New Posts New Posts RSS Feed - keto dijeta pomoc
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

keto dijeta pomoc

 Post Reply Post Reply Page  <1234>
Author
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2018 at 09:38

Pozdrav ketogirl, i dobro nam došla

Na stranu jelovnik, kako se ti osjećaš kroz dan sa ovakvim rasporedom obroka?

Problem kojeg navodiš možeš trenutačno maknuti - tako da to ne radiš Ne zamaraj se kalorijama, tablicama, aplikacijom....sve je to okvirno i zna toliko isfrustrirati da postane razlog za prosklizavanje s plana.

Moja preporuka je gotovo uvijek polako graditi bolje navike, jednom po jednom navikom, no nekad je neka intezivnija varijanta dobar kick za daljnju motivaciju. Ako si odlučila krenuti na ovaj način, kreni, ali budi svjesna da si možda izabrala malo teži put. Pogotovo ako je tvoj prijašnji jelovnik bio čista suprotnost ovome.




"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
ketogirl View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ


Joined: 08 Kolovoz 2018
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ketogirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2018 at 10:23
Hvala draga Gym girl na javljanju i podršci, to mi puno znači.

Zdrava prehrana, BB  prehrana i treniranje u teretani mi nisu nepoznanica, čak sam se neko vrijeme tijekom studija intezivno bavila time. Dotukle su me dvije trudnoće sa +30 kg (nalazi i šećer su mi bili uredni, ali kilogrami su samo letjeli gore, a da budem iskrena, u drugoj trudnoći se više nisam niti pazila). 
Sve sam ja to uspješno skidala nakon trudnoća, ali izgubila sam motivaciju. Već dvije godine nisam bila u teretani, nisam se usuđivala stati na vagu, samo sam gledala kako moram stalno iznova kupovati novu, širu odjeću. 
Nije da živim isključivo na pekarama i junku, ako ništa radi obitelji svaki dan se kuha,što češće idemo u duge šetnje, nije mi problem prehodati 5-7 km. Ali emocionalna prejedanja i oni zalogajčići između obroka me dotuku.

Npr., pojest ću za doručak jaja sa šunkom, komad voća, kavu, za ručak ću skuhati varivo od mahuna, ali ću između toga na brzinu namazati krišku kruha s nutelom, onako, da mi "ne padne tlak". Navečer ću nakon šetnje sjesti na capuccino i kremšnitu. I tako to kroz čitav dan. Još ako malcu netko čips pokloni, pa ga mama dotuče kada svi spavaju...

 Eto, tako to ide kod mene, a godine su došle i kile sve teže padaju dolje, a lakše ostaju. 

Treba mi nešto što će mi odmah dati dobar vjetar u leđa, još veću motivaciju i zato sam se odlučila za keto. 

Drugi mi je dan danas, a kalorije i omjere pratim jer se bojim dviju stvari - da pretjeram sa količinama (za njih sam davno izgubila osjećaj), ugljikohidratima i masti i još gore napravim ili da premalo svega unesem i odem u katabolizam. 

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2018 at 11:37

Hug Nema na čemu!

Da najprije pitam, koliko godina imaš? Smile

Motivacija je mnogima kamen spoticanja, pa nekad i onima kojima je sve to nekako automatski. Ono što je bitno je da za to uvijek ima rješenja, pa i za emocionalno prejedenje i zalogajčiće između obroka :) 

Ok, kužim to i to je super praksa ako ti praćenje kalorija i omjera predstavlja nešto što možeš izdržati Smile Ako ti nije pretjerana tlaka i stvarno to vidiš kao odličan način kontrole. Onda go for it Thumbs Up Ja i dan danas svoj doručak radim na vagi LOL ali za mene je to, uz kontrolu, i gušt, zato toliko dugo i traje Smile

No, što se pretjerivanja tiče, tu uvijek samo tijelo da znak pa ako vidiš da stagniraš ili počneš gubiti prebrzo - znaš da tu nešto ne štima, bez da zaviriš u tablicu :) A katabolizma se nemoj bojati, tijelo će s guštom trošiti svoje zalihe, treba mu to malo i dopustiti :)

Kako stojiš sa gladi?









"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
ketogirl View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ


Joined: 08 Kolovoz 2018
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ketogirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2018 at 11:48
33 godine. Sada ćeš mi se možda smijati jer sam zvučala kao starica, ali svašta prođoh u životu :) Pa se nekada osjećam kao da imam 93. Jučer sam bila malo gladna, a znam da na ketu ne bih smjela biti. Zato sam se zapitala jesam li imala premalo obroka u pitanju. Danas je ovako planirano:

- Zdjelica chia i lanenih sjemenki sa 150ml kokosovog mlijeka i par oraščića
- Dva jaja pečena na maslacu sa pola krastavca i pola paprike zalivenih začinskim maslinovim uljem (ostalo mi od jučer :D)
- 1 pileći file od prsa sa žlicom bučinog ulja
- whey protein sa žlicom maslinovog ulja
- 5 ćevapa sa malo majoneze (da pojasnim, idem na neko događanje, pa kad ću već odbiti alkohol i slično, da barem nešto pojedem i ne ispadnem ful partibrejker.. ili mi je možda bolje mojito popiti??)

Eto, planiram danas pojačanje i masti i obroka.. pa mi ti reci lutam li previše :D
Back to Top
ketogirl View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ


Joined: 08 Kolovoz 2018
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ketogirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2018 at 11:50
P.S. Da napomenem, uzimam dodatke C vitamin, Omega 3 jer ne jedem ribu nikako niti je mogu jesti i magnezij, bilo da popijem donat, bilo da ga popijem u tableti. I pijem 1 kavu sa steviom i malo bademovog mlijeka - par kapi doslovno.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2018 at 12:37


Ma nisi zvučala kao starica LOL Ali pitam, čisto da te znam staviti u neku kategoriju - i eto te, u mojoj kategoriji, drito Beer Big smile

U la la...ok...ovo je baš premalo :)

Je li inače ovako štediš na povrću? Smile Nemoj zaboravljati povrće jer će ti dati volumen, zasitit će te, i štošta dobroga još. Pola krastavca, pola paprike...ok, ostalo je od jučer ali - nadopuni Big smile

Doručak - koliko je to otprilike tih sjemenki? I koliko te uopće drži takav doručak?

Whey i maslinovo.....a što kažeš o wheyu i nekim orašastima? :)

5 ćevapa i niti jedan više! Tongue btw. bolje ćevapi od mojita, definitivno, a uz njih bi dobro sjela i jedna dobra obilna salatica ;)

Sve u svemu, možda je to samo jedan dan, ali meni to nekako suhoparno izgleda i bojim se da nećeš baš lako uspjeti na ovakvom principu....premalo je to hrane, i kalorijama i volumenom. Što ti misliš? :)

Malo brzo pišem jer sam na poslu Big smile




"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
CeLe111 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 06 Listopad 2015
Status: Offline
Points: 370
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CeLe111 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2018 at 12:59
Bok,

ja bih ti svakako savjetovao kao i Gymka da pojacas unos povrca u svakom obroku, jer to je ono sto nam najlakse daje volumena i zasicenost, a poprilicno je "prazno" kalorijski..

Takoder, vidim da unosis minimalno proteina (riba, jaja, meso), tako da bi to valjalo svakako pojacat na dnevnoj bazi..

Ugh. nemas s obzirom da je rijec o ketu i to je ok. Medutim sa slobodnim unosom masti..

Veoma lako mozes pretjerat sa kcal unosom, koliko god to zvucilo ne moguce..
To sto smo na ketu, ne znaci nuzno i da cemo mrsavit, ukoliko se takvih masti, narezaka, kobasa, majoneze i ostalog bude nalazilo cesto na tanjuru, lako je moguce da neces uspjet kreirat potrebni kcal deficit.

Whey ja osobno ne prakticiram u dijetama generalno, jer sam uvijek za opciju komada mesa, ili nekog drugog oblika krute hrane, koja ce te zasigurno cinit 'sitijom' u usporedbi sa 'tekucinom', sto je u konacnici zapravo jedna od primarnijih stavki tijekom dijetarenja.. ne biti, ili sto manje biti gladan.. =)
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje.
Stalni pristup i motivacijska podrska.
Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama!
http://www.fgfitness.uk
Back to Top
ketogirl View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ


Joined: 08 Kolovoz 2018
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ketogirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2018 at 14:59
Da cure, dobro ste primijetile - premalo je (što sam i zaključila po svojoj jučerašnjoj gladi). Što se tiče nedostatka povrća, i to ste dobro primijetile, a razlog je čisto tehničke prirode - nisam stigla otići u nabavku i snašla sam se s onim što sam imala u kući :D  sutra idem u kupovinu. Biti će tu svakakve zelenjave, salate, avokado - mogla bih ubaciti jedan obrok salate sa avokadom i sirom. I crvenog mesa, naravno. Aplikacija mi ovako računa oko 1600-1700 kalorija da pojedem svaki dan - možda mi nije pametno ići preko 2000?
Što se ćevapa, hamburgera, hrenovki tiče, inače nisam od toga, majonezu pojedem dvaput godišnje za Božić i Uskrs u francuskoj salati. Ćevapi na meniju su potrefili, jednostavno koincidencija sa feštom na koju moram ići. Ja sam više pizza-tjestenina-kruh-slatkiši tip. Volim špek, pršut, Pikovu šunku - ona je skroz ok po sastavu koliko sam vidjela i to troje ću sigurno ubaciti. Hrenovke, paštete ne namjeravam jesti, ćevapi su, dakle, za muku, a majoneza da pojača općeniti unos masti (salate, nažalost, neće biti).
Back to Top
ketogirl View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ


Joined: 08 Kolovoz 2018
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ketogirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2018 at 15:11
Edit - vidim da nisam odgovorila na sva pitanja Gym_girl.

Doručak od sjemenki - drži me taman toliko dok odvezem maloga u vrtić, poobavljam još tekućih poslova (banka, pošta) i vratim se kući i sklepam jaja :D Navikla sam obilno doručkovati čim oči otvorim. Bez večere mogu, bez doručka ne mogu. I onda ako trčim, na brzinu ubacim to u sebe dok ne sjednem za, kako ja to zovem, kraljevski doručak :D 

Whey i orašasti - super, bolje nego way i maslinovo. Bojala sam se ugljića u orašastima, zato sam se odlučila za kombinaciju wheya i ulja. Whey mi super dođe kao okus slatkoga i odmor od mesine :D
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Kolovoz 2018 at 09:02
Cele je dečko ali sigurno će mu bit simpatično

Ma da, zato je i teško suditi po jednom danu, ja sam i pretpostavljala da je to bila trenutačna situacija ali bolje da budemo sigurni :)

Super, stvorila si dobru naviku doručka, čak ih i 2 imaš Koliko vremena prođe od ta 2 obroka?


Što se wheya tiče, ja sam isto na strani krutih obroka jer jednostavno zasićuju više, a i nekako su...konkretni :) ali ako tebi tako odgovara, prvenstveno zbog slatkog okusa, onda nemaš što razmišljati i slobodno drži bar neko vrijeme takav jedan međuobrok (ili ga pak shvati kao obrok). Orašasti su ti po meni ipak malo bolja varijanta, nutritivnija, a i imat ćeš osjećaj da nešto žvačeš :) Osobno nikad nisam probala varijantu wheya i maslinovog ulja niti ne želim

Ja se tu za UH-e ne bih brinula. I da samo izbaciš škrob, a pustiš sve ovo u tragovima, već si napravila ogroman korak. Vjerujem da bi ti i na malo lakši način išlo dobro ali kad si već odabrala ovo onda pokušaj na taj način, samo se na opterećuj previše sa detaljima. Nije ti cilj biti u ketozi, cilj ti je biti u deficitu i naći najlakši način da se u njemu održavaš.








"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
ketogirl View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ


Joined: 08 Kolovoz 2018
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ketogirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Kolovoz 2018 at 09:45
Cele, ispričavam se :D

 Razmak između doručka - pa cca 2 sata, koji minut manje-više. Jutros sam iskoristila bjelanjke koje sam imala od prije par dana kada sam neki kolač pravila, samljela orašaste plodove (lješnjake, bademe, brazilske oraščiće), dodala whey, sve to smiksala i ispekla palacinke. Prelila ih kokosovim maslacem i sa malo stevije i uz kavu, baš su super.Ž

Eto nekome ideja/recept ako mu je potreban..

Još jedno pitanje - rajčica, mrkva i luk u keto? I onda se više neću opterećivati detaljima Big smile Negdje sam pročitala ne, negdje da. Rado bih sataraš napravila, mislim da bi mogao biti keto approved.
Gym_girl, ja svakako ne namjeravam ovako strogo ići dulje od 4 tjedna, rado ću uvesti složene ugljikohidrate prema vašim savjetima. Ionako me čeka dug proces, samo mislim da ću ga odraditi lakše i sa više samopouzdanja ako dobijem taj početni wow efekt.

I još nešto - jutros pola kg manje. ZNAM da je to voda, ali ja ionako ne razumijem kada kažu "to je samo voda". Meni to nije, onaj osjećaj težine i vode uopće nije lijep niti je onaj vodenasti, mekušasti izgled lijep. Volim ja da ode i voda i mast.


Back to Top
Erich View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 30 Travanj 2018
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Erich Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Kolovoz 2018 at 13:29
Nekoliko puta sam bio na keto-dijeti. E, sad mi nešto nije jasno vezano za ovu raspravu. Također, ne želim djelovati na Ketogirl destimulirajuče. Želio bi da me isprave oni koji o ketu znaju više.

1. Bit je u ketu da se deficit pohranjene energije nadoknađuje prvenstveno iz pohranjenih naslaga masti (sala)
2. Matematika - ako smo 500 kcal u dnevnom deficitu a kilogram masti ima cca 9000 kcal = za 1 kg treba otprilike 18 dana cistog keta.
3. Ako fulamo u prehrani jedan dan, treba nam ponovno 36 do 48 sati da aktiviramo keto
4. Keto obroci u ketu su fini (za nas mesoždere) ali i vrlo "tanki"...volumen hrane se može povečati samo salatama (zelena, zelje, krastavci...)
5. Ako kile naglo krenu prem dolje...nešto smo fulali...odlazi voda a i dio u znoju steknuti mišiči (prva tri kg uopće ne računati u spjeh)
6. U ketu (kao i u svakoj drugoj dijeti gdje se želi skinuti veča kilaža) zaborviti na gurmanluk.

Meni osobno kada je "pobjegla kilaža" (do max 10 kg), vračao sam je restriktivnim dijetama sa deficitom od barem 1000 kcal, slijedili pojačani treninzi, a keto za skinuti ono zadnje preostalog sala na trbuhu...max 2 kg. Moja preporuka...zaboraviti na vagu...samo gledati cm (odječu koja postaje komotnija).
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Kolovoz 2018 at 14:06
Nisam Gymka(a niti stručnjak), ali neke stvari mi po zdravoj logici nemaju baš smisla...
1. Deficit je deficit. Ako tijelo dobiva manje energije negoli troši, trošit će(preferably, ako je nekakva normalna prehrana u pitanju) višak masti. To nema veze s ketom, nego s deficitom, kojeg je nekima lakše postići s mastima, proteinima i povrćem, jer smo sitiji i nema naglih skokova inzulina, a proteini i povrće imaju visok termički efekt, pa je onima koji ne vole paziti na količine, kao i onima kojima smetaju UH možda u početku lakše. Opet, ako se prejedemo i masti i proteina, debljat ćemo se.
2. Vidi 1., uz: 1 kg sala ima 7000 kcal, i trebalo bi stvoriti 3500 kcal deficita da bi se mršalo 0,5 kg tjedno(7x deficit od 500 kcal kakav god), dakle ne prenaglo, i uz preveliki deficit.
3. Moguće
4. Nipošto. Keto obroci ni u kom smislu nisu tanki. Stvar je samo u tome što masti imaju manji volumen pa ih se lako prejesti ako čovjek ne broji. Povrće je tu uz mast zbog sitosti, vitamina, vlakana..... A inače i masti i proteini, i povrće i tekućina garantiraju sitost, skoro ništa ne vuče na još, pa je super onima koji su osjetljiviji na UH(bar iz osobnog iskustva)
5. Moguće, jer mnogi ne broje koliko jedu pa prežive na 1000 kcal dnevno, i ne jedu dosta, jer je npr. vruće, a novi su s pravom hranom, pa su sitiji nego s pekarom.
6. Ovisi šta se smatra gurmanlukom, i ovisi u kojoj ste fazi. xD. Netko tko ima 10+ za skinuti može uživati u dosta LCHF slastica, jer obično samo pročišćavanje prehrane(micanje cole, pekare, pizza....) stvara dovoljan DEFICIT, što je jedino bitno, a ne ketoza, štapići, i sl. Što se više približavamo idealnoj težini, mora se više paziti, i naposljetku i brojiti kcal.

Edited by Justanyone - 11 Kolovoz 2018 at 14:07
Back to Top
Erich View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 30 Travanj 2018
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Erich Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Kolovoz 2018 at 15:56
Mala replika
1. Ne slažem se. Keto onda nebi imao smisla.
2. Možemo citirati razne podatke...citiram sa ovog foruma - "1g masti ima 9 kcal, sto bi znacilo da 1 kg masti ima 9000kcal, odnosno pola kg masti ima 4500kcal. No so obzirom da govorimo o salu tj body fatu ono se ne sastoji samo od masti vec i od vode, vezivnog tkiva, proteina itd. govorimo o prosjecno 7000tis kcal tj 3500kcal za pola kg sala" - ispada da smo u pravu i ti i ja.
3. Znam
4. Možda - za mene je pola vratine sa nešto salate od zelja bez kruha po obroku tanko. Pretpostavljam da za one koji su godinama jeli velike obroke još tanje. Može ovako - sve je relativno
Slažem se da i masnija hrana prije zasiti i duže drži osjećaj sitosti. Ako se još obrok razvuče na preko 20 minuta može biti O.K.
5. Govorim o mojoj percepciji
6. Opet govorim o svojoj percepciji. Tu se u suštini slažem s tobom.
Ne bih želio ulaziti u daljnje rasprave (prepucavanja). Što sam napisao je moje iskustvo kao i informacije kojima raspolažem (u točnost se nebi zakleo).
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Kolovoz 2018 at 16:54
Nikakva prepucavanja, ni govora! Ja sam samo navela svoja iskustva, po meni leto ima svoje mjesto i svoje mušterije. Jedino što tvrdim da ipak jest stvar u deficitu, koji je umnogome lakši na proteinima i povrću jer se toga količinski može pojesti više. Unos naravno prilagodite sebi, ima ljudi koji su masu radili s ketom. Osobno mi je neobično, ali znam primjera.
Back to Top
Erich View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 30 Travanj 2018
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Erich Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Kolovoz 2018 at 21:40
Ma slažem se. Bez deficita kile neidu dolje. Niko me ne može uvjeriti da zrak deblja. Meso + povrče sa deficitom = mršavljenje. Bio organizam u keto-modu ili van njega.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1234>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.