New Posts New Posts RSS Feed - Plan vježbanja za pocetnika
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Plan vježbanja za pocetnika

Post Reply Post Reply Page  <12
Author
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Prosinac 2009 at 12:30
  Eh ta prehrana.. najvaznija, a najteze je pridrzavat se toga (barem meni).. ja kad znam da doma ima kojih keksa, ili kolacica itd.. ja nemogu izdrzat, a da to ne pojedem... i to ne 2,3.. vec š5-20 keksi
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
lordhumungus View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lordhumungus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Prosinac 2009 at 11:54

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Trebao bis za pocetak radit programe za cijelo tijelo tijelo da se pokrenu misici malo... Gledaj malo na youtube kako se rade sklekovi, mrtvo dizanje, zgibovi, bench i dipsevi.. i baziraj se na tome (naravno, sa malim tezinama dok ne ulovs pravu tehniku)... to su najbolje vjezbe za tijelo.. pitaj voditelja teretane nek ti to pokaze i nek prati kako vjezbas da nebi slucajno nepravilno vjezbao..

Radis normalnih 3x8 ili 3xš0 po svakoj vjezbi..mozes i vise serija u pocetku sa malim tezinama samo da zagrijavas misice i lovis pravilnu tehniku.

Ili mozes ako ti ovo bude predstavljalo problem, pocet na spravama izvodit prvih mjesec, dva vjezbe.. da na taj nacin ojacas misice.. Znaci ponedjeljkom i cetvrtkom odradis utege, a ostale dane mozes vozit biciklu po 45-60min.. preko toga ne moras.. Najvaznije je da sredis prehranu.. imas ovdje tema i tema koje smo vec obradili i sve vec prosli sto tebe zanima.. tako da.. daj se u citanje..

Ja bi malo drugacije. Ako je potpuno pocetnik, dao bi mu kružni trening za cijelo tijelo, bez puno odmora između vježbi. Kroz tjedne ubacivati dopunske vježbe (trbušnjaci, naskoci ili penjanja na steper i sl...) Između krugova cak ubacivati kardio po 3 ili 5 min. Uglavnom s utezima nizak intenzitet ali veliki volumen tako da bude u crobnoj zoni . I što je Thorn rekao, tako prvo malo skinit višak masti a onda stanicni rad u serijama. Postupno ubaciri i HIIT ali tek pošto dobro stvori crobnu bazu. A mislim da je suvišno napominjat da treba jako pazit na hranu.

i am the rocker, i am the roller,i am the out of controller
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Prosinac 2009 at 11:35
  He he.. A mi koji se borimo sa masnocom, definicija tesko dolazi
Back to Top
ThornOfFaith View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Prosinac 2009 at 10:18
Originally posted by zmaj zmaj wrote:

ma samo ti kazen budi sretan ako i u godinu dana postignes to sta mislis a ako oces 4-5 kg misica onda radje prvo ajde na masu i digni š0 kila pa kad budes na definiciji onda izgubi š0-š3 kg sala jer sa tvoja sadasnja tezina je ok u odnosu na visinu

Ne baš dobar savjet osobi koja se i ovako bori sa masnim naslagama. Zapravo, ako ode na masu ucinit ce još goru stvar, tj. još više se udebljat, posebno ako je to "tu i tamo" junk food masa kakvu radi vecina.

Prvo definicija, pa onda kad se oguli, pakovanje mase.

Edited by ThornOfFaith
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Prosinac 2009 at 10:02
ma samo ti kazen budi sretan ako i u godinu dana postignes to sta mislis a ako oces 4-5 kg misica onda radje prvo ajde na masu i digni š0 kila pa kad budes na definiciji onda izgubi š0-š3 kg sala jer sa tvoja sadasnja tezina je ok u odnosu na visinu
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Prosinac 2009 at 18:49
  A nista.. postepeno pocet trcat i gotovo.. i da samo trcis i pravilno se hrani, gubit ces na masnoci.. pocni sa po 30min i onda kroz tjedne povecavaj..
Back to Top
manki View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote manki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Prosinac 2009 at 18:48
dobro... to je bilo okvirno, nemam vremenski rok... nit mislim postic neki cilj i prestat ic u teretanu...

U srednjoj sam treniro košarku i trco jer mi se trcalo... nije mi ništ radilo korisno, imo sam 77kg na š88cm, nisam bio mišicav, al sam bio u formi... i trco sam jer sam htio trcat i bit u formi...
i onda došo na faks i presto sa svime i sad sam sav špekast... (nastavio jest, a fizicka aktivnost 0 bodova) - nisam nikad ni razmišljo el smijem pojest ovo il ono, kad uz 2 treninga dnevno, mogo sam jest i majmune s grana...

namjera mi je vratit se u formu, i pocet opet trcat po 45-60 min ujutro... s tim da sad cu to radit sa 85kg a ne 77...

Edited by manki
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Prosinac 2009 at 18:38
cardio jos bicikla ili orbitrek mozes
u 3 miseca neces to uspit sta zi zamislija tribat ce ti vise vremena
Back to Top
manki View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote manki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Prosinac 2009 at 18:34
Hah... sklekovi, zgibovi, dipsevi - ja sebi nisam baš mala težina
ruke vs pivska škebica - znamo ko je jaci

Ok, malo prilagođeni režim za prvi mjesec:
š)kružni + bucice -->znaci trbušnjaci, leđnjaci, cucnjevi, iskoraci, sklekovi pomalo... za ruke naglasak na bucicama... sve doma...
2)Sprave za ruke na malim kilažama u serijama + vježbe koju mi netko preporuci a mogu je radit.

Novi režim:
š)ponedjeljak: doma - Kružni + bucice kolko ide
2)utorak: teretana - cardio - bicikl/traka/...
3)cetvrtak: teretana - sprave za ruke, probat cu benc, zgibove, dipseve, sklekove... ako baš nece ic... noge forsirat...
4)subota: doma orbitrek

i jedno pitanje za cardio: bicikl mi se cini ok, i traka ak se da podic bi bila dobra za hodanje, savjet za još koji cardio... trcat na traci sumnjam da mogu više od š0-tak minuta...

Edited by manki
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Prosinac 2009 at 17:56
ali nemoj ocekivat neke vrhunske rezultate za 3 miseca triba tu puno znoja prolit da bi se nesto ozbiljnije postiglo.uvedi whey i dextrozu, l-carnitin ti netreba jer je to bacanje para. whey ti nije napitak koji ce ti izgradi inpresivne misice u malo vremenena njegova svrha je uglavnon da ti pokrpi misice poslin treninga
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Prosinac 2009 at 17:34
  Trebao bis za pocetak radit programe za cijelo tijelo tijelo da se pokrenu misici malo... Gledaj malo na youtube kako se rade sklekovi, mrtvo dizanje, zgibovi, bench i dipsevi.. i baziraj se na tome (naravno, sa malim tezinama dok ne ulovs pravu tehniku)... to su najbolje vjezbe za tijelo.. pitaj voditelja teretane nek ti to pokaze i nek prati kako vjezbas da nebi slucajno nepravilno vjezbao..

Radis normalnih 3x8 ili 3xš0 po svakoj vjezbi..mozes i vise serija u pocetku sa malim tezinama samo da zagrijavas misice i lovis pravilnu tehniku.

Ili mozes ako ti ovo bude predstavljalo problem, pocet na spravama izvodit prvih mjesec, dva vjezbe.. da na taj nacin ojacas misice.. Znaci ponedjeljkom i cetvrtkom odradis utege, a ostale dane mozes vozit biciklu po 45-60min.. preko toga ne moras.. Najvaznije je da sredis prehranu.. imas ovdje tema i tema koje smo vec obradili i sve vec prosli sto tebe zanima.. tako da.. daj se u citanje..
Back to Top
manki View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote manki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Prosinac 2009 at 17:26
Odlucio sam krenut u teretanu, a manjka mi iskustva i znanja pa bi mi trebalo malo pomoci...

Trebo bi savjet-dva:
š)Utezi - pošto ne znam svoje mogucnosti, trebo bi savjet, koje vježbe bi bile za pocetnika... te pošto ne vidim sebe kako uspjevam dizat utege i mjenjat sprave 90 minuta...
trebo bi savjet za prvih par tjedana: koje vježbe da izvodim 2 put tjedno i na kojoj kilaži
2)Cardio - hodo sam zadnjih mjesec-dva po 45 minuta - ali to više baš i nije opcija... ubit cu se na ledu, carape mokre od 5 metara po snijegu....
tako da, traka il neki cardio u teretani - trebam vidjet koje sprave ima... al savjet tu bi isto dobro došo...

Imam š88 cm, 92kg, 2šgod
cilj: izgubit ~ š0-š3kg masti, dobit ~ 5-7kg mišica
rok: 3 mjeseca ulaska u formu + dalje na drukcijem režimu - znaci nema roka

Nekih mjesec i pol sam na svakakvoj prehrani i hodanjem od 45min došo sa 97 na 92kg... i sad bi prešo na malo ozbiljniji trening...

Mislio sam 2 put tjedno ancrobno, i negdi 2-3 put tjedno cardio - kak cu uspjet skombinirat.
Trebo bi savjet o nacinu i intenzitetu, pošto nisam u nekoj formi (citaj: uopce nimalo nisam u formi), i nemam iskustva.

Studiram - idem doma za vikend

Tako da ce program bit:

Ponedjeljak i cetvrtak utezi... prvi mjesec andol i ja best friends...
Utorak cardio u teretani, subota jutro cardio doma na orbitreku...

(Također pišem ovdje, jer bi i trebo nešt što cu ja napisat i ceg cu se držat, jer ovako odluke završe na... pa... na nicemu...)
(i da... namjeravam prehranu dovest u red... i uvest whey, a za l-carnitin cu još pitat u podforumu prehrana)

Edited by manki
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.