New Posts New Posts RSS Feed - Komentirajte moj režim!
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Komentirajte moj režim!

Post Reply Post Reply
Author
Monom View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Monom Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Komentirajte moj režim!
    Posted: 19 Veljaca 2012 at 13:42
Eto i ja u teretani na vrbi još nije rodilo groždje.

Buduci da sam novi u svemu tome, malo sam se išao educirati i racunati, skupljati informacije od prijatelja, kolega, i rekao:"U p...., koliko toga imaaa!?!?""Smile
Sada shvacam da je BB nešto kao znanost, pa sam tome i pristupio tako:
Iz svog skromnog znanja sam izvukao slijedece poucke, molim vas da me ispravite ako griješim u necemu...

Odlucio sam ovako:
Prehrana ce mi se sastojati od 35% proteina:55% ugljikohidrata:10% masti
Buduci da sam visok 197 cm, a težak oko 105 kg, koristeci Harris-Benedictovu jednadžbu, izracunao sam, i podijelio obroke.
dakle, uzimam 32g proteina 50g ugljikohidrata i 4g masti (odokativno) rasporedjenih na minimum od 5 obroka dnevno od idealnih šest.
-Suplementi u igri su:PROTEIN - MVP Pro Whey advanced molecular matrix 3g,
                                   KREATIL - MVP CreaEthyl Ester Next level
                                   DEXTROZA - Obicna iz Dm-a
                                   L-CARNITIN - Multipover Liquid Carnipure

Radni dan u teretani izgleda ovako:
(Prehrana)
9:00 - Zobene pahuljice sa suhim vocem, šakom badema,orasa, suhog voca, meda i groždjica, te zaliveno sa jogurtom i mlijekom
10:00 - Shake - 30 g(mjerica) Whey sa tri jušne žlice Dextroze i 5g(mjerica) Kreatila
10:30 - TRENING - neposredno prije treninga i mjerica L-Carnitina
12:00 - Shake - isto
14:00 - Rucak - primjer jucerašnjeg rucka : Smedja riža(200g), brokula, karfiol, crvena paprika, luk, grašak i naravno piletina(Pola pileta bez beda u grlu) i juha od iste.
-Buduci da imam prekrasan posao i idem na raditi tek u 16 h, tu nastaje problem...tu si nosim voce vecinom ali nisam siguran da li je to dobro umjesto complete obroka...
22:00 - Ostatak rucka - nekada ga nema tako da je ovaj obrok ili-ili
00:00 - 200g Posni sir + mlijeko+žlica kikirikija

- JEL TO SAD VALJA ILI NE!?!?!?

Sam trening izgleda ovako:
Prije svakog treninga 30 min zagrijavanja na bajku i orbitreku+istezanja
PON- PRSA & TRICEPS
Bench,Letenja bucicama na ravnoj klupi, ležeca triceps extenzija
UTORAK - LEdjA I BICEPS
Lat.Mašina,Veslanje u pretklonu,biceps pregibi
SRIJEDA - INTERVALNI KARDIO
Orbitrek,steper,bike,traka sve skupa sat vremena
CETVRTAK - NOGE
Cucnjevi do poda,iskorak,Ležeci pregib za zadnju ložu
PETAK - RAMENA, TRAPEZ,LISTOVI, TRBUH
Potisak bucicama iznad glave,lateralna podizanja,slijeganja ramenima,sjedeca podizanja za listove, stojeca podizanja za listove, klanjanje i dizanje nogu na rimskoj klupi
SUBOTA - KARDIO TRCANJE U PRIRODI

Sve radim 4 serije po 12-15 ponavljanja
Odmor izmedju serija 1 minuta.

JEL TO VALJA??????

Valja još napomenuti slijedece:

PRIMARY OBJECTIVE :Cilj bi mi bio da se ucvrstim,jer masu imam, ramena ruke, sve lijepo (trenirao krav magu do nedavno), no imam i viška iste.
SECONDARY OBJECTIVE: Kvalitetan Six pack jer ga nikada nisam imao pa se pitam kako je to!

Evo ga ljudi moj program tips & tricks dobrodošli!

Back to Top
pepperedangus View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pepperedangus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Veljaca 2012 at 14:17
evo nadodam ti ja nešto i iz svog iskustva i šta mislim da bi si trebao promjenit s obzirom na ciljeve.

carb cycling, po meni, je definitivno najefektivnij nacin za rezanje, naravno tu je još i keto dijeta, ali nije to baš za svakoga. gledam tvoje omjere, 55% uh u svakom obroku ti nece baš ici u korist kod dobijanja sixpacka, ne govorim da ga neceš sa takvim omjerima imat, samo ceš ga imat sporije nego sa drugom vrstom prehrane.

u slucaju da se odluciš za carb cycling sistem, kreatin (pretpostavljam da si na to mislija pod "kreatil") ti nece bit od koristi jer kreatin nema skoro nikakvi ucinak ako ne unosiš dosta ugljikohidrata u sebe, to je suplement za masu, ne za rezanje.

sami program u teretani je ok, izuzet pretjerivanjem sa kardiom, ali to je tvoj izbor. ja bi ti isto preporucija da za prsa/ruke/ramena/trapez/ledja radiš do max. 12 ponavljanja, a za noge/donja ledja/trbušnjake 20-25 ponavljanja po serij. ukupni broj serija ti je super, šta je rijetkost jer vecina radi previše, drži to samo da bude oko 12-16 serija sve ukupno po treningu.

uglavnom, bez obzira na ovo, ako se ne slažeš, jedan savjet koji ce ti 100% pomoc je da samo paziš da si u kalorijskom deficitu, tj. da potrošiš više nego šta uneseš. odgovorit ce ti valjda još netko pa sacekaj da vidiš šta drugi imaju rec.

Edited by pepperedangus - 19 Veljaca 2012 at 14:19
Back to Top
extremefit View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote extremefit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Veljaca 2012 at 17:38
Manje se druži sa bilderima a više citaj moje blogove i bit ce sve ok ;). Koncentriraj se na prehranu a ne na bacanje novaca na suplemente bezveze. Shake samo nakon treninga, prije ne trebaš. Kakvi steperi, bicikle, trake, bicepsi, tricepsi...? Ako želiš izgledat mocno onda treniraj mocno. Deadlift, squat, press variations, snatch variations, clean variations, explosive bodyweight exercises, plank variations, burpees, jump rope, kettlebell exercises itd. Full body 3xtjedno ili upper/lower izmjenjivanje 4xtjedno. Pozz
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2012 at 10:01
Originally posted by pepperedangus pepperedangus wrote:

kreatin nema skoro nikakvi ucinak ako ne unosiš dosta ugljikohidrata u sebe, to je suplement za masu, ne za rezanje.

Ovo nije bas tocno....onako kako ti moze pomoci za vrijeme "mase" na isti nacin ti moze pomoci u ocuvanju misicne mase tokom kalorijskog deficita, omoguciti brzi oporavak izmedju serija itd, omoguciti nesto vise rada npr sto znaci i vise pokurenih kalorija itd......

Inace kaj se tice tvojih zelja i ciljeva slazem se sa Extremovim postom u vezi treninga i suplemenata.....

Edited by The Phoenix - 20 Veljaca 2012 at 10:03
Back to Top
Monom View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Monom Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2012 at 10:22
Hvala na korisnim savjetima!Odlucio sam poslušati sve vaše savjete, pa me zanima slijedece...
pepperedangus - molim te jedan kvalitetan link sa CARB CYCLINGOM!(ako postoji na hrvatskom jeziku)

extremefit - molim te ako možeš sastaviti ili imaš link za FULL BODY koji sadrži sve vježbe koje si naveo, a možeš i staviti link od svog bloga obavezno

The Phoenix - Slažeš li se s extremeom da mi nije potreban shake prije treninga???

Back to Top
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2012 at 10:30
Originally posted by Monom Monom wrote:

The Phoenix - Slažeš li se s extremeom da mi nije potreban shake prije treninga???

Da.
Da imas neke druge ciljeve onda mozes se poigrati sa pre/during workout suplementacijom, ali nije nuzan niti onda,  ovako ne.......osobno pre WM uzmem jedino ako sam odjurio na trening a da nisam jeo prije treninga unutar 2h prije. ili kada se odlucim na neki trening dosta veceg volumena kada sam na masi, ali i to je samo povremeno.

Edited by The Phoenix - 20 Veljaca 2012 at 10:31
Back to Top
Monom View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Monom Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2012 at 10:52
Primljeno na znanje! Hvala Phoenix!
Back to Top
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pepperedangus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2012 at 16:40
Originally posted by The Phoenix The Phoenix wrote:

Ovo nije bas tocno....onako kako ti moze pomoci za vrijeme "mase" na isti nacin ti moze pomoci u ocuvanju misicne mase tokom kalorijskog deficita, omoguciti brzi oporavak izmedju serija itd, omoguciti nesto vise rada npr sto znaci i vise pokurenih kalorija itd......Inace kaj se tice tvojih zelja i ciljeva slazem se sa Extremovim postom u vezi treninga i suplemenata.....

slažem se al to uveliko zavisi o nacinu prehrane, a na low carb / cycling dijetama ima jako slab ucinak, i vecinu ga se izbaci putem mokrenja. nebi napisa da nisam to sam radija i shvatih da sam samo bacija novac. ako on ostane na te omjere koje je napisao gore, onda ce mu kreatin bit od velike koristi.
Back to Top
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2012 at 17:08
Originally posted by pepperedangus pepperedangus wrote:

Originally posted by The Phoenix The Phoenix wrote:

Ovo nije bas tocno....onako kako ti moze pomoci za vrijeme "mase" na isti nacin ti moze pomoci u ocuvanju misicne mase tokom kalorijskog deficita, omoguciti brzi oporavak izmedju serija itd, omoguciti nesto vise rada npr sto znaci i vise pokurenih kalorija itd......Inace kaj se tice tvojih zelja i ciljeva slazem se sa Extremovim postom u vezi treninga i suplemenata.....

slažem se al to uveliko zavisi o nacinu prehrane, a na low carb / cycling dijetama ima jako slab ucinak, i vecinu ga se izbaci putem mokrenja. nebi napisa da nisam to sam radija i shvatih da sam samo bacija novac. ako on ostane na te omjere koje je napisao gore, onda ce mu kreatin bit od velike koristi.

Nemoj mislit da te napadam, ali na koji nacin si zakljucio da si ispišao ili da se ispiša kreatin?
Inace no carb/low car dijeta nema utjecaja na uzimanje kreatina, on se pohranjuje u mišicnoj stanici i u kobninaciji sa molekulana P koristi ili skladišti za eventualnu regeneraciju ATP-a.
Tak da u svkom slucaju ako ga vec uzima moze imati koristi od njega, kao sto sam rekao,vise snage, vise energije =vise rada, a misici mu mogu biti puniji tako da he to takodjer dobra strana kao mala psihicka varka jer se obicno na rezanju osjecamo slabiji, manjiLOL

Back to Top
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pepperedangus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Veljaca 2012 at 17:58
ja dok sam ga uzimao na jednom cutting periodu mi je vrlo malo pomogao. a radio sam carb cycling, i to ne pre ekstreman. dok sam kreatin uzima na fazi mase (radija sam clean bulk) sam ima veliki ako ne i puni ucinak kreatina. samo ti govorim kako je meni bilo, po tome se i ravnam.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.