New Posts New Posts RSS Feed - pocetnik
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

pocetnik

Post Reply Post Reply Page  <12
Author
zujica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zujica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Rujan 2011 at 18:48
Eh , na web stranici, naravno fitness.com, pronasla sam primjere jelovnika, pomocu kalkulatora sam izracunala otprilike koliko ja to kalorija dnevno trosim, i vodim sada racuna da ne unosim vise nego sto cu potrositi, znaci pomoc: jelovnici i kalkulatori, trenutno stojim na istoj kilazi, i naravno istim "centimetrima", ali s obzirom da i dalje vjezbam onako kako sam rekla u prethodnim postovima i penjem se na š0 sprat pjesice bar jednom dnevno (znaci nekad i vise puta), nadam se da ce kilice ici dolje, a i "centimetara" da ce biti manje Negdje sam procitala da je to normalno: da se pocne mrsati, a onda jedno vrijeme stane, pa opet krene. U svakom slucaju, vise mi se svidjaju jelovnici koje sam nasla ovdje, nego ono sto sam do sad radila, a vala i ona corba povrtna dosadila. Definitivno, dan za danom jesti jedno te isto - nije u redu.Uzgred jedno pitanje, onaj protein koji se ovdje preporucuje (sory, zaboravih kako se zove, znam da ima veze sa sirutkom), da li ga moze mijenjati cista sirutka, posto ja bas ne vjerujem puno reparatima razno raznim, koliko bi to bilo dobro, piti, dakle cistu sirutku? Ja cu biti zaista sretna zena ako skinem jos jedno 5 - 6 kg a da nista ne visi na meni, nije to mnogo, pa se nadam da cu i uspjeti.
Back to Top
zujica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zujica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Rujan 2011 at 18:48
Pozdrav svim fittovcima
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Rujan 2011 at 19:14
evo da odgovorim u vezi sirutke i whey proteina . Nije isto jer ceš sa sirutkom unijeti još HRPU dodatnih kalorija, a i morala bi popiti par litara da uneseš proteina koliko ih ima u jednoj mjerici. Zato na tim proteinima i piše, izolat i koncentrat sirutke npr. To je zato što su to izolirani proteini sirutke, sve nepotrebno je izostavljeno.

što se tice mršavljenja, pazi na hranu, imaj što više aktivnosti i ici ce ;)
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
zujica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zujica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Rujan 2011 at 20:16
Whey protein, tako je, gdje se nabavlja, po apotekama ili negdje drugdje ga ima kupiti
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Rujan 2011 at 20:21
ima i po apotekama ali tamo je obicno najskuplji... odakle si?
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
zujica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zujica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Rujan 2011 at 18:33
Sorry, kasnim sa odgovorom, nesto mi nije bio u redu kompjuter, iz Sarajeva sam i nasla sam preko nekih foruma proteini mogu naci u fitness centrima, navodno ima neki na Skenderiji, ali kako znati da je to to.
Htjela sam još da pitam da li je u redu jelovnik koji sam imala jucer, a koji glasi ovako:
dorucak: 4 keksa Welness bambi+šolja sojinog mlijeka
užina jabuka
rucak:integralna riža sa govedinom+salata
užina: kruška
vecera: nije je bilo, jer nisam bila gladna
Ovo pitam zato što nisam ništa vecerala, a ubjedjenja sam da moram imati 5 obroka, dakle zadnji obrok tj. kruška pojedena oko š7:00, i uopšteno da li sam ja jucer obroke koliko toliko posložila, nisam sigurna, valjda cu taj dio pravilne ishrane uskoro savladati, danasnji dan nisam pisala, i on je slican stim što sam imala jednu finu ljutkastu corbicu za rucak (povrtnu)
Back to Top
Juzernejm View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Juzernejm Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Rujan 2011 at 21:06
Originally posted by zujica zujica wrote:

Sorry, kasnim sa odgovorom, nesto mi nije bio u redu kompjuter, iz Sarajeva sam i nasla sam preko nekih foruma proteini mogu naci u fitness centrima, navodno ima neki na Skenderiji, ali kako znati da je to to.
Htjela sam još da pitam da li je u redu jelovnik koji sam imala jucer, a koji glasi ovako:
užina jabuka
Ovo pitam zato što nisam ništa vecerala, a ubjedjenja sam da moram imati 5 obroka, dakle zadnji obrok tj. kruška pojedena oko š7:00, i uopšteno da li sam ja jucer obroke koliko toliko posložila, nisam sigurna, valjda cu taj dio pravilne ishrane uskoro savladati, danasnji dan nisam pisala, i on je slican stim što sam imala jednu finu ljutkastu corbicu za rucak (povrtnu)

Jela si samo 2 puta taj dan

Edited by Juzernejm
Get ripped or die mirin'

R.I.P. Zyzz
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Rujan 2011 at 21:19
Originally posted by Juzernejm Juzernejm wrote:

Originally posted by zujica zujica wrote:

užina jabuka

Jela si samo 2 puta taj dan

cak šx bi rekao, al ti si bio dobar i pažljiv prema Zujici  pa nategnuo 4 keksa i mlijeko pod obrokBig smile
Zujice, nije dobro, imaš š pošteni i nutritivno kompletan obrok, ovo ostalo nisu obroci.....prouci malo jelovnike u podforumu "što sam danas pojeo/la"  il kak se vec zove ta tema

Edited by The Phoenix
Back to Top
Juzernejm View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Juzernejm Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Rujan 2011 at 13:24
A nekako se to nategne... samo mene još brine zašto ljudi ne shvacaju da voce nije obrok ni međuobrok niti ce ikada biti. cisto izgladnjivanje bez potrebe.

P.S. bez citanja o onome šta trpate u sebe da bi na kraju postigli neki fizicki ideal, nema ništa od toga... sve je stvar ucenja i popravljanja greške. I mi smo svi krenili loše i sa vremena na vrijeme se poboljšavali sa novopruženim savjetima, internetom, knjigama, itd.

Edited by Juzernejm
Get ripped or die mirin'

R.I.P. Zyzz
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Rujan 2011 at 13:47
Originally posted by Juzernejm Juzernejm wrote:

bez citanja o onome šta trpate u sebe da bi na kraju postigli neki fizicki ideal, nema ništa od toga... sve je stvar ucenja i popravljanja greške. I mi smo svi krenili loše i sa vremena na vrijeme se poboljšavali sa novopruženim savjetima, internetom, knjigama, itd.

Istina, samo znaš šta juzer...pitanje je koliko ko želi dostici svoj fizicki ideal Wink Misliš da ih je puno? Hmmm prije bi rekla - manjina....mislim, svi bi voljeli izgledati best ali nije im to prioritet....neda im se odricati nekih svojih navika da bi se isticali u masi....ono, da im netko ponudi preko noci i za ništa onda ok ali ovako....a-a...cemu se muciti, glavno da nije baš pretjerano loše, a prosjecno je ok....onako cisto da to pristojno izgleda, da ne ugrožava zdravlje....

Kod težnje za takvim izgledom ne treba toliko pimplati oko obroka...ako ce netko imat 3 dobra i zdrava obroka i između pojesti koju vocku..ok...ne treba se siliti uz to pojesti još nešto ako ne ide...sve je stvar nekih prioriteta, ukusa, samog stanja tijela...ne znam, ja znam toliko ljudi koji jedu sve i svašta kad se sjete i izgledaju dobro..uopce ih ne brine dal je to njihov max, glavno da  stanu u prošlogodišnje trapke Big smile Teško je ovako reci kad je svatko prica za sebe, i što se genetike tice i što se osobnih preferencija tice...

..al u svakom slucaju zujice, koji god tu bili ciljevi - jelovnik i dalje treba malo protresti naopacke Wink

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Juzernejm View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Juzernejm Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Rujan 2011 at 01:40
Nemam ja ništa protiv voca, ali ako vec netko planira 5 obroka, nemože jednu vocku svrstati pod obrok... sad ciljevi su ciljevi, al hrana je hrana, velikoj vecini je cilj 'bolji izgled', ali ima i rijetkih koji samo žele jesti zdravo.
Get ripped or die mirin'

R.I.P. Zyzz
Back to Top
zujica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zujica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Rujan 2011 at 18:30
Ok, shvatila sam, ne bih zeljela izgledati kao Naomi ili neka druga manekenka, ali zelim dovesti svoje tijelo u pristojan izgled da ovo salo koje imam u visku ne visi na meni, uz to dakako ide nauciti pravilno se hraniti. Mislim da viska nemam previse jos nekih 4-5 kg i isto toliko centimetara i bicu zadovoljna.Nikad se nisam 'pravilno hranila, doruckovala nikad nisam, rucavala obilno, a isto tako i veceravala obilno. E, onda hop i u krevet, gledati tv ili spavati do novog radnog dana. Ali sad je problem sto ja zaista, kad pojedem nesto od voca osjecam sitost, ja jednostavno poslije tog voca vise ne mogu jesti (ranije sam bjezala od voca). Kad odradim svoje vjezbice, nema sile da me natjera da jedem narednih sat vremena, e poslije tih satak vremena ja bih najradije nesto slatko, u zamjenu za slatkis, ja uzmem vockicu neku i kraj, nema dalje jela. Nisam bas tako sretna, a upravo ovo sto se meni desava povezala bih sa onim sto je rekla Gym girl da je to sve "stvar samog stanja tijela". Pocela sam raditi na tome da se zdravije hranim, uz to vjezbe, hodanje, penjanje uz stepenice, valjda je bitna i ta volja, pa cu nauciti kako se i hraniti ispravno. Uz ovu web stranicu, forume i sve podforume, nece to biti tesko. Sretna sam sto ova stranica postoji.
Back to Top
zujica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zujica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Studeni 2011 at 20:15
evo mene, napokon, moram reci:
š. pronašla sam sebe sa treninzima, naime svaki dan radim tc bo sa billy blanksom (ne znam je sam li ovo dobro napisala, ne zamjerite) u trajanju od 90 - š20 minuta, svaki dan i dalje pješacim sposla i na posao, penjem se pješke na š0 sprat (osim kad sam sa cekerima)
2. jedem svaki put kad sam gladna, s tim da pazim da obroci nisu veliki (u stvari više se ne prejedam, nema onog:"uh , što sam se najela, ne mogu disati, odoh leci). Mislim da sam ukljucila sve što treba u moju ishranu: i ugljikohidrate, i proteine, i tzv.zdrave masnoce (masnoce najmanje trošim, priznam, jer baš mi ne prija želudcu ništa masno)
3.postigla sam željenu kilažu, sada je uspijevam održati, imam trenutno - 55 - 56 kg (malo varira), ali svake sedmice, mjerim obim struka koji se sedmicno smanjuje za po 2 cm u prosjeku

Interesuje me Vaše mišljenje pa se javljajte, bice mi drago cuti ako imate još neki koristan savjet
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.