle, nevjerojatno.

Uopće nisam vježbala, nisam nosila hlače već više od tjedan dana i nisam otvorila tablete. Tek danas sam dosta bolje. Nema napada, nema onako silno jakog kočenja. Sutra mi dolazi fizioterapeut koji će izvući živac uz akupresuru i dekompresiju kroz kiropraktiku i medicinsku masažu.
Danas sam vježbala malo ali bez hlača i puno je bolje. Manje sam se oznojila doista, ali nekako bolje osjećam noge i tijelo općenito. Jače me bole i češće moram stati s kratkom pauzicom.
Kočenja nije bilo kao u onim hlačama ali bilo je nekaj drugo, ljeva noga kompletna od kuka sa stopalom bila je utrnuta dobrih 20min dok sam radila stojeće vježbe. To je prvi put da je cijela noga i tako dugo. NEugodan je osjećaj ali nisam stala sa vježbanjem. Kad sam legla na podne vježbe sve je postalo bolje.
Ne znam kaj da vam velim koliko mi je osjećaj "crna zemljo otvori se" jak. Ove hlače su me zezale ciejlo vrijeme iako imam upalu u lumbagu.

Justanyone - nadam se da će fizijatar sutra izvući stvar kako treba da mogu početi šetati. Evo nabavila sam hrpu zelenog čaja, tajmi najviše paše i krećem u noviju fazu bez ovih znojalica.

GymGirl, čaj protiv zatvora ako ne popijem neću imati stolicu taj dan. Doista, ne znam kaok mi pomaže jer mi stvara trčkalicu ponekad, po cijelo prijepodne pa sam i stim sretna engo da je baš ništa kako zna biti ko 4. dana.
Heh, a sad klopica...

6-6:30 budjenje zeleni čaj, brusnica ili kamilica, čaj protiv zatvora, 1. mala jaka kava frankova ciglica domaća zadnjih 3. dana jer me tlak puca
7:15 - jaja na oko, hrpa zelene salate ili omlet i acidofilno mlijeko, integralni dvopek i koestlinovi breakfast biskvit voćne hrskave pločice s 5 žitarica.
do podneva voda i ovi naizmjenični čajevi već ohlađeni
12:00-14:00 ručak
juha- bistra svo povrće za juhu ili kremasta brokula ili gljive,
grašak, mahune, integralna riža - razna povrtna rižota, pohana cvjetača, grah,
16:00 - voćni smoothie
banana, jabuka, kiwi, 1cm svježeg đumbira, 1dcl vode ili borovnica jogurta

18:00 - večera
juha ili dvopek i jogurt

Ima tu za ručak i heljde, i leće, i cous-cous-a, i brda kuhane mrkve me zasićuju. Nema ničeg slatkog sem ponekad pokoje proteinske pločice kad me uhvati napad srčane panike ili nezaustavljiva želja za slatkim.

Malo mi opet postaje loše. Gasim komp i idem leći.
Ovaj obesitet je vrlo frustrirajuća i podmukla bolest.


    
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Svibanj 2019 at 21:35
Pedalice, kako se ti osjećaš s ovakvim obrocima? Jesi sita s njima? I znaš li otprilike koje su količine tu u pitanju? Koliko jaja, koliko graška....? Baš ništa ne stigneš pojesti između 7 i 13? Ok, ako se ne prejedeš nakon 6-7 sati pauze između obroka, ali ako nakon ove pauze slijedi gozba, možda bi mogla razmisliti da je malo... rascjepkaš. Meni je to jako s probavom pomoglo. I kretanje.   Imam i još par pitanja: Bi li mogla ove pločice zamijeniti nekakvim domaćim keksima, zobenom kašom ili nečim? To je sami kupovni šećer kakav ti ne treba. Vjerujem da bi bez njih i kile brže padale, pa makar bila i samo jedna, rafinirani šećer ti na štitnjaču ne treba. Pohana cvjetača isto tako. Mislim da bi ti već te promjene puno za probavu napravile. Imaš dosta vlakana, ali prevelike količine mahunarki i žitarica uz premalo kretanja nekad mogu napraviti upravo suprotan efekt i napuhati i zatvoriti. Drugo.... koliko imaš povrća i salate uz ove mahunarke? Ono što se meni čini je malo previše šećera u obrocima, a nigdje ne vidim masti, osim jaja, ni meso ili druge cjelovite proteine. Cijeli dan si provociraš inzulin voćem, graškom.... a nigdje cjelovitih proteina i masti. Ok, nisi ti sad u treningu da ti treba ekstra, ali možda bi se bolje osjećala s nekom ravnotežom i bila sitija, pa ti ne bi trebala brda mrkve na koju ne znamo kako reagiraš što se šećera tiče. Meso ti ne paše? Ovi smoothieji isto tako, bolje bi ti bilo to zamijeniti nekim mladim sirom, nešto povrća uz to i jedna cijela voćka. Tako bi dobila više vlakana i bila sitija, a manje bi skakao šećer. Kako stojiš s mliječnim? Paše ili ne? Isto pitanje i za orašaste i sjemenke.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Svibanj 2019 at 14:38

Nema na čemu Pedalice Hug

Ja ću pričekati nastavak priče, da vidim kako je prošao današnji dan i susret sa fizijatrom Smile


Originally posted by Pedalica Pedalica wrote:

Pozdrav cureeee!

U petak sam dala urine i krv, nalazi su otišli doktorici ali ona me niti danas nije nazvala. Pa si mislim da je sve OK.

   


Nemoj misliti, pitaj Wink
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Pedalica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 06 Ožujak 2019
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pedalica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Rujan 2019 at 16:42
Pozdraaaaaaaaaav Cureeeeeeeeee!

Primite gigantsku ispriku što se (sad vidim) od Svibnja nisam došla niti malo javiti! Tužna sam zbog toga, tako je moralo biti i sad ću Vam pokušati ispričati glavna događanja iz ovih mjeseci izbivanja.

Dakle, da počnem od mjesta di sam stala...
Dobila sam nalaze krvi koji su pokazali da skoro pa uopće nemam vitamina B12. Dakle, ne radi se o deficitu, već znatnom pomanjkanju. I stavljena sam na višemjesečne inekcije koje primam u Domu zdravlja, svaki dan sljedećih godinu dana.
Potom, ono što me je najviše shrvalo i "paraliziralo" od ikakvih aktivnosti je pregled kod Neurologa. Dijagnosticiran mi je Guillain-Barre sindrom. Refleksi se ne daju isprovocirati, uopće nemam, na EMNGu ne reagiram.
Pala sam u krevet i težu depresiju nekoliko tjedana svibnja. Spavala sam i plakala danima. Sve upute i savjeti su se pomiješali i bilo mi je dosta svega... Potom se odjednom pridigla i počela sa "bijesnom dijetom". Da vas podsjetim imala sam pretilost IV stupnja. 117kg i BMI skoro 45.
Pokrenula sam metabolizam postom-izgladnjivanjem tako što sam danima jela samo 8minutna domaća kuhana jaja (2-3 za doručak i ručak) i pila samo zeleni čaj i neku mješavinu anticelu max iz drogerije kroz cijeli dan. Ništa drugo, samo to kroz radni tjedan! Vježbanje je bilo po 3-4h, baš teško, sa jakim bolovima oko zglobova i u sciatika predjelu ledja i sve sam s mukom i suzama odradjivala. Vikendom je bio odmor i malo drukčija prehrana koja mi se gadila. Sve dobro znano i favoritno jelo ali mi se gadilo. Nakon prvih mjesec dana počela sam osjećati malaksalost i da mi nedostaje hrana pa sam promjenila plan u 1. tjedan posta a drugi mješovito sve osim kruha i većine poznatih ugljikohidrata, težina najviše na proteinske stvari.

Isključila sam se iz viralnog svijeta potpuno i posvetila samo vježbi, pilates lopti, knjigama i depresivnim suzama. Kako nisam mogla izlaziti jer su blokiranja u kukovima i nogama uporno trajala prilikom hoda i tek nedavno prestala, tako sam se potpuno zatvorila u svoju malu vježbaonicu.

Danas imam 20kg manje. U danu i kad ne vježbam gubim oko 400gr, da, svaki dan se važe i pratim promjene kroz svaki dan.
Osjećam se bolje iako to još nije to. Izrazito sam umorna. Imam svakodnevna mentalna "pucanja" o odustajanju. Na prvoj kontroli kod Neurologa nakon ovakvih rezultata dobila sam još jednu dg. polineuropatia. Sad se krećem boriti i stim.

Moram vas pozdraviti sad jer mi prisjećanje daje lošu vibru i hiperosjetljivost me baca u depru. Uglavnom, opet sam tu i ne planiram se isključivati.

Ono najbitnije što vam objema želim reći je da sam vas se znala sjetiti i vrtila naše zadnje razgovore ovdje, u glavi kao podsjetnik da ne pretjerujem u vježbi i da uzimam česte pauze i puno vode.


Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Rujan 2019 at 18:09
Pedalice, dobro došla nazad. Mogu misliti da primiti takve dijagnoze nije bilo lako, i svaka čast na posvećenosti promjenama navika unatoč svemu tome. Iza tebe je puno, puno promjena, i treba vremena da sve to čovjeku sjedne. Tako da samo dan po dan i ponavljaj si što si sve do sada postigla, i što još možeš kad se na to čvrsto odlučiš. Nekad ti je dosta i jedan maaaaali korak svaki dan da puno napraviš dugoročno.   Reci, primaš li kakvu terapiju osim vitamina B? Što ti je točno rekao doktor za Guillan-Barre, ako ti nije pre teško o tome pisati?
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Rujan 2019 at 17:13

Pedalice Hug

Iskreno, puno puta si mi pala na pamet i pitala sam se gdje si nestala nakon tog pregleda i što se s tobom zbiva....drago mi je da si opet tu Heart

Svaka čast na izgubljenih 20kg ali .... sve ostalo što pišeš mi zvuči ne baš dobro, a prije svega neodrživo. Ne znam hoćeš li nastaviti sa pisanjem ovdje ali u svakom slučaju znaj da tvoje tijelo treba energiju i da taj umor kojeg osjećaš i ta mentalna pucanja neće skončati tako skoro, nego će biti sve gori sa ovakvim pristupom....izgladnjuješ se, a usput iscrpljuješ ionako iscrpljeno tijelo.

Nemoj bez nadzora izvoditi ovako restriktivan pristup, nije dobro to što radiš....i to sve bez da se i dotaknem dijagnoze...ne znam što ti drugo reći jer je opet ovo mjesto preslabo da ti pruži ono što trebaš, ali ti barem možemo ukazati na to što ti može još samo pogoršati stanje..










"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Pedalica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 06 Ožujak 2019
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pedalica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Listopad 2019 at 22:22
Oooooo bok - bok cureee!

Dobro vas je sresti opet. Mislila sam da ste se maknule s ovog topica i da vas kao niti mene ovdje nema pa s enisam žurila navratiti. Tjah! Ja i moj kao zanoktica urasli pesimizam.

@justanyone

Sumnja na Guillane Barre još je prisutna. Krvne pretrage antigangliozidnih tijela i anti-mag su negativne i to bi moglo ukazivati da ipak nemam Guillain Barre. Svejedno pored te suspektne dijagnoze na novijoj kontroli dijagnosticirala mi je polineuropatiju.
Terapijska borba je zasad takva da samo dobivam B12 vruće inekcije svaki dan, već skoro mjesec dana i još mjesec dana. Obiteljska liječnica se čudi tolikoj količini koju mi mora davati i protivna je ali ipak provodimo terapiju kako je neurolog propisala.
Kroz prosinac dobit ću samo 1. inekciju i idem na prvu kontrolu B12. Dok god se on ne podigne, ne mogu primati ništa drugo. Terapije u nekoj medikamentnoj formi zapravo i nema.
Što se Guillain Barrea tiče, radi se o primanju krvne plazme i proces liječenja traje do 2. godine. A kod polineuropatije samo painkillersi su propisani.
Sa hrpom savjeta o potpunoj promjeni života počevši od nutricioniste do gurua protiv svega. Bolovi su najjači na skočnim nožnim zglobovima i na kukovima i ipak su manji danas, jer kilaža je manja ali su svejedno već jedva podnošljivi i jako depresivni. Sve dalje što mi bude propisano mogu ovdje objaviti, ako želiš. Zasad je tako površno sve i prepuštena sam guglu i to je ono najgore jer svakakvog materijala ima i samo me isfrikava.

@Gym_girl

hvala ti što misliš toliko. Zbilja si super. Ma obje ste super-duper!!
Slažem se s vama.
Zagrizla sam vlastiti izazov za ruku i nema popuštanja.
Da, vrlo sam iscrpljena. Ovaj tretman inekcija od 1000mg B12 dnevno daje ogromnu snagu i smanjuje broj sati spavanja i došao je u pravi trenutak tako da je iscrpljenost ublažena znatno. Osjećam se da dobivam power booster a ne vit. B12.
Prilagodba ovom povratu natrag u normalno stanje sad se mentalno manifestira teškom. + Došlo je do nagle problematike s viškom kože. Toliko rapidno gubim da svi ti ostali procesi jedva mogu ispratiti promjene.
Još ovaj tjedan i stajem na loptu. Početi ću opet pojačano jesti i više odmarati. Sve sam uzela na svoju ruku. Nitko od liječnika oko kojih sam (obiteljska, neurologinja) ne podržava ovo moje ponašanje. Tako da, sama sam i guram dalje kao sivonja.
I da, da se ispravim ovdje jer sad sam uočila, nisam izgubila 20kg već 30+kg. Evo danas sam se izvagala 81a. Blizu sam gubitku 40kg u 5. mj. Imam nešto fotki tek toliko, u nekim velikim trenirkama i danas.. To je strašno za vidjeti. :( ali mi je drago svakim danom da postižem rezultat kakav sam htjela.
Kad dodjem ispod 80kg idem u teretanu i pod nadzor :D ne znam još koju odabrati, o tome ću proguglati ovaj vikend.

Djevojke sila ste!! Hvala Vam od sveg srca još jednom što ste tu!!
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Studeni 2019 at 10:25

Pedalice naša Smile, ti nogom na gas no matter what Smile

Mi smo tu, a nadam se da ćeš i ti malo češće biti da te bar ovako malo popratimo. Sve je već prije rečeno o restriktivnim režimima i ja se dalje držim toga da ovo što radiš možda nije baš naj pristup bez nadzora i s obzirom na sve zdrav. probleme koje vučeš. No, tipkovnica me ograničava, a ti si zagrizla do kraja i ne znam da li da te zbog toga hvalim ili da se držim za glavu i sjednem u bus za ZG Big smile

Nije mi samo jasna jedna stvar, u prijašnjem postu si pisala da ti je dijagnosticiran GB, a onda da je sumnja na njega još prisutna i da ga ipak možda ni nemaš jer su nalazi negativni. Tu malo gubim nit ali ok, bitno da si pod okom doktora. B12 ti def pomaže što se energije tiče, nadam se da će novi nalazi pokazat poboljšanje u tom smjeru.

Piši nam malo da vidimo kako si Hug



"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.