New Posts New Posts RSS Feed - Koliko ste izgubili kg?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Koliko ste izgubili kg?

 Post Reply Post Reply Page  <1 7891011 15>
Author
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Lipanj 2011 at 09:32
Originally posted by naturalsplit naturalsplit wrote:

Prehranu održavam na razini di mogu funkcionirat normalno tokom dana / treninga, bez da se osjecam gladno, loše, nezadovoljno itd.



Slazem se sa svim kaj je Gym napisala
U tom citiranom vjerovatno i je poanta ako se hraniš po subjektivnom osjecaju sitosti i da mozes funkcionirati, vrlo vjerovatno si napravio preveliki deficit i zato previse gubis kg.
Vrlo lako se zeludac privikne na kolicinu hrane koju unosiš i pocne tražit tako, još ako svjesno znaš da zelis skinut kg i to cim prije lako ceš se uvjerit da ti je dost hrane ili iz nekog straha da ne pretjeraš s hranom ceš pojest manje neg kaj treba.

A kaj se tice treninga najbolje je kombinacija  ancrobnog sa crobnim, to daje puno bolje i puno brze rezultate nego samo crobni, tak da bi i ja kak je Gym rekla primarno se koncentrirao  na dobre treninge s opterecenjem i onda to popunjavao sa crobnim po potrebi.
Back to Top
naturalsplit View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 12 Lipanj 2011
Location: Split
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote naturalsplit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 07:46
@gym,

 Jedem piramidno, ujutro najviše, navecer najmanje. Primjera radi šta sam jucer pojeo - od 7 ujutro zobenu kašu (oko š20g zobenih i nemasno mlijeko),2 banane (u kaši) i 2 jaja (kuhana, sa š žumanjkom), za međuobrok prije rucka sam popio jogurt (nestalo mi svog voca osim banana i trešnja, pa si sad baš idem to kupit ako pogledaš kad je post napisan, inace bi tu došla i koja jabuka), za rucak dinstano povrce (mahunarke, krumpir, gljive, mrkve i kapula), kuhana pileca prsa (jedna, malo zasoljena), za drugi međuobrok sam morao opet jogurt, i za veceru sam si spremio salatu od miješanog povrca sa malo soli/papra i limunovim sokom umisto kvasine, i to je bilo oko š8:30 da sam pojeo zadnje. Danas cu nešto slicno tome, a sutra se moram malo napunit UH jer sam zadnjih 5 dana na niskom unosu UH. Ako te zanima i kad treniram isto mi napiši, pa cu i to napisat.

@ Phoenix,

Ne, ne hranim se po subjektivnom osjecaju sitosti, i definitivno ne jedem manje nego šta bi treba. Jednom dok sam još bia dobar u judu, mi je trener reka kad sam treba spustit 2 kg za kategoriju na natjecanju, je da jedem sve normalno, ali da ubacim više crobnog treninga nego ancrobnog. Dakle, ancrobni NIJE totalno zanemaren, malo više se fokusiram na crobni. Dam ti primjer da recimo radim ancrobni i crobni trening zajedno, i onda još jednom crobni ali u kracem vremenskom iznosu no prošli (prvi radim 50 minuta, drugi 20-25), i to radim 4 puta u 6 dana (2 puta odradim i uvijek si ostavim š dan kad se odmaram i onda opet 2 puta zaredom i tako dalje). Prvi put trcim ili plivam (zavisi kakav je dan, ako je užasno vrime onda trcim, ako nije onda plivam), drugi put vijaca. Napominjem da ne radim izolacijske vježbe još nego kružne, jer krecem iz pocetka sve. Pretežito se doduše, baziram na kalisteniku, neznam jel to loše ali ako je, svakako javite. Naravno imam slobodne utege, ali ih još ne koristim u maksimalnom potencijalu jer želim prvo odraditi 3 tjedna kružnog treniranja.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 09:19
Originally posted by naturalsplit naturalsplit wrote:



 Jedem piramidno, ujutro najviše, navecer najmanje.


Zašto, jer tijelo navecer zahtijeva najmanje energije? A da predvecer/navecer imaš brdo aktivnosti u planu, šta onda?


Originally posted by naturalsplit naturalsplit wrote:


Primjera radi šta sam jucer pojeo - od 7 ujutro zobenu kašu (oko š20g zobenih i nemasno mlijeko),2 banane (u kaši) i 2 jaja (kuhana, sa š žumanjkom), za međuobrok prije rucka sam popio jogurt (nestalo mi svog voca osim banana i trešnja, pa si sad baš idem to kupit ako pogledaš kad je post napisan, inace bi tu došla i koja jabuka), za rucak dinstano povrce (mahunarke, krumpir, gljive, mrkve i kapula), kuhana pileca prsa (jedna, malo zasoljena), za drugi međuobrok sam morao opet jogurt, i za veceru sam si spremio salatu od miješanog povrca sa malo soli/papra i limunovim sokom umisto kvasine, i to je bilo oko š8:30 da sam pojeo zadnje.


Zar vas još ima Big smile Ajde mi objasni taj princip nejedenja poslije š8,30-š9...
I to još salatu od povrca..i kažeš da ne jedeš premalo...hey,ja  imam niti 60 kg pa jedem više Wink
Fale ti proteini, i zdrave masti.....nije to baš dobro, treba to malo bolje posložit....nemaš cime hranit mišice, a vjerujem da i ostatak tijela pati ako stalno ovako slicno jedeš....cikliranje ugljikohidrata je odlicno al ga treba znat pravilno radit.

Originally posted by naturalsplit naturalsplit wrote:


Danas cu nešto slicno tome, a sutra se moram malo napunit UH jer sam zadnjih 5 dana na niskom unosu UH. Ako te zanima i kad treniram isto mi napiši, pa cu i to napisat.


Hmmmm... i s cime ceš se punit, s koliko g UH?

Originally posted by naturalsplit naturalsplit wrote:



Dakle, ancrobni NIJE totalno zanemaren, malo više se fokusiram na crobni.


Mislim da bi ti obrnuta situacija bila povoljnija. Kardio je precijenjen, pogotovo kad dominira nad ancrobnim treningom. Btw. tebi uz ovoliko malo hrane neka velika aktivnost ni ne treba, štoviše kontraproduktivna je Wink

Originally posted by naturalsplit naturalsplit wrote:


 Napominjem da ne radim izolacijske vježbe još nego kružne, jer krecem iz pocetka sve. Pretežito se doduše, baziram na kalisteniku, neznam jel to loše ali ako je, svakako javite. Naravno imam slobodne utege, ali ih još ne koristim u maksimalnom potencijalu jer želim prvo odraditi 3 tjedna kružnog treniranja.


Kako misliš ne radiš izolacijske nego kružne? Misliš da ne radiš klasican split po mišicnim skupinama nego cijelo tijelo u jednom treningu? To je druga stvar...izolacije sigurno radiš ako radiš na spravama tipa nožne ekstezije, fleksije, leptir sprave...dakle spravama koje pogađaju jedan mišic ili određeni dio mišica..

Kalistenika, vježbe sa vlastitom težinom tijela? Zašto bi bilo loše, one se mogu uvrstit u svaki trening....sve ovisi kakvi su tvoji tocni ciljevi.


Edited by Gym_girl
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
naturalsplit View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 12 Lipanj 2011
Location: Split
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote naturalsplit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 09:47
@gym,

Princip nejedenja iza eto š9:00 da zaokružimo, cisto navika, navecer ne radim ništa no sjedim za kompom, a i idem relativno rano spavat (šš:00 ili ponoc kako kad).

Neznam jesi li ikad pokušala sistem piramide u prehrani, ali ako nisi pokušaj svakako.

To je samo jedan dan, a ne tjedni jelovnik, to sam jucer jeo prilikom okolnosti i šta mi je pružila :) .

šta se tice zdravih masti, ako maslinovo ulje u povrcu / salati ne spada pod zdrave masti, daj mi koju namirnicu da ju ubacim u jelovnik.

Proteina fali jer nisam imao nego 2 jaja (koliko god to perverzno zvucalo). Jutros sam se doduše, opskrbija svime :P.

Moj sistem treniranja - Ne radim splitove nego cijelo tijelo dok mi se tijelo navikne na napore. Ne koristim sprave, zato sam i istaknija da se baziram na kalisteniku. crobnom treningu dajem prednost trenutno koliko god on bia precijenjen, jer me održava u potrošnji više kalorija nego ih unesem (ne pricam o tisucama kalorija da se ne bi zabunili, nego o nekoj optimali za "zdravo" skidanje sala)

šta se tice punjenja, mogu ti rec s cime cu se punit, ali koliko kolicinski ne mogu jer ne važem hranu, zobene jedino znam koliko ih uzmem jer kad ih kupujem, kupim na 2kg i onda ih odvažem i odvojim da u svakoj vrecici bude 250g (u svakoj vrecici ima za 2 dana zobenih) i onda kad se potroši idemo opet u kupovinu zoba =).

Dodatne namirnice kojima cu se vjerojatno punit - šalša sa integralnom pastom, raženi kruh (kako bi englezi rekli "home-made"), Vocni kokteli, i neznam šta ce mi još past na pamet do prekosutra da si spremim (da spremam sam sebi svu hranu) uz ostalo šta ide sa tim (proteini i masti), i svakako cu si osigurat dovoljno UH za novu turu cikliranja.

Možda da napomenem dok sam aktivno u teretanu iša da sam uzima whey izolat i NO, pa mi je malo i drugacij jelovnik bia. Sad kakav je, vjerojatno fali nekih određenih nutrijenta, ali pokušavam naci najidealnij nacin kako ih ubacit u jelovnik.

Također da nadodam da ne bude opet duplih postova, šta se tice davanje prednosti crobnom ka ancrobnom treningu i obrnuto, nastojat cu se slikat ovih dana i poslat cu ti sliku na P.M. da vidiš tocno u cemu je problem (hint - lokalizirano nakupljanje masnih naslaga), pa ceš shvatit zašto dajem trenutno prednost crobnom treningu. Moja 2 jedina mjerila su vaga i ogledalo, možda to nije ispravno, ali tako sam naucen. Nakon šta moj um procesira da je taj dio gotov, nece više bit prednost jednog prema drugom, nego ce bit poprilicno uravnoteženo dok ne odlucim da je vrijeme za nabacit nešto mase, onda ce bit obrnuto (u granicama normale, naravno).

I sad me bole ruke od tipkanja pa cu malo pauzirat :p

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 11:02

Lijepo, potrudio si se Wink

Originally posted by naturalsplit naturalsplit wrote:


Princip nejedenja iza eto š9:00 da zaokružimo, cisto navika, navecer ne radim ništa no sjedim za kompom, a i idem relativno rano spavat (šš:00 ili ponoc kako kad).


Loša navika T&#ššš;ngue Pogotovo kada ti je zadnji obrok bio tako lagan....jednostavno uskracuješ tijelu proteine, i to pred spavanje kada su baš oni potrebni tijelu da ih ne crpi iz vlastitih izvora. Možda to nije svaki dan tako ali eto, naveo si kao primjer pa sam se povela za time Wink Sve u svemu, cini mi se premalo kalorija  - pa ti imaš š,90 i 80-ak kg, u prevelikom si deficitu - zato je i otišlo toliko kila dolje u kratkom roku.


Originally posted by naturalsplit naturalsplit wrote:


Neznam jesi li ikad pokušala sistem piramide u prehrani, ali ako nisi pokušaj svakako..


Vjeruj mi, pokušala sam svašta, zato i tupim ovdje toliko o stvarima koje su mene unazadile jer nisam znala ono što danas znam Wink

Originally posted by naturalsplit naturalsplit wrote:


šta se tice zdravih masti, ako maslinovo ulje u povrcu / salati ne spada pod zdrave masti, daj mi koju namirnicu da ju ubacim u jelovnik


Spada al eto, ne vidim da si ga naveo u postu, ipak nisam vidovita....još Big smile Inace...laneno ulje, lanene sjemenke, orašasti plodovi, cijela jaja...


Originally posted by naturalsplit naturalsplit wrote:


Proteina fali jer nisam imao nego 2 jaja (koliko god to perverzno zvucalo). Jutros sam se doduše, opskrbija svime :P.


Hehehe decki...LOL Super, onda ok Wink

Originally posted by naturalsplit naturalsplit wrote:


crobnom treningu dajem prednost trenutno koliko god on bia precijenjen, jer me održava u potrošnji više kalorija nego ih unesem (ne pricam o tisucama kalorija da se ne bi zabunili, nego o nekoj optimali za "zdravo" skidanje sala)


Ali ti potrošiš brdo više kalorija nego što ih uneseš time, u tome i je problem - što si u prevelikom deficitu - a to mi dovoljno govori tvoja brzo izgubljena kilaža, ne moram bit vidovita Smile cak i da ti nije svaki dan ovakav 6 kg u niti 20 dana sve govori...i ne, to nije zdravo skidanje sala...to nije prvenstveno skidanje sala uopce, a to bi trebalo bit Wink

Inace kad se vec puniš trebao biš otprilike znat i sa koliko...ne mora to bit fanaticno brojanje svakog grama al biš trebao znat otprilike s koliko se prazniš da biš se mogao adekvatno napunit....a i kako ceš si nac neku optimalnu varijantu za buduce ako radiš sve napamet....uostalom, ako se previše napuniš opet neceš niš pametno napravit...ako se premalo napuniš..opet, krivo u drugom smjeru.....al neceš znat dok ne pocneš malo više pratit te brojke.

Originally posted by naturalsplit naturalsplit wrote:


Također da nadodam da ne bude opet duplih postova, šta se tice davanje prednosti crobnom ka ancrobnom treningu i obrnuto, nastojat cu se slikat ovih dana i poslat cu ti sliku na P.M. da vidiš tocno u cemu je problem (hint - lokalizirano nakupljanje masnih naslaga), pa ceš shvatit zašto dajem trenutno prednost crobnom treningu. Moja 2 jedina mjerila su vaga i ogledalo, možda to nije ispravno, ali tako sam naucen. Nakon šta moj um procesira da je taj dio gotov, nece više bit prednost jednog prema drugom, nego ce bit poprilicno uravnoteženo dok ne odlucim da je vrijeme za nabacit nešto mase, onda ce bit obrnuto (u granicama normale, naravno).


Nema problema, šalji Wink Iako skužila sam ja u cemu je problem i upravo zato ti i pokušavam ukazati na to da si izabrao malo krivi put - jer nemaš viška kilograma nego višak masnih naslaga. A ti si uporno skoncentriran na dosezanje neke magicne brojke na vagi. A što kad dođeš do nje i skužiš da ima još za skidat, ceš ic još dolje? Pa ceš morat smanjivat kalorije i povecavat kardio, ili jedno od toga..i dovest se u još veci deficit i time si usporit metabolizam...i tako u zacarani krug...

Moraš se posvetit složenim vježbama i opcenito jednom heavy treningu da potakneš taj metabolizam i metabolicki ucinak koji kardio treninzima nikad neceš postic. A sve to mora pratit dobra hrana da ti podržava takve treninge.

Ma da....gle ako ti se cini da ti ovako ide po planu, samo nastavi, možda ti i uspije T&#ššš;ngue ....ja samo ukazujem na ono što bi ja promijenila da sam na tvom mjestu, i to hitno Wink


Edited by Gym_girl
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss


Joined: 12 Svibanj 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 7174
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 11:13
@naturalsplit

evo ti malo linkova:

Prehrana

Vjezbe š

Vjezbe 2

Primjer treninga

Kardio trening

Baci se na citanje!
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 11:21
Da dodam još nešto da krivo ne ispadne..

Ne govorim da biš sad trebao u gymu pokupit sve utege :) Svatko ima neke svoje nacine treninga i vizije kako bi volio izgledat...nije to uvijek neka masa, niti neki poseban extra izgled...hard treninzi u teretani sigurno nisu jedin ispravan nacin treninga, možeš i doma smislit kvalitetan trening snage, negdje vani, u parkicu...Smile Isto tako, ne govorim da biš se trebao krcat hranom. Možeš ti biti u deficitu ali laganom. Sve to jednostavno treba malo drukcije posložit cini mi se, cisto da si ne zezneš metabolizam, a i da se primarno skoncentriraš na topljenje masti, a ne na micanje kazaljke na vagi - ona može i stajat , a da se nešto pozitivno dešava..

A samu vrstu treninga ceš ionako izabrat po onom što tebi najbolje paše i što bi te moglo dovest do cilja...samo onda proucavaj malo s cim biš to najbolje i najbrže mogao postic uz najmanje gubitke.

Kako si prije trenirao u teretani?


Edited by Gym_girl
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Tamron View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 04 Listopad 2010
Status: Offline
Points: 62
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tamron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 12:09
Da ne otvaram novu temu, nadovezat cu se ovdje. U više od 4 mjeseca sam uspio izgubiti š2 kila kombinacijom crobnog i ancrobnog treninga i pravilne prehrane. Sad sam kilima poprilicno zadovoljan (možda još 3-4 ali ne preko toga), ali ostao mi je veliki problem masnih naslaga i/ili viška kože na trbuhu (ne mogu ocjeniti što je od to dvoje, ali mislim da je kombinacija). Zadnjih mjesec dana pokušavam izabrati pravilan nastavak rada na sebi. Nisam siguran trebam li više vremena posvetiti treningu s utezima ili crobnom. Razum mi govori da bi bilo najbolje oboje, ali ogledalo uporno navija za crobni. 
Osim ta dva treninga za trbušne mišice odrađujem ab ripper x  tri puta na tjedan.

Koji su vaši prijedlozi?
Back to Top
naturalsplit View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 12 Lipanj 2011
Location: Split
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote naturalsplit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 12:29
Danas sam baš bija do svoje bivše teretanice se javit prijateljima i treneru, pa sam baš poprica i sa njima o svojem problemu, osim još drugih stvari o kojima smo pricali, ali te su pak i nebitne. Znaci, covjek mi je posavjetovao, prvenstveno ka prijatelj prijatelju, i ka trener, da si veceru promjenim u nešto tipa riža i piletina, ili da opet pocmem pit proteine. Sad ja si kontam ako bi zaminija jelo, prvo šta bi dobija više kalorijskog unosa a i podosta više nutrijenta. Zatim mi je pohvalija staturu, na šta sam se nasmija :P i pita sam ga baš za to lokalizirano salo, i tocno mu reka sve šta sam ovdi napisa. Imalo je tu par grešaka no ne nekih velikih, ali mi je svakako pomoga tako da mi je objasnija da se i dalje držim ovoga kako radim sad ali samo ako mi to djeluje, osim nekih preinacica u jelovniku (greška no.š), da radim izmjenicni kardio sa HIIT bar jednom tjedno (HIIT nisam nikako radia ove godine tako da bi bilo vrijeme da pocmem) i na kraju mi je savjetova da ne budem prazan 4 dana nego 3 i da se onda punim.

Pa eto, s temeljom na tvoje savjete, na njegove savjete, i na davorove linkove, cu neke stvari promjenit malo pa cu u neki prikladni topic napravit post sa napretkom.

I sad, vidim da si pitala za moje treninge u teretani, dok sam bija aktivan trenira sam 3 puta tjedno (pon/sri/pet) raspoređeno na mišicne skupine. Primjerice jedan dan bi radia leđa (gornja), biceps, listove, zadnju ložu, i š0 min laganog trckaranja na traci, drugi dan bi radia prsa, triceps, kvadriceps, zadnje rame (neznam tocan naziv) i podlakticu, dok treci dan bi iskoristija za vježbanje "jezgre", tj. trbušne mišice komplet, donja leđa (donja leđa + trbušnjaci za balansiranje istog), prednje rame, i ponešto vježbi sa svojom težinom u šta bi najcešce radija varijacije sklekova, zgibova i cucnjeva. Tada sam tjedno kardio 2 puta radija.

Uglavnom, javim se uskoro moram dat bar tjedan dana u ovo šta cu sad prominit, pa javim rezultate ! Sliku cu poslat bez obzira na to sve samo da ne bude zabune :P .

Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 12:44
Originally posted by Tamron Tamron wrote:

Da ne otvaram novu temu, nadovezat cu se ovdje. U više od 4 mjeseca sam uspio izgubiti š2 kila kombinacijom crobnog i ancrobnog treninga i pravilne prehrane. Sad sam kilima poprilicno zadovoljan (možda još 3-4 ali ne preko toga), ali ostao mi je veliki problem masnih naslaga i/ili viška kože na trbuhu (ne mogu ocjeniti što je od to dvoje, ali mislim da je kombinacija). Zadnjih mjesec dana pokušavam izabrati pravilan nastavak rada na sebi. Nisam siguran trebam li više vremena posvetiti treningu s utezima ili crobnom. Razum mi govori da bi bilo najbolje oboje, ali ogledalo uporno navija za crobni. 
Osim ta dva treninga za trbušne mišice odrađujem ab ripper x  tri puta na tjedan.

Koji su vaši prijedlozi?


Vjerovatno ista stvar, neznam koliko kila si imao prije ovog gubitka i na koju visinu, ali ako si izgubio tih š2 kg pitanje je cega si ti najviše izgubio u tih š2 kg ako ti je jos uvijek ostao veliki problem masnih naslaga? (pod pretpostavkom da nisi imao extra previse kg/masi u pocetku).
što se promjenilo u tvojoj strukturi tijela nakon izgubljenih š2 kg ako ti je ostalo masno tkivo i viseca kože?

Vrlo vjerovatno forsiranje tih crobnih treninga uz nedovoljan unos hrane je doveo do toga da si se smanjio ali problem je ostao isti kao na pocetku.........zato ne forsirati bjesomucne crobne treninge iz dana u dan ili par put na dan i ne osigurati tijelu dovoljno kalorija i bjelancevina i ne raditi dovoljno sa opterecenjima misleci da ce se na taj nacin sporije doci do rezultata.
Naravno ovo pišem pod pretpostavkom da nisi imao nekih 20-30 viška i stvarno ogromnu trbušinu i sve ostalo.
Ovakve stvari su uglavnom posljedica nepravilno poslozene prehrane


Edited by The Phoenix
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 12:57
Originally posted by naturalsplit naturalsplit wrote:

. Znaci, covjek mi je posavjetovao, prvenstveno ka prijatelj prijatelju, i ka trener, da si veceru promjenim u nešto tipa riža i piletina, ili da opet pocmem pit proteine.



Jedino ja nebi tu piletinu i rižu jeo za veceru , ubacio bi ju iza treninga ili prije, ali ne bas kao zadnji obrok, njega bi klasicno ubacio P+M , jedino ako treniraš navecer pa ajde nije bad onda.....ali UH bi ogranicio ujutro i nakon treninga, ostatak lupao po P+M.
A proteinu ubacit.....svakako ako ti se ne razlikuje bitno unos P u odnosu na onaj dna kaj si postao jucer.
Znam a si rekao da to nije svaki dan tako, no opet neznamo kak izgledjau dani kada konzumiras dovoljno P po tvojim mjerilima........jer ono je s obzirom na tolike treninge premalo cak i ako bi konzervativno gledali na unos od š-š.4 g po kg
Back to Top
Tamron View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 04 Listopad 2010
Status: Offline
Points: 62
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tamron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 13:07
Na svojih š84 cm sam imao š02 kila. S time da mi je uvijek trbuh bio mlohav, dakle nikad nije bio cvrst. Od samog pocetka mršavljenja se hranim redovito i uredno (zobene, posni, piletina, jaja, tuna, salate, kikiriki,voce, povrce, riža, meso...). Dakle jedem uredno pazeci da UH unesem do rucka, navecer iskljucivo jaja, posni, tunu, piletinu... 
Promjene su ocite i mišice se uslijed mršavljenja i rada s utezima pocinju dobro vidjeti. Vidi se da vježbam za razliku od prije. Ali tbuh uporno visi. Ali da se razumijemo, nisam nikada intenzivni crobni radio duže od pola sata. Preskacem konop 20-30 min ili vozim biciklu š0-š5 km. I to ne svaki dan. Prakticiro sam jedan dan s utezima, drugi crobni.
Tako da u ovom periodu nisam nikada manijakalno tjerao crobni s ciljem da što brže smršavim. Jednostavno mislim da imam problema s kožom i da se nakon višegodišnje rastegnutosti ne može zategnuti.
Back to Top
naturalsplit View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 12 Lipanj 2011
Location: Split
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote naturalsplit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 13:53
Originally posted by The Phoenix The Phoenix wrote:



Jedino ja nebi tu piletinu i rižu jeo za veceru , ubacio bi ju iza treninga ili prije, ali ne bas kao zadnji obrok, njega bi klasicno ubacio P+M , jedino ako treniraš navecer pa ajde nije bad onda.....ali UH bi ogranicio ujutro i nakon treninga, ostatak lupao po P+M.
A proteinu ubacit.....svakako ako ti se ne razlikuje bitno unos P u odnosu na onaj dna kaj si postao jucer.
Znam a si rekao da to nije svaki dan tako, no opet neznamo kak izgledjau dani kada konzumiras dovoljno P po tvojim mjerilima........jer ono je s obzirom na tolike treninge premalo cak i ako bi konzervativno gledali na unos od š-š.4 g po kg



Brate moj, iskreno, nemam obicaj mjerit koliko koja namirnica ima cega, znam okvirno šta trebam izbjegavat, a šta trebam stavljat u sebe. Treniranje obavljam kroz popodne znaci tik prije zadnjeg jela koje obicno pojedem od š8:30 do nekih š9:30, zavisno o danu, u tim razdobljima mi je zadnje jelo. Jedno vrime dok nisam bia kompletno informiran o nutricionizmu i vježbanju, sam bia u kalorijskom deficitu, i znam kakav utjecaj to ima na moje tijelo, bija sam potpuno nemocan, napretka ne da nije bilo nego nije, i dalje da ne pricam skoro sam si skroz zdravlje uništija, dok nisam malo pobliže istražija tipove hrane i njihovu vrijednost (omjer UH, masti, P i kalorije, da li je lužnata ili kiselina itd.) i po tom sam se i ravna kad sam si sastavlja hranu, od onog šta znam od prije i još od onog šta dodatno danas-sutra saznam, samo eto za tu veceru nisam baš pun ideja pa zato kažem šta jedem i ako neko pruži bolju alternativu onda idem s tim.

E sad, kako planiram unit u to sve veceru sa podosta proteina i još nekih inacica, vidit cu kako ide makar jeo samo piletinu bez riže, mada bi radije sa rižom ili nekim drugim sporo apsorbirajucim UH radi toga šta vježbe odradim neposredno prije vecere (a i nakon šta ih odradim imam obicaj pojest šaku suhih grožđica). Ali opet, kako radim cikliranje održavam unos UH na nekih š50-š60g dnevno prije punjenja, pa cu vidit kako cu i šta cu sa ovim savjetima kojima sam ovdi dobija.
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss


Joined: 12 Svibanj 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 7174
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 13:55
pa š50-š60g nije mali unos ako radis i punjenja.. ja kad radim sa punjenjima svaki 4. dan, onda ostale dane jedem ispod 60g uh dnevno..
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
naturalsplit View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 12 Lipanj 2011
Location: Split
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote naturalsplit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 14:03
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

pa š50-š60g nije mali unos ako radis i punjenja.. ja kad radim sa punjenjima svaki 4. dan, onda ostale dane jedem ispod 60g uh dnevno..


To koliko ja znam ovisi od osobe do osobe, ali isto 60g mi se cini pre malo s obzirom na to da si to ti na avataru. Možda griješim, ali ako tebi to funkcionira, samo daj, meni tih š50-60 funkcionira skroz dobro, ali mi najveci problem predstavlja lokalizirane masne naslage koje su meni utemeljene oko struka. Virova il ne, cak imam i V-cut, ali ovo oko struka mi jednostavno ne želi otic. A prije nego li sam krenija trenirat i sredit prehranu (prvo sam si prehranu dovea u red i tek onda krenija trenirat, da ne bude zabune) ne želiš znat koliko je to grozno bilo.
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Lipanj 2011 at 14:04
Originally posted by Tamron Tamron wrote:

Na svojih š84 cm sam imao š02 kila. S time da mi je uvijek trbuh bio mlohav, dakle nikad nije bio cvrst. Od samog pocetka mršavljenja se hranim redovito i uredno (zobene, posni, piletina, jaja, tuna, salate, kikiriki,voce, povrce, riža, meso...). Dakle jedem uredno pazeci da UH unesem do rucka, navecer iskljucivo jaja, posni, tunu, piletinu... 
Promjene su ocite i mišice se uslijed mršavljenja i rada s utezima pocinju dobro vidjeti. Vidi se da vježbam za razliku od prije. Ali tbuh uporno visi. Ali da se razumijemo, nisam nikada intenzivni crobni radio duže od pola sata. Preskacem konop 20-30 min ili vozim biciklu š0-š5 km. I to ne svaki dan. Prakticiro sam jedan dan s utezima, drugi crobni.
Tako da u ovom periodu nisam nikada manijakalno tjerao crobni s ciljem da što brže smršavim. Jednostavno mislim da imam problema s kožom i da se nakon višegodišnje rastegnutosti ne može zategnuti.



Ok, imao si dosta kg tak da je moguce, iako bez slike je tesko predocit kak su raspoređene...kaj se tice ukupnih izgubljenih kg, ne djeluje to previse na taj period, posebno kaj si u pocetku mogao dozvolit veci gubitak i izbor hrane je OK , nemoj shvatit da te kritiziram ili tebi direktno govorim jer neznam nista kako si se hranio, ali obicno kod puno ljudi na forumu izbor namirnica je zdrav i kvalitetan i odmah misle da se zdravo hrane i da im je prehrana poslozena kak treba , no jdnako tako je bitno da im je unos nutrijenata i kalorija pravilan, po mogucnosti da maximalno što više moguce jedeš, a da imaš gubitak kg.
Tak da s obzirom na taj visak koze si mozda trebao još polakse ici na taj gubitak.
Nemoj se sad zaletit sa tim crobnim koji te vuku, radi HIIT ako mozes i nabaci koji heavy trening tjedno, uglavnom ja bi pazio da ne gubim vise kg ili jako malo da gubim i bazirao se na treninge s opterecnenjem, obavezno ubacio heavy day ito popunio sa HIIT i po potrebi nekim crobnim laksim
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 7891011 15>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.