New Posts New Posts RSS Feed - Juhuuu, ima li koga za društvo?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Juhuuu, ima li koga za društvo?

 Post Reply Post Reply Page  <1 234
Author
DebelaTetka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Kolovoz 2021
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DebelaTetka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Rujan 2021 at 19:36
Hvala!
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Rujan 2021 at 22:51
Naravno da smiješ, dapače. Masnoće su nam neophodne za pravilno funkcioniranje organizma.
Ja uopće ne mislim da imaš poremećene navike, i potpuno razumijem neobične kombinacije, a i glad, i zato sam rekla, možda bi ti bilo lakše kad bi malo uravnotežila obroke.

E sad koliko je to badema... ja ti obroke obično volim slagati po principu dlan, šaka, palac. To je u biti i najindividualnije jer je svatko različite građe itd.
Dakle, po obroku proteina (mesa, jaja, sira, mahunarki.....) uzmem koliko mi stane na dlan. Ovo govorim za pečeno meso itd.

Ugljikohidrata(zob, ječam, krumpir....) koliko mi stane u savinutu šaku.

Masti, dakle oraha, badema..... koliko mi stane na palac(ili u čajnu žlicu).
Voća i povrća koliko mi stane u cijelu šaku. Obično je to jedan paradajz, jedna paprika....
Tako bi i tebi savjetovala, prilagodi svojoj građi.

Što se tiče zaslađivača, ja bi radije umjesto umjetnih kupila u Sparu eritrit. 45 kuna kila, a kvalitetan i može trajati. Koliko toga stavit prilagodi po ukusu.

Za početak napravi koliko možeš. Ako ti nije zgodno raditi namaze, možeš koristiti posni sir, pa i mafini od jaja su super.
I ne moraš odjednom mijenjati sve. Ako ti je lakše, kreni od toga da ti jedan obrok bude po ovom principu cca, pa kad ti to sjedne i postane ok, mijenjaš ostalo. Recimo, probaj u te zobene koje voliš dodati posni sir i te orašaste(orašastih koliko stane na palac ili u čajnu žlicu). I vidi kako reagiraš. Može biti da je stvar u mliječnom, a može biti da je do nečeg drugog.
Po čemu točno vidiš da ti mliječni smetaju? Smeta li ti i jogurt i sir ili samo vrhnje?
Ako stvarno jest problem u mliječnom, ima jaja, mesa, mahunarki....naći će se već proteina.
Polako. Dosta si već napravila :).
Što se tiče ideja za doručak, ima toga. Muffini su super ideja i možeš na sto načina.
Onda imaš razne fritate, pa kaše, možeš umjesto mliječnog jaja umiješati i dodati voća, kakaa....
Možeš i kruh raditi, samo kupi kvalitetno brašno. Pirovo, slanutkovo, ječmeno.....
A tu su ti onda mogućnosti za sendviče neograničene. Meso, jaja, riba.... pa imaš namaze od mahunarki ako imaš blender doma.....
Back to Top
DebelaTetka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Kolovoz 2021
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DebelaTetka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Rujan 2021 at 18:01
Baš ti hvala! Ustvari sam shvatila vrlo koristan (i besplatan) savjet. Imala sam kao cura fobiju od masnog i to se očito produžilo i dalje, a masnoća ustvari daje SITOST i neko okusno zadovoljstvo.

Shvatila sam veličine porcija, tu sam isto totalno iskrivila sliku, jer ja mislim da mogu pojesti paradajza, krastavaca, povrća, voća, banana koliko hoću. Mislim, kila banana dnevno ima 900 kcal, što je stvarno pola dnevne potrebe! A meni bude kao "jela sam samo banane".

Ja sam mislila da ja sve znam, ali evo, ti si na prvu skužila što je problem. Stvarno se mijenjam i tvoj trud neće biti bačen uzalud, i smanjujem porcije. Počinjem shvaćati da mi ne trebaju nikakve grickalice, medjobroci od voća, kolača, ovog, onog...meni se čini da će meni tri konkretna i ok obroka biti najbolja opcija.

Danas sam isto bila ok s klopom, a od čokolade sam pojela samo red i to tamne, dijabetičke. Čak sam osjetila da je drugačijeg okusa, što znači da su mi se okusni pupoljci i centri u mozgu počeli oporavljati.

Sinoć sam popila čaj umjesto kave s vrhnjem, što je svjetsko čudo! Uglavnom, dobro je! Nadam se da će nam se još netko pridružiti...

Namazi od mahunarki, hm, za to nisam čula :) Za humus sam čula, to je isto super.
Našla sam u Mlinaru kruh za koji tvrde da je 100 posto raženi. Stvarno je gust i težak da bi čak mogao i biti, jedino ne znam kako su ga umijesili jer je to brašno jako ljepljivo i zato se mora dodati nešto...ali dobro, neću sad cjepidlačiti :)
Back to Top
DebelaTetka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Kolovoz 2021
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DebelaTetka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Rujan 2021 at 22:00
Ja sam recimo mislila da je štrudla kad idem planinariti skroz O.K., kao potrošit će se, nije ništa previše...a ustvari bi mi bolje bilo da sam pojela konkretan obrok...inače sam sklona tim "mono" obrocima, kao što jednostavnije to bolje, ali počinjem kužiti da to nije dovoljno i da mi nešto fali.

Do sad sam bila razvila fobiju od svega, od masnog, od UH, bila sam u ketozama i smrdila kao tvor, jela samo ovo i samo ono.

Voće mi baš ne paše, jedino kruške i trešnje ili baš jako zrelo grožđe. Ovo poluzeleno što se prodaje mi ne odgovara. No, svejedno ga želim kad imam priliku pojesti nešto bolje - pojesti. Uvijek sam mislila da je njega najbolje jesti samog, između obroka, tako barem svi tvrde! Drago mi je da si mi ti konačno rekla da to i nije baš tako - jer sam od njega fakat gladna, očito diže jako inzulin. To znači da je bolje da ga kombiniram s nečim ! O hvala ti !
Back to Top
DebelaTetka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Kolovoz 2021
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DebelaTetka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Rujan 2021 at 23:00
Sutra opet planinarenje, shvatila sam da moram osmisliti obroke za one dane kad idem planinariti, a isto tako kad krenem u fitness centar.

Od svih filozofija više ne znam kad se što jede, proteini ili ugljikohidrati prije sporta ili kombinacija svega...

Očito bi svaki obrok trebao biti CJELOVIT, što je nešto što još usvajam...ma dobro jeeeeeeeeeeeeee
Back to Top
DebelaTetka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Kolovoz 2021
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DebelaTetka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Listopad 2021 at 22:38
Evo da se malo pohvalim, krenula sam u teretanu! 2x tjedno! Nije puno ali čovjeka veseli. Odvrstim orbitreca, malo prodjem po spravama i dobro. Ustvari odvrtim pola sata za zagrijavanje i pola sata poslije. I planiram tako svaki put. Vec vidim da su mi se ciceki smanjili. Daj Boze da se smanje jos! :)

Ne znam samo na kojem opterećenju da vrtim taj orbitrec...

Jel ima koga osim mene na ovom forumu?
Back to Top
DebelaTetka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Kolovoz 2021
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DebelaTetka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Listopad 2021 at 22:42
Trebala bih i više vježbi za gornji dio leđa, da se malo ispravim, ali dobro...polako!

Što bi se dogodilo da ne radim "leptir" nego samo vježbe povlačenja, za suprotnu stranu? Valjda bih se ispravila? Zašto bih morala raditi taj leptir, jel netko zna?
Back to Top
Justanyone View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 30 Studeni 2016
Status: Offline
Points: 540
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Justanyone Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Listopad 2021 at 12:51
Ej :). Oprosti, bila sam na operaciji pa nisam stigla baš pisati. Za vježbe i kifozu ti se stvarno ne osjećam kompetentna ništa govoriti jer ne znam. Glupo bi i neodgovorno od mene bilo da pišem stvari, pa da ti na kraju još pogoršam, mislim da bi najbolje bilo da nađeš kakvog fizioterapeuta ili dobrog trenera.

Kako sada stojiš s hranom i obrocima?
Back to Top
DebelaTetka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 14 Kolovoz 2021
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DebelaTetka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Listopad 2021 at 20:47
ajde, drago mi je da se bolje.

stoji super, jedem sve i osjećam se fantastično! :)
Back to Top
Nerathekera View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 17 Kolovoz 2021
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nerathekera Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Prosinac 2021 at 12:38
Pozdrav, samo da provjerimo kako ide napredak :) Nadam se da blagdani nisu preveliki izazov.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 234
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.