New Posts New Posts RSS Feed - Pozdrav svim gospodjama u najboljim godinama! :)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pozdrav svim gospodjama u najboljim godinama! :)

 Post Reply Post Reply Page  <1234 5>
Author
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2018 at 22:55
Haha, baš ti hvala, ali nemoj me prerano hvaliti :) Bilo je danas popodne nešto više kave, a i jedna čokolada od 100 grama, ali nema veze, oprostit ću si. Stresirali su me :)

Mi žene smo kompleksna stvorenja:) Meni je hrana sluzila za to DA NE OSJECAM I NE OSVIJESTIM NISTA O NICEM...sve osjecaje, a pogotovu negativne, sam gusila hranom. I sad je jako tesko izaci iz toga, i jos prezivjeti i suocavanje s osjecajima. Učim se.

Od superljubazne osobe postajem osoba koja izražava negodovanje, što narano izaziva burne reakcije :) Onda padne čokolada :)

Ali s druge strane, ja se po malo osjećam bolje, manje žderem, zaustavila sam debljanje koje se javilo s promjenom posla prije 10 mjeseci (+8 kg) i tako, bit će bolje.

Valjda ću do 60-te staviti sebe na prvo mjesto :)

Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2018 at 23:00
Koliko misliš da je realno da ja izgubim za u tri mjeseca?

Što s kruhom, rižom, krumpirom? Koliko dnevno si toga mogu dopustiti ili barem svaki drugi dan? Koji kruh, kaka? Jel basmati riža bolje rješenje, čitala sam da ne diže toliko šećer u krvi?

Da li išta od zaslađivača? Meni se čini da sam ja od njih isto gladna? Probala sam steviju, nije me ništa posebno oduševila...ali možda od nje nisam tako gladna poslije? Morat ću testirati

Tvoj prijedlog s kakaom je odličan: Imala sam kandidov, ništa posebno, smanjen unos masnoće i 16-18 posto praha kakaa. Navodno ima u lidlu neki još kvalitetniji, ali trudim se ne zamarati, koliko ga malo koristim, ne mora biti vrhunski :) Ne volim cjepidlačiti :)

Salame? Paštete? Ja to obožavam. Obožavam salame i kobasice. Meni je 200 grama salame ništa, a vidjela sam da ti misliš da ne bih trebala pretjerivati?

Što jesti na brzinu? Samo tunjevinu iz konzerve? REalno ništa iz konzerve nije zdravo? Što za doručak? Jel ti podržavaš one neke encian kaše? Možda bih mogla priviknut se na to?

Što s mekinjama? Pa to su prije davali svinjama, ja ne kužim zašto mi to jedemo? Na kraju krajeva isto imaju ugljikohidrata kao i kruh, nije baš da šparam, a radije bih jela kruh!

Eto :) Pa ti odgovori ako imaš kad :) hahahaha

Što misliš o miješanju jogurta s voćem? Navodno nije dobro miješati voćne i mliječne kiseline?

Napuhnutost je bila definitivno od kave i mlijeka ili mlijeka - vidim promjenu! Dijagnosticirala si bez da si me vidjela,hahaha, svka čast!
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2018 at 23:57

LOL Ma hvalit ću te svejedno, ja respektiram i najmanje moguće promjene, dapače - potičem ih Wink

Ajmo ovako, da ja tebe pitam - koliko biš ti htjela izgubiti za 3 mjeseca? :)

S tim da uzmeš u obzir da veći gubitak traži i više odricanja. Na koliko si odricanja sada spremna? :) Koliko ti je inače odricanje od određene hrane koju voliš (možda i sve ove navedene) donijelo dugoročne rezultate? Kratkoročne sigurno ali kolko su potrajali? Razmisli o tome.

Od svega što si nabrojala ovdje sve nekako ima svoje mjesto, nešto više, nešto manje. Na prvu bi neki puno toga poizbacali, neki ali ja ne. Nikoga još nije ubilo malo paštete i salame tu i tamo (usput, šta kažeš o pašteti od tune/lososa? Salama naravno pureća/pileća ali ipak malo pripazi na količinu radi soli ;) Jer ja krećem uvijek od toga što osoba voli najviše i što će joj najviše faliti ako to makne iz svakodnevnih obroka. Za tebe je to kruh pretpostavljam, i škrob općenito?

Što se kruha tiče, jesi kad probala ovo?


Ja, kao vječna ljubiteljica kruha, mogu ti reći da sam u godini dana valjda sve skupa pojela 3 fete i to s bakalarom ovaj Uskrs :D Ovi krekeri su predobra stvar, s par sastojaka, bez dodataka, bez kvasca - još jedan dobar način za smanjit napuhanost ;) Savršeni su za doziranje količine, imaju brdo vlakana, fino su slankasti i ...probaj, sigurna sam da će ti se svidjet...ok, nadam se LOL

Inače, zdraviju varijantu nekog anamaza možeš napraviti i sa svježim sirom, tunom, malo maslinovog ulja i origana. Namažeš na par ovih krekera i imaš savršen obrok ;)

Konzerve? Ja šibam po tome već godinama, za neko brzo rješenje, od tune, preko sardina do haringe :) Ne, nije savršeno ali nije ni nezdravo i u nekim umjerenim količinama (na baš svaki dan ili svaki drugi), sigurno je trenutno za tebe par stepenica gore! Šta je nezdravije, vrećica grickalica ili konzerva tune? Big smile Misli na cijeli spektar, ništa nije odmah crno - bijelo...čeka tebe još puuuno nijansi sivih....Wink

Encianove kašice.....su malo bolje od keksa samih :) i kao za neki prijelazan period ok ali ako si spremna odmah prijeći na malo kvalitetnije, onda bih ja rađe - malo kvalitenije :)

Mekinje? Ma ....pusti... :D

Zaslađivači meni rade isti efekt, izbjegavaj sve što te čini gladnom :) Stevia bi ti trebala biti ok, pokušaj!

Voće i jogurt - meni svakodnevni doručak, uz još 10 ostalih sastojaka tako da Big smile....ako ti paše, ne nadima te, ne čini te gladnijom, nemaš neke probavne smetnje.....keep on ;) Ja bih tu još dodala malo sjemenki (lan, chia...) ili badema i imaš super međuobrok (ili čak obrok u malo većim količinama).


Ostao nam je doručak i brzi obroci....reci ti meni, imaš li ti tu kakve želje? Wink








 




Edited by Gym_girl - 01 Lipanj 2018 at 23:58
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2018 at 00:07

Originally posted by debela_frendica debela_frendica wrote:


Od superljubazne osobe postajem osoba koja izražava negodovanje, što narano izaziva burne reakcije :) Onda padne čokolada :)


Prvi korak - smanjit očekivanja Wink I od drugih, pa i od sebe. Dopustit životu da te nekad i iznenadi i imat vjere u sebe da ćeš se uvijek izvuć jača i sa novom perspektivom ;) Preuzet odgovornost za svoj život, emocije i akcije 100%, pa čak i za ono što ti drugi smjeste - kad nam se to desi očito nismo dobro postavili svoje granice :)

Promjena mindseta rješava probleme o kojima govoriš, odjednom čokolada postane nebitna, višak. Nađeš nešto drugo, možda nevezano za hranu, a možda baš neku finu salatu sa piletinom, ha? Sve je moguće! Big smile


Originally posted by debela_frendica debela_frendica wrote:


Ali s druge strane, ja se po malo osjećam bolje, manje žderem, zaustavila sam debljanje koje se javilo s promjenom posla prije 10 mjeseci (+8 kg) i tako, bit će bolje.

Eto vidiš da te imam razloga hvaliti! StarThumbs Up
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2018 at 02:15
Hehehe, koja si ti kraljica! :)) Ma samo ti hvali, naviknut ću se, hahahahaha!

Svidja mi se tvoj mindset! Po prvi put srećem taj neki normalniji pristup prehrani! Imaš pravo, ne mogu se ja odreći svega, a na kraju krajeva zašto i bih? ako budem jela samo ono što ne volim, neću dugo izdržati!

Najviše kila sam smršavila kad sam si dopuštala sve, ali samo mi je cilj bio da to bude što rješenje i što manje, pa sam počela kupovati male čokoladice umjesto onih od 100 grama, pa sam s vremenom dosla na male tortice, pa tek na tu i tamo nekad nešto slatko...

Drago mi je da netko ne misli da ću krepat od pašteta i konzerva :) i da je to manje zlo od trpanja junka.

U uredu imam nekoliko ljudi s OKP poremećajem koji me tlače s tim glupostima, da se ne jedu paštete, filtriraju vodu, ovo, ono, a onda požderu vrećicu najgoreg i najjeftinijeg čipsa iz lidla ili nekog nazovi slatkiša, što ni ne znaš što je. Tvoj pristup mi je puno bolji. Ignorirat ću ih :)

Pašteta od tune mi je ok, iako mi je radija ona najobičnija čajna :) Plodine imaju odlične, njihov brend. Kašice od enciana smatram smećem, ali gorespomenute kolege me uvjeravaju kako je smeće moj kruh s pašetetom :) a da njihovo žderanje tih slatkih kašica je bolje?

Drago mi je da se netko slaže s tobom :)

Uglavnom, vraćaš mi zdrav razum i hvala ti. A kužiš i taj neki psihološki dio, tako da je i to super. Još nisam odledila zamrzivač, ali bit će sve. Ne voliš ni posije, kako divno :))) Te krekere sam probala. A ono, ako baš nema ništa bolje :))) Ja sam baš zapela za taj kruh, iako ga realno jedem samo kad odem k starcima :) Mislim da mi je više do slobode, da mi kažeš ajde smiješ i možeš, nego što ću ga jesti svaki dan :)

I da, nije mi teško raditi svoje namaze, to je isto dobra ideja. Puna sam ideja, samo sad trebam još realizirati :)

One trešnje sam pojela. Blitvu na pola, pola stoji u hladnjaku i kvari se :) Vjerojatno je zato i napuhnutost manja, blitva počisti crijeva...
Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2018 at 02:15
Imala sam neki recept za kruhić od mekinja, ja sam to znala raditi kao maffine. Jestivo. Morat ću nać i postat ovdje jer je recept bio ok. Pola tih recepata s foruma i neta za te kruhiće nije realan i ne valja kad isprobaš, iako svi hvale, ali nitko nije probao ispeći :)

Edited by debela_frendica - 02 Lipanj 2018 at 02:16
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2018 at 10:36
Originally posted by debela_frendica debela_frendica wrote:



Svidja mi se tvoj mindset! Po prvi put srećem taj neki normalniji pristup prehrani! Imaš pravo, ne mogu se ja odreći svega, a na kraju krajeva zašto i bih? ako budem jela samo ono što ne volim, neću dugo izdržati!

Najviše kila sam smršavila kad sam si dopuštala sve, ali samo mi je cilj bio da to bude što rješenje i što manje, pa sam počela kupovati male čokoladice umjesto onih od 100 grama, pa sam s vremenom dosla na male tortice, pa tek na tu i tamo nekad nešto slatko...


Zato i volim taj normalniji pristup Smile Naravno, sve ovisi o ciljevima (kao i metabolizmu, aktivnostima i ostalim faktorima) pojedine osobe ( i o vremenu u kojem ih želi postići) ali za neko dugoročno održavanje lijepe formice - što je duža lista zabranjenih namirnica, to su i potrebe za njima veće - uglavnom.

Meni je cilj da ljudi dođu u ono stanje kada mogu biti okruženi sa svim tim finim "stvarčicama", a da ih bez problema mogu zaobići i uzeti nešto kvalitetno. Nije rješenje ni u pražnjenju hladnjaka i ormara od takvih stvari, možda na početku da, ali nikako za stalno. Kad se naučimo bit izloženi, a da nas to ne dira - e onda smo na konju ;) Ja sam godinama imala ormar pun keksa i svečeg nečeg, sladoled u frižideru itd. radi ostalih ukućana. I danas je tako. Od svega toga me mami samo sladoled i to znam i uzeti kad mi dođe gušt pa sam danima, a nekad tjednima mirna :)

Ali što sad mene zanima u tvom slučaju - što se desilo kasnije? Smile To je očito bio ok pristup za tebe ali di je onda zaštekalo, zašto se to nije održalo, kako si ponovo skupila kilice?

Što je falilo u cijeloj toj priči? Nije ti se sviđalo to što jedeš, neki stres/emocije, nešto treće?




Originally posted by debela_frendica debela_frendica wrote:


Drago mi je da netko ne misli da ću krepat od pašteta i konzerva :) i da je to manje zlo od trpanja junka.

U uredu imam nekoliko ljudi s OKP poremećajem koji me tlače s tim glupostima, da se ne jedu paštete, filtriraju vodu, ovo, ono, a onda požderu vrećicu najgoreg i najjeftinijeg čipsa iz lidla ili nekog nazovi slatkiša, što ni ne znaš što je. Tvoj pristup mi je puno bolji. Ignorirat ću ih :)


Pa dobro, mislim da to nitko razuman ne misli, krepat ćemo samo od otrova LOL A gle, paštete nisu neko zlato, znamo i sami da baš ne možemo veličat njihov sastav i ja bih sigurno bila sretnija da ih zaboraviš Big smile ALI u sadašnjoj fazi, di imaš puno koraka za ispraviti - mislim da nije nikakva tragedija za sada pustiti ih u opticaju, pa s vremenom doći do faze da ih prirodno odbaciš kad vidiš kako je druga hrana fina ;)

Ako će tebe za sada taj kruh s paštetom toliko zadovoljit da ćeš moći dalje lijepo kroz dan, bez nekih naleta ludila za slatkim, it's fine with me :) Samo onda gledaj da barem izabereš neki kvalitetniji kruh (raženi, integralni, s nekim sjemenkama) i da si uz to pridružiš neki izvor proteina (idealno svježi sir ali za početak može i jogurt). To je već onda pomak prema boljem ;) Neku salaticu još uz to, recimo od paprika i rajčica? Pfff već imaš poprilično dobar obrok, a ovi emocionalni trovači (znamo zašto to govorim jel ;)  oko tebe neka gledaju i uče ;)


Originally posted by debela_frendica debela_frendica wrote:


 Mislim da mi je više do slobode, da mi kažeš ajde smiješ i možeš, nego što ću ga jesti svaki dan :)

Smiješ i možeš da, sve, i kruh, krumpir, i rižu, i paštu....sve dok imaš rezultate! Jel kužiš sad princip? Wink

S tim da, to moram napomenuti, budeš svjesna svoje inz. rezistencije i da ne luduješ s tim škrobom :) Ne dajem ti baš kompletnu slobodu, not that good  LOL Morat ćeš pripaziti na količine, ne možemo ovce i novce nažalost ali nije ni rješenje u totalnom uklanjanju. Samo moraš naći one količine i onu frekvenciju takvih obroka koja će ti donositi rezultate, a da se sveukupno osjećaš dobro - kako fizički, tako mentalno, zdravstveno.....








Edited by Gym_girl - 02 Lipanj 2018 at 10:47
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2018 at 16:08

E, i da se vratim na mekinje malo, predvidila sam konkretan odgovor - definitivno sam za to ako ti se sviđa njihov okus :) Ja ih osobno ne koristim jer i ovako tokom dana naberem brdo vlakana, pa su mi draže zobene same po sebi (a te kruhove, muffine i ostalo ionako nemam praksu jesti), ali to ne znači da tebi nebi bile odličan izbor ako odmah želiš krenuti s njima i ako je to nešto što će te zadovoljiti dovoljno. Krcate su vlakana pa, osim što brutalno zasićuju, time automatski smanjuju količinu probavljivih ugljikohidrata, odnosno realno ih na istu količinu apsorbiraš manje nego kod recimo običnih zobenih, što je za tebe super. Da ne spominjem ostale nutritivne vrijednosti....ali sve je to đabe ako ti ne idu kako treba :) Barem sad još na početku, imaš vremena za detalje :)

U svakom slučaju, polako s vlaknima na početku da nebi bilo....kuku mene na wc-u LOL






Edited by Gym_girl - 02 Lipanj 2018 at 16:10
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Lipanj 2018 at 08:08
Aha, meni su "mekinje" svo to zrnje - ustvari sam kupila zobene :) Jedem ih, kad mi fali kruh, ali u osnovi mi nisu neko veselje, osim da ih pospem po svježem siru, da ga lakše pojedem.

No, onda sam našla bolje rješenje - kupujem kvalitetan svježi sir pa mi ne trebaju mekinje da ga lakše progutam!

Naime, kupujem svježi sir iz mljekomata, s OPG-a, i to je sir! Kad se sjetim kakve sam sve kisele pripavke prije jela iz trgovina, nije ni čudo da mi se nije jeo :)

I slažem se s tobom oko toga koliko puta dnevno treba jesti - to sa svaka 2-3 sata je nenormalno, dovelo me do debljanja, a i nije praktično - pa tko može stalno nešto jesti i vaditi posudice cijele dane? Tako da nije ni čudo da si prestlaa s time...

Ja sam ovih dana počela shvaćati da se i ne hranim toliko loše, ali da mi koncept ruše "ispadi". Znači 1000 kalorija navečer sira i vrhnja i čokolade su promašaj za cijeli dan i tjedan...sve što ušparam na kalorijama tako nabijem...Znači ja moram rješavati "ispade" :) Dobro, sad i to znam.

Htjela bih do 1.9. spasti na 85kg, što je 10-12 kg od sad. Mislim da je ambiciozno ali moguće.
Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Lipanj 2018 at 08:12
I skuzila sam ovo za ugljikohidrate, imaš pravo! Ja se ponašam kao da nemam inzulinsku rezistenciju, što nije točno, jer sam u zadnje vrijeme počela osvještavati simptome i posljedice - veliku nervozu ako sam gladna, ponekad čak i slabost ili vrtoglavicu nakon obroka - kad se ta silna hrana ne uspije prenijeti u krv...to sam sve prije ignorirala...tako da mislim da je tvoj savjet za mene REALAN i IDEALAN - nije rješenje u uklanjanju nego u kontroli veličine i frekvencije obroka....i završavam sa sezonom sladoleda...jučer sam planski pojela 2 korneta i odlučila da će to biti zadnji za ovu seznonu :) Nitko još nije umro jer preko ljeta nije jeo sladoled, jel tako :)
Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Lipanj 2018 at 08:43
Skužila sam da mogu živjet s ovim zobenim mekinjama (integralne, krupne) iz Lidla, fine su.
A sjetila sams se i Agramer kruha koji proizvodi Klara, koji je narezan na šnjite, integralan, jestiv, i ima popis kalorija i svega što treba znati. Kad čitam sastav ne zvuči mi super, ali u živo mislim da je bolji od pola drugog kruha na tržištu...što ti misiliš?

http://www.klara.hr/klara-proizvodi/agramer-kruh/


Inače, skužila sam da sam utrenirala organizam na 3 obroka dnevno, što je super, jer sam prije bila stalno gladna ili bih jela bez reda, samo da jedem, cijele dane.

Sad baš osjetim da sam u roku 2 sata od ustajanja gladna, tamo oko 13 sati sam opet gladna, i predvečer opet osjetim nervozu :) Nije glad, nego nervoza u mom slučaju :) Ali super! Možda mi tijelo konačno vraća zdravlje i ritam :)

Edited by debela_frendica - 03 Lipanj 2018 at 08:45
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Lipanj 2018 at 13:36

Storniraj odluku o zadnjem sladoledu jer ćeš ih jest svaki dan do kraja ljeta Smile Bolje si daj slobodu da ga možeš pojesti i svaki dan ako želiš ali onda poradi oko drugih izbora tokom dana da ti ostane manje mjesta za to....

Bit ću iskrena i realna - nema šanse da ga uspiješ zaobić cijelo ljeto, a nije ni potrebno da to radiš. Nismo li već dovoljno rekli o zamkama zabrana? :)


Što se tiče kruha - teško da ćeš u nekoj pekari naći zbilja kvalitetan kruh, a kod ovog si i sama zaključila da mu sastav ne zvuči baš najbolje. Jesi li i kad probala speći sama svoj kruh? Osim ovog što si navela.....

S tim da, ako si do sada jela običan, bijeli kruh i ovo je neki korak prema naprijed pa te još ne bih time opterećivala ali onda pripazi kako si dalje koncipiraš obrok.

Ok, koliko je sad za tebe realno uvrstiti 2 porcije povrća svaki dan? :) Znači - za ručak i večeru, koliko je to izvedivo?
I koje povrće ti se tu čini najprivlačnije?



"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Lipanj 2018 at 13:41

I usput kad budeš odgovarala, možeš li ukratko na jednom mjestu sažeti sve pozitivne promjene koje si vidjela na sebi u ovih tjedan dana? Prvenstveno u nekim navikama, a onda i u samom osjećaju :)
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Lipanj 2018 at 17:21
Kako stojiš s mastima? Čitam post, a vidim sve osim orašastih, sjemenki....Voliš li to? Možda bi ti malo više masti smanjilo želju za mliječnim i škrobom. Pišem jer sam imala nalaze slične tvojima, i nije ih bilo lako popraviti. Meso, povrće i više masti me spasilo, a isto sam mliječno obožavala. Kako stojiš sa sitošću nakon mekinja, posnog i jogurta?
Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Lipanj 2018 at 21:11
@justone, jel sad jedeš mliječno, sir, jogurte? Ili si i to ukinula?

Ja s orašastim stojim jako dobro, toliko da mogu proždrt pola kile bez problema :) Isto tako stojim i s mlijekom i mliječnim, koliko god imamo u kući, toliko mogu pojesti :) Ako imam litru mlijeka, popit ću ju. A to je 600 kcal! Poslije zobenih i jogurta osjećam se dosta sito, to sam danas ustanovila :) Koliko vi stavite tih zobenih u jedan jogurt? Dvije velike žlice? Jednu?

Mogla bih si sama ispeći kruh, nije mi to problem, ali definitivno trebam taj koncept smanjiti. Jel ti jedeš kruh?

Što se tiče povrća, meni je bio uspjeh jedan obrok od povrća dnevno i još se borim s time da imam obavezno 1 obrok povrća dnevno, ali dosta mi dobro ide. Mogu uvesti i dva obroka dnevno od povrća :) samo onda moram još nešto uz to povrće. Super mi je onaj tvoj recept sa zamrznutim povrćem i piletinom :)

Pozitivne promjene su da se osjećam lakše, baš laganije, iako sigurno nisam izgubila na kilaži, i danas mi je bilo lakše plivati na bazenu. Druga poboljšanja za sad ne vidim, boljela me glava dva dana, ali mislim je ta lakoća koju osjećam danas početak prema dobrom osjećaju.
Što se tiče prehrane, a ne znam, shvatila sam da kao pazim, pazim, pazim ... i onda uprskam kapitalno!

Znači, vraćamo se na tvoje - trebam si dati dozvolu da smijem sve!

Zaključila sam sljedeće:
- u kući ne smijem držati mlijeko, jer ću ga iskapiti
- u kući ne smijem držati slatko, ni za goste, jer ću ga pojesti
- u kući ne smijem imati sir od OPG-a, jer ću ga progutati u jednom danu, trebam kupovati samo one fuj svjeze sireve :)
- sve koji me nerviraju trebam otkantati, neka svoje frustracije liječe na nekom drugom, korisnije je da odem na plivanje ili krug oko Jaruna

Očistila sam ledenicu, znači sad mogu fridge puniti zdravom hranom, jeeeee. Za sutra nemam ništa isplanirano i to je velika greška, ali probat ću se snaći po putu :) Za doručak jogurt i mekinje, za ručak čušpjaz iz menze, a do večere ću već kupiti neku šniclu, a zelenu salatu imam :)

A šta vas dvije?

Od sutra na posao i s posla pješice, to je 1 h hoda, a od vikenda pažljivija prehrana. Ne znam bi li imalo smisla prvi tjedan biti na nekom opuštenijem ketu, da se lakše ufuram? Iako mi je užasno kad krenem smrditi na amonijak...

Edited by debela_frendica - 03 Lipanj 2018 at 21:21
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Lipanj 2018 at 21:38
Ufff ja... dakle... Jedem kruh, ali isključivo onaj koji sama radim, dakle od jaja, kefira, kokosovog brašna i nešto začina. Mliječno sam skroz makla(osim šalice kefira domaćeg u izradi kruha), jer rezultate koje želim vidim samo bez njega. Da se razumijemo, ja imam PCOS, i inzulinska rezistencija se popravila kad sam izbacila kruh iz dućana, nareske, i slatkiše. Kasnije sam prešla na LCHF, pa je postalo još bolje, a sad mi se ishrana vrti oko jaja, mesa, povrća, i zobenih/heljde/slanutka...i malo šumskog voća kad imam treninge. Vikendi su obično rezervirani za meso, jaja, ribu, povrće i orašaste ili žličicu domaćeg kikiriki maslaca. Jednostavno sam zaključila da sam sitija s time, i mogu više pojesti takve hrane, što je meni jako bitno. Neke stvari mogu po malo, ali u globalu mi je bitno da sam nakon obroka sita, a od mliječnog to nisam bila. Mogla sam jesti 500g posnog   kao obrok, s wheyem i eritritom i malo orašastih,(ili na slano s povrćem), i još biti gladna nakon par sati, a sir me samo vukao na još. Kasnije sam skužila da mi navlači i vodu, pa je izletio.Još uvijek sam ljubitelj slatkog, pa se ove mahunarke uglavnom sljube s eritritom u neke kaše i slično, a ovih dana pravim i svoj sladoled, u Lidlu ima aparat koji nije skup, a samo krkneš stvari i milina. Ja u principu jedem jako malo kruha. Draže mi je krknuti 50-70g zobenih, žlicu eritrita, 75g šumskog i možda malo oraha/kakaa, pa sve preliti vrelom vodom, i imam oatmeal. Omiljeni mi je kruh bio IWKAN, imaš recept na mom blogu i u receptima. Ali mi zapravo ni ne fali. Baš sam se nekako navukla na jaja ujutro(3 kuhana), hrpu salate,(živio paradajz) i šaku orašastih ili žličicu kikiriki maslaca. Ujutro su mi obavezno bili UH, a onda sam malo pretprila, i skužila da se PUNO bolje osjećam na mastima, tako da su UH sad većinom oko treninga, i to isključivo gore navedeni. Ručak i večera meso i povrće do sitosti(obično komad-dva).   Zato me zanimalo kako stojiš sa sitošću, pomislih da te možda vuče na još, pa da zato padaju slatke krize. I smijem li pitati jesi na kakvim lijekovima za šećer?
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1234 5>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.