New Posts New Posts RSS Feed - Molim mišljenje oko prehrane
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Molim mišljenje oko prehrane

 Post Reply Post Reply
Author
benjaminpožega View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 13 Prosinac 2017
Location: Pozega
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote benjaminpožega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Molim mišljenje oko prehrane
    Posted: 17 Prosinac 2017 at 19:24
Dobar dan svima.

Kao što piše u naslovu ovog teksta, ovdje sam da potražim savjet vezan uz prehranu. Odmah da napomenem kako nikad nisam bio tip koji ide u teretanu, pati se s utezima i sličnim stvarima. Više sam od onih koji se dovode u formu tako da šetam, bicikliram, igram nogomet i povremeno badminton. Dakle, nije mi problem svaki dan prehodati 7-10km, jednostavno se tako odmorim.
No, ono radi čega sam ovdje je prehrana. Ove godine krajem travnja brat i ja smo pronašli plan prehrane koji je uključivao dnevni unos od 1700 kalorija. Krenuli smo s time u nadi da ćemo smršaviti. Ja sam smršavio u mjesec i pol dana nekih 8 kila, s time da sam se svaki dan ubijao na biciklu, ergometru, nogometu ili šetnjom. Nakon toga je došlo ljeto, jednostavno sam prestao s tim tretmanom i kile su se vratile, iako ne sve (7 je 7, nije 8 :D ). Prvog dana rujna ponovno sam krenuo s tim planom prehrane, držim ga se i danas nakon 4 mjeseca i smršavio sam 7 kila koje su se bile nataložile na meni preko ljeta.
Moram priznati kako nisam od onih koji će početi odmah jesti nekakve zobene i slične pahuljice. Jedem sve kao što sam jeo cijelog života, samo je caka u tome što stvarno brojim svaku kaloriju. Nije mi problem pojesti niti pola pizze ili nekakav burger s krumpirićima, ali znam kako ću ih kroz sljedeća dva dana morati odraditi kroz hodanje ili nekakav sport, dnevno prehodam u prosjeku kroz ova 4 mjeseca 7km. Moram još jednom spomenuti kako nisam tip koji šeta po teretanama, jednostavno se ne vidim u tome, više sam tip za hodanje ili bicikliranje.
Zanima me mišljenje onih koji su ovdje malo iskusniji o ovakvom načinu prehrane u kombinaciji s hodanjem i bavljenjem sportom. Dakle, prehrana se sastoji od 1700 kalorija dnevno, isto tako gledam da jedem namirnice koje su lako probavljive s obzirom da imam problema sa zatvorom. Što se tiče pića, većinom pijem vodu i čaj (planinski, đumbir, menta), u jako rijetkim prilikama popijem jedno pivo kao npr. nakon nogometa (čak i ovdje ima jedan članak koji govore kako jedno pivo nakon malo žešće tjelovježbe nije toliko strašno). Još jednom napominjem kako sam na ovom režimu jer želim smršaviti, ali to želim da ide postupno kao što dosad i ide bez nekakvih mučenja u teretani. Stoga, molim mišljenje. Unaprijed zahvaljujem svima.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.