New Posts New Posts RSS Feed - Još jedna pocetnicka tema u nizu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Još jedna pocetnicka tema u nizu

Post Reply Post Reply Page  <12
Author
zika View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zika Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Prosinac 2012 at 21:24
U tom slucaju ti je najbolje otic do doktora po uputnicu da ti snime koljeno ako bol ne prestane ili barem tražiti nekog strucnog u tom podrucju za savjet.
Možda da i izbjegavaš onda radit cucanj i iskorake, tj.svaku vježbu koja ti stvara nelagodu na neko vrijeme, pa ceš vidjet kako ce ti bit.
LiveStrong
Back to Top
junebug View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote junebug Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Prosinac 2012 at 21:31
Originally posted by zika zika wrote:

U tom slucaju ti je najbolje otic do doktora po uputnicu da ti snime koljeno ako bol ne prestane ili barem tražiti nekog strucnog u tom podrucju za savjet.
Možda da i izbjegavaš onda radit cucanj i iskorake, tj.svaku vježbu koja ti stvara nelagodu na neko vrijeme, pa ceš vidjet kako ce ti bit.

Hocu puno izgubiti izbjegavanjem tih vježbi odredjeno vrijeme? Koje su alternative? Jahati necu barem do proljeca zbog gadnog pada i rizika po kralježnicu. Ako izbacim i iskorak i cucanj... predvidjam si jednu lijepu atrofiju A stvarno mi smeta iskorak. Po uputnicu se spremam vec dugo, kad postave dijagnozu više se necu moci samozavaravati. Ali moram, znam!
Back to Top
zika View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zika Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Prosinac 2012 at 13:47
Imala sam i sama problema s koljenom, ugl.iskorak mi je stvarano najviše problema i to nikako nisam mogla raditi, a cucnjeve sam radila u razlicitim verzijama.
Npr.cucanj na prstima, box squat, plie...možeš raditi i stiff lef DL, mnoge vježbice koje se rade na pilatesu i sl.
Nije potrebno da se u cucnju spuštaš što niže, dovoljno ti je da se dogodi kontrakcija koju osjetiš; trenirala sam kickboxing dugo vremena i nikada nismo radili cucnjeve da bi se skroz spuštali, vec sam malo, tako da ti u tom obliku ne opterecuješ koljeno previše, a mišic se napreže. I sama si sportašica, tako da ti ne bi trebalo eksperimentiranje s vježbama stvarati neki problem, sama vidi što ti i kako najbolje odgovara. Posebno ako kažeš da radiš i izometricke i sve, nema mjesta atrofiji.
LiveStrong
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Prosinac 2012 at 21:17
Iskorak može biti zeznut za koljena , cak i kad se dobro radi, a možda ga i lošije izvodiš. Bolja varijacija je u nazad,  Što se tice cucnja, u najnižem dijelu pokreta je opterecenje najmanje, pa nema potrebe da se skracuje putanja.
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
zika View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zika Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Prosinac 2012 at 21:59
Ma dobro, ali kad se spustiš najniže, najviše te boli kad se dižeš, barem je tako bilo kod mene slucaj...
LiveStrong
Back to Top
junebug View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote junebug Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Prosinac 2012 at 22:33
Originally posted by zika zika wrote:

Ma dobro, ali kad se spustiš najniže, najviše te boli kad se dižeš, barem je tako bilo kod mene slucaj...

Ovako je i meni bilo, da

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Iskorak može biti zeznut za koljena , cak i kad se dobro radi, a možda ga i lošije izvodiš.

Vjerujem da je stvarno bilo tako, da sam ga lošije izvodila. Otkad sam malo više angažirala trbušne, boli gotovo da i nema. Krepitacije su i dalje tu i povremeno izazivaju nelagodu ali nema više boli i pritiska u tetivama. Svejedno cu otici po uputnicu za ortopeda prije nego si zeznem koljena do kraja, ako je patela oštecena nekih bi se vježbi ipak trebala odreci. I iskorak unazad stvarno smanjuje pritisak na koljena, barem u mom slucaju

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.