New Posts New Posts RSS Feed - Meso - što bi trebali izbjegavati?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Meso - što bi trebali izbjegavati?

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Meso - što bi trebali izbjegavati?
    Posted: 11 Svibanj 2010 at 11:17
Koje bi meso trebalo izbjegavati?



Crveno i prerađeno meso oduvijek se povezivalo s zdravstvenim problemima poput visokog tlaka i kolesterola. Pogledajte koje vrste mesa bi trebalo izbjegavati ili bar konzumirati umjereno.

Janjetina - janjetina je ukusna, ali kao kod vecine stvari koje imaju dobar okus, loša za vaše zdravlje. Radi se o crvenom mesu bogatom mastima, što znaci da donosi iste rizike kao i govedina. Nedavna š0-godišnja studija, koju je provela Europska agencija za rak i hranu, otkrila je da ljudi koji svaki dan konzumiraju crveno meso imaju trostruko vece šanse da razviju rak debelog crijeva. Uzrok bi mogle biti dvije komponente po imenu hemoglobin i mioglobin, koje se mogu pronaci u toj vrsti mesa. Znanstvenici pretpostavljaju kako ove komponente reagiraju u probavnom traktu s kemikalijama te stvaraju kancerogene tvari.

Govedina - konzumacija ovog mesa se uglavnom povezuje s povecanim rizikom od raka, a pripremljeno na grilu ili roštilju kao popularni odrezak, povecva šanse za razvojem raka prostate. Neke studije pokazale su da kemikalije koje se stvaraju prilikom pecenja mesa na visokim temperaturama generiraju rak prostate kod štakora.

Kobasice (svinjetina) - kad je rijec o mesu, kobasice su vjerojatno najgori izbor. Uglavnom su prepune masti, soli, zacina i ponekad sumnjivih kemikalija. Europska agencija za sigurnost hrane nedavno je otkrila kako umjetna crvena boja po imenu Red 2G, koja se može pronaci u kobasicama, izaziva rak. Prikupljeni podaci ne daju informacije o tome koliko osoba može konzumirati ovakav proizvod prije nego što postane kriticno, no u svakom slucaje bolje ga je izbjegavati.

Slanina - malo ljudi je imuno na zamaman miris pecene slanine. No, ona je jedan od najvecih izvora zasicenih masnih kiselina na svijetu. Osim toga, može sadržavati kemikalije koje povecavaju rizik od raka, poput nitrosamina. Za ove kemikalije poznato je da su kancerogene u vecim kolicinama. Na žalost, sva slanina sadrži neku vrstu konzervansa.

Salama - salama i ostali suhomesnati prerađeni proizvodi također spadaju u vrlo loš izbor kada se radi o mesu. Prepuni su masti i istih kemikalija koji slaninu cine kancerogenom. U stvari, ovakvi proizvodi sadrže cak i vece doze nitrosamina i ostalih konzervansa.

Izvor:metro-portal

FITovci, jedete li štogod od ovoga?
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
janja View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 05 Sijecanj 2010
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 103
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote janja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Svibanj 2010 at 11:46
  Ja ništa ne jedem od ovog hvala bogu jer ne volim..Jedino piletinu i puretinu od mesa
Back to Top
Blia View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 18 Travanj 2010
Status: Offline
Points: 152
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Blia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Svibanj 2010 at 12:39
janjetina - na feštama samo, ali pazim da je neki komad sa cistim mesom, svu mast koja se može odstraniti ostavljam na tanjuru
govedina - jednom tjedno se nađe na meniju, da razbije monotoniju piletna/ puretina/riba ... ali opet biram nemasni dio...
kobasica, slanina, salama - diže mi se želudac na samu pomisao da to moram jesti!
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 08 Veljaca 2009
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4357
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Svibanj 2010 at 16:02
Ponekad se može, naravno treba izbjegavati precestu konzumaciju na koju se upravo i odnose ove komplikacije
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak


Joined: 19 Ožujak 2009
Location: Trogir
Status: Offline
Points: 3429
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Svibanj 2010 at 18:01
 ja jeden malomlađe govedo,junetinu,nemasne djelove biftek i ramstek ugl.ili snicel,crveno meso je zdravo i dobro i triba ga jest,a kad smo kod piletine navodno potice celavost pa je opet jedemo ,sve ima svoje plus i minus,i svinjece brzole pojeden ponekad pa sta slobodno jedite, ali zato cevape,kobasice i pljeskavice i slicna sranja nemojte i sve ce bit dobro. janjetinu nikad nebi odbija da neznan koliko masti ima jer to je stvar koja se jede par puta godisnje (osin ako niste kerum)
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Svibanj 2010 at 18:06
Originally posted by zmaj zmaj wrote:

 ja jeden malomlađe govedo,junetinu,nemasne djelove biftek i ramstek ugl.ili snicel,crveno meso je zdravo i dobro i triba ga jest,a kad smo kod piletine navodno potice celavost pa je opet jedemo ,sve ima svoje plus i minus,i svinjece brzole pojeden ponekad pa sta slobodno jedite, ali zato cevape,kobasice i pljeskavice i slicna sranja nemojte i sve ce bit dobro. janjetinu nikad nebi odbija da neznan koliko masti ima jer to je stvar koja se jede par puta godisnje (osin ako niste kerum)


Da je bar to istina, onda se nebih morao "šišat" na tri mm svaka 3-4 dana
Rijeąeno na PM.
Back to Top
chaxy View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 09 Studeni 2009
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1305
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chaxy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Svibanj 2010 at 21:37
Originally posted by zmaj zmaj wrote:

janjetinu nikad nebi odbija da neznan koliko masti ima jer to je stvar koja se jede par puta godisnje (osin ako niste kerum)




e brate... đanđe i kapulice mlade, nemaju oni pojma
Strong is the new skinny.
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 15 Srpanj 2007
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 4399
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Svibanj 2010 at 22:06
Originally posted by chaxy chaxy wrote:

Originally posted by zmaj zmaj wrote:

janjetinu nikad nebi odbija da neznan koliko masti ima jer to je stvar koja se jede par puta godisnje (osin ako niste kerum)




e brate... đanđe i kapulice mlade, nemaju oni pojma


bome ni ja....;to se ne odbija.... Ni kad si na najžešcoj dijeti...
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak


Joined: 19 Ožujak 2009
Location: Trogir
Status: Offline
Points: 3429
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2010 at 00:09
 pa e. sta malo P+M obroka poslin par dana pazis i to je to,sad mi je zamirisala od same pomisli
Back to Top
dianna View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 19 Veljaca 2009
Status: Offline
Points: 734
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dianna Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2010 at 09:58
Jel zna netko koliko kalorija ima u pohanoj pilecoj šnicli na ulju, sa brašnom jajima i mrvicama ??????????? nigdje naci taj podatak
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak


Joined: 19 Ožujak 2009
Location: Trogir
Status: Offline
Points: 3429
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2010 at 10:01
 dianna nemoj to jest pa ti nece tribat podatak,jer to je relativno,koliko mesa ima u tome,koliko jaja,koliko brasna,koliko mrvica,koliko ulja je popilo,kad budes znala to sve onda mozes izracunat kalorije
Back to Top
chaxy View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 09 Studeni 2009
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1305
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chaxy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2010 at 10:04
dianna   

ali vidi OVO, vec kad ne možeš bez pohanog pa modificiraj po sebi, imaš cak i nutriciju pri dnu
Strong is the new skinny.
Back to Top
dianna View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 19 Veljaca 2009
Status: Offline
Points: 734
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dianna Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2010 at 10:11
ma ne jedem pohano cesto, možda jednom tjedno, inace kad si sama pravim onda kuham, ili na teflonu pravim, ali nekad bi baš pojela tako pohano u mrvicama

i da, nebi cijela jaja, uvaljala bi u 2-3 bjelanjka

Edited by dianna
Back to Top
Psyho View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 12 Travanj 2010
Status: Offline
Points: 214
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Psyho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Svibanj 2010 at 16:57
Konzumiram sve od narecenog... u nekim normalnim kolicinama i periodima... dakle ne "ubijam" se takvim mesom svaki dan.

Inace... jedan kulinarski savjet... ukoliko pecete meso... pecite ga na masti... razlog je sljedci... kod pecenja mesa na ulju... meso isto upija dok se to ne događa prilikom pecenja na masti    !
Who dares wins!
Back to Top
Kate View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 12 Lipanj 2009
Status: Offline
Points: 1580
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kate Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Svibanj 2010 at 12:09
Nisam baš ljubitelj crvenog mesa...

Samo kupujem pileca i pureca prsa, a jedino se nekad i to rijetko zna zalomit kakvi teleci šnicl na naglo ili na žaru...ili jednom godišnje teleca jetrica na žaru.

Inace sam više za ribu
Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Svibanj 2010 at 12:29
Originally posted by chaxy chaxy wrote:

dianna   

ali vidi OVO, vec kad ne možeš bez pohanog pa modificiraj po sebi, imaš cak i nutriciju pri dnu


Je, je, 6,6 g masnoca - ali kakvih! Pohanje - ne, ne i ne!


Nikada necu zaboraviti kad sam na Coolinarici pokrenula temu na forumu o UN dijeti pa kad me jedan tip pitao jel mu za proteinski dan bolje da jede pohanu piletinu ili pohani sir?!?!?! WTF!!!!

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.