New Posts New Posts RSS Feed - od fritule do kroštule
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

od fritule do kroštule

 Post Reply Post Reply Page  <1234 6>
Author
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2012 at 00:52
Originally posted by fritula fritula wrote:

hvala na toplim rijecima podrske...
da ja ne vjerujem da je ovo nacin na koji cu sebe disciplinirati odustala bi. nije mi lako doci i napisati sve bez muljanja i presucivanja, ali lagati necu, i zelim sebi pritisak u glavi da sve sta pojedem ide ovamo. biti jaca od svojih slabosti....hmmm, ne zelim smrsaviti, zelim nauciti jesti i umjereno vjezbati ( mrsavljenje ce biti nuspojava)



Vec sam pisala o podršci u par postova i opet cu skraceno ponoviti isto. Mada ceš ovdje uvijek naci rijeci podrške, ništa nije bitnije od tvoje cvrste odluke i akcije. Nemoj se oslanjati na rijeci drugih jer što ako nitko ne odgovori par dana, ili ti ne pruži ono što ti ocekuješ? TI biraš i tvoja buducnost ovisi o tome kakve izbore radiš - svaki dan. Podrška je u tebi Wink

Kad smo to rješili idemo dalje...

Naravno da neceš lagati, ionako biš tako lagala samoj sebi. Samo zašto onda lažeš da ce mršavljenje biti samo nuspojava? Tongue Pa vec si u prvom postu napisala da se želiš zauvijek rješiti suvišnih kilica, ne? :) Biš li htjela nauciti jesti i umjereno vježbati da si sad sama sebi idealno izgledaš bez vježbanja i sa prehranom kakvom želiš? Wink Budi jasna i konkretna u svojim ciljevima, samo tako ceš moci pronaci put do njih.


Originally posted by fritula fritula wrote:


dakle, sad imam 30 god, 170 cm, 93 kg, BMI mi je >30, a postotak masti u tijelu oko 55%. drugim rijecima oba bubrega u loju. mislim da mi je dosta.
.


I ja mislim da je dosta. Pogledaj još jednom ove brojke i zapitaj se gdje te sve to vodi ako sada ne staneš i preokreneš situaciju. Znaš i sama da ovako riskiraš probleme sa zdravljem...vrijedi li to tih zalogaja koji traju 5 min? Ili tog sjedenja pred tv-om ili nešto slicno umjesto sat vremena neke aktivnosti? Misli na sebe i na sve tvoje voljene oko tebe. Mlada si, ne dopuštaj si ovo, što budeš starija bit ce sve gore, osvijesti to i probudi se na vrijeme.



Originally posted by fritula fritula wrote:

ma sta bi me sokiralo, samo dajte.
ionako se samo vrtim u krug u svojim mislima a tu uvijek zavrsim da nije to tako strasno
a realno je strasno. a da ne govorim da bi htjela jos jedno dijete i da je jedini razlog zasto
ne zatrudnim moja tezina.
no dobro, vi teoriju ja cu praksu....valjda
ono sta je gym girl rekla da nisam odlucila 100% u glavi je skroz tocno, jer ruku na srce sad ne znam sta trebam odluciti : brojat kalorije, izbacit odredjene namirnice, jest svakih 5 sati ili nesto cetvrto, ili sve to skupa.
pa eto sta bi vi na mom mjestu? kad sam pitala muza sta bi da se probudi s ovoliko kila rekao je da bi se vratio lec i


Trebaš odluciti da ceš ovaj put ic do kraja, korak po korak.

Dobro da si spomenula svoju želju...boldirala sam ti to da te podsjeca na to što trebaš napraviti da biš ju ispunila. Pazi u kojoj si sad poziciji: nezadovoljna si sobom, ne možeš zatrudnjeti dok ne smršaviš i ugrožavaš si zdravlje. Reci mi još jednom - vrijedi li ijedan od ovih dukatina, savijaca, napolitanki i svega ostalog toliko?

Ne kažem da se treba svega odreci, ali moraš poraditi na disciplini i na cvrstoj odluci. Rekla si i sama da znaš dosta toga u teoriji - zašto te onda zbunjuje gdje krenuti? Samo da se pokreneš malo i izbaciš ove nepotrebne "medjuobroke", odnosno zamijeniš ih zdravima, vec si nešto napravila. Meni se cini da je veci problem izlaženje iz dobre, stare rutine nego nedoumice otkud krenuti.

Znaš koju hranu birati? Izracunati si otprilike potreban dnevni unos i broj kcal/omjere koje trenutno jedeš? Pratiš deklaracije? Kako stojiš s povrcem?

Ajde sad...piši, samo piši iz dana u dan i trudi se biti što bolja Wink


"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
fritula View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 11 Travanj 2012
Status: Offline
Points: 66
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fritula Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2012 at 19:51
4. dan "sta se stvarno ovo meni dogada?"

ustanem se ja ujutro oko 7, dok ostali spu, lijepo napravim kavu i kuzim da bi nesto trebala zdravo jest ali dok ne smislim idem na net po inspiraciju. ruka mi automatski uzima napolitanku dok se polako otvara fitnessov forum. kad li tamo .... gym girl napisala post!
a kvragu i dijeta i prisjela napolitanka i kava i sve skupa. ajte bok dok ne smislim sta cu sa sobom. i tako do 11 sati smisljala ja sta cu i kako cu i smislila ovako: danas cu pokusati jesti sve sta je zdravo, kolicine i sate cu zanemariti. pa sam danas pojela sira, ananas iz konzerve, pileca prsa na naglo, kupus salatu, grah salatu, frigane trlje i lešo blitvu. i pjat juhe. znaci bez kruha, napolitanki, dukatina ionako vise nemam....popila sam pola litre vode, kavu i caj od mente.
sta je najbolje od svega nakon podnevnog uspavljivanja djece odvjezbala 20 trbušnjaka, 20 podizanja stražnjice iz leeceg polozaja i 20 ledjnjaka ( dizanje gornjeg dijela kod ležanja na prsima). iskreno, ne da se nisam umorila, nego nisam to ni osjetila ali mi se nije dalo više , a i ove vjezbe sam napravila samo zato sta su u lezecem polozaju, priznam.
iskreno, da se losom prehranom i ljencarenjem moze biti zdrav i dobro izgledati ne bi se uopce trudila, a eto ne moze se. nisu mi bitni kg zbilja nisu. pod time sam mislila da nemam cilj , zelim doci do 65kg, bas me briga koliko ce pisat na vagi ako znam da ne idem drito prema srcanom udaru, ako znam da se mogu popet na 3 kat stepenicama i da necu pola sata poslije toga biti zapuhana ili da mogu zatrudniti bez da mi kazu znate postoji odredjeni rizik zbog debljine ili da na porodu od sala ne mogu udahnuti. i tako, to mi je bitnije nego sta kaze vaga. a racunam da ce onda i vagu biti lijepo vidjeti jer jedno bez drugog ne ide.

hvala ti gym girl, molila bi jos koji ovako poticajni post. imas jednu veeeeliku milka cokoladu od mene dok ne smislim sta zdravije za pokloniti
Back to Top
fritula View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 11 Travanj 2012
Status: Offline
Points: 66
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fritula Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2012 at 19:58
nisam odgovorila na ova gymina pitanja:
koju hranu birati? znam, sve sta volim izbaciti....znaci jesti povrce voce meso i ribu
izracunati dnevne potrebe kcal? ne znam
pratim li deklaracije? tu i tamo, uglavnom shvatim da nije to dobro ali ipak uzmem
kako stojim s povrcem? mrzim pomisao o grickanju sirove mrkve. ostalo je ok
isto tako imam odbojnost prema zobi, zobenoj kaši, žabama i zmijama. ne kuzim to sa zobenom kasom nikako.....
sve ostalo mi je prihvatljivo
eto to je ukratko.
pisem sve i svasta i necu cenzurirati tok misli, samo da bi nakon 100 dana mogla vidjeti kako mi se mozak promijenio.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Travanj 2012 at 00:43

znaš šta je najgore u cijeloj ovoj prici? Što nisi jela od 7h do 11h LOL Never do that again - planira se dan prije Wink

Inace, kolicine i sate ne zanemaruj jer je baš to ono što je bitno. Možeš pojesti i previše zdravog, znaš...i iako nije sve u kalorijama, opet je kalorijski deficit prvi uvjet za mršavljenje. A ako imaš prevelike pauze nije ni to dobro jer tijelu uskracuješ hranjive tvari, a i na kraju pregladniš, padne šecer u krvi prenisko i jedeš prvo što vidiš....i drugo...i trece... :)))

Nasmijala si me sa ovim treningom u ležecem položaju i svojim priznanjem, svaka cast LOL Cijenim tu iskrenost, jako...ako ti se neda, reci neda mi se i gotovo, a ne šuc muc okolo naokolo. A malo šetnjice, ne bi išlo? Wink



Originally posted by fritula fritula wrote:


koju hranu birati? znam, sve sta volim izbaciti....znaci jesti povrce voce meso i ribu


ooo kako ovo šturo izgleda :) ...a jaja, mlijecne proizvode, zdrave masti (orašasti plodovi, maslinovo ulje, laneno ulje/sjemenke...) cjelovite žitarice?

Originally posted by fritula fritula wrote:


izracunati dnevne potrebe kcal? ne znam


Niti okvirno? Odi si malo na neki od kalkulatorica BMR, TDEE...pa si pogledaj...izbacit ce ti sigurno nešto veci broj od onoga što ti treba ali nije loše kao neki starting point ( s tim da bih ja oduzela nekih 200-300 kcal od tog broja za pocetak pa pratila stanje). Evo jedan primjer:

http://www.muscleandstrength.com/tools/bmr-and-daily-calorie-calculator.html

To je održavanje. Na taj broj (malo umanjen) si spustiš za cca 500 kcal i dobiš koliko biš otprilike trebala jesti svaki dan.

Drugi nacin, možda tocniji, je zbrajanje svog dnevnog unosa hrane...nekih par dana, tjedan...i pracenje težine...ako sve stoji na mjestu znaci da je to broj kcal na kojima se održavaš. Na to oduzmeš 500 kcal i to je to...pratiš stanje i korigiraš putem ;)


Originally posted by fritula fritula wrote:


pratim li deklaracije? tu i tamo, uglavnom shvatim da nije to dobro ali ipak uzmem


Angry Nauci se malo pratit...stec ceš svijest o tome što unosiš u sebe i kontrolu nad sobom i unosom hrane. Uostalom, bilo bi ti puno lakše tako slagati jelovnik nego da jedeš napamet, napamet ceš prije pojesti premalo...a i vjeruj mi da je sve teže jest neka sranja koja nadješ na deklaraciji što više znaš o svemu ovome :)

Originally posted by fritula fritula wrote:


kako stojim s povrcem? mrzim pomisao o grickanju sirove mrkve. ostalo je ok


Heheh, ionako je nepotrebno Big smile Zeleno lisnato povrce, sprijateljite se  Wink

Originally posted by fritula fritula wrote:


pisem sve i svasta i necu cenzurirati tok misli, samo da bi nakon 100 dana mogla vidjeti kako mi se mozak promijenio.


To je super, samo....hoceš izdržat s nama 100 dana? Tongue



Originally posted by fritula fritula wrote:


hvala ti gym girl, molila bi jos koji ovako poticajni post. imas jednu veeeeliku milka cokoladu od mene dok ne smislim sta zdravije za pokloniti


ammm...baksu posnog sira? LOL Inace, vedi sa foruma me osvojila kad smo se našle na šetnjici, a ona mi donijela posni zamotan u mašnicu, svaka cast Clap to se ne zaboravlja i nijedna cokolada to ne može zamijeniti  Big smile

Hug Nema na cemu, trudit cu se gurat te u pravom smjeru ali znaš i sama ko je glavni odgovorni Wink


Edited by Gym_girl - 16 Travanj 2012 at 00:44
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
fritula View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 11 Travanj 2012
Status: Offline
Points: 66
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fritula Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Travanj 2012 at 01:03
hello u ove sitne sate....
bas sam se sad zamislila kako bi reagirala da mi netko pokloni posni sir s masnicom? a valjda bi pitala sta hoce da mu napravim savijacu? ne znam....
isla sam izracunat dnevne potrebe, kaze oko 2000kcal, oslobodi boze mislim da mi treba i manje. osupnuta sam cinjenicom da cu STVARNO morat brojat kalorije. moram malo promislit to u sebi do sutra kako cu i sta cu po tom pitanju.
ovo za vjezbanje je ziva istina, najgore mi je vjezbat stojecki pa ajmo lec, znaci moram se i dignut, ma koma. no dobro, polako cu i tu stepenicu prec ne mogu sve odjednom, evo jos jucer sam bila korak natrag. sad cu smislit sta cu sutra pa se javim. kos jednom hvala, i nema brige, bit cu tu i za 96 dana :))
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Travanj 2012 at 01:24
Sitne i presitne sate, opet sam zaglavila tu....srecom da hrcem ujutro Big smile Srecom il ne, diskutabilno, mislim da bi se u ovoj fazi radje dizala na posao al ajd.... Angry hehe...

Ma meni nema boljeg poklona Big smile A savijaca...pa padne i savijaca nekad....za dragoga...naucila mala motat LOL

Manje, manje...ja bi prije na 1800 išla, možda i manje al ajde...znaci nekih 1300-1400 kcal...ili smanjiš manje pa se pokreneš više, još bolje :))

Ma mislim...moraš...i ne moraš brojat...samo bi ti dobro došlo da malo razviješ tu svijest što i koliko jedeš i da si možeš bolje pratit...možeš ti i ovako krenut, bez brojanja, samo si rasporedit uravnotežene obroke kroz dan...probaj prvo tako...složit si nešto pa zalijepit tu da vidimo...onako okvirne kolicine koje se po trebi cine ok ;) Svaka promjena ce ti sad donijet neki rezultat, pogotovo ako makneš slatko i pokreneš se....

...tako je, step by step i bit ce nešto Wink Ajde smisli se pa cemo dalje..

i da, zaboravila sam to naglasit u prošlom postu - sad sam skužila što si mislila pod tim da ti nije mršavljenje cilj...to je ok, malo si se krivo izrazila pa sam te ja krivo skužila :) Brojka na vagi te ne treba brinut, sve ce to krenut pomalo....samo najprije osvijesti to što te dovelo do tih kilica i to prvo rješavaj...
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Travanj 2012 at 12:12
Originally posted by fritula fritula wrote:

170 cm, 93 kg, BMI mi je >30, a postotak masti u tijelu oko 55%.


fritulo, reci mi odakle ti ovaj podatak za 55%, to si mjerila negdje ili?

Evo, sad cu ti objasnit, i ostalima, kako ovaj kalkulator može zavarat.

Došlo ti je oko 2000 kcal kad si uvrstila sve ove brojke. Samo, najbitnija stvar koja bi se ovdje trebala ubacit u racunicu, a nikad se ne ubacuje u ovakvim nabrzaka kalkulatorima je postotak BF-a, ili tjelesne masti. To ne mora bit veliki problem kod osoba koje su blizu svoje idealne težine ili imaju veci postotak mišicne mase, njima odstupanja mogu bit malena ili izracun može bit dosta realan. Ali kod veceg postotka tjelesne masti može se desiti da se osoba debelo precijeni oko svojih kcal potreba.

Ako je tebi zaista tocan ovaj postotak masti (iako mi se to cini malo previše, zato te i pitam otkuda ti) onda je tvoj bazalni metabolizam, a onda i ukupan broj kcal zajedno s tim, debelo manji od 2000 kcal...

Ono što tebi treba sada je:

1. izbacivanje rafiniranih šecera da prestaneš provocirati inzulin tokom dana (jer tom provokacijom radiš štetu cak i ako si u rangu dozvoljenih kalorija)
2. uvrštavanje brda povrca, odnosno vlakana u prehranu koji ce pomoci u regulaciji inzulina, osjecaju sitosti, dovodjenju hranjivih tvari u tijelo i u još puno toga...
3. ukljucivanje kvalitetnih izvora proteina u svaki obrok
4. više zdravih, uravnoteženih obroka tokom dana
5. puno vode
6. što više kretanja

Ugljikohidrate svedi na cjelovite žitarice u umjerenim kolicinama i obavezno u kombinaciji sa nekim izvorom proteina. Za popodnevni i vecernji obrok sa proteinima možeš ubacivati zdrave masti* (žlica maslinovog u povrce, šaka orašastih, žlica-dvije lanenih samljevenih sjemenki, 2-3 cijela jaja....)

* iako vjerujem da bi ti i cista raspodjela ugljikohidrata kroz 5 obroka donijela rezultate s obzirom na to otkud kreceš - dakle, možda se na samom pocetku i nije potrebno odricati ugljikohidrata u drugom dijelu dana - samo se pobrinuti da su iz pravih izvora i uravnoteženi sa proteinima, odnosno ravnomjerno raspodijeljeni kroz dan. Dakle, 200 g bijelog kruha je katatrofa izbor za veceru ali 50-ak g integralnog/raženog kruha uz recimo 100-150 g piletine i pun tanjur brokulice recimo je vec druga stvar. A onda kako napreduješ, dalje manipuliraš sa tim ugljikohidratima...


Samim time ceš krenuti u pravom smjeru i bez brojanja kalorija Wink




Edited by Gym_girl - 16 Travanj 2012 at 12:53
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
fritula View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 11 Travanj 2012
Status: Offline
Points: 66
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fritula Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Travanj 2012 at 17:13
5. dan "kako li sam samo dobro pogodila nick"

draga gg( gym girl),
bila sam vani i gledala neku tuniku za kupiti, a je me ima covjece nikako se naviknut na toliko volumena , sve mislim manja sam, kad li ono kotrlja se gigantska fritula po ducanu ( sad mislim da se debljam zbog dopisivanja....)
evo ja cu ukratko svoje a onda cu komentirati tvoje
1. jutros sam smislila da cu danas brojat kalorije, evo ih dolje, koliko sam uspila nabrojat to je oko 600kcal, jos moram vecerati.
    PROTEINI                                         UGLJIKOHIDRATI                                           PICE
    sir 100 g                                           ananas u konzervi 200g                             kava s mlijekom
    leso teletina 100g                             kupus salata 200 g                                    caj
                                                            1 mrkva kuhana
                                                            kukuruz 200 g
2. imam knjigu za dijabeticare, neki njihov kao prirucnik za prehranu, tamo ima dijeta od 1000 i 1500 kcal, sta mislis o tome. oni valjda drze inzulin pod kontrolom. to sam bila pokusala ali me nervira sta strogo svaka 3 sata treba jesti. doduse sad sam ocajna pa cu probat bilo sta

3. imam i kuharicu u zoni,dr. barry sears, tamo je objasnjeno kako se izracunava postotak tj masnoce. imas pravo puno sam ti rekla. evo izracunala sam ponovno imam lijepih 49% masti ilitiga oko 45 kg zive vage, pa ako kome treba za cvarke neka se javi. ( izracuna se pomocu nekih indeksa , opsega bokova , struka i visine, imaju neke tablice i formula)
inace ta prehrana po zoni, usporedila sam ju sa dijabetickom i vise manje su slicne ali se u ovoj zoni proteini unose u svakom obroku, znaci nema naranca za meduorok nego moras uzet i sir uz to. i tako, sta se mene tice meni je svejedno... nisam odusevljena s nicim od navedenog ali cu se pridrzavat cega god.

4. idem vidjet sta si mi preporucila
                  
               1. izbacivanje rafiniranih šecera da prestaneš provocirati inzulin tokom dana (jer tom provokacijom radiš štetu cak i ako si u rangu dozvoljenih kalorija). OK , TO MOGU PROBAT
               2. uvrštavanje brda povrca, odnosno vlakana u prehranu koji ce pomoci u regulaciji inzulina, osjecaju sitosti, dovodjenju hranjivih tvari u tijelo i u još puno toga..., VIDI MOGU I OVO
               3. ukljucivanje kvalitetnih izvora proteina u svaki obrok TOP TRI SU POSNI, PILETINA I RIBA ILI?
               4. više zdravih, uravnoteženih obroka tokom dana JA NE ZNAM STA OVO ZNACI, MOLIM TE ZA GLUPE NAPISI DETALJNIJE
               5. puno vodeKOLIKO, MENI JE I 1 L PUNO
               6. što više kretanja KOLIKO MINIMALNO?

Back to Top
fritula View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 11 Travanj 2012
Status: Offline
Points: 66
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fritula Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Travanj 2012 at 17:29
eto, opet sam zaboravila, danas nista od vjezbanja bila sam vani, ma ja ti to ni ne racunam za setnju, mislim s noge na nogu jos dvogodisnjak usporava ionako usporenu mamu. puno hvala, pozdrav
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Travanj 2012 at 00:52
ajd malo smijeha prije spavanja, dobro mi je došlo :))

1. Kakva je bila vecera? Što se UH-a tice radje biraj vlaknasto povrce, zeleno lisnato...i nemoj baš taj ananas iz konzerve... :) mislim, ajd, nije sad katastrofa al ono cjepidlaka sam jbga..radje si neku jabuku uzmi...ili neko bobicasto voce, bar zaledjeno za sad...tako neš...

2. Di god se drži inzulin pod kontrolom i nema velikih pauza izmedju obroka nema greške. Kažu da bi se svi trebali hranit ko dijabeticari. Necu sad ulazit u detalje ali kronicno povišen inzulin radi dosta štete u organizmu, od blokiranja sagorijevanja masti, povecane sklonosti nakupljanja istih (pogotovo kod neaktivnih pojedinaca i još sa velikim postotkom masnog tkiva) pa do ostalih štetnih ucinaka...

3. Sears, Sears...zacudo, Sears me cak i oduševio svojom knjigom u odredjenim dijelovima :) Mada sam bila dosta skepticna...svidjelo mi se što dosta piše o hormonima, što mi je glavni predmet istraživanja...iako mi se cini da su mu kolicine malo premale, odnosno on zagovara prehranu sa manje kalorija...trebala bi ponovo procitat da se podsjetim malo...trenutno citam njegovu omega rx zonu :) Naravno, kao i svaka dijeta i ova funkcionira upravo radi tog drasticnog smanjivanja kalorija...ali opet, šta kad dodje do plafona?  Ali što se tice savjeta za uravnotežene obroke, to je to...mnogima samo to promjena napravi veliki pomak s obzirom na to što su prije jeli. Proteini u svakom obroku, umjereni UH-i uz njih, dosta povrca i nešto sitno masti uz to...za pocetak dovoljno, a kasnije korigiraš dalje.

btw. u njegov nacin izracuna BF-a se ne bih baš pouzdala Wink



Kvalitetni izvori proteina - pa da, znaci bijelo meso, možeš i malo crvenog, teletine...sve ribice, jaja...posni...

Uravnoteženi obroci - znaci neceš pojest pun tanjur same pašte nego ceš smanjit kolicinu pašte na cca 50g, uz to dodat puno lisnatog povrca (npr. brokule, špinata i td...) i tunu....ili komad mesa...posni što god... ili neceš namazat maslac i marmeladu na kruh nego ceš uzet 150 g posnog, feticu kruha i neku vockicu npr...

Neka 1 l vode bude minimum :) Ma za pocetak bar to..ali povecavaj...kako prazniš tako napuni :)

Minimalno? A kreni odnekud pa ce ic polako....2x tjedno, pa 3x, pa 4x, pa svaki dan....kreni koliko možeš pa povecavaj....




Edited by Gym_girl - 17 Travanj 2012 at 00:58
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
fritula View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 11 Travanj 2012
Status: Offline
Points: 66
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fritula Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Travanj 2012 at 23:06
6. dan "i against me"

LOSE: nisam jela do 12 , a onda sam pojela dva peciva sa cokoladom
DOBRO: uravnotežen rucak ( piletina, kupus salata i marelica kompot iz konzerve , nije ananas. a i mislila sam da ti kompoti nece bit bas ok jer je stvarno ukusno ) , popodnevni medjuobrok ( jaje i kupus salata) i vecera ( 200g posnog sira sa krastavcem i 50 g kruha sa sjemenkama - racunam da je sve sjemenkaso ok) . i popila litrutekucine ( 2 caja, kava s mlijekom, 2 case vode, jedva)

e, i vjezbala sam: imam klupicu za step aerobic pa je 10 min zapinjanja po tome bilo dovoljno da me zabole gluteusi i kvadricepsi. to je super, znaci jos su tu....

za sada se osjecam jedan korak naprijed jedan natrag tj tapkanje u mjestu. vec je 6 ti dan, racunam da cu do 10tog dana nekako iskristalizirat sta tokom dana trebam napraviti pa se toga drzati.
Back to Top
Markan1989 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 20 Ožujak 2012
Status: Offline
Points: 1079
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Markan1989 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Travanj 2012 at 11:13
rucak je po meni dobar samo nemoj jest te kompote iz konzerve jer tu ima hrpa dodanih šecera, jedi svježe voce i jedi ga sat vremena prije rucka, ako ga pojedeš poslije rucka nema željenog efekta i trune u želucu umjesto da koristiš njegove uh za poboljšanje apsorpcije obroka nakon toga

medjuobrok isto dobar kao i vecera,

najgora stvar što možeš osim ne jest do 12 je ta da za prvi obrok pojedeš samo lakoprobavljive šecere(što si ti napravila nažalost), za prvi obrok treba kombinacija složenih uh i kvalitetnih proteina, taj kruh sa sjemenkama plus 100 grama nemasne šunke (pureca po mogucnosti) i neka salata (ja recimo obožavam paradajz) i taj prvi obrok treba pojesti odmah nakon ustajanja ili ako imaš klupicu vježbat odmah nakon ustajanja pa takav obrok (sad ce me možda popljuvat ekipa i reci da treba jesti prije vježbanja ali lagana aerobna aktivnost za tebe može i natašte i onda obrok da nahraniš tijelo)

eto toliko od mene, zasad imaš mali napredak i ne daj se ;)
Back to Top
fritula View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 11 Travanj 2012
Status: Offline
Points: 66
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fritula Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Travanj 2012 at 23:28
7.dan "orasasti plodovi"

DOBRO JE:
cim zora svane i sunce grane....ja odem do frizidera. jutros URAVNOTTEZEN DORUCAK (200g posnog sira, jedna jabuka i malo cimeta), onda MEDUOBROK 20G kukuruznog i 2 fete purece, onda RUCAK: piletina 100g, kiseli krastavci, kupus salata i malo senfa. Pojela uz meditaciju da je ovo zdravo jedenje za umrit a ne za živit...Medjuobrok jogurt i jabuka. VECERA 100g teletine, kiseli krastavci i 50g kukuruznog kruha.

NIJE DOBRO: sta sam poslije rucka za 2 h bila gladna, nepredvidjeno, pa odletila na Tempo kekse ( 3 kom), onda sam odletila u ducan po orasaste plodove tj kikiriki u ljusci i bajame. Tako da sam to grickala do vecere, a i poslije ( a sta ja znam koliko je toga ispalo, odoka negdje šaka bajama i dvije šake ljuski sa kikirikijem).
Tekucine 1 l

Klatarila sam se par sati po gradu i dosla krepana doma, nisam vjezbala.

I tako, eto me 7 dana, ko da je jucer bilo. Bas bi volila imat jedan dan po p.s-u ( ugrubo p.s. ), nadam se do 10. dana da cu uspjeti. Joj vec se vidim 10 dan u ponoc manje minutu kako otvaram nutellu , hahah
Nego, dosla sam na ideju da popisujem sta sve nisam pojela a htjela sam, ali sam odustala jer bi tek tad dobila dodatnu želju za propustenim. Pa dokle ne budem radje birala posni nego bajaderu necu pisati o tome.....

E, koji ste vi likovi, pa sta sad toliko kompot iz konzerve bode oci?!!? Eto i to sam danas propustila....
I jos je nesto plavusa otkrila: treba ukljuciti mozak i pripremiti obrok. Ovo mi je otkrice, ( u pozadini se javlja sta je meni ovo trebalo), ali eto vec si nekako zgodnije izgledam.....

Hvala gym girl, hvala markan 1989
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Travanj 2012 at 01:43
fritulo, prvo cu pohvale: Clap

1. ispravila si tajming dorucka danas, to je napredak
2. dogurala si do 5 obroka, to je isto tako dobro
3. proteini u svakom obroku (osim ove 2 brižne fete šunke), odlicno
3. nisi odletila u ducan po sladoled npr. umjesto po orašaste, to je jako dobro
4. suzdržala si se od slatkog...poprilicno ;)

...aa druga strana: Angry

1. nekako mi se cini premalo kalorija sve skupa (ok, možda su orašasti spasili stvar al da njih nije bilo...),
    nije bit da se izgladnjuješ, to ne mora tako biti Wink Nije ni cudo da si bila gladna poslije rucka...mogla
    si bar 150 g mesa ubacit i malo tu kupus salatu zalit žlicom maslinovog...ako nisi...
2. 2 fete purece su ništa
3. tempo keksi
4. kombinacija tempo keksa sa bademima i kikirikijem
5. kolicina badema i kikirikija (too muuuchhh)
6. nevježbanje :)

Hmmm...više Angry nego Clap 4:6......

....cekam sljedeci izvještaj i sljedeci omjer, give your best Wink


Edited by Gym_girl - 19 Travanj 2012 at 01:44
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
LolitaInChains View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 25 Ožujak 2012
Status: Offline
Points: 1290
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LolitaInChains Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Travanj 2012 at 02:34

ovo je nekak dobro slijedit, ako se vec ubacuje nešto mimo kao "varanje" (iako su orašasti zdravi, al kolicina je bitna) - umjesto da navališ na vrecicu badema i kikirikija, bilo ceg, reci si "ok, ak cu vec varat, nek bude pod kontrolom" pa si odvoji kolicinu. ipak si vizualiziraš koliko pojedeš i postaneš svjesna da je to dobra kolicina. baš se lako zeznut s tim orašastima jer su zdravi, a nismo svjesni koliko su kaloricni pa lako pretjeramo u zabludi...

Back to Top
fritula View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 11 Travanj 2012
Status: Offline
Points: 66
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fritula Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Travanj 2012 at 12:53
8.dan "koji dan, dva tri"

muz bolestan i jedno dijete isto. GRRRRRRRRR
Tako da sam se ogranicila samo na to da jedem "zdravu hranu", vagati cu koliko stignem i obroci kako stignem.
Ma bilo je samo pitanje kad ce nesto uletiti.

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1234 6>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.