New Posts New Posts RSS Feed - Proja sa sirom, spanacem i pecurkama (D)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Proja sa sirom, spanacem i pecurkama (D)

 Post Reply Post Reply
Author
nexus View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 02 Veljaca 2010
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nexus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Proja sa sirom, spanacem i pecurkama (D)
    Posted: 14 Travanj 2010 at 08:13
Obrok za tili cas

UPOTREBITE...
2 šolje kukuruznog brašna
plus
š prašak za pecivo
plus
500 g obarenih i sitno seckanih šampinjona
plus
500 g obarenog i iseckanog spanaca
plus
š caša gazirane vode

POTREBNO VAM JE I...
š šolja pšenicnog brašna
2 jaja
5 kašika ulja
200 g izmrvljenog sira
š šolja mleka
So

NAcIN PRIPREME
š U odgovarajucoj posudi prvo pomešajte kukuruzno i pšenicno brašno, a onda dodajte i prašak za pecivo. Nakon toga razbijte jaja i uz dalje mešanje, dodajte mleko i ulje. Kada se smesa lepo sjedini, dodajte izmrvljeni sir i nastavite sa mešanjem. Dodajte pecurke i obareni spanac. Na kraju sve posolite i dodajte malo gazirane vode. Ovako dobijenu smesu pecite u podmazanom plehu, na srednjoj vatri.


PO OBROKU: 328 kalorija, 2š g proteina, 29 g ugljenih hidrata, 20 g masti (7 g zasicenih), 7 g vlakana, 3šš mg natrijuma



MOcNI PRILOG: mleko od badema
š U malo prokljucale vode kratko potopite šolju badema, a onda ih izvadite i ostavite da odstoje 2 do 3 minuta. Kada ih ocedite, skinite im sa površine ljusku. Nakon toga pomešajte bademe sa 4 šolje hladne vode, kašikom ekstra devicanskog maslinovog ulja i kašikom malteksa i sameljite ih u blenderu. Ovako dobijenom mleku se preporucuje i dodavanje cimeta ili samlevene vanile.

PO OBROKU: 84 kalorije, 4 g proteina, š3 g ugljenih hidrata, 5 g masti (2 g zasicenih), š g vlakana, š0 mg natrijuma

Edited by nexus
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.