New Posts New Posts RSS Feed - sta cu radit?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

sta cu radit?

 Post Reply Post Reply
Author
slawky View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 26 Listopad 2014
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote slawky Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: sta cu radit?
    Posted: 26 Listopad 2014 at 23:04
e vako ljudi... ja vam imam 18 godina... visok sam 176cm, a imam 105 kg! nista ne treniram (sto je vjerojatno vidljivo iz navedenih podataka :D )... zivim u malom mistu di nema nekih sportskih klubova i slicno... ima nogometni... al sam sad prestar da se ukljucim, a i nisam ljubitelj nogometa... sto se tice teretana ima jedna... koja je preskupa za moj džep.... sad ja ne zna sta cu... i znam sad ce meni napisat vjezbaj, hodaj, trci... talala... jedi ovo nemoj ono i tako... sa mnom to opet nije zgodno... jer jos uvijek idem u skolu... mater kuva rucak i ne mogu je mucit da jos meni poseban rucak sprema... a i to za fizicku aktivnost... ja bih volio da mi neko kaze: radi tocno to i to! a ne ono: pa aktiviraj se, mores trcat, ili setat, i tako... molim pomoc... mozda sam prezahtjevan... ali samo zelim da mi netko konkretno objasni sta cu radit... molim vas pomozite mi nekako :D

e da... i nemam iskustva s ovim forumima i tako... ne znam jesam li na pravo misto postavio upit i tako... ako sam nesto promasio sorry :D
Back to Top
Markan1989 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 20 Ožujak 2012
Status: Offline
Points: 1079
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Markan1989 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Listopad 2014 at 07:17
bok i dobrodošao,

prvo ću te zamolit da pretražiš forum pa možda dobiješ neku ideju za trening i naučit ćeš puno o prehrani (imaš tražilicu pa ne bi trebao bit problem)

onda kad to proučiš napiši neku svoju ideju treninga i dnevnog menija (ništa specijalno, dovoljno je raspored obroka i hrana koja ti je dostupna i malo ju rasporediš kroz te obroke), ovo je da vidimo tvoj raspored i da ti bolje znamo pomoć

ovo sve sam napisao ne zato da te mučim nego da dobiješ neko osnovno znanje o vježbanju, prehrani i zdravlju

kad to sve izveeš onda će netko priskočit u pomoć (možda čak i ja ako budem blizu kompa)
Back to Top
bejb View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 18 Kolovoz 2014
Status: Offline
Points: 303
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote bejb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Listopad 2014 at 09:41
Pozdrav decko, za pocetak svaka cast sto si krenuo i bravo. Ima nas tu puno koji se borimo s kilama i nije nista izgubljeno.
Prvo sto moras znati je da teretana apsolutno nije nuzna, i da sve sto ti treba imas u svojoj sobi i oko kuce.
Sto se tice prehrane, ja sama nisam krneula malo drasticnije, ali sto vrijeme vise prolazi sve sam svjesnija SAMO dvije bitne stvari - dakle, unesi manje nego sto trosis , i to kroz dulji, kontinuiranio period (najvaznije), i nadji svoj omjer makronutrijenata (manje vazno, ali nije zanemarivo). U prijevodu, sto vazi za druge ne mora vaziti za tebe.

Znaci nikakvi fatalni programi ni dijete, jednostavno, moras testirati, isprobavati, a dok to cinis probaj voditi racuna da si u kalorijskom deficitu.
To je prvi korak, znaci izracunaj odmkah sada BMR i kreni odmah od tga, dobra vijest je da ce salo poceti nestajati cim pocnes smanjivati unos.
To cak i mozes uz maminu kuhinju, prouci tablice, malo racunaj, uzmi malo vise mesa, malo vise salate na tanjur, malo manje krumpira i slicno, nemoj uzimati repete...  zapamti, bitno je da si u deficitu, zasad, drugo je sve sporedno.

Drugo, gledaj da kroz fizicku aktivnost trosis barem dodatnih 300 kalorija svaki dan, idealno 3500 tjedno, ali nije drama i ako je manje, bitno je da POCNES.
Kako ces ih trositi, to je tvoj izbor. Apsolutno sam protiv siljenja bilo koga na stvari koje ne voli. Ima vremena za definiranje tih stvari, bitno je zasad krenuti.
Moj osobni hint - hodanje, ako imas neko brdo/planinu blizu i uzbrdo, je apsolutno odlicna, prekrasna aktivnost, ne moras dakle cak ni trcati a ne kosta nista.

I zadnje i najbitnije, bit ce i teskih dana, pa cak i tjedana. Bit ce perioda kad ces jesti vise no sto bi htio, i kad ces jesti malo, ali nece nista ici dolje. Bice perioda kad ces se psihicki jako boriti sa sobom. Prihvati to od samog pocetka kao cinjenicu, i docekaj te periode psihicki spreman.

Eto, to sam htjela reci, i naravno sretno.!


Edited by bejb - 27 Listopad 2014 at 09:47
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.