New Posts New Posts RSS Feed - pitanja pocetnika
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

pitanja pocetnika

 Post Reply Post Reply
Author
plavi9 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 06 Kolovoz 2014
Location: zagreb
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plavi9 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: pitanja pocetnika
    Posted: 15 Kolovoz 2014 at 10:42
pozdrav ljudi,
imam par pitanja vezana uz trening, navuko sam 10-15 kg viska i sad sam krenuo u teretanu jer neznam cime bi se drugim bavio.
nekako sam si slozio da idem 3 dana pa 1 dan pauze pa onda opet, jer taman u 3 dana odradim sve skupine misica.

a trening mi izgleda tako da prvo odradim 10 min zagrijavanja na traci pa 1h rada sa utezima i onda jos 20-30 min na traci na kraju.
sad me zanima sta je bolje trenirat na ovaj nacin ili zavrsit nakon utega pa onda navecer kao 2 trening u danu otic na trcanje?
dali netko zna otprilike koliko se potrosi kalorija kad se radi s utezima, cisto otprilike da znam.. neznam ni otprilike jel to 200-500 - 800 !?
zanima me isto tako koliko je optimalno radit vjezbi za jednu skupinu misica i koliko serija sa koliko ponavljanja ?

ima li neki dodatak sa kojim bi lakse mrsavio ? citao sam o nekim fatburnerima al kazu da se to ne preporucuje da se uzima.


znam da sam postavio puno pitanja,sigurno ce ih biti jos ,unaprijed hvala Smile
Back to Top
pomalo_stari View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 04 Sijecanj 2014
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 65
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pomalo_stari Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Kolovoz 2014 at 21:34
Pozdrav;

Ne znam za početak ako si u lošoj formi ne znan oš moć izdržat 2 sata treninga 6 puta tjedno ako je pravi trening...Ja sam idem vec godinu i par mjeseci u teretanu pa mi trening nikad nije duži od sat, sat i 15 min maksimalno...Možda bi ti bilo bolje da ako imaš vremena npr. ujutro odradiš utege i zagrijavanje a popodne neki kardio ili tako nešto,no ako moš izdržat i još uvik napravit pravi trening sa utezima svaka čast, dobro je i to...a sad koliko triba radit svaki mišić ti ovisi koji ti je cilj, al s obziron da ti mršaviš i po ovome šta vidim 2 puta tjedno napraviš istu skupinu mišića dosta ti je 3 serije većih po jednom treningu i 2 manjih npr kombiniraj prsa-triceps, leđa-biceps. noge-ramena i napravi 3 vježbe za ove prvonavedena i 2 za ove drugonavedene (za ramena mozda isto 3 moš, a za ova prva 2 dana ubacis jedan dan trbusnjake drugi podlakticu npr) i to ce ti bit sasvin dosta jer npr onda tjedno odradis 6 vjezbi za velike misice a 4 za male sta je i vise nego ok...samo zapamti da ti je odmor bitan koliko i vježbanje, ništa nećeš postić preforsiranjem pogotovo kad tek počinješ, moš se jedino ozljedit pa pauzirat a tek si počeja...Šta se tiče toga koliko se troši kalorija utezima pa ovisi sve o intezitetu treninga tako da ti ne mogu niti otprilike reć, al imaš po internetima raznih BMR koje množiš sa koeficijentom za tjednu aktivnost pa dobiješ otprilike svoj dnevni potrebni unos kalorija, drži deficit od max 500kcal...E i da ne zaboravin pošto 2 puta tjedno radiš svaku skupinu mišića imaš bezbroj vježbi za svaku pa nemoj radit u oba treninga u tjednu iste vježbe za istu skupinu nego 1. trening moš neke 3 vježbe, a 2. neke 3 druge, i onda opet idući tjedan tako ponovi i nakon 6-7 tjedana minjaj vježbe novima...Za početak, pa čak i kasnije nemoj uzimat ništa za mršavljenje, većina preparata je prevara, pogotovo ti fatburneri...osobno jedini korisni preparati su mi bili whey i kreatin, ovo ostalo je sve samo bacanje para, al za početak ti ne treba ništa osim volje :)
?Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quit, however, it lasts forever.?
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.