New Posts New Posts RSS Feed - moram vas pitati..
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

moram vas pitati..

 Post Reply Post Reply
Author
Toni Wolff View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 06 Veljaca 2013
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Toni Wolff Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: moram vas pitati..
    Posted: 07 Veljaca 2013 at 14:09
baš sam citala o kokosu i rekoh da cu ga  uzeti i probati, koliko ja mastim trajat ce pa i nije neki financijski cemer i jad poslije :)

a što se tice extreme-a, procitala vec prije, pogledala, svidja mi se pristup i stvarno sve pozitivno i vec bih ga pitala da razlog neodlaska nije skroz prozaican, na jednom je dijelu grada, ja na drugom i izvan :), prijevoz, vrijeme.. noh uglavnom. zvuci kao picajzliranje, ali praksa mi je zeznutija. 

ali kako se stišava prehrambeni  kaos u glavi, posložit cu ja i vježbanje, makar po kuci :)

~1900kcal it is :)

Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Veljaca 2013 at 11:12
pa da, sad kad povecaš kcal na 1900 onda kroz svaki obrok mozes lijepo dodat proteina i nabira se 110 g brzo. Ja uzimam cca 200 na da tak da aha, znam za taj protein soje-ok, onda to za dorucak + 1 vocka ili ono sve sto sam ti gore napisala.
Pitam za ulje jer bi ti preporucila kokosovo ulje bez mirisa i okusa- ono jedino ne mjenja sastav kad s ezagrijava. S maslinovim trebas samo zalijevati, nikako peci na njemu. Koristi onda papir za pecenje ili bez ulja ako ti je kokosovo prevelika investicija (cca 50 kn teglica). whey--mozes uzet od MPV-a, oni su dosta jeftiniji ili ON, uglavnom pazi da je samo whey tj da na 30g wheya ima cca 25 g proteina. npr https://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini/Pro-Whey-3G-2268g.aspx
Rijeka--pa divno- odi kod Dalibora Petrinica, on je iz RI, osobni trener i ovdje pise blogove pod nicom extreme. Evo ti njegova stranica pa prouci http://fitnessangels.net/hr/ Mozes i nabavit nekakve utege pa uz pilates radit kod kuce bar 2-3 puta tjedno neki od ovih njegovih programa
pozz

Edited by avangarde - 07 Veljaca 2013 at 11:13
Back to Top
Toni Wolff View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 06 Veljaca 2013
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Toni Wolff Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Veljaca 2013 at 07:37
hvala na dobrodošlici :) i savjetima :)

što se tice proteina, nije mi toliko problem unjeti 110g tokom dana,  problem je što je vecina za rucak, 50g, što se onda s ostalom hranom nakupi na tanjuru, to je too much. 
ali s obzirom na povecanje kalorija, bit ce i lakše, malo preraspodijeliti .. ok  :)

taj moj shake je 'dobro izbalansiran obrok', tako kažu :) 
baš sam pogledala na kutiju, sve je smiksano da bude nutritivno dobar obrok, a bjelancevine su izolat proteina soje. 

na cemu pecem? na grill tavi! :D
na obicnoj koristim ili malo maslinovog ili suncokretovo ulje, ali malo, maalo i to ono hladno prešano (za sad najjeftinije je allnatura iz dm-a) ili pek papiru u pecnici.

spomenula si whey..toliko ga je, i ovakvog i onakvog.. nemama pojma što mi treba..a za nekog ovakvog poput mene, rookie-a, možeš li mi, molim te, preporuciti neki? 

a vježbanje..:) kako sam se prije godinu dana selila iz Zagreba u Rijeku, tocno mi je toliko i trebalo da koliko toliko dodjem k sebi, a onda nadjem makar i pilates. to cak nema veze s time da je manji grad i loša ponuda, nije, ima svega, samo kad si doma, osim što ti je lakše jer si na svom terenu, znaš nekoga, pa imaš nekoga, bla bla.. zamisli koliko ce mi trebati da nadjem teretanu :)) 
ali da, ucinkovitije je i  cim prije tim bolje

vec samim odgovaranjem na moj post si puno ucinila Heart :)
i hvala ti.

a sad, na pilates! :D


Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Veljaca 2013 at 15:12
prvo welcome " brijem bezveze" lijepo si me nasmijala svojim postom.. nego sama si postavila ljestvicu na 1500 or? ja bih rekla prema podacima da je tvoje održavanje na cca 2400 kcal. Uglavnom, bilo kako bilo ovih 1500 kcal je premalo da krenes s tim-- to mozda i kazem veliko MOZDA kad budes vec pred kraj. Znaci prvo, povecat kcal na bar 1900 kcal, s tim da bi ja krenila i s 2200 pa spustala polako. E sad ovih 110 g proteina- tebi je to previse koliko sam skuzila? Iako sam ja veliki zagovaratelj da svaki obrok bude ravnomjeno rasporeden nutrijentima nemoj se za pocetak previse time zamarat. Nastoj jesti cistu hranu (sto vidim iz jelovnika da si na dobrom putu) i probaj se drzati unutar tih 1900kcal (nikako 1500).
Sto se tice jelovnika:
D- uz sheake (to je mjesavina svega? i UH i P i M? nisam upoznata s tim proizvodom) bi ja pojela svakako tu bananu i par oraha ili badema ili zobene, mlijeko, whey, bademi ili omleti i voce neko
MO- nakrcaj tu jos sira ako ide :D ako ne bar jos uz to 2, 3 bjelanjka i neke zdrave masti
R- kruh raženi nije potreban toliko ovdje jer imas Uh iz povrca i iz kvinoje koja je jako zahvalna namirnica ulja, masti? na cemu peces?
MO2- isti komentar kao i za MO1
V- ja bi kruh izbacila iz vecere
proteina svakako jos ubaciti- probaj s jajima, mesom, ribom i mlijecnim proizvodima to izbalansirat
A sto se tice vjezbanja..e pilates je lijepa stvar ali ima jedna puno bolja i uncikovitija- vjezbanje s utezima 3 puta tjedno

evo ,nadam se da sam bar malo pomogla
sretno !
Back to Top
Toni Wolff View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 06 Veljaca 2013
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Toni Wolff Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Veljaca 2013 at 14:36

Lijep pozdrav svima,


citam vas vec  ima neko vrijeme, ali i usprkos mnoštvu korisnih stvari koje sam procitala, trebam savjet. Nije mi cilj sad se stesat' do ljeta i paradirat', vec onako..this time next year..cu ovo pretvoriti u stil života. No, da bi bilo uspješno, treba postaviti ispravne i cvrste temelje .

Iako nisam od nekog fitnessa (jošSmile ),  vježbam pilates 2 puta tjedno, a svaki dan hodam po sat, dva. Svaki. Božji. Dan.

Prvo rekoh, da se uopce izpokrecem, pa onda teretana.


Sredjujem prehranu (primijetiti da je to trajuci proces :) .. ali u glavi mi je haos od informacija baš vezanih uz istu.  Svašta sam izmjerila po sebi, skinula i dietorganizer  (i onak' mi je), motivaciju  imam .. ali naprosto nisam u stanju inteligentno izbalansirati prehranu.


Jedem 5, 6 obroka dnevno, svaka 3 sata, ali klizno – npr, ako se probudim u 7, iduci obrok mi je u 10 pa dalje, ako se probudim u 10, sljedeci obrok je u 13 sati, itd.


Na netu sam negdje izracunala da uz umjerenu aktivnost i moje mjere, dnevno mi treba kojih 2000 – 2300 kcal pa sam htjela smanjiti na 1500. To nekad nije 1500, vec varira, kojih 100 +/- , dole, gore.


Pa sam htjela tome pristupiti ozbiljno i pitati strucnije. Pa mi je receno kako bih trebala dnevno unositi oko 110 g proteina, ukomponirano u tih 1500kcal, dorucak 20g proteina u cca 200kcal, užina 10g u 100 kcal, rucak 50g proteina u 700 kcal obroka, opet užina od 10g/100kcal i vecera 20g/200kcal.


Ali sad hocu vas zamoliti da mi malo priskocite u pomoc, otvorite oci, što vec J ne znam gdje griješim. Vjerojatno svuda, ali ja to ne znam.


I moram li reci da nema šanse da se toliko natovarim za rucak, niti da hocu. Mislim, hocu, ali osim što ne znam cime, kolicinski mi je previše.


Vježbam ujutro, poslije dorucka, a tih dana mi nikako ne paše takva užinica..tih 100 kcal i 10 g proteina  je 50 grama posnog, malo više i jabuka ..  Kad vježbam popodne, taman dodjem na veceru pa ajd'.


Long story short, ne paše to baš previše, i dok se mucim s prehranom vježbam, a kako se mucim sa optimizirajem prehrane, vježbam uzalud (možda i ne, ali subjektivni osjecaj definitivno je takav).


Pridržavam se kanona prehrane i stvarno ne patim nit' za kruhom ,rižom, krumpirima, tjesteninom, junkom.. ali svejedno mislim da može bolje, a zato sam i ovdje -  help needed J


Imam 27 godina, visoka sam 170 cm, 85kg, struk 100, i cudljiv trapezius J iako nebitno.


Dorucak:  trenutno herbalifeov shake u 250 ml soja mlijeka, ostalo vode,

kad je pilates ujutro frknem i bananu.

Ne moramo o herbalifeu, ionako prelazim na zobene J

Užina: cca 50 g posnog ili 200g jogurta s  jabukom, narancom, neko voce uglavnom.

 Rucak: pileca prsa 200 g, ili puretina 200g, ili 2jaja, ili tuna 180g,

s 50 g gljiva ili  50 g quinoe,

gotovo uvijek kao prilog cca 200g kuhanog  nekog povrca , 100 g sirovog,

kriška, dvije raženog.

Užina je kao ujutro,

 Vecera je posni ili tuna, kriška kruha , neko zelenje.

 


Jel' to ok? Previše necega? Krivi omjeri? Kolicine i kalorije su mi gotovo neshvatljive.

Loš izbor tjelovježbe?

 Brijem bez veze?


Ako  mi je lamentacija prekratka i sa nedovoljno informacija, lako ja nadopišem J


Hvala vam unaprijed.



Edited by Toni Wolff - 06 Veljaca 2013 at 14:39
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.