New Posts New Posts RSS Feed - Pozdrav svim gospodjama u najboljim godinama! :)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pozdrav svim gospodjama u najboljim godinama! :)

 Post Reply Post Reply Page  123 5>
Author
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pozdrav svim gospodjama u najboljim godinama! :)
    Posted: 27 Svibanj 2018 at 11:30
Pozdrav svima,

kao sto sam nick kaze ja sam ona debela frendica :-) i to u najboljim godinama (40+).

Registrirala sam se jutros i mzim ovaj glupi koncept foruma da se na jednoj temi predstavljas, na drugoj vazes, na trecoj stavljas jelovnik i slicno, jer mislim da je taj koncept totalno pogresan i onemogucava kvalitetne, dugacke rasprave, jer se ekipa raspe i pogubi po tim glupavim podjelama, ali hajde, kad sam u Rimu moram i ja kao Rimljani (zato i jesu propali ;-)

Uglavnom, to make a long story short, registrirala sam se jutros, zato što je neka klinka jučer prolazeći cestom rekla svojoj mami - misleći pritom na mene - gle debelu, a još jede sladoled!

Znamo da su djeca obično jedina iskrena :-) pa me to pogodilo, a maloj sam rekla nek se srami :-) Ne znam jel to bilo pedagoški, ali nije me ni briga :-) Njezin komentar mi je došao kao as na desetku :-) jer sam shvatila sam opet previše nabujala i da treba to riješiti, jednom za uvijek.

Cilj mi je da na svoj 45-ti rodjendan izgledam bolje nago na 30-ti :-) Nemam pojma kako ću to postići, ali naći ću način :-) Imam nešto ispod stotke, što se tiče kila, ali puno više me muči držanje, kifoza, pad forme i sve ostalo.

Toliko od mene. Jesam se predstavila po proceduri? :-) Mogu sad dalje? :-)
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Svibanj 2018 at 13:05

LOL Thumbs Up

Jao što volim ljude sa smislom za humor Clown 

Pa pozdrav debela frendice u najboljim godinama, žao mi je da ja ne mogu biti dio tvog kluba ali eto, fali mi još samo 8 god pa ćemo se družit LOL

Stoji ti ovaj komentar o konceptu foruma ali ruku na srce, sa nas 5 koji se motamo ovdje na mjesečnoj razini nije teško poloviti te razasute teme :)) Sjećam se davnih dana ....imala sam 8h posla ovdje koliko nas je bilo. Ali šta ćeš, fitness pokret je otišao u visine, informacija na tone, a neke nove generacije zavladale :)

No vidiš, zanimljiva priča o komentaru te malene....ali znaš šta ću ti reć - možda ju je samo nebo poslalo :) I neka je, ti si to prihvatila na najbolji mogući način - ko kick da nešto promijeniš. To je onda prava stvar, ljudi svašta govore i misle ali ako nas to zbilja potakne da se promijenimo na bolje - hvala Bogu da su reagirali u pravo vrijeme :) E sad, dalo bi se raspravljati o odgoju i kako bi tu njena mama trebala postupiti da se takav stav "ubije" na vrijeme... no....nije to tema  Smile Bitno je da si ti tu s nama i da ti probamo pomoći u tvojim namjerama.

S obzirom da si mi se obratila u inbox, ja ću ti odmah tu odgovoriti da ne pišem vamo i tamo jer nije tajna :) Dakle, ja sam ti u Rijeci, trenutno nemam veze sa Zg-om, i ne radim u nikakvom gymu - još. Više ti se volim baviti prehranom jer tu i imam neke papire iza sebe i konstantno sam u toj priči, a što se treninga tiče, iako imam dugogodišnje osobno iskustvo, taj dio me tek čeka da se formalizira pa da onda krenemo u razne projektiće :) Tako da evo, možda bi ti po tom pitanju više Cele mogao pomoći ili ti bar dati neki savjet koga kontaktirati.

Ja sam tu prvenstveno da pronjuškam jelovnik pa ako si voljna - čekam ;) I naravno, i ostale podatke - visinu, težinu, mjere, samu kompoziciju tijela, di se najviše masnoće skupljaju.......ma što više to bolje ;)






Edited by Gym_girl - 27 Svibanj 2018 at 13:07
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Svibanj 2018 at 14:50
Hej,
hvala ti na dobrodošlici i na odgovorima, sve super :) Volim se zezati :-) Drago mi je da kuzis, jer neki ne kuze nego se ljute :) A sto se tice male i njezine mame, bile su obje simpa, ali je i komentar male bio na mjestu. U osnovi vise mislim da je htjela uzicat mamu sladoled, nego sto sam joj ja bila bitna, ali eto, poklopilo se :) A i mama joj je bila super, rekla joj je, tako ti i treba kad uvijek nesto moras komentirati :-) Uglavnom, pozdravljam ih ako nalete na ovaj forum! :)

Uglavnom, ja moram skinuti ozbiljne kile, 30 kg, jos nisam sa sobom na ti, a probat cu se pridruziti na ostalim temama drugima, tako da svi skupa imamo neke koristi od rasprava. Puno hvala na trudu i dobrodošlici, računam da je već i registracija na ovaj forum dobar korak u pravom smjeru.

Ja podržavam sve stavove da je prehrana prvi ključ, a onda vježbanje i aktivnost drugi, jer mogu ja vježbati do besvijesti ako napucavam kalorije.

Mislim da ovo mora biti moj zadnji pokušaj skidanja kila, jer organizam već ima i posljedice, a s godinama će biti još i gore. Htjela bih biti ona aktivna staričica, koja držeći štapove juri uzbrdo ili oko Jaruna, a s ovom kilažom teško da će organi moći sve to servsirati bez problema.

Mene najviše muči doručak, nemam ideja, ne volim sva ta zrnja i kaše, a nisam umjerena u bademima i lješnjacima, tako da mora prvo razmisliti opće što i kako :) I svakako ću iskorititi priliku da te gnjavim, kad si već tu :):):):) Hvala!

p.s.
ustvari najviše volim english breakfast, kad malo razmislim, ali ne mogu ni to svaki dan

Edited by debela_frendica - 27 Svibanj 2018 at 15:02
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Svibanj 2018 at 15:45

Taman sam te htjela pitati što onda voliš za doručak pa sam našla odgovor na kraju ;)

Ok, znači jaja prolaze. A reci mi od ostale hrane - što te veseli, a na što se mrštiš? Big smile 

Prije prikaza konkretnog jelovnika, da te pokušam malo uključiti u cijeli proces - što ti se trenutno čini kao najveći problem u tvojoj prehrani, odnosno za što si svjesna da ti šteti, a teško ti je promijeniti?

btw. koliko su se skupljale te kilice, i kakva povijest dijeta je iza tebe? I može please težina i visina, čisto radi nekih okvirnih smjernica :)

Inače, mudro razmišljaš i slobodno "gnjavi" koliko god hoćeš, strpljenje mi je i inače prednost, a kod ovakvih kao što si ti često ga treba jako, jako malo ili nimalo ;)



"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Svibanj 2018 at 16:00
hahaha, baš ti hvala, trebat će ti ga punoooo :):):)

jaja su super. baš čitam da ipak nisu opasna :) ne zna čovjek više što da misli!

debljam se od početka faksa, na ovamo, svaki novi posao ili stres - nove kile. tješila sam se i tješim hranom. ima puno psiholoških uzroka kod mene, tako da čak i kad bih skinula kile, našla bih način da ih brzo vratim :) no, mislim da sam u međuvremenu psihološki sazorila pa da se to više neće dešavati.

ovisna sam o šećeru i to jako, o svemu, pa je i kilaža na trbuhu i grudima, dok noge i ostatak to bolje podnosi. hodam skoro svaki dan, barem 1 sat, ako ne i više.

nedavno su mi rekli da imam inzulinsku rezistenciju, rekla bih da je to posljedica ketogene dijete u tom času, ali moguće da ju stvarno imam jer i kad sam na dosta strogoj dijeti i aktivna teško i sporo gubim kile. a kad pazim, onda sam na istom :) ako ne pazim, gotovo je, u stanju sam natući 10 kg u 3-4 tjedna, što je nenormalno. tako da vjerujem da je metabolizam već uništen, ali i da ga se može oporaviti :) ljudski organizam je divno čudo!

nisam sigurna oko mliječnog, svježeg sira i jogurta, to obožavam, iako znam da ima mliječnog šećera. volim blitvu :) i počinjem ju sve više jesti, a počela sam jesti i ribu, pastrva mi je super, što je velika promjena jer sam inače tip od špeka, kobasa i mesine :) baš damski :)

uglavnom, imam neredovite obroke, pijem previše kave s mlijekom, jedem svega previše, i čudne kombinacije, i mislim da se moram zbrojit u neku normalu :) kruha i tijesta već dugo ne jedem puno...ali tu i tamo mi ipak treba...općenito sam pobornik stvarne hrane, a nikakvih pripravaka, umjetnih proteina, šejkova, elektrolitnih napitaka...problem je količina i slatko i nespremnost na promjenu i organizaciju...ali POPRAVIT ĆU SE :)

uglavnom, sad će mi godišnji odmor za koji dan pa računam da ću tad krenuti baš za ozbiljno, a do tada "pripreme" - minimum junka, i kupnja posudica, zdravije hrane i slično...

što misliš o mlijeku i mliječnom?
što misliš o onim vratinama iz konzuma? negdje sam pročitala da je moguće da to nije komad svinje nego mljeveno meso, spojeno ljepilom za hranu?!?!

budem ovo prebacila negdje na forum, gdje će i drugi gledati..moze?

Edited by debela_frendica - 27 Svibanj 2018 at 16:09
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Svibanj 2018 at 17:39
 
Gledaju drugi i ovdje, ne brini ;)

Ajmo još malo razjasniti neke stvari....

1. Inzulinska rezistencija je ustanovljena nalazima? Šta je sa ostalim parametrima, na koliko su - šećer, masnoće itd?
2.  Koliko kave je za tebe previše kave? :)
3. Kakve su to čudne kombinacije hrane? :)
4. Kada jedeš zadnji obrok?

Ja ti ne mislim o ničem ništa konkretno zato što ono što je nekome otrov, drugome je lijek :) Osobno sam jako malo u životu pila mlijeko, a svježi sir i jogurt su mi na dnevnoj bazi. Naravno, sve bi to preporučila ovisno o slučaju i pojedincu - nekome više, nekome manje, nekome ništa :)

Inače, imaš li neke reakcije na to mliječno? Napuhanost ili ikakve druge probavne smetnje?

A što se vratine tiče - nikad čula za tu teoriju zavjere Big smile Ali eto, osobno pokušavam što više izbjegavati te kupovne, suhomesnate proizvode...



"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Svibanj 2018 at 20:00
Hahaha, hvala ti, ima još normalnih ljudi! :)))

1. da, nalazima. nemam visok šećer, nego su neka druga tri parametra pokazala inzulinsku rezistenciju (moram naći nalaze)

2. masnoće su povišene zadnjih 15 godina, čak i kad sam bila u vrlo discipliniranim fazama, navodno je to dio metaboličkog sindroma, kolesterol uglavnom i najčešće u limitima, makar tankima

3. pijem šalice za bijelu kavu, a znam popiti i 5 komada dnevno što je, oko 1,5 litra kave s mlijekom. to u najgorim danima. utječe na ubrzanje probave i veću glad, a pročitala sam da utječe i na inzulin u krvi, to jest da tako potiče glad. kad sam se uspjela limitirati na 1 dnevno, to bi bilo podnošljivo, iako se u osnovi najbolje osjećam kad popijem jednu malu šoljicu, kao nekad :) tako da zadovoljim želju, a ne nalijem se :) no, kad me uhvati nervoza na poslu onda samo idem po te kave...I know

4. imam tzv. meteorizam, što je jako velika napuhnutost, ne znam jel to od te kavurine ili nečeg drugog. ne žvačem baš hranu, više ubacujem :) pa možda gutam previše zraka (teorija liječnika, nije moja) ili je od nečega što jedem. nekad kad sam bila na strogim dijetama to bi splasnulo. jedno je salo, ali ta napuhnutost je baš ono, kao da imaš balon u trbuhu :)

5. čudne kombinacije - ili jedem samo mašćobu i mesinu u ogrnomnim količinama, a ne jedem ovo ili ono, ili jedem samo voće, ili ne jedem uopće voće, ili ne jedem uopće kruh, ili živim od slatkog danima ili ne jedem krumpire, samo meso i salatu (što me ne čini dovoljno sitom pa pojedem previše) ili pak pojedem previše tog krumpira i kruha jer ne mogu stati i tako :-)

uglavnom primjetila sam da kad jedem samo meso i salatu, to mi nije to. i onda mogu pojesti puno više mesa i salate, nego što bih ikad pojela da s njima jedem i malo krumpira.

tako da mislim da se ja moram vratiti prvo normalnim obrocima, a dalje ćemo vidjeti :)



Edited by debela_frendica - 27 Svibanj 2018 at 20:03
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Svibanj 2018 at 08:41

Sviđa mi se što si dosta svjesna onoga što trebaš mijenjati :) Sad samo trebaš taktike how to do it...

E sad...s obzirom da su mi ti nalazi uvijek osjetljiva tema i osjetljivo područje za radit, pogotovo ovako online - koliko dugo već to vučeš i kakve su preporuke doktora u vezi toga? Piješ li ikakve lijekove? Imaš li koje druge probleme tipa štitnjače, policističnih jajnika, kakav ti je tlak?

Kakvo je mišljenje liječnika (a pogotovo tvoje) - koji bi razlog te rezistencije mogao biti: loša prehrana i pretežito sjedilački način života, kronični stres ili neki od ovih navedenih zdrav. problema? Spomenula si keto, koliko dugo si to provodila prije dijagnoze?

Koja je uopće tvoja idealna težina? S koliko si se najbolje osjećala? Ili oduvijek nekako vučeš " višak"?

Znam da puno pitam...ali moram za tvoje dobro

Inače, što se napuhanosti tiče - sumnjam na mlijeko. A pogotovo u kombinaciji s kavom. A pitanje je i što još od hrane utječe. Brzo gutanje također može imati prste u tome, treba i na tome poraditi kao na jednoj od prvih taktika. A mogući su i problemi sa probavom. Imaš li možda probleme sa zatvorom?

5 šalica kave je dosta. Što je sa unosom tekućine, koliko piješ i što? Voda (ili još bolje limunada - ali bez šećera :D), čajevi? Možeš li to piti? Što od svega toga biš mogla uvesti kao najidealniju zamjenu za te kave :) i općenito s ciljem povećanja unosa tekućine ukoliko je slab.








Edited by Gym_girl - 28 Svibanj 2018 at 08:56
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Svibanj 2018 at 06:31
Hvala ti Gym :) Ti si baš neka pozitivka i dobar duh foruma, hvala :) Volim takve ljude, pozitivne, koji ne nose u sebi ništa negativno, zadrži to i kad dodješ u moje godine! :)))

Ja sam 168 visine, sad sam na 98 kg, a realno mislim da bi moja i više nego dobra težina bila 73-75 kg, sjećam se da je to bilo nešto što je mom organizmu bilo skroz ok. Sve preko 75 je bilo previše. Eh, sad, jel to realno ili ne za moje godine, ne znam...i kako će koža izgledati nakon svega...ali najgore dijelove mogu i operirati, vidjela sam neke koji su to radili, može se...U najgoroj fazi sam imala 116, ali to je bilo prije 11 godina...a zadnjih pet sam izmedju 92-98...

Ja sam spora, stvarno jesam, ali opet si mislim da to i nije važno, važno je da to konačno riješim i skinem s grbe...

Što se tiče dijagnoza, bilo je tu svega, i ne znam jel bila prvo kokoš ili jaje, ali definitivno mislim da u fazama kad sam uspjevala regulirati prehranu i način života da su se i problemi smanjivali, iako nisu nestajali...dugo su mi te kojekakve dijagnoze bili izgovori...činjenica jest da ja teže mršavim od drugih, ali isto dako da MOGU SMRŠAVITI AKO ZAPNEM...a ne da NE MOGU SMRŠAVITI zbog toga...što mi je prije bio izgovor.

Uglavnom, da ne duljim, budem se ja zbrojila, sad će uskoro i moj godišnji, a i dolazi nam dugi vikend jeeee jeeee pa ću malo počistiti svoj životni prostor i možda nabaviti neke zdravije namirnice...polako :) imam bitvu i trešnje u hladnjaku, jel dobar početak?

Što se tiče napuhivanja, mislim da si u pravu, da je to od kombinacije kava i mlijeko ili možda samo mlijeko, ali ja obožavam mlijeko i kavu i mlijeko i onda ne želim priznati da je od toga :) Ponovi mi to još koji put, hahahaha

vode pijem dosta, tu sam naviku stekla, hvala bogu, bar nešto. probava je puno bolja nego prije, od kad jedem povrće. dok nisam jela ni povrće ni voće to je bio problem :) citruse ne volim. ne pijem sokove, samo vodu, kavu s mlijekom i ev. uvarke. i tak :)

jel ti radiš? ti imaš 30 i koju? jesi ti nutricionist po zanimanju ili ti je hobi i interes? glupo pitanje jelda? :) daj otvori i ti temu na kojoj se predstavljas :)



Edited by debela_frendica - 29 Svibanj 2018 at 06:37
Back to Top
CeLe111 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 06 Listopad 2015
Status: Offline
Points: 370
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CeLe111 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Svibanj 2018 at 09:20
Vise manje Gymka je sve rekla sto je trebalo,

stvar je uvodenja zdravih i ispravnih promjena postepeno, kako bi citava prica bila prihvacena kao "lifestyle" dugorocno i potpuno uspjesno..

Odricanje apsolutno svega odjednom, i uvodenje rigoroznih promjena nece voditi nikuda, jer jednostavno nece biti odrzivo..

Tako da treba svakako krenut od malih, ali svjesnih i korisnih promjena na bolje. Kako prve kilice krenu na dolje, krenut ce i motivacija, i kako se tijelo bude mijenjalo, tako da ce biti potrebno uvodit sve vise i vise novih zdravijih promjena..

Prvi korak je svijest koju zasigurno imate, jer znate da to sve radite za samu sebe, duzi, kvalitetniji i zdraviji vlastiti zivot.. Drugi korak je jasno definiranje ciljeva i jednostavno ustrajnost kroz dugi niz mjeseci i godina..

Da je lako, zasigurno da nije, ali ako vam je ultimativni cilj stalno na pameti, kao i svjesno prisjecanje razloga zasto ste uopce krenuli sa citavom pricom (gornji razlozi ili koji god to vama jesu), citava prica postaje nekako laksa!

Ono cega je uvijek dobro biti svijestan, je cinjenica da jedan losi obrok nikoga ne cini pretilim i nezdravim, niti jedan dobar obrok fit i zdravim.. Stvar je cjelokupnog balansiranja i generalne slike dnevnih/tjednih navika..

Nitko ne kaze da ne mozemo pojesti nesto lose.. da necemo fulat obrok.. ma da necemo fulat i kompletan dan...

Ali dokle god sami sebe udarimo u dupe i vratimo se na tracnice onog trena kada shvatimo da smo sa istih ispali, ici cemo u zeljenom smjeru.. i to je ono najbitnije u citavoj prici! 

Fulas obrok, nemoj dva..
Fulas dan, nemoj iduci...

Disciplina i strpljenje = uspjesni rezultati!
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Svibanj 2018 at 11:28

Cele To je to..

Originally posted by debela_frendica debela_frendica wrote:


vode pijem dosta, tu sam naviku stekla, hvala bogu, bar nešto. probava je puno bolja nego prije, od kad jedem povrće. dok nisam jela ni povrće ni voće to je bio problem :) citruse ne volim. ne pijem sokove, samo vodu, kavu s mlijekom i ev. uvarke. i tak :)


Originally posted by debela_frendica debela_frendica wrote:


ali definitivno mislim da u fazama kad sam uspjevala regulirati prehranu i način života da su se i problemi smanjivali, iako nisu nestajali...dugo su mi te kojekakve dijagnoze bili izgovori...činjenica jest da ja teže mršavim od drugih, ali isto da ko da MOGU SMRŠAVITI AKO ZAPNEM...a ne da NE MOGU SMRŠAVITI zbog toga...što mi je prije bio izgovor.


Vidiš, to je taj mindset koji može biti odlučujući, like it . Preuzela si 100%-tnu odgovornost na sebe i to je jedino što možeš. Možda ti je radi raznih faktora malo teže, ali nije nemoguće - samo znači da treba naći pravi način ZA TEBE. I btw. sama si definirala idealnu motivaciju - sa promjenom načina života su se i problemi sa zdravljem smanjivali - treba li ti išta jače? ;)

Originally posted by debela_frendica debela_frendica wrote:


imam bitvu i trešnje u hladnjaku, jel dobar početak?


Odličan

Kao što vidiš, na početku sam namjerno istakla ono dobro što trenutno radiš ;) Želim da toga budeš svjesna, da te to tjera dalje i da budeš ponosna na sebe već sad, ok? ;)

Originally posted by debela_frendica debela_frendica wrote:


Što se tiče napuhivanja, mislim da si u pravu, da je to od kombinacije kava i mlijeko ili možda samo mlijeko, ali ja obožavam mlijeko i kavu i mlijeko i onda ne želim priznati da je od toga :) Ponovi mi to još koji put, hahahaha


Imam ti jedan test. Jesi kad pokušala umjesto mlijeka iskoristiti npr. bademovo mlijeko? Pokušaj pa ćemo vidjeti što zapravo smeta, a i puno je zdravije ;)Imaš onu nezaslađenu verziju. Istina, malo je skuplji sport ali možda te i to potakne da malo smanjiš dozu :)) Naravno, ima i drugih varijanti ali ova je nekako najčišća :)

I da, jesi li kad pokušala skuhati si čaj kad te ulovi želja za kavom?

Ja ću ti ponavljati koliko god hoćeš ali zapamti ovu svoju rečenicu - "definitivno mislim da u fazama kad sam uspjevala regulirati prehranu i način života da su se i problemi smanjivali" - to neka ti zvoni prije svakog izbora     


Originally posted by debela_frendica debela_frendica wrote:

Hvala ti Gym :) Ti si baš neka pozitivka i dobar duh foruma, hvala :) Volim takve ljude, pozitivne, koji ne nose u sebi ništa negativno, zadrži to i kad dodješ u moje godine! :)))



Hvala tebi!

Jesam, i dugo sam radila na tom mindsetu mada sam oduvijek bila lik koji se smijao i kad mu se nije smijalo :) ali negativnosti i mene zahvate pa tu i tamo zafrcaju iskre iz očiju, ljudi smo jel A tvoje godine mi i nisu tako daleko tako da neće biti teško ostati na nivou

Inače kad već pitaš - imam 33 godine, prošla sam razne posliće, između ostalog i radila u gymu 2 god. tokom studija (btw. nesuđeni sam dipl. ekonomist), a zadnjih 3 godine radim u jednoj udruzi. Certificirani sam nutricionist evo već godinu dana :), a još me čeka edukacija za osobnog trenera pa se bacam u promjenu posla :) Koliko sam se ovdje napiskutala nema se ni smisla posebno predstavljati, moje povijesti ima u blogovima i previše :D Ovo ti je ovako...u kratkim crticama...a sad idemo na tebe ;)








Edited by Gym_girl - 29 Svibanj 2018 at 11:39
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Svibanj 2018 at 19:58
Hvala vas dvoje, baš ste super! :) I Cele, možemo mi i na TI, nije bad, hahahahaha :) Nisam još s obje u grobu, a na forumu si nećemo persirati :)

Cele, djelujes preventivno na moju psihu, ne zanm jesi li me pročitao ili slučajno, ali ta priča "zeznula sam sve" i sl. je bio dio mog scenarija - uprskam obrok ili dan, pa se to pretvori u mjesec :) Isto tako, kad bih neko vrijeme bila "na liniji" prelako bih se opustila, i onda kad pomislim da sam "sigurna" obično krene nizbrdo! Zato je tvoj komentar jako koristan, hvala! :)

Gym, hvala takodjer, super pogadjas moja neka razmisljanja, a ocito si lako izdvojila najvazniju motivaciju, koju ja možda još nisam osvijestila do kraja - a to je zdravlje! Kao svi mislimo da je zdravlje neprocjenjivo, a ustvari se baš i ne brinemo o sebi! No, kako godine idu i ti problemi se ipak gomilaju, počela sam se brže osvještavati :)))

Na kraju krajeva želim biti pokretna i zdrava, a ne babac pred TV-om koji umire doslovni i u prenesenom značenju.

Bademovo sam probala, ali mi je bilo preslatko, nisam znala da postoji nezaslađena verzija! Super prijedlog za zamijenu i odvikavanje od kave i od mlijeka! :) Tim mlijekom si nabijam kalorije, a ništa korisno ne pojedem :) Bolje pojesti veliki obrok, nego popiti 6-7 dcl mlijeka dnevno. Odmah kupujem u DM-u:)
U nekim fazama sam uspjevala zavarati se čajem pa ću probati opet :)
Sve super prijedlozi! Bit će nešto od mene, hahahaha

HVALAAAAAAAAAAAAAAAA :)

p.s.
Što se tiče posla i struke, nigdje ne piše da se ne smijemo u životu i predomisliti! :-)



Edited by debela_frendica - 29 Svibanj 2018 at 19:59
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Svibanj 2018 at 10:16


Cele je zapravo opisao najčešće scenarije kod ljudi koji krenu sa previše promjena odjednom i to onih koji im baš i ne odgovaraju (uglavnom to izaberu jer je nekome drugome uspjelo ili se o tome piše/govori u medijima) pa ne uspijevaju izdržati dugo na novom režimu - baš zato što to smatraju režimom, nečim što ima svoj početak i kraj.

Sve to podrazumijeva da neko vrijeme moramo biti "on" da bi malo nakon toga pukli pa skrenuli u "off" i onda se opet frustirano vratili u novi krug.....

Zaaato smo mi tu da idemo polako i ciljano ;)


Uzevši sve u obzir, zdravlje bi ti u ovoj fazi trebalo biti primarna motivacija. BMI ti je graničan, a iako ga u nekim slučajevima nebi trebali uzeti za pravo (bez ostalih mjera i pokazatelja, konkretno mišićne mase) u tvom konkretnom slučaju služi kao dobar prediktor nekih budućih, a i nažalost aktualnih problema. Ovo što sama pišeš da želiš napiši u svojoj podsvijesti (a možeš i negdje na zid/ogledalo/hladnjak/monitor ili bilo di drugdje di ćeš to vidjeti na dnevnoj bazi :) i neka te vodi kroz sve promjene koje te čekaju ;)

Za početak - odvoji malo vremena da si konkretiziraš ciljeve i razloge zašto ih želiš postići, da iskopaš onaj dubinski, temeljni motiv. Npr. kažeš si: "želim smršaviti 10,20,30kg". Pa se pitaš "zašto". "Zato jer mi je važno da budem zdrava". Zašto? Zato što želim živjeti duže. Zašto? Zato što želim doživjeti to i to....itd. ;)

Fora vježbica za kopanje po unutrašnjosti Naravno, da budemo realni i iskreni - sve može ići i u smjeru izgleda (pa doći do neke krajnje želje za većim samopouzdanjem i sigurnošću), to nije ništa loše i jaako je čest slučaj. I usmjerenje na izgled će ti donijeti bolje zdravlje usput ;) Vidi što te onako duuboko motivira više ;) Iskreno, i ja nekad pustim zdravlje sa strane pa me više muči kako mi hlače taj dan stoje, šta ćeš, ljudska posla

Treba bit iskren i nać ono svoje, bez obzira što drugi misle da je bitno. Da tebe recimo motivira neka haljina u koju želiš stat, više od tvog zdravlja, i ti zbog te haljine potegneš i skineš 20 kg, ja ću bit presretna jer ćeš time ne samo stat u tu haljinu nego i popravit zdravlje, a još ako ostanu dobre navike - kud ćeš bolje!


Originally posted by debela_frendica debela_frendica wrote:



Bademovo sam probala, ali mi je bilo preslatko, nisam znala da postoji nezaslađena verzija! Super prijedlog za zamijenu i odvikavanje od kave i od mlijeka! :) Tim mlijekom si nabijam kalorije, a ništa korisno ne pojedem :) Bolje pojesti veliki obrok, nego popiti 6-7 dcl mlijeka dnevno. Odmah kupujem u DM-u:)
U nekim fazama sam uspjevala zavarati se čajem pa ću probati opet :)
Sve super prijedlozi! Bit će nešto od mene, hahahaha



Daaa,postoji! Gotovo bez ičega Meni je to super stvar i baš mi godi. Nedavno ga je i mama počela koristiti umjesto mlijeka i jako je zadovoljna. Tako da eto - našli smo prvi korak





Čajeve isto ubaci kad stigneš, time biš se mogla malo zavarati, a imam ti još jednu foru....obični, čisti kakao ;) u vodi ili bademovom mlijeku. Meni odlična stvar kad me ulovi želja za slatkim ili kad sam malo gladna i treba mi nešto da me posluži do obroka. Nebi čovjek vjerovao kako je dobar s običnom vodom :) Ako želiš, možeš ubaciti i malo stevie ili nekog drugog zaslađ.


Na kraju reci mi - šta ćeš jesti s blitvom i gdje ćeš ubaciti trešnje?





Edited by Gym_girl - 30 Svibanj 2018 at 10:38
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
CeLe111 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 06 Listopad 2015
Status: Offline
Points: 370
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CeLe111 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Svibanj 2018 at 14:13
Originally posted by debela_frendica debela_frendica wrote:

Hvala vas dvoje, baš ste super! :) I Cele, možemo mi i na TI, nije bad, hahahahaha :) Nisam još s obje u grobu, a na forumu si nećemo persirati :)

Cele, djelujes preventivno na moju psihu, ne zanm jesi li me pročitao ili slučajno, ali ta priča "zeznula sam sve" i sl. je bio dio mog scenarija - uprskam obrok ili dan, pa se to pretvori u mjesec :) Isto tako, kad bih neko vrijeme bila "na liniji" prelako bih se opustila, i onda kad pomislim da sam "sigurna" obično krene nizbrdo! Zato je tvoj komentar jako koristan, hvala! :)

Gym, hvala takodjer, super pogadjas moja neka razmisljanja, a ocito si lako izdvojila najvazniju motivaciju, koju ja možda još nisam osvijestila do kraja - a to je zdravlje! Kao svi mislimo da je zdravlje neprocjenjivo, a ustvari se baš i ne brinemo o sebi! No, kako godine idu i ti problemi se ipak gomilaju, počela sam se brže osvještavati :)))

Na kraju krajeva želim biti pokretna i zdrava, a ne babac pred TV-om koji umire doslovni i u prenesenom značenju.

Bademovo sam probala, ali mi je bilo preslatko, nisam znala da postoji nezaslađena verzija! Super prijedlog za zamijenu i odvikavanje od kave i od mlijeka! :) Tim mlijekom si nabijam kalorije, a ništa korisno ne pojedem :) Bolje pojesti veliki obrok, nego popiti 6-7 dcl mlijeka dnevno. Odmah kupujem u DM-u:)
U nekim fazama sam uspjevala zavarati se čajem pa ću probati opet :)
Sve super prijedlozi! Bit će nešto od mene, hahahaha

HVALAAAAAAAAAAAAAAAA :)

p.s.
Što se tiče posla i struke, nigdje ne piše da se ne smijemo u životu i predomisliti! :-)


Ma ja iz kulture i pristojnosti pisem VI..
Cesto na forumu napisem Ti, pa naknadno saznam da je rijec o nekome tko mi moze biti otac ili majka po godinama, pa mi bude neprijatno..Smile

Ne citam nego predpostavljam, odnosno gotovo znam sto i kako se desava, jer je to realnost i ono nesto s cime smo okruzeni..

I mi koji treniramo i "oke" izgledamo, nismo nista drugo nego normalni ljudi sa potrebama, i veoma cesto i veliki jelci (koliko god to ljudima zvucalo neobicno), cak moguce i mnogo veci od vecine ljudi koji su ne zdravi ili tako izgledaju..

Vecina nas bi bila sasvim uredu sa time da mozemo jesti sve ono sto volimo u kolicinama kojim zelimo, lezeci svakodnevno na kaucu gledajuci omiljene serije, a pritom da se osjecamo i izgledamo kao lica sa fitness magazina. :)

No to tako jednostavno ne ide..
Ja uvijek pokusavam ljudima koje takve gledaju kao nekakvo "cudo" pojasnit i objasnit da je primarna razlika u citavoj prici disciplina i vlastita svijest..

Ja bih prvi da nemam i jedno i drugo komotno imao 50ak kilograma u obliku sala vise nego sada, i to rekordno brzo.. U sto mogu da se stopostotno sa sigurnoscu kunem..Smile Jer poznam svoje granice...

Samo kazem, zdravi razum, disciplina i vlastita svijest mi to ne dopustaju..

Dugorocno zadovoljstvo imanja zdravog tijela i izgleda vrijede vise od svog kratkorocnog zadovoljstva unistavanja u hrani iz dana u dan, mjeseca u mjesec.. Sto mi osim tog doista trenutnog zadovoljstva ne donosi apsolutno nista drugo pozitivno..

Kada kazem trenutno, probajte analizirat samu sebe!?

U radu sa ljudima, i obostranoj prici, to najcesce izgleda odprilike ovako nekako:
1. Luda potreba za necime (slatko, slano, sto god da je..) i to moramo imati SADA.
2. Jedenje toga istoga u kratkom vremenskom periodu u velikoj kolicini bez kontrole..
3. Par minuta nakon toga... griznja savjesti, mucnina, manjak energije, pospanost..
4. Pad secera..
5. Nazad u zacarani krug u kojem tijelo jednostavno trazi taj "boom", i kratkorocno zadovoljstvo uzivanja u hrani.. da ne ulazim u procese u tijelu.. Droga!

Nakon cega opet proraduje savjest, griznja i depresivnost iz ne imanja "kontrole" nad samim sobom..

Da bi tom kontrolom poceli vladati, trebamo gledat siru sliku, definirati i jasno vizualizirati cilj..
Sami pozitivni osjecaj i zadovoljstvo koje ce nam to tijelo kojeg zelimo jednog dana nosit, apsolutno je neusporedivo sa kratkorocnim osjecam kojeg nam nosi neko smece od hrane koje unosimo..

Tocno TO je ono nesto sto stalno trebamo ponavljat sami sebi iznova, i sto nam stalno treba biti na pameti..

Ako sada pojedem to, kako cu se osjecat za pet minuta?
Ako sada pojedem to, koliko ce me to udaljit od onoga sto u konacnici zelim?

Ako sada vec i pojedem to (desi se).. kako cu se ponasat za pola sata?
Hocu li to isto ponoviti ili nastavit dalje po planu kojem trebam, i koji je ispravan za situaciju u kojoj se trenutno nalazim?
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk
Back to Top
debela_frendica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2018
Status: Offline
Points: 89
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote debela_frendica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2018 at 13:35
Evo mene opet :) Nakon samo 2-3 dana dopisivanja s vama počela sam mijenjati mindset, što je jako dobro. Počela sam kontrolirati tu svoju nenormalnu impulsivnost i "moram sad odmah pojesti" nešto. Shvatila sam da se ništa neće dogoditi i ako sad odmah ne pojedem :)

Počela sam koristiti i gymkin savjet da izmiksam malo kakaa s vrućom vodom, to isto pomaže, a stvarno ne stavim puno 1 uvršenu čajnu žličicu. Nekad mi samo treba nešto toplo da mljackam po ustima, očisto :) Tako da su kave spale na 1 do najviše 2 dnevno :)

Počinju mi se čistiti jezični pupoljci i centar u mozgu jer pokušavam jesti što jednostavniju hranu, tako da mi sad već i jogurt ima jako zanimljiv i dobar okus. Shvatila sam da si slasticu mogu napraviti od toga da u jogurt stavim kakao :) Uglavnom, od kraja sljedećeg tjedna sam na godišnjem, kad planiram početi strogo. Do tad mentalna i organizacijska priprema.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2018 at 13:57

Thumbs Up 

Učiš se slušati svoje tijelo ;) Inače se ta potreba "moram odmah pojesti nešto" javlja, između ostalog, kod svih tih pravila kad trebamo jesti. Ježim se na te generalne savjete "jedi svaka 2-3h pomalo" jer sam dugo tako radila i jela kad i zapravo nisam bila gladna, više nisam ni znala što znači osjećati glad i kako se nositi s njome. Da ne kažem da sam istovremeno bila i jadna od tih malih obroka i konstantnog vađenja posudica di god bila :)

Kad si damo priliku jednostavno osvijestiti šta osjećamo u svakom trenutku, znat ćemo bolje kada nam što treba ;) i da li je potreba za hranom potreba za vodom zapravo, da li smo u nekom emotivnom raspoloženju koje traži jesti, da li nam je samo dosadno, ili smo opterećeni svim tim pravilima jer se tako priča da je najbolje.. .....

I to osviješćivanje je jedna praksa, ne dolazi preko noći, ali odnekud treba krenuti :)

Zakon za kakao, probaj ga i sa hladnom vodom (ja stavim led), još bolje! ;) Koji kakao koristiš?


Mijenja se mindset, kave su spale, okusi se mijenjaju, organizacija na nivou....ma ti si super i bok LOL Clown


"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 5>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.