New Posts New Posts RSS Feed - Povecanje mase
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Povecanje mase

 Post Reply Post Reply
Author
Apotekar View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 20 Lipanj 2010
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Apotekar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Povecanje mase
    Posted: 20 Lipanj 2010 at 11:39
  Pozz.Imam par pitanja u vezi sa povecanjem mišicne mase.Opcenito se baš ne razumijem u nacine vježbanja i vrste vježbi.Tu sam baš totalni pocetnik,ali sam odlucio da moram sebi povecati masu uz vježbanje i puno jela.Problem je što ja imam š85 cm i imam 55 kg što je zaista premalo.Na skali kad se izracuna ja sam dobrano pothranjen,ali to moram promijeniti.Mene zanima kakve ja uopce vježbe trebam raditi,koliko cesto i da li ima nešto određeno što trebam jesti.Proteine i ostale sinteticke tvari iz trgovina ne mislim koristiti.
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Lipanj 2010 at 11:47
Imaš FAQ teme, sve detaljno i kvalitetno objašnjeno, procitaj par puta, sastavi nešto pa cemo komentirat 
Rijeąeno na PM.
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak


Joined: 19 Ožujak 2009
Location: Trogir
Status: Offline
Points: 3429
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Lipanj 2010 at 12:03
 stari ja neznan od cega ti zivis,kako ista mos radit sa sebon,vjerojatno izgledas ka da su te pustili iz nekog logora,zasto je to tako neznan,ali tebi fali baren 20 kila da bi koliko toliko normalno izgleda,a najbolje ti je pocet sa osnovnin vjezbama,iako je tebi prehrana puno,puno bitnija,po meni doslovce zasad mozes jest sve i svasta da nabijes bar nesto kilaze,jer neznan iskreno kako ces iti vjezbat s toliko kila na toliku visinu. a sta se tice proteina nemoras koristit te praske,prehrana je puno bitnija
Back to Top
Apotekar View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 20 Lipanj 2010
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Apotekar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Lipanj 2010 at 12:19
  Evo ovako malo sam gledao po stranici i našao sam ovo.što se tice mase to je kao što sam i mislio,jesti manje-više sve,ponajviše proteine.A što se tice vježbi pošto sam ja pocetnik meni stvano treba nešto osnovno.Evo ja sam pronašao ovo a vi mi recite da li to treba modificirati nekako jer ipak kod mene je naglasak na masi.Mislim da mi kondicijski dio nije potreban.Inace imam volje za vježbu i što više stavite to bolje.Mogu vježbati svaki dan po 3 sata,ako je potrebno.što mislite da li za ovo ljeto mogu nabaciti š0 kg.

š. ZAGRIJAVANJE

Zagrijavanje je najvažniji dio svakog vježbanja; omogucuje mišicima da daju svoj maksimum, sprecava mogucnost ozljeda i upale mišica.

Vrat Ršš; Zapocnite sa razgibavanjem vrata. Vrtite glavu 8 puta na jednu, osam puta na drugu stranu. Nagnite je prema lijevom ramenu nekoliko puta, zatim prema drugom. Isto tako naprijed, nazad 8 puta.

Ruke Ršš; Vrtite prvo lijevu ruku, 8 puta unaprijed pa isto toliko puta unazad. Ponovite i sa drugom rukom. Istegnite obje ruke iznad glave; prvo jednu, zatim drugu. Zadržite svaku nekoliko sekundi, dok osjetite mišice kako se istežu.

Noge Ršš; Vrtite zdjelicu prvo u jednu stranu, zatim drugu, osjecajuci pritom mišice kako se istežu. Stanite paralelno stopalima, neka vam je razmak u širini ramena pa se sagibajte prema naprijed; prvo ostanite pod kutom od 90 stupnjeva i dobro se istegnite rukama prema naprijed, zatim se spuštajte do poda, istežuci se što više možete, ne nužno doticuci pod ili stopala. Polako se vratite gore. Raširite noge što više možete te se gornjim dijelom tijela spuštajte prvo prema jednoj nozi, zatim u sredinu pa prema drugoj nozi. Ponovite deset puta na svaku tocku.

2. KONDICIJSKI DIO

Kondicijski dio treninga postupno cete povecavati, kako vrijeme bude prolazilo. Ne želimo da odmah odustanete, stoga pocetak nece iziskivati previše napora.

Prva kardio vježba vrlo je jednostavna za izvođenje, a vjerojatno je se sjecate sa satova tjelesnog još iz osnovne škole. Sastoji se od skakutanja na mjestu, tako što cete u jednom skoku istovremeno raširiti noge i ruke podižuci iznad glave. Iako se na prvi pogled cini smiješno jednostavnom, za pocetak probajte skakutati minutu. Nakon 5 dana treninga povecajte na dvije minute. Svakih daljnjih 5 dana vježbanja povecavajte trajanje vježbe za dvije minute dok ne dođete na 6 minuta.

Stanite, paralelno položenih stopala, a ruke sa stisnutim šakama podignite ispred sebe. Trcite na mjestu, a šakama naizmjence zadajte udarce ispred sebe. Vježbu prvi puta izvodite jednu minutu, zadnjih š5 sekundi noge visoko podižite u koljenima, a udarce rukama ubrzajte. Poput prethodne, nakon 5 treninga povecajte na dvije minute i svakih pet dana povecavajte dok ne dođete do 6 minuta vježbanja.

Lezite na leđa, zdjelicu i noge podignite u položaj „svijece“ pridržavajuci kukove rukama. Nogama u zraku radite pravilne krugove, kao da vozite bicikl. Ovu vježbu izvodite prvih 3 puta po dvije minute, a zatim povecavajte minutu po treningu dok ne dođete do 7 minuta po treningu.

3. VJEŽBE SNAGE

Došli smo do glavnog dijela treninga Ršš; vježbi za jacanje određenih skupina mišica, kako bi im dali laganu definiciju te ih pripremili za daljnji, jaci trening.

Dok vam još ne drhte mišici, obavite seriju od š5 sklekova. Pravilnih, Lijepo se spuštajte, nemojte varati.

Lezite na leđa, napravite seriju od š5 sklopki; ležeci na leđima podižete istovremeno trup na kojem su vam prekrižene ruke i bedra, tako da potkoljenice ostanu pod kutom od 90 stupnjeva.

Žena izvodi 1karice

Lezite na leđa, noge ravno ispružene podižite prvo š0 cm od poda, te njima izvodite "škarice", križajuci ih 5 puta jednu preko druge. Dignite 30 cm od poda i ne spuštajuci ih ponovite. Vratite ih na š0 cm od poda. Ponovite. Spustite noge.

Ponovite š5 sklopki.

Ponovite š5 sklekova.

Bocno podizanje noge

Lezite na bok, oslanjajuci se na ruke. Podižite gornju nogu u zrak, ispruženu i spustite je nazad 25 puta. Ne spuštajuci je, ispružite je ispred sebe, da u odnosu na trup bude pod kutom od 90 stupnjeva. Podignite š5 puta. Okrenite se na drugu stranu i ponovite vježbu.

Lezite na leđa, ruku ispruženih paralelno uz tijelo, a noge savijte u koljenima. Podignite stražnjicu da su vam noge savijene u koljenima pod kutom od 90 stupnjeva. Ponovite 25 puta, na kraju, prije nego spustite stražnjicu na pod, zadržite 30 sekundi, cvrsto stisnutih mišica. Ponovite još jednu seriju.

4. OPUšTANJE

Istegnite se tako da se propnete na prste, a ruke ispružite visoko iznad glave, da osjetite kako vam se isteže svaki mišic. Opustite se i ponovite tri puta.

Stanite, ispružite ruke u zrak, duboko udahnite te se sagnite prema naprijed, opuštajuci ruke i izdišite.

Istezanje na trbuhu

Lezite na trbuh, ruke ispružite ispred sebe i lagano se oslonite na njih, istežuci se u leđima desetak sekundi.

Lezite na leđa, opustite se. Zamislite da se nalazite na predivno pješcanoj plaži, kako vas miluje lagani morski zrak. Osjetite svaki mišic kako se opušta, kako ste ga pokrenuli iz zimskog sna, kako ponovno kroz njega prolazi energija. Ostanite tako dvije minute.

Preporucujemo vam ove vježbe izvoditi svaki drugi dan prva dva tjedna, a nakon toga i svaki dan. Probuditi ce vaše mišice i dati vam energije za ispunjavanje svakodnevnih zadataka. Izvodite ih uz omiljenu glazbu i ucinite ih osobnim svakodnevnim malim ritualom u kojem cete nailaziti relaksaciju i odmor od stresa.


Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Lipanj 2010 at 12:27
Nisam citao cijeli clanak, vidim da su to neke bodyweight vježbe, nece ti to puno pomoc jer ti trebaš heavy treninge, brdo hrane i puno odmora.

Zaboravi 3 sata treniranja dnevno,tebi treba 3 puta tjedno trening u trajanju max. 40-50 min., osnovni pokreti :SQ,DL,BP,MP i njihove razne verzije.Na pocetku zamoli nekog da ti pokaže pravilnu tehniku da nebi došlo do ozljeda.

Od hrane jedi SVE. Dosta proteina a još više složenih ugljikohidrata od kojih ceš rast. Pretpostavljam da imaš metabolizam kao Ferrari pa ce ti trebat nekih 4000 kcal.

Sretno
Rijeąeno na PM.
Back to Top
Apotekar View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 20 Lipanj 2010
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Apotekar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Lipanj 2010 at 12:30
  Istina,stvarno imam brz metabolizam.Nije mi jasno šta ti znaci ovo SQ,DL,BP I MP.Znam da mi ne treba puno treninga,ali paralelno s masom želim razvijati mišice a isto tako imam problema sa pilecim prsima pa tako da bih malo i na tom poradio.
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Lipanj 2010 at 12:34
BP-bench press, MP- millitary press, SQ-squat, DL-deadlift

Ne treba ti puno treninga jer ti je cilj štednja kcal a u ostalom i od ta tri treninga tjedno,ako ih odradiš kvalitetno, rast ceš kao glijiva, vjeruj, i naravno razvit mišice kako kažeš

Prsa su ti genetski takva, riješit ceš ih tako da nabacaš mase na prsa.
Rijeąeno na PM.
Back to Top
Apotekar View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 20 Lipanj 2010
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Apotekar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Lipanj 2010 at 12:47
  i kako onda da radim.Znaci 3 puta tjedno po sat vremena.Uradim lagano zagrijavanje i onda ide ovo što si rekao,ali problem je što u mom mjestu nema teretane tako da ne mogu raditi bench i to.Znaci trebaju mi vježebe bez sprava.
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Lipanj 2010 at 12:50
Teško da ceš sa bodywight vježbama dobit na masi i još k tome furat neki mišicav look. Probaj sastavit neku klupu za vježbanje kod nekog bravara, kupi šipku i brdo utega, drugacije ne ide 
Rijeąeno na PM.
Back to Top
Apotekar View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 20 Lipanj 2010
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Apotekar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Lipanj 2010 at 12:52
  a šta mogu kad nemam druge mogucnosti,vidjet cu još za bench.A ovako onda da radim sklekove i trbušnjake ili šta
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Lipanj 2010 at 12:57
Originally posted by Apotekar Apotekar wrote:

  a šta mogu kad nemam druge mogucnosti,vidjet cu još za bench.A ovako onda da radim sklekove i trbušnjake ili šta


A radi varijacije sklekova- natovari ruksak nekom težinom i stavi na leđa dok radiš, mjenjaj širinu ruku itd.
Nađi neku šipku di ceš radit zgibove, neki kamen pa odradi neke cucnjeve, snađi se

Ne zaboravi jest puno.
Rijeąeno na PM.
Back to Top
Apotekar View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 20 Lipanj 2010
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Apotekar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Lipanj 2010 at 12:58
  znaci derem sklekove,cucnjeve,zgibove i jedem puno.
 

Edited by Apotekar
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Lipanj 2010 at 13:01
Originally posted by Apotekar Apotekar wrote:

  znaci derem sklekove,cucnjeve,zgibove i jedem puno.
 


Ako nemaš bolje opcije,da.

Pogledaj onu temu ghetto workout, možda nađeš nešto za sebe
Rijeąeno na PM.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.