New Posts New Posts RSS Feed - špageti s kozicama na crveno (R)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

špageti s kozicama na crveno (R)

 Post Reply Post Reply
Author
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: špageti s kozicama na crveno (R)
    Posted: 03 Sijecanj 2011 at 14:57
Skuplja i ukusnija verzija ovog jela su škampi sa manistrom, ali ni ovo nije loše.  Brzo je gotovo, a jako je ukusno. Obicno se manistre i rižoti rade na dva klasicna nacina, na bilo sa vrhnjem i na crveno sa pamidorima i konšervom. Ja volim i jedan i drugi nacin, a izbor padne na onaj koji se taj dan ukucanima više jede.



Ako imate priliku da kupite friških kozica, kupite ih više, ocistite i zamrznite, nece vam bit žao. Ja sam to napravila ovoga lita, ocišcene kozice zamrzla, a od njihovih oklopa napravila temeljac - zgnjecite ih te stavite kuhati sa zacinima kao da kuhate juhu. Kad se temeljac skuhao dobro sam  ga procijedila te stavila u plasticne zdjelice i zamrzla.

Sastojci:
    * 250 gr kozica
    * 300 gr špageta
    * 4-5 slanih srdela ili incuna
    * 2 pamidora ili pola limenke malih pelati
    * masline, kapare
    * maslinovo ulje
    * bili luk, pretusimul
    * š dcl bilog vina
    * temeljac od ribe ili oklopa kozica

Priprema:
U široku, duboku tavu stavim na maslinovo ulje sitno isjeckan pretusimul i bili luk (ne štedite, što više to ce biti ukusnije).
Kad se to lagano spari dodajte dva, tri pamidora ili žlicu konšerve, ubacite kozice, filetirane slane srdele ii incune (prepolovite ih, ne u filet u komadu) zalijte bilim vinom, dodajte malo temeljca (u vodi skuhani  zgnjeceni oklopi kozica), malo soli, papra i nek se kuha š0 minuta (više radi toca, nego radi kozica). Na kraju dodajte skuhane špagete, promišajte par puta, ugasite vatru, pospite friškim pretusimulom i ostavite pet minuta da se toc upije u špagete.
Postupak je isti kad kozice radite bez špageta, samo što stavite malo manje temeljca i ubacite kašikicu prezle. Toc je toliko lip da morate supati kruh i dok sve ne pojedete necete moc stati, a to su kalorije i kalorije... Brrrrrrr.

Izvor: gastrodiva.bloger.hr
Uživajte u klopi!
 
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.