New Posts New Posts RSS Feed - Još jedna pocetnicka tema u nizu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Još jedna pocetnicka tema u nizu

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
junebug View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote junebug Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Još jedna pocetnicka tema u nizu
    Posted: 25 Studeni 2012 at 23:27
Nisam lijena citati i googlati, puno ste me toga dosad vec naucili, pa necu tražiti da mi sastavljate treninge i jelovnike Ipak, dobro bi mi došle smjernice, kritike i savjeti jer se u svemu pomalo gubim, kao i vecina pocetnika.

Visoka sam 169, teška 64 kg. Opseg struka mi je 73, a bokova 94. Sve to skupa ne izgleda toliko strašno ali eto, skupila sam koji kilogram i centimetar viška. Kriticna zona su mi trbuh i nadlaktice.

Htjela bih sve to skupa malo popraviti i kasnije održavati ali glavni cilj mi je ustrajati u redovitom vježbanju zbog svih pozitivnih promjena koje osjecam ova cetiri tjedna otkad se redovito preznojavam

Što se prehrane tice, prijateljujem s tunom, posnim sirom, piletinom, zobenima, jajima... dakle, namirnicama koje sam ranije rijetko imala na meniju. Bijeli kruh sam u potpunosti izbacila, s tjesteninom i bijelom rižom ponekad zgriješim. Trudim se dnevni unos kalorija održavati na oko 1500. Ono što me malo buni je kako obroke rasporediti kolicinski. Recimo, koliko grama zobenih pojesti za dorucak? Danas sam nakon vecernjeg treninga pojela omlet od dva jaja sa 30g purece šunke, zacinjen svježim koprom, pecen bez dodane masnoce. Je li to malo? Puno? Dovoljno?

Kad je trening u pitanju, e tu u mojoj glavi vlada prava zbrka! Za pocetak sam se odlucila oslanjati uglavnom na težinu vlastitog tijela. Ne bježim od utega ali želim ici korak po korak. Kako nisam još baš sigurna u to što radim, odlucila sam vježbati uglavnom uz razne workout DVD-e, dok ne udjem u štos pa si budem sposobna treninge sastavljati sama.

Ovako je izgledao protekli tjedan:

Ponedjeljak: Jillian Michaels - Banish fat boost metabolism - 40-minutni kružni kardio trening, tako kažu Što se mene osobno tice, trening je visokog intenziteta

Utorak: Jillian Michaels - No more trouble zones - 40-minutni kružni toning trening

Srijeda: Jillian Michaels - 6 week six-pack - naziv kaže svoje. 30-minutni trening. Nakon toga Cathe Friedrich - Pilates based abs 20 minuta.

Cetvrtak: Jillian Michaels - Banish fat boost metabolism; nakon toga cucnjevi (3x10), bulgarian split sqats (3x10), side lunges (isti broj serija i ponavljanja, s tim da sam tu dodala bucice od 6 kg),

Petak: sklekovi (4x10), superman (ne znam kako drukcije zovete tu vježbu, isti broj ponavljanja), mrtvo dizanje (3x10) i povlacenje na lat spravi (3x10). Zumba fitness - 50 minuta

Subota: odmor

Nedjelja: Zumba fitness 40-ak minuta, dodatnih pola sata freestyle-a

Sve to skupa mi se cini poprilicno zbrkovito i ne najbolje posloženo pa vas lijepo molim za korekcije
Back to Top
jelava View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jelava Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Studeni 2012 at 18:42
Što se prehrane tice to cu ostalima prepustiti jer ni sam nisam u tome baš ...

Što se tice ovoga programa treninga nije on loš al ja sam prošao ovaj program : http://fitnessangels.net/hr/zapocnite.php nakon ozljede koju sam imao i mogu reci da je izvrstan ... Dobro te pokrene i spremi za sve . S ovim programom imaš dobar uvod u teretanu a samo je bodyweight .

Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Studeni 2012 at 18:57
Originally posted by junebug junebug wrote:

Nisam lijena citati i googlati, puno ste me toga dosad vec naucili, pa necu tražiti da mi sastavljate treninge i jelovnike Ipak, dobro bi mi došle smjernice, kritike i savjeti jer se u svemu pomalo gubim, kao i vecina pocetnika.

Visoka sam 169, teška 64 kg. Opseg struka mi je 73, a bokova 94. Sve to skupa ne izgleda toliko strašno ali eto, skupila sam koji kilogram i centimetar viška. Kriticna zona su mi trbuh i nadlaktice.

Htjela bih sve to skupa malo popraviti i kasnije održavati ali glavni cilj mi je ustrajati u redovitom vježbanju zbog svih pozitivnih promjena koje osjecam ova cetiri tjedna otkad se redovito preznojavam

Što se prehrane tice, prijateljujem s tunom, posnim sirom, piletinom, zobenima, jajima... dakle, namirnicama koje sam ranije rijetko imala na meniju. Bijeli kruh sam u potpunosti izbacila, s tjesteninom i bijelom rižom ponekad zgriješim. Trudim se dnevni unos kalorija održavati na oko 1500. Ono što me malo buni je kako obroke rasporediti kolicinski. Recimo, koliko grama zobenih pojesti za dorucak? Danas sam nakon vecernjeg treninga pojela omlet od dva jaja sa 30g purece šunke, zacinjen svježim koprom, pecen bez dodane masnoce. Je li to malo? Puno? Dovoljno?

Kad je trening u pitanju, e tu u mojoj glavi vlada prava zbrka! Za pocetak sam se odlucila oslanjati uglavnom na težinu vlastitog tijela. Ne bježim od utega ali želim ici korak po korak. Kako nisam još baš sigurna u to što radim, odlucila sam vježbati uglavnom uz razne workout DVD-e, dok ne udjem u štos pa si budem sposobna treninge sastavljati sama.

Ovako je izgledao protekli tjedan:

Ponedjeljak: Jillian Michaels - Banish fat boost metabolism - 40-minutni kružni kardio trening, tako kažu Što se mene osobno tice, trening je visokog intenziteta

Utorak: Jillian Michaels - No more trouble zones - 40-minutni kružni toning trening

Srijeda: Jillian Michaels - 6 week six-pack - naziv kaže svoje. 30-minutni trening. Nakon toga Cathe Friedrich - Pilates based abs 20 minuta.

Cetvrtak: Jillian Michaels - Banish fat boost metabolism; nakon toga cucnjevi (3x10), bulgarian split sqats (3x10), side lunges (isti broj serija i ponavljanja, s tim da sam tu dodala bucice od 6 kg),

Petak: sklekovi (4x10), superman (ne znam kako drukcije zovete tu vježbu, isti broj ponavljanja), mrtvo dizanje (3x10) i povlacenje na lat spravi (3x10). Zumba fitness - 50 minuta

Subota: odmor

Nedjelja: Zumba fitness 40-ak minuta, dodatnih pola sata freestyle-a

Sve to skupa mi se cini poprilicno zbrkovito i ne najbolje posloženo pa vas lijepo molim za korekcije

hmm, iz naziva baš ne mogu skužiti kad kažeš kružni trening je li to s utezima ili što? imate stanice pa na svakoj u odredjenom vremenu radite neku vježbu s utezima? ili? ako možeš malo detaljnije opisati svaki navedeni trening kako izgleda buduci da su svi grupni pa naziv bas puno ne govori..ovako na prvi pogled cini mi se previše cardia, premalo vježbi snage
pozz
Back to Top
junebug View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote junebug Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Studeni 2012 at 00:48
Originally posted by jelava jelava wrote:

Što se prehrane tice to cu ostalima prepustiti jer ni sam nisam u tome baš ...
Što se tice ovoga programa treninga nije on loš al ja sam prošao ovaj program : http://fitnessangels.net/hr/zapocnite.php nakon ozljede koju sam imao i mogu reci da je izvrstan ... Dobro te pokrene i spremi za sve . S ovim programom imaš dobar uvod u teretanu a samo je bodyweight .

Ako je ovo neki standardan pocetnicki program, onda pretpostavljam da debelo pretjerujem sa svojim treninzima. Svidjaju mi se treninzi, teta je motivirajuca, dodje mi da sad u ponoc navalim Hvala ti na linku!

Originally posted by avangarde avangarde wrote:

hmm, iz naziva baš ne mogu skužiti kad kažeš kružni trening je li to s utezima ili što? imate stanice pa na svakoj u odredjenom vremenu radite neku vježbu s utezima? ili? ako možeš malo detaljnije opisati svaki navedeni trening kako izgleda buduci da su svi grupni pa naziv bas puno ne govori..ovako na prvi pogled cini mi se previše cardia, premalo vježbi snage
pozz

Da, vjerujem da je tako, pomalo sam cardio freak. Nije da ne uživam u vježbama snage ali ako se dobro ne iskacem, imam osjecaj da nisam dovoljno radila. Krivo, znam, radim na tome.

Što se treninga Jillian Michaels tice, Banish fat boost metabolism je kombinacija kardia i snage. Jumping jacks, jump squats, mountain climbers, high knees, twist jumps, nešto vježbi snage na podu, nešto planka, raznih varijacija iz kickboxa, iskoraci, cucnjevi... svega i svacega, u 45 minuta.

No more trouble zones je više orijentiran na vježbe snage, s minimalno skakutanja.

Oba su, što se mene tice, poprilicno intenzivna ali ih mogu odraditi i moja pocetnicka forma me ne navodi na ispadanje iz štosa i krivo izvodjenje vježbi. Može li u tom slucaju trening biti preintenzivan za pocetnika i imati negativne efekte?

Recimo, cesto dok vježbam osjecam nelagodu u koljenima (rijetko bol), a krepitacije su uvijek bile tu ali su se pojacale otkad više vježbam. Može li to imati veze s naglim pocetkom i forsiranjem? U nekima od treninga ima jako puno vježbi iz cucnja i iskoraka.

Pred ogledalom sam provjeravala položaj nogu kod izvodjenja tih vježbi i ne radim ih pogrešno. Koljena nisu preko nožnih prstiju, a težište je u peti ili sredini stopala, ovisno o vježbi. Ima li to onda veze s intenzitetom i velikim brojem ponavljanja?
Back to Top
jelava View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jelava Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Studeni 2012 at 08:40
Ojacaj kvadriceps da te koljeno neboli .... Radi izdrdjaje ... Staneš uza zid ledjima i ko da sjediš za pocetak radi 3 serije po 30 sec pa onda povecaji na 45 za tjedan dana i tako stalno ... Može biti da ima veze što si naglo krenula ... Ja sam ti preporucio to pa sad ti vidi ;)

Back to Top
junebug View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote junebug Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Studeni 2012 at 10:49

Ojacaj kvadriceps da te koljeno neboli .... Radi izdrdjaje ... Staneš uza zid ledjima i ko da sjediš za pocetak radi 3 serije po 30 sec pa onda povecaji na 45 za tjedan dana i tako stalno ... Može biti da ima veze što si naglo krenula ... Ja sam ti preporucio to pa sad ti vidi ;)

Ajde da i to probamo Pocela sam polusvjesno štediti noge jer kod svakog iskoraka osjecam tu nelagodu.

Osim naglog starta, može li uzrok biti i slab core? Kod mene je to slucaj, a negdje sam procitala da može imati veze s bolnim koljenima u iskoraku i cucnju.

Da ne filozofiram previše, odoh se praviti da sjedim na zracnoj stolici
Back to Top
jelava View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jelava Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Studeni 2012 at 12:07
samo se ti pravi da sjedis :D i ako imas balans dasku to je odlicna stvar :D imam je ja i super je :D a nije ti ni skupa
Back to Top
junebug View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote junebug Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Studeni 2012 at 15:43

samo se ti pravi da sjedis :D i ako imas balans dasku to je odlicna stvar :D imam je ja i super je :D a nije ti ni skupa<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

Bogami, nikad nisam mislila da sjedenje može biti toliko teško!
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Studeni 2012 at 16:16
ok, ovo za treninge onda, sad kontam drži se onda vježbi snage 3 put tjedno, a ostalo možeš skakutanja (cardio) ako vec toliko voliš..ali da naglasim da i to može biti uzrok boli u koljenima.. Što se tice rasporeda obroka tj kcal u obroku, mozes pogledat kako sam ja rasporedila na https://www.fitness.com.hr/blog/avangarde/Godina-dana-zivota-u-mojoj-ZONI.aspx
Ili rasporediti prema tome koliko ti obroka dnevno konzumiras
pozz
Back to Top
jelava View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jelava Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Studeni 2012 at 16:27
i kažeš bolno sjedenje ? :D 
Back to Top
junebug View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote junebug Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Studeni 2012 at 18:22

ok, ovo za treninge onda, sad kontam drži se onda vježbi snage 3 put tjedno, a ostalo možeš skakutanja (cardio) ako vec toliko voliš..ali da naglasim da i to može biti uzrok boli u koljenima.. Što se tice rasporeda obroka tj kcal u obroku, mozes pogledat kako sam ja rasporedila na https://www.fitness.com.hr/blog/avangarde/Godina-dana-zivota-u-mojoj-ZONI.aspx
Ili rasporediti prema tome koliko ti obroka dnevno konzumiras
pozz

Zgodno si ti to rasporedila. I komplicirano! Satima dnevno kontempliram nad vašim treninzima, i jelovnicima, prepuna mi je glava, pokušavam sistematizirati informacije... Ah, slatki pocetci Evo, bacam se na proucavanje zona. I MyNetDiary zgodno izgleda, koristim Cronometer pa cu usporediti.

i kažeš bolno sjedenje ? :D <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

Dozlaboga! Do jucer sam živjela u uvjerenju kako imam snažne kvadricepse
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Studeni 2012 at 23:49
a malo je i meni u pocetko bilo.. uglavnom rasporedis br. kalorija koje trebas unositi na 3 glavna i 2 mo (ako toliko obroka imaš). Možeš tako, a i nemoraš-netko voli imati obilniji rucak, a manji dorucak- nemaa greške, prilagodiš sebi samo si zadaj neki realni cilj i pokušaj slijediti plan...kad dosegnes taj cilj, postavis drugi i tako u krug
sretno i javi napredak
pozz
Back to Top
zika View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zika Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Prosinac 2012 at 11:24
Originally posted by junebug junebug wrote:

Ajde da i to probamo Pocela sam polusvjesno štediti noge jer kod svakog iskoraka osjecam tu nelagodu.

Osim naglog starta, može li uzrok biti i slab core? Kod mene je to slucaj, a negdje sam procitala da može imati veze s bolnim koljenima u iskoraku i cucnju.

Da ne filozofiram previše, odoh se praviti da sjedim na zracnoj stolici

Probaj s ekstenzijom, pošto nejdeš u teretanu, probaj si naci neki otpor (gumu, uteg za gležanj):

i ojacaj zadnju ložu obavezno.

Edited by zika - 01 Prosinac 2012 at 11:25
LiveStrong
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Prosinac 2012 at 12:16
Definitivno se slažem sa Zikinim savjetom za ložu jer je loš omjer snage u loži i kvadricepsu cesto uzrok problema. Što je vrlo vjerojatno slucaj i kod tebe. Što se tice cucnjeva ako ih radiš probaj šire stati, da pogodiš Unutrašnju glavu kvadricepsa (VMO)  cija je slabost specifican uzrok problema kod ženske populacije.

Da, jedina stvar, ekstenzija nije preodbra za koljena nikome a pogotovo pošto imaš problema tako da.. jedino to baš nebi preporucio.

Edited by Iluvatar - 01 Prosinac 2012 at 12:16
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
zika View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zika Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Prosinac 2012 at 18:48
Sad sam se sjetila da je moja mama na rehabilitaciji radila izometricke vježbe za kvadriceps, pa onda to umjesto ove ekstenzije bi trebalo biti ok.

LiveStrong
Back to Top
junebug View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote junebug Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Prosinac 2012 at 21:09

samo si zadaj neki realni cilj i pokušaj slijediti plan...kad dosegnes taj cilj, postavis drugi i tako u krug
sretno i javi napredak
pozz

Cini se da sam u životnoj fazi postavljanja ciljeva Obecajem da cu javiti napredak, hvala ti

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Definitivno se slažem sa Zikinim savjetom za ložu jer je loš omjer snage u loži i kvadricepsu cesto uzrok problema. Što je vrlo vjerojatno slucaj i kod tebe. Što se tice cucnjeva ako ih radiš probaj šire stati, da pogodiš Unutrašnju glavu kvadricepsa (VMO)  cija je slabost specifican uzrok problema kod ženske populacije.
Da, jedina stvar, ekstenzija nije preodbra za koljena nikome a pogotovo pošto imaš problema tako da.. jedino to baš nebi preporucio.

Originally posted by zika zika wrote:

Sad sam se sjetila da je moja mama na rehabilitaciji radila izometricke vježbe za kvadriceps, pa onda to umjesto ove ekstenzije bi trebalo biti ok.

Za unutrašnju glavu kvadricepsa ne znam, morat cu pokušati na nacin na koji si mi predložio pa cu vidjeti mijenja li se išta. Meni zapravo najveci problem stvaraju iskoraci, kod cucnjeva (barem zasad dok ih radim bez dodatnog opterecenja) su problem samo krepitacije koju su tu oduvijek.

Što se tice snage kvadricepsa i stražnje lože, kao dugogodišnji jahac s tim, vjerujem, nemam probleme, a ni izometrickih vježbi mi ne nedostaje.

Poznat mi je stav mnogih nejahaca o jahanju kao sportu u kojem se samo mirno sjedi na konjskim ledjima Iskusni jahaci tako zbilja izgledaju ali za postizanje takve forme potrebno je puno znoja i rada. Za ilustraciju, jahaceva bedra moraju biti u stalnom cvrstom kontaktu s konjem, dok su koljena i listovi lagano prislonjeni uz konjsko tijelo, osim kada se listom daje komanda. Opušteno sjedenje u sedlu znacilo bi, prije ili kasnije, siguran pad. Uzde nisu i ne smiju biti oslonac. Osnova ravnoteže su bedra, uz core. Dakle, mišici su stalno napeti uz minimalno ili nikakvo pomicanje ekstremiteta - zvuci kao izometricka aktivnost, a jahanje se uglavnom tako i kvalificira. I u pokretu, recimo, u lakom kasu, jahac se odiže od sedla gurajuci zdjelicu naprijed, dok su bedra i dalje stisnuta uz konja.

To rezultira zbilja snažnim nogama. Zato ja sad razvaljujem izdržaj u cucnju (jes' cuo, @jelava? ).

Znam da se tu radi o drukcijem podražaju mišica ali nekako sumnjam da je problem u mišicima nogu. Ili sam u krivu? Možda je stvar u nekakvoj deformaciji koljena (s obzirom na krepitacije), ili u pretjerivanju s cardiom, kako je avangarde rekla. Puno skakanja, možda loš izbor tenisica, slabašan core... može, zapravo, biti svašta.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.