New Posts New Posts RSS Feed - Slavonka - part II.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Slavonka - part II.

 Post Reply Post Reply Page  <12345>
Author
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Travanj 2013 at 09:08
Originally posted by Slavonka23 Slavonka23 wrote:

racunaj da je prije toga bila keto... tako da su tu uglavnom bile "ciste" kalorije...


Kako misliš ciste, na koji nacin?

Kako trenutno jedeš, ovako nekako kao što je ovaj primjer?


OSka, vrati se Big smile

To je to, još jedan glas razuma Smile. Ako ti nisi skužila cari utega, onda ne znam ko je Big smile 60 kg? Svaka cast....na koliko si kg sad? Da znam da li bi dijelile istu kategoriju Tongue

Ma da Slavonka, ti sve spominješ te cucnjeve, iskorake, utege...al šta ja znam, nije to to. To su opet treninzi sa puno ponavljanja, malim pauzama....s koliko radiš cucnjeve, max?

Ne kažem da takvi treninzi nisu dobri i da ne koriste nekima, ali mislim da tebi sad treba nešto drukcije, a i ako vec ostaneš na ovom, onda bar sredi prehranu - nešto se mora mijenjat, mišici moraju osjetit izazov, a i imat dovoljno energije da se pokrpaju.

Možeš rec s kojim težinama radiš sve vježbice? I opcenito, od kojih se vježbi sastoji cijeli trening? Nije da mislim da je sve u težinama, ne mislim, samo da dobijem sliku malo toga što i kako radiš i koliko imaš još prostora.

Da, cisti kardio 2x tjedno + ovaj poslije treninga Tongue

Ne treba ti 60 min kardia....previše...još uz toliko malo hrane...u debelom si ti minusu...

I da se razumijemo - ja ne kažem da se kardio uopce nebi trebao radit, odnosno da ce kardio svaki put bit štetan po mišicnu masu i ostalo. Ne, naprotiv, ako je dobro osmišljen, prema individui, može cak i doprinijeti razvoju mišicne mase - dakle, za kardio uvijek ima mjesta, u odredjenoj kolicini i intenzitetu ovisno od osobe do osobe i nekima je nužno potreban da bi došli do željene forme. Kardio nece uvijek pojesti mišice ali ako pretjeramo sa volumenom i ako smo na jako niskim kalorijama onda može biti, i je, jako katabolican i uzrokovat još i više štete od samog izgladnjivanja.

Ja uvijek podupirem više aktivnosti i više hrane - naravno, ako ta hrana ne premašuje aktivnost, dakle, na kcal se uvijek treba paziti. Ne možemo toliko treninga napravit koliko možemo pojest, bar neki Big smile Znaci, kardio može ali s tim da je trening s opterecenjem na prvom mjestu, prehrana sredjena, kvalitetna i dovoljna, i onda tek kardio, pažljivo i ciljano isplaniran. I dalje sve one usputne, neformalne aktivnosti koje se itekako pribrajaju ukupnoj dnevnoj potrošnji i mogu isto tako odigrat bitnu ulogu kad se nadodaju na cijelu pricu.

Tako je tijelo puno cvršce, a mi puno sitiji, energicniji, sretniji i naposlijetku, mada bi to trebalo bit prvo, zdraviji  Wink










Edited by Gym_girl - 24 Travanj 2013 at 12:19
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
OSka View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 07 Sijecanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 124
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote OSka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Travanj 2013 at 17:52
Originally posted by Slavonka23 Slavonka23 wrote:

Oskaaa :D Pa ti si ziva :D

Pa uopce nije bilo tak puno cardia.. 2x tjedno po 60min., a 4x sa utezima.. i tako zadnja 3tj., a prije toga,sa Avangarde je bilo i DL..cucnjeva i iskoraka..milion XD i svega toga sa utezima..

Mislim, barem ti znas koliko sam mrzila cucnjeve,a sada ih bez problema radim :D


Jesam, živa sam, ali znaš da sam ja žena od malo rijeci. LOL
Totalno sam se pogubila u ovom natjecanju tko s kim trenira, tko sam trenira i sl. pa sam pratila samo vas Slavonce. Cekala sam da mogu bar glasati i onda na kraju propustila glasavanje. 

Da ne ispadne da te sad hvatam za rijec, jer znam što si htjela reci, ali cim ti možeš napraviti "milion" ponavljanja nije to to. Doci cu ti ja i sjesti na ramena pa da vidim hoceš li moci milion ponavljanja. LOL 
Nemoj se opirati ozbiljnijim težinama. Pod tim ne mislim "Thorn" ozbiljnijim nego "normalne žene" ozbiljnijim.  Ja sam, i prije nego što sam upoznala Thorna i pocela s powerliftingom, radila s težinama. Naravno ne ovakvima, ali opet vecim težinama nego što radi vecina cura u teretanama.
Mislim da si dovoljno informirana i imaš znanja da ti ne moram govoriti da se neceš nabildati.

Znam da ti je sad problem teretana, ali nece to biti zauvijek.Ova dva mjeseca iskoristi za pripremu za teretanu. Probudi mišice pa kad se docepaš teretane samo deri peri.
Na kraju ceš imati grižnju savjesti zato što nisi jela a ne obrnuto. Smile
Ja da sam na 1600 kcal bih mogla, eventualno, zagrijavanje napraviti a onda bih polomila i sebe i spotera. LOL
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

OSka, vrati se Big smile
To je to, još jedan glas razuma Smile. Ako ti nisi skužila cari utega, onda ne znam ko je Big smile 60 kg? Svaka cast....na koliko si kg sad? Da znam da li bi dijelile istu kategoriju Tongue

Još uvijek sam ista kategorija i time se ponosim. LOL Dobrim danima 67, lošim 68,5 kg. Rijetko kad dodjem do 69. Vjerojatno bih mogla i manje, ali za razliku od Slavonke Wink, osim trcanja na traci i to HIIT, ne volim kardio u zatvorenom. Da me netko stavi na orbitrek sat vremena, mlade bih dobila. LOL Necu ici na nikakvo natjecanje do 8.mj. pa se sad satirem na treninzima za svoju dušu tako da poslije i nisam za kardio.

Hajde, pripremaj se za 8.mj. Bilo bi super imati jacu konkurenciju. Big smile
Back to Top
Slavonka23 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 24 Veljaca 2012
Location: osijek
Status: Offline
Points: 1978
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Slavonka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Travanj 2013 at 19:13
Uh...odakle da krenem odgovarati na pitanja.. LOL Malo sam se pogubila.

Da..otprilike tako nekako jedem, rucak je kao i svi, s tim da pazim da uvijek izaberem što "bolje", jer u biti ja i pravim taj rucak. Jedan dan je malo veca kolicina, drugi manja...ali u prosjeku tako nekako. Pod "ciste" sam mislila...da nema "oduzimanja" kalorija...nego meso + povrce + salata...i to je to. Mislim, otkud da ja znam jel nešto "poništava" kcal ili ne...ako u tablici piše da je nešto npr.100kcal, ja to racunam kao 100kcal i to je to.

Cucnjeve, iskorake sam radila sa 10kg, zbog velikog broja ponavljanja...da je manji br. ponavljanja mogla bi cucanj i sa više kg. A težine su se kretale od 5kg - 10kg..kako koja vježba.

Iskreno, da ti kažem koje vježbe sam radila u ovom Body revolution - ne, znam... tj. ne znam kako se koja zove..mogu ti jedino opisati Big smile

Oska, što se tice ovog "da se necu nabildati" LOL toga se uopce ne bojim... u biti, nije meni problem raditi sa težinama... problem mi je što nisam znala kako nešto pravilno izvesti. Puno toga sam naucila sa Avangarde...

Avic, stigla je skriptica, hvala ti Hug

Sad još samo da skužimo koliko blokova cega mi u biti i treba? Big smile Help! LOL

U petak stižu utezi... 15kg Smile Valjda vam je to dovoljno Tongue jer više nemam...
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Travanj 2013 at 13:45

Potpisujem OSku od A do Ž Wink, a što se natjecanja tice - intezivno razmišljam o tom natjecanju i s obzirom da vjerojatno necu raditi u to vrijeme, imat cu dosta vremena, i za spremati se i za dovuc se do tamo.....još da svoju ekipicu nagovorim....bilo bi to zanimljivo, stvarno bi voljela vidjet kako to sve izgleda ;)


Slavonka, što se poništavanja kcal tice :) - vlakna u pravilu ne ubrajaš u kcal, kao ni 30-ak % kcal iz proteina koje jedeš. Dakle, od 100 kcal iz piletine, uzimaš tek njih 70-ak jer samo iskorištavanje proteina troši više energije.... To je termicki efekt hrane i jedan od razloga zašto na velikom unosu proteina lakše mršavimo (baš oni imaju najveci TEF)....em nas zasicuju, em ih trebamo brdo pojest da bi namakli kalorije koje nam trebaju. Dakle.....jedeš i manje nego što misliš ;)

Druga stvar - OSka ti je dobro rekla - neka ti sjedne na ramena pa da vidimo koliko ceš ih napravit Big smile 10 kg je ništa....nekome možda dovoljno ali tebi sada ne, a o tebi i je rijec tako da ne želim ulazit u tudje treninge i preferencije ;)

Body revolution ne moraš opisivat, bez brige.....burn, burn, fat, fat, još mi zvoni LOL Cekaj, znaci to je jedini trening kojeg radiš? Nisi na pumpu više?

Ok, vidim, straha od bildanja nemaš, to je pozitivno Wink A i kažeš da si puno naucila...onda...duplo pozitivno, spremna si Smile



A što se blokova tice.....najprije trebamo definirat kcal unos i omjere koje ceš pratit. Tu bi se možda i odmakla od prvog savjeta i same baze knjige....baš zbog toga što nisi na pocetku kao mnogi što krecu s tim i što je jako osjetljivo naglo povecavat uh-e sada.

E sad...s obzirom da si onda bila skocila 3 kg bez problema trebamo pripazit malo. Zato ja isprve ne bih puno dodavala odjednom, korak po korak. Prvo što bih tu mijenjala je - omjer masti i proteina.

200 g proteina ti je nepotrebno, a masti imaš premalo. Na ovih 1800 kcal imala si omjere 45% P, niti 14% UH-a (i od toga bi se još dalo odbit radi vlakana) i 24 g M. Nekako mi to ne izgleda baš uravnoteženo ;)

Možda da probamo najprije skinut proteine na 35%, masti povecat na 40%, a uh-e držat na 25% za pocetak, na 1600 kcal to bi ti onda bilo ovako:

100 g UH-a
140 g P
71 g M

Ovo ti je neka donja granica uh-a - ti s njima stvarno trebaš pripazit s obzirom na tvoju cijelu situaciju ali opet ih ne smiješ skroz izbacivat, zezaš se sa hormonima. Kad sve zbrojiš, nije ih tako teško skupit toliko. Ja bi njihov povecani unos pogotovo tempirala oko treninga.

Što se masti tice - mislim da ce ti njihovo povecavanje koristit, bit ceš energicnija, sitija, i vjerujem da ceš imat manje cravingsa za junkom...a i bit ce ti finije papat ;) I da, trebao bi se i ciklus normalizirat ;) btw. kako s tim ide, došlo?

Dalje je lako....odabereš broj obroka, podijeliš ove brojke prema njima, i igraš se sa kombinacijama.

E sad....s obzirom da mi nije cilj da namecem svoje i da uvijek ima prostora za bolje ideje ja bih voljela cuti i druga mišljenja, pogotovo onih cura koje Slavonku poznaju i cesto vide Smile ...cure?



 






Edited by Gym_girl - 25 Travanj 2013 at 13:48
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Slavonka23 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 24 Veljaca 2012
Location: osijek
Status: Offline
Points: 1978
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Slavonka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Travanj 2013 at 14:47
Nisam na pumpu, niti imam pristup teretani... jer nisam niti u OS iduca 2mj...Smile

Nope, nije došlo...18.dan kako kasni... no, ja se ne sjecam da je meni ikada i došla na vrijeme... narucila sam se kod gin. i endokrinologa za iduci tjedan...



"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Travanj 2013 at 14:54
hmm...dobro da, tu je i pcos pa je sad pitanje što je...

ok, šta misliš o ovim brojkama gore? Smile

a tih 15 kg, to su bucice ili?


"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Travanj 2013 at 16:48
što se tice zone i blokova- da bude zonski omjer 30M:40Uh:30P onda bi uzimat na dan ili 3:3:3 ili 4:4:4, ovisno koliko kcal mislis uzimat. Takoder bi ti savjetovala da nekrenes naglo s UH na 40%, a po ovome sto ti je gymka napisala to bi po blokovima bilo 2,5 bloka Uh, 4 bloka proteina i   9 blokova masti rasporedeno na 5 obroka
Probaj tako za pocetak, ja sam npr skuzila da mi vise leze UH na 40%, cak i 50% nego da povecavam masti
cookies are for pussies
Back to Top
Slavonka23 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 24 Veljaca 2012
Location: osijek
Status: Offline
Points: 1978
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Slavonka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Travanj 2013 at 17:53
Gymka... nije bucica, promijenjivi utezi Smile

A brojke... kad složim neki jelovnik po tim brojkama...onda ti javim kako mi se cini Big smile ali imam osjecaj da cu biti glaaaadna LOL

OK.. znaci 2,5 UH, 4P i 9M Thumbs Up
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
Back to Top
Slavonka23 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 24 Veljaca 2012
Location: osijek
Status: Offline
Points: 1978
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Slavonka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Travanj 2013 at 00:47
Kao što rekoh... meni se to cini jaaaaaaako malo hrane...

2,5 bloka UH:

- salata kristalka - 1blok = 440g - u jednom obroku pojedem 200g x 4 = 1000g = samo to od uh za cijeli dan

4 bloka P:

- pileca prsa - 100g je 4 bloka - i to je to..

9 blokova M:

- maslinovo ulje - 1 žlicica - 3 bloka... pa cak nemam dovoljno niti za svu salatu?!

Ne znam jesam ja tu nešto krivo shvatila..ali, meni se ovo nikako ne svidja. Ermm


Edited by Slavonka23 - 26 Travanj 2013 at 00:49
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Travanj 2013 at 08:44
Ma Slavonka moja, ti kao da si prvi put ovdje LOL

Cekaj, prije si imala omjere: 45% P, 14% UH-a i 24% M, a sad sam ti stavila 35% P, 25% UH i  40% M....i ti kažeš da je to premalo hrane, a svega više osim P Big smile

Draga, ovi blokovi su ti po obroku Wink Svaki se blok sastoji od 9g UH-a, 7 g P i 3g M. Pomnoži to sa ovim blokovima koje ti je avangarde dala (s tim da bih ja masti stavila 5 blokova, da bude 15g po obroku - 75 g M sveukupno) i dobit ceš: 22g UH, 28 g P i 15 g M. To je za 5 obroka.

Dakle, 100 g piletine ti je oko 3 bloka......pa kako si mislila da je to to kad sam ti stavila 140 g P za cijeli dan, a 100g piletine ima oko 25g, više manje? Tongue joj joj!






"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Slavonka23 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 24 Veljaca 2012
Location: osijek
Status: Offline
Points: 1978
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Slavonka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Travanj 2013 at 10:13
LOL  LOL sinoc sam bila gladna i sve mi se cinilo premalo Big smile

još citam ono tvoje kako cu biti sitija...pa pogledam ovo što sam napisala.. i mislim si.. wtf?! LOL

1 blok piletine je 25g.

Ajme koliko brojeva...pogubila sam se Confused

Ajmo ukratko.. koliko blokova P/UH/M ? Big smile  jer meni na papirima što mi je avic poslala tocno piše koliko je grama 1 blok..



"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Travanj 2013 at 10:38

na ovom što si ti napisala bi i moj macak tulio LOL


Evo, pa gore sam ti napisala:

Ako je 1 blok UH-a 9 grama, a ti ih imaš 2.5, to ti je tih 22g UH po obroku. Znaci sve skupa imaš 5 * 2.5 bloka = 12.5 blokova UH-a ukupno - 112 g UH, nešto mrvu više od 100g, nije bitno....

Ako je 1 blok P 7 grama, a ti ih imaš 4, to ti je 28g P po obroku. Znaci, ukupno 5*4 = 20 blokova P što ti je 140 g P ukupno...

I ako je 1 blok M, 3 grama, a ti ih imaš 5, to ti je 15 g M po obroku. Sve skupa 5*5 = 25 blokova M * 3 = 75 g M


Sad je još više brojeva u igri LOL ali sam ti boldala pa bi ti trebalo bit jasno!

Znaci, cca 100 g piletine, žlica ulja, i nešto od uh-a bi ti bio primjer jednog obroka, i tako 5 puta (ako ceš imat takav raspored obroka - naravno, ako ceš manje, povecaš kolicine u svakome).

Je li ti sad izgleda malo bolje sve to? Clown
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Slavonka23 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 24 Veljaca 2012
Location: osijek
Status: Offline
Points: 1978
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Slavonka23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Travanj 2013 at 11:15
E tako bi vec moglo ici LOL

Krecem onda u pon. s tim...pa javim dojmove prvog dana...jer za vikend nisam kod kuce..Thumbs Up

Puno hvala Hug

"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Travanj 2013 at 11:48
Super Wink

Nema na cemu Hug, i ne zaboravi da ovako nece vjecno Smile Znaci, ove UH-e bi ja povecavala lagano, korak po korak, da vidimo dokle ide - sada je ovo neka donja granica kako sam vec rekla. Kako budeš njih povecavala, povecavat ce se i kalorije. To postepeno povecavanje, pogotovo uz dobar trening, trebalo bi rezultirat ubrzanjem metabolizma, kroz adaptaciju na povecani unos hrane....a time i dobitke na mišicnoj masi.

 Ti vidi kako ceš si organizirati te uh-e, ovisno o tome što voliš i za što si do sada primjetila da ti najviše paše. Ja bih ti preporucila da si u obrocima prije i nakon treninga ubaciš nešto složenih uh-a (zobene, krumpir, kruh...), cak i odmah nakon treninga nešto bržih uh-a sa wheyem, pogotovo ako je veca pauza izmedju obroka prije i tog obroka, i ovisno o intenzitetu treninga. To prvenstveno mislim na teretanu kad dodješ do nje i pocneš trenkat po našim preporukama Smile, a za sada, ako se budeš služila nekim laganijim programima, onda bi možda bolje bilo opalit po složenim uh-ima.

Za ostale obroke, vecinom se orijentiraj na puno povrca Wink evo ti jedan dobar link za sve opcenito: http://www.teretana.ba/namirnice/povrce/index.php

Za proteine ti je vjerujem sve jasno, njih si doktorirala Wink

A masti, isto tako. 15 g po obroku - to ti je žlica ulja, cca 30g badema, nešto manje oraha, 3 cijela jaja....itd. vec ceš se snaci po tablicama Wink


"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Travanj 2013 at 19:26
ja racunala 1,5 g masti..uglavnom, ja još uz sve što piše u skripti na blok posnog sira dodam pola bloka uh kao sto je kod mlijeka i jogurta dodano..
kad se ufuras nece biti frke javi kako napredujes s lifranjem
cookies are for pussies
Back to Top
baba44 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 10 Sijecanj 2012
Status: Offline
Points: 1118
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote baba44 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Travanj 2013 at 19:40
joj,curemsvaka vam cast!
ja ovo gore citam,i sva sam se pogubila,u zonama i blokovima,gramima,omjerima i postocima!!!!!!!! ajmeeeeeee

oska,spominješ ozbiljne težine,koliko je to,ak smijem pitati?
ja bi si malo podigla,ali ne znam koliko.kupila bi si girju,ali ne znam od kud da pocnem,a da se ne preforsiram.

ustvari,sad mi se cini da niš' ne znam,bože!!!!!
you know that you're on the right track,when you become uninterested in looking back
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12345>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.