New Posts New Posts RSS Feed - jel' to u redu?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

jel' to u redu?

 Post Reply Post Reply
Author
kremar View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 15 Lipanj 2020
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kremar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: jel' to u redu?
    Posted: 22 Sijecanj 2021 at 14:25
U ponedjeljak ujutro - prije 4 dana sam imao 90kg - normalna težina mi je 76-78kg. Odmah sam krenuo na keto sistem - čitao sam nešto o onom Poljaku koji je vodio pripreme vojnika, pa sam zapamtio neke glavne smjernice- ajmo reći , gotovo potpuni analfabeta.
E, sad 4 dana nakon početka ( petak - jutros poslije doručka) imam 4,4 kg manje.
Šećer mi je na 4,7. Jel' to prebrzo ili možda radim nešto krivo ? Jedino prije spavanja si dozvolim jednu jabuku ili naranču - ostalo sam provjerio, sve je u okviru keto.
Ako netko zna? Fizička aktivnost sjedenje za kompom i brza šetnja 4k-5k koraka.
Unaprijed hvala.
Back to Top
Tarik6 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2020
Location: Bihac
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tarik6 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Sijecanj 2021 at 09:36
Postovanje, vidim da ste pocetnik i trazite nacin da napravite kalorijski deficit i da smrsate, zadnje sto bih vam preporucio je keto dijeta. Ne znam da li ste svjesni koliku stetu pravite svom organizmu, prije svega mozgu, jer JEDINA hrana koju mozak koristi je glukoza(prostije receno, razgradjeni ugljikohidrati). Mozdanom tkivu pravite najvecu stetu, a posto nam je mozak "glavni" i pita se za sve senzitivne, motoricke, emotivne, refleksne i ostale pokrete, ta steta koju cinite mozgu za sobom povlaci jos silu i gomilu problema. Zatim sto se tice naseg polja fitnessa, ukidanjem ugljikohidrata gubite osnovno gorivo za misice sto dovodi do brutalnog smanjenja performansi na treninzima, kakav god to trening bio.
To sto ste izgubili 4,4 kg nije salo, vec ste ispraznili glikogen(pogonsko gorivo za misice) jer ne unosite ugljikohidrate, i jednim dijelom ste izbacili vodu iz organizma.
Kalorijski deficit se moze postici na mnoooogo bolji nacin od keto dijete.
Ovo nije moje licno misljenje, vec cinjenice koje su dokazale studije i istrazivanja, proguglajte malo uticaj keto dijete na organizam
Svako dobro ;)

Edited by Tarik6 - 24 Sijecanj 2021 at 09:37
Zelis smrsati? Zelis dodati misicnu masu? Zelis dostici svoju top formu, a ne znas kako? Ja ti mogu pomoci.
Tarik Mehtic - Online coach
E-Mail: [email protected]
Viber: +38762499103
Back to Top
kremar View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 15 Lipanj 2020
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kremar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Sijecanj 2021 at 19:17
Hvala za odgovor.
Ja sam što se tiče ugljikohidrata unutar limita. Keto traži ispod 20g, ja sam blizu toga, ali dopušta do 50g, tako da ću si dopustiti jednu čašu piva (20g), a osigurat ću B2 i još druge esencijalne nutrijente ( 6 dana nakon početka je vaga pokazala 82,8kg). Pitao sam i nefrologa ( inače doktor znanosti) koji me prati ( imam niski tlak 80/50) i rekao je da ne prelazim s vodom 1,5l dnevno, jer se bubrezi isto moraju odmoriti. Eto i tlak se popravio na 100/60.
U svakom slučaju cilj je izdržati 14 dana, a onda bumo videli...
Ovaj keto mi je bio najjednostavniji za primjeniti. Inače znam jedan prirodni proizvod iz Poljske koji očisti organizam od svih nečistoća i sala u mjesec dana bez ikakve dijete i odricanja.
Inače mi je nivo bora i bakra u normali, tako da nebi trebao gubiti mišiće, a mangan je isto ok , tako da i mozak još uvijek šljaka. U svakom slučaju, još jednom hvala za savjet.
Back to Top
Tarik6 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Svibanj 2020
Location: Bihac
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tarik6 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Sijecanj 2021 at 19:18
Postovani, odmah da vas razocaram, ne postoji niti ce kad postojati neki preparat, napitak, cudotvorni prah ili tako nesto sto ce samo od sebe uciniti da neko smrsa. Jedan preparat koji sam citao, deklarisan kao preparat koji "magicno skida salo", djeluje na taj nacin da ubija resice debelog i tankog crijeva i na taj nacin "smanjuje" apsorpciju kalorija.
Ja se iskreno nadam da ne zelite svjesno unistiti svoju probavu, a zatim i organizam, i nadam se da je na vas ova objava uticala pozitivno.
Na tog nefrologa mozete slobodno zaboraviti ako vam je rekao da se bubrezi odmaraju ako unosite do 1,5l vode. Njegov broj slobodno izbrisite iz imenika :D
Naucna istrazivanja su dokazala da morate unijeti preko 13l vode da bi "opteretili" bubrege jer prakticno cirkulatorna mreza bubrega ne bi dovoljno stizala tu svu vodu ispratiti.
Ponovo vam kazem, GLUKOZA je glavno gorivo za mozak, svi ti elektroliti mogu, narodno receno, sjesti i plakati, ako nema glukoze, svi su oni bespomocni.
Nemojte ovo pogresno shvatiti, samo vam ukazujem na greske koje pravite, i zelim vam pomoci.
Odrzavanje misica ne regulise niti bakar niti bor, vec samo dovoljna kolicina proteina i pravilno i dovoljno dozirana fizicka aktivnost.
Ako imate tlak 80/20, spadate u rizicnu skupinu, to je zadnji stepen hipotenzije, a to sigurno nece rijesiti nizak unos vode.
Lijep pozdrav
Zelis smrsati? Zelis dodati misicnu masu? Zelis dostici svoju top formu, a ne znas kako? Ja ti mogu pomoci.
Tarik Mehtic - Online coach
E-Mail: [email protected]
Viber: +38762499103
Back to Top
kremar View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 15 Lipanj 2020
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kremar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Sijecanj 2021 at 11:58
Ne radi se o nikakvom preparatu s magijom - obična danska studija je dokazala djelotvornost načela, u Tatrama je eksploatacija; koristi se još od 19.st. i djeluje. Mi smo kupili u Pragu , jer je bila zanimljiva raklama u izlogu ljekarne.
Prvo ni u snu mi ne pada na pamet mijenjati nefrologa - doktor znanosti sigurno zna i ima moje povjerenje - ne vjerujem mu jer je vjerovati "drek znati", a i provjereno dobro savjetuje. I neću mu ovo prenijeti jer je pravi liječnik ( čak je i potpisao onu peticiju da u KB Dubrava ništa ne štima s Covidom).
Na ovom sajtu ima jako kvalitetan članak o manganu - možda i najbolji što sam čitao, pa nebi bilo naodmet baciti oko na sadržaj.
Nije bitno u sebe gruvati tone ovoga i onoga, bitno je osigurati da to što se konzumira bude apsorbirano , a bez oligoelemenata i vitamina, nema ni enzima.
Pivo nije usporilo proces, dapače - pivo( klasično :hmelj+ječmeni slad, bez ovih kojekakvih dodataka) sadrži oko 2000 spojeva koji su bitni za organizam na staničnom nivou - Istarsko testirano i ok je.
Keto osim vode izbacuje i toksine - vidi se po refleksnim zonama na dlanovima.
Kad završim ciklus, ako ostane još koji kg od mene, napisat ću završno izvješće.
Privremeno se odjavljujem.   
Back to Top
kremar View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 15 Lipanj 2020
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kremar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Sijecanj 2021 at 17:39
Prekinuo nakon 12 dana i 9 kg manje. Naime, nalaz krvi je pokazao značajno smanjenje kalija ( izbacivanje vode?) i povećane urate. Nakon mjesec dana je u planu ponovo, ali max 7 dana.
Back to Top
kremar View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 15 Lipanj 2020
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kremar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Ožujak 2021 at 13:10
Ispada da ta keto dijeta i nije previše zdrava ( osim za epileptičare). To je zapravo kisela dijeta i organizam se muči održati Ph blago alkalni ( 7,35-7,45), a za to koristi rezerve Ca,Mg,K tako da je koštani sustav značajno ugrožen. Po završetku dijete imao sam PH 7,1-7,2, a sada mogu podizati i do 7,8 .
Suplementi ( naročito multivitaminski -vitamini i minerali) se jako loše apsorbiraju - ispada da je to gotovo nekorisno.
Način za podizanje B12 u normalu : 1.dan kiselo zelje s mljevenim purećim mesom( ugl. zabatak), 2.dan špinat s pilećim prsima - dolazi u normalu i traje oko 3 dana . Bitno je ne miješati proteine i ugljikohidrate u istom obroku.
B2 se riješi s pivom - najbolje je crno ( klasično hmelj i ječam - bez šminkerskih dodataka) Za 4 dana je u normali. Najnovija studija pokazala da štiti srce, a ima i veću količinu galne kiseline ( ako sam dobro zapamtio) koja "pametno" štiti od raka - ne napada zdravo tkivo. Žene 1 piće, muški mogu 2 ( nije jasno koliko je to piće- 0,33 ili 0,5l ).
Kilaža se održava - jedino zbog mješanja UH i proteina u obroku skoči, ali za 2 dana se vrati na normalu.
Bit će još novih saznanja,
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.