New Posts New Posts RSS Feed - PCOS - iskustva i savjeti iz prakse
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

PCOS - iskustva i savjeti iz prakse

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
inzenjerka1 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 21 Listopad 2013
Status: Offline
Points: 85
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Listopad 2014 at 14:53
Da, neke žene divno reagiraju na BC, neke užasno, ali potrebno je naglasiti kako postoje 4 generacije (4 osnovna tipa) BC tablete, a YAZ i YASMIN pripadaju istoj. Koriste iste djelatne tvari samo je razlika u koncentraciji. Zato i jesam kritički pristupila, ali sam odlučila probati. Sve nuspojave koje sam imala su opisane u uputstvima. Osobno smatram da si ja ne mogu priuštiti da mi cijeli dan bude mučno, da sam totalno iscrpljena, glavobolje i slično, mislim da si to nitko ne može dopustiti. Nisam odustala odmah jer sam si dala vremena da tijelo osjeti hormone, da se adaptira. Cijeli skup nuspojava je mene jako podsjetio na jutarnje mučnine.
Da, dosta sam pretraživala strane i domaće forume. A gle, teško je suditi jer većina postova na koje sam naišla su bile dosta negativne refleksije na YAZ. Između ostaloga, navedeno je da to nije optimalan terapija za PCOS već za PMDD (isto neki poremećaj). Opet, moje osobno uvjerenje je da će ljudi prije objaviti post gdje pljuju po određenom proizvodu nego ga hvale. Prema tome, ne mogu procjeniti da li je većini žena proizvod dobar ili loš. Neke su ga koristile isključivo kao metodu kontracepcije, a neke ga koriste kao metodu za postizanje hormonalnog balansa. Gle, ja patim od amenoreje već neko vrijeme, nešto više od tri godine. Ono što ja vidim kao vjerojatan uzrok je stres kojeg u spomeutom periosu nije falilo. Je, kaka sam si pametna, ali ja sam svjesna da je stres integralni dio današnjeg stila života i teško ga je reducirati. smatram da čovjek reagira na stres, svjesno i nesvjesno. Ovaj nesvjesni dio je zaguljen jer vrlo često poteže za sobom različita oboljena, poremećaje, sindrome i ostala čudesa, ali to bih ostavila medicini/psihologiji da proučavaju. ono što želim reći da ja nemam problem sa svojim stilom života te "brzini putovanja", ali moje tijelo očito ima, a redukcija stresa kod mene znači i ugrožavanje egzistencije. Zaguljeno, ne? Nadam se da se nitko ne ljuti na moje opsežne postove :)
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.