New Posts New Posts RSS Feed - Kruh - jedete li ga i koji?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Kruh - jedete li ga i koji?

 Post Reply Post Reply Page  <123>
Author
ThornOfFaith View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 26 Prosinac 2008
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 4875
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ožujak 2010 at 01:08
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 ja samo svom pekacu i svojoj pecnici vjerujem   

 

Kako ti se daaaa?

A i ne vjerujem da tvoj bude sastava i narezan na šnjite ko ovaj iz kauflanda

Back to Top
Kate View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 12 Lipanj 2009
Status: Offline
Points: 1580
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kate Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ožujak 2010 at 12:19
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 ja samo svom pekacu i svojoj pecnici vjerujem  


a jedem ga dosta...za dorucak, rucak nakon treninga, kao jutarnji međuobrok cesto....teško bi se toga odrekla :)




Svaka cast...ja da i ocu nisam baš vješta s takvim stvarima.

A šta se tice sastava, sigurno je domace najbolje - sam si izabra sastojke i ovdje stvarno znaš što jedeš

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ožujak 2010 at 15:38
Originally posted by ThornOfFaith ThornOfFaith wrote:

Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 ja samo svom pekacu i svojoj pecnici vjerujem   

 

Kako ti se daaaa?

A i ne vjerujem da tvoj bude sastava i narezan na šnjite ko ovaj iz kauflanda

 

volim mjesit

pa ako radiš u pekacu on sve sam napravi :), a kad ga radim sama...u tome baš guštam :) Inace volim ta tijesta radit, za kruh, pizze, kolace, štrudle, pite...sve radim sama kad radim, ništa kupovno

A i kao što kaže Kate, bar si siguran šta je unutra, kako ti možeš bit siguran da je tako kako piše?

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
ThornOfFaith View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 26 Prosinac 2008
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 4875
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ožujak 2010 at 16:43

Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

A i kao što kaže Kate, bar si siguran šta je unutra, kako ti možeš bit siguran da je tako kako piše?
 

A moram bit šta da radim, necu se još i oko tog zamarat. Maltene mu vidim sastav, ko da su samo sabili sve sastojke i tak ga pakiraju

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ožujak 2010 at 16:55
Originally posted by ThornOfFaith ThornOfFaith wrote:

Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

A i kao što kaže Kate, bar si siguran šta je unutra, kako ti možeš bit siguran da je tako kako piše?
 

A moram bit šta da radim, necu se još i oko tog zamarat. Maltene mu vidim sastav, ko da su samo sabili sve sastojke i tak ga pakiraju

 

hehe a normalno da se neceš time zamarat, nebi se ni ja da mi se neda sama radit al ovako koristim taj gušt dok ga imam

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss


Joined: 12 Svibanj 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 7174
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ožujak 2010 at 16:57
 Ja jedem Biomix.. to mi je najbolji kruh..
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
palina View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 08 Sijecanj 2010
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote palina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Ožujak 2010 at 17:38
Ja obožavam Biomix ali sam ga izbacila jer nikako nije pod zdraviji kruh
Trudim se reci NE kruhu ali kad moram nešto pojesti na poslu najviše volim raženi
kruh alpin jer ima nizak GI i radi toga "drži" osam sati
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Ožujak 2010 at 00:31

Originally posted by palina palina wrote:

Ja obožavam Biomix ali sam ga izbacila jer nikako nije pod zdraviji kruh
Trudim se reci NE kruhu ali kad moram nešto pojesti na poslu najviše volim raženi
kruh alpin jer ima nizak GI i radi toga "drži" osam sati
 

8 sati?

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss


Joined: 12 Svibanj 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 7174
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Ožujak 2010 at 13:15
Originally posted by palina palina wrote:

Ja obožavam Biomix ali sam ga izbacila jer nikako nije pod zdraviji kruh
Trudim se reci NE kruhu ali kad moram nešto pojesti na poslu najviše volim raženi
kruh alpin jer ima nizak GI i radi toga "drži" osam sati


Ma otkuda tebi da Biomix ne spada pod zdraviji kruh???
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
palina View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 08 Sijecanj 2010
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote palina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Ožujak 2010 at 23:32
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

Originally posted by palina palina wrote:

Ja obožavam Biomix ali sam ga izbacila jer
nikako nije pod zdraviji kruh Trudim
se reci NE kruhu ali kad moram nešto pojesti na poslu najviše volim raženi
kruh alpin jer ima nizak GI i radi toga "drži" osam sati smileys/smiley2.gif">
 


8 sati?



Jeste oko 8 sati , danas se ponosim sama sa sobom jer sam izdržala
cijelo popodne samo sa jednom bananom i jabukom bez komadica kruha
Back to Top
palina View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 08 Sijecanj 2010
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote palina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Ožujak 2010 at 23:39
Originally posted by davor23 davor23 wrote:


Originally posted by palina palina wrote:

Ja obožavam Biomix ali sam ga izbacila jer nikako nije
pod zdraviji kruh
Trudim se reci NE kruhu ali kad moram nešto pojesti na poslu najviše
volim raženi
kruh alpin jer ima nizak GI i radi toga "drži" osam sati

Ma otkuda tebi da Biomix ne spada pod zdraviji kruh???


Ako je kruh miješan od bijelog polubijelog i mislim malo raženog brašna
sa žitaricama zdravi onda sam se prevarila
Znam gotovo sve deklaracije napamet jer prodajem kruh
Možda ima više vrsta Biomix hm...
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Ožujak 2010 at 10:29

 

Originally posted by palina palina wrote:


Jeste oko 8 sati , danas se ponosim sama sa sobom jer sam izdržala
cijelo popodne samo sa jednom bananom i jabukom bez komadica kruha

ma kakvih 8 h, mene raženi kruh ne drži ni 2 h  ajoj joj....strah me i pitat koliko je to cijelo popodne bilo po satima samo na toj jabuci i banani..hehe...badava nam pisanje  I te vocke te zasite?

Originally posted by palina palina wrote:

Ako je kruh miješan od bijelog polubijelog i mislim malo raženog brašna
sa žitaricama zdravi onda sam se prevarila
Znam gotovo sve deklaracije napamet jer prodajem kruh
Možda ima više vrsta Biomix hm...
 

e to to...uvijek sam se pitala koliko su ti integralni i raženi stvarno takvi, ono - imala sam feeling da mi se smiju u facu kad dođem u pekaru i kupim integralni, a ono isti klinac - bijelo, polubijelo brašno, malo integralnog i nešto da mu da malo tamniju boju...a ja optimist mislim da dobro radim :))...pa mi je jedan decko koji je radio u pekari objasnio proces, pa se uvjerih u opravdanost takvog feelinga....ok, nije svugdje isto, ni kod svih vrsta ali....rađe ja kupim raženo brašno i napravim sama.

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Ožujak 2010 at 12:14
  U pravilu ne jedem, nemam ga uopce naviku kupovati (pa moj brat poludi kad shvati da neeeema sendvica ), ali ima jedna pekarna pokraj koje ne mogu proci a da ne pojedem njihovo mlijecno pecivo sa sirom - naprosto se ne želim kontrolirati!
Back to Top
jole00 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 30 Travanj 2009
Status: Offline
Points: 83
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jole00 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Ožujak 2010 at 20:51
Meni super kad pitam u pekari sastav za neki raženi kruh ili neki sa sjemenkama,da vidim omjer kak je kojeg brašna i cega vec pa mi samo kažu pa to ti je onaj zdravi

Jel se u crni kruh u pekarama stavlja neka umjetna boja da on bude tak tamniji? mislim da mi je to neko spomenuo,ak nisam krivo cuo hehe
Back to Top
palina View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 08 Sijecanj 2010
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote palina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Ožujak 2010 at 23:21
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

 


Originally posted by palina palina wrote:

Jeste oko 8 sati https://www.fitness.com.hr/forum/smileys/smiley36.gif"> , danas se ponosim
sama sa sobom jer sam izdržala cijelo popodne samo sa jednom bananom i jabukom
bez komadica kruha https://www.fitness.com.hr/forum/smileys/smiley2.gif">


ma kakvih 8 h, mene raženi kruh ne drži ni 2 h  ajoj joj....strah me i
pitat koliko je to cijelo popodne bilo po satima samo na toj jabuci i
banani..hehe...badava nam pisanje  I te vocke te zasite?


Originally posted by palina palina wrote:

Ako je kruh miješan od bijelog polubijelog i mislim malo
raženog brašna sa žitaricama zdravi onda sam se prevarila smileys/smiley9.gif"> Znam gotovo sve deklaracije napamet jer prodajem kruh
Možda ima više vrsta Biomix
hm...
 


e to to...uvijek sam se pitala koliko su ti integralni i raženi stvarno
takvi, ono - imala sam feeling da mi se smiju u facu kad dođem u pekaru i kupim
integralni, a ono isti klinac - bijelo, polubijelo brašno, malo integralnog i
nešto da mu da malo tamniju boju...a ja optimist mislim da dobro radim :))...pa
mi je jedan decko koji je radio u pekari objasnio proces, pa se uvjerih u
opravdanost takvog feelinga....ok, nije svugdje isto, ni kod svih vrsta
ali....rađe ja kupim raženo brašno i napravim sama.



Kako izdržim ??? Ne znam ni sama ...hmm valjda navika
Danas sam se najela za rucak , na poslu sam pojela Musli bar i kasnije malo
deblju fetu šunke ...

Raženi kruh se ne može napraviti od samog raženog brašna . Da bi bio najcisci
raženi u pravilu se miješa sa jednom cetvrtinom polubijelog brašna. To sam
negdje procitala jer na deklaraciji ne piše tocan omjer. On mora biti onako
težak , gusti i tvrdi.
Sve sto je mekši znaci da je miješan u vecem omjeru sa kakvim pšenicnim
brašnom. Isto tako ide sa intergralnim , samo što bude mekaniji od raženog.
Kad se pita kruh od intergralnog brašna znaju uvaliti sve i svašta. Intergralno
brašno se miješa u puno vrsta kruha , najcešce sa bijelim pšenicnim i dodaje
se malo sjemenka i boje ... i eto ti tzv. zdravi kruh
Back to Top
palina View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 08 Sijecanj 2010
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote palina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Ožujak 2010 at 23:34
Originally posted by jole00 jole00 wrote:

Meni super kad pitam u pekari sastav za neki raženi
kruh ili neki sa sjemenkama,da vidim omjer kak je kojeg brašna i cega
vec pa mi samo kažu pa to ti je onaj zdravi

Jel se u crni kruh u pekarama stavlja neka umjetna boja da on bude tak
tamniji? mislim da mi je to neko spomenuo,ak nisam krivo cuo
hehe


Ne znam na sto misliš pod crni kruh
Kruh od pšenicnog tamnijeg brašna bude malo tamniji nego bijeli ,
gotovo slici na polubijeli .
Naj tamniji kruh ti bude kruh od raženog brašna.
Sve sto je tamniji znaci da ima boje.   
Bar koliko se ja razumijem ....
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.