New Posts New Posts RSS Feed - Istegnuce ligamenta (rame)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Istegnuce ligamenta (rame)

 Post Reply Post Reply
Author
Freakusha View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu


Joined: 24 Studeni 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 192
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Freakusha Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Istegnuce ligamenta (rame)
    Posted: 15 Svibanj 2011 at 13:24
Iiii... Opet ja imam problema sa tim prokletim ramenom :). Jucer me posebno jako boljelo.

Boli me tocno na ramenom zglobu, ali samo prednja strana i to me boli samo izvana, a ne kada micem zglob tj. rame. Tako da mislim da je u pitanju istegnuce ligamenta, ali nisam sigurna.

Pa sam došla vas pitati u cemu je tocno problem (da li je to stvarno istegnuce ligamenta ili je nešto drugo u pitanju?).

I da, jucer me boljela cijela ruka, baš od tog ramena. Tako da je bilo skroz cudno :-/.

Inace, ZNAM da moram doktoru i da moram na slikanje/ultrazvuk i sl., pa oni koji mi to savjetuju - ne morate pisati, jer znam da to moram, samo se želim posavjetovati sa nekim i pitati da li netko zna u cemu je tocno problem :).

Bolovi su se, naravno, javili nakon sklekova (i to ženski - na koljenima, a ne muških). Tako da me to poprilicno zacudilo.

I sad sam u dilemi - nemam pojma koje vježbe da radim kako bi ojacala ramena, leđa i ruke. Za teretanu definitivno nemam para, a vježbe sa vlastitom težinom ne mogu raditi (jer sam preteška za ruke). Naravno, utege ne posjedujem jer (opet) nemam financijskih sredstava za njih... Tako da sam u totalnoj dilemi i baš sam razocarana sama sobom. Opet cu morati prestati raditi sklekove... A stvarno želim ojacati taj gornji dio tijela. Imate li i ovdje koje savjet?

I da, koliko traje da ligament (kod istegnuca) zacjeli? :)

Hvala na odgovorima.
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 08 Veljaca 2009
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4357
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Svibanj 2011 at 19:16

Hmmmm...  i mislio sam da je bila neka vrsta potisne vježbe, i meni se ista stvar zna događati sa operiranim ramenom, pogotovo ako nije bilo adekvatno zagrijavanje, veci napor i eventualno lošije izvođenje!

S obzirom da si u takvoj financijskoj situaciji, treba vidjeti kako izvodiš te sklekove, jer se nekakvim promjenama u tehnici može izbjeci ova situacija. 

što se tice vremena za zacjeljivanje, to ponajviše ovisi o tome koliko si zapravo istegnula ligament, tako da je teško reci.. ali bar tjedan poštede ramena ti ne gine, iako vjerovatno nebi imala probleme sa nekim vježbama koje ne ukljucuju toliko prednje rame

Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
Freakusha View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu


Joined: 24 Studeni 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 192
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Freakusha Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Svibanj 2011 at 15:19
Hvala na odgovoru :).

Sada me i desno rame boli xD. Ali imam osjecaj kao da je to upala mišica, nisam sigurna. Jer me desno rame boli na dodir, tako da nisam sigurna. S obzirom kako mi rame izgleda - cisto sumnjam da tu postoje ikakvi mišici, ali ok.

Da li je moguce da sam i na lijevom ramenu imala upalu mišica? S obzirom da me više ne boli rame, a radim vježbe kao što su sklekovi (opet modificirani, ali sada ih radim opreznije)? Ili je ipak bio ligament u pitanju. Jer me trenutno lijevo rame ne boli na dodir tj. ne boli me uopce, a desno rame boli na dodir i kada istegnem ruku tj. rame...?

Baš sam zbunjena i nemam pojma što bi i kako bi trebala raditi/izvoditi vježbe za ojacavanje ruku. Ali ok. Dok ne boli - u redu je :).
Back to Top
imhotep22 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 17 Svibanj 2011
Location: Macedonia
Status: Offline
Points: 18
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote imhotep22 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Svibanj 2011 at 21:02
Sada neznam kakva je bol kod istagnate ligamente na rame,ali kad ja sam je istegao ligamente na desnu nogu nisam mogao svitkati koleno,jedva sam mogao ostati,bol je nastajala kad sam gazio na zamju i kad sam pokusavao svitkati koleno,a nekad sam imao bolove i kad sam  mirovao trebalo mi je jedno 30 dana da mogu normalno hodati i vitkati koleno.Ako racunamo da su legamente rama iste sa ligamente na noge,onda bi imala bolove dok ne radis nista i nebi mogla mrdati ruku u ramena pokusaj onu osnovnu vezvbu za zagrivanje ramena tako da guras oba ramena prema vrat i lagano ih vracas nazad ako te vezve ne mozes raditi onda je ligamenat u pitanju spored gore navedene teorije,a bolove na dopir nastaju samo od premalo zagrijavanje i preteno opterecenje.
Makedonac,nemojte zamjeravati na gramaticke i pravopisne greske.
Back to Top
Freakusha View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu


Joined: 24 Studeni 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 192
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Freakusha Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Svibanj 2011 at 23:18
Mogu izvoditi vježbe koje si ovdje naveo i ne osjecam nikakvu bol... Znaci nije istegnuce u pitanju? Pa šta bi onda moglo biti? Znam da kada ti se ligament slomi - da to boli više od icega, ali sada kada si mi rekao da si imao istu situaciju sa nogom i da nisi mogao micati nogu - onda ocito to kod mene nije stvar...

cudna je ova bol... Nekada imam osjecaj kao da me netko stalno pika sa necim na to mjesto i zna mi cijela ruka utrnut... Stvarno ne znam što je u pitanju :-/.
Back to Top
imhotep22 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 17 Svibanj 2011
Location: Macedonia
Status: Offline
Points: 18
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote imhotep22 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Svibanj 2011 at 22:42
Mozda je u pitanju povreda nerva ili upala misica.Ali najbolje je ici kod doktora,i uraditi rengen(x-ray) ili magnetnu rezonancu za da se pogleda  ramo iznutrna i odrediti potrebna terapija.
Makedonac,nemojte zamjeravati na gramaticke i pravopisne greske.
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 15 Srpanj 2007
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 4399
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Svibanj 2011 at 03:57
da a ..i dat za mr š800kn ;) Meni se cini kao neki tendinitis, kako je sa prednje strane, vjerojatno bicepsa, za pocetak malo mirovati i štediti ruku, eventualno malo hladiti ( nešto tipa deep relief ili slicno, i led) a nakon toga postepeno jacati ruku i rameni obruc) Ako te boli nakon sklekova, nemoj odmah pocet sa sklekovima nakon odmora, kreni vježbice sa manjim opterecenjima...pa sklekovi na zidu, pa nekom povišenji, pa ženski i tek na kraju muški, s tim da probaj najprije i tu samo zadržavat u gornjoj poziciji, pa tek nakon toga baš sklekovi)

Ako ti se nakon tjedan dana mirovanja ne smiri onda odi kod lijecnika, i neka ti da da napraviš UZV ramena, da vidiš šta je.. na rtg sumnjam da ce puno vidjeti, a MR ti nece dat jer je skupa pretraga.
Back to Top
Freakusha View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu


Joined: 24 Studeni 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 192
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Freakusha Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Svibanj 2011 at 08:00
Baš sam jucer bila na UZV ramena. Ligamenti i sve što se vidi UZV-om je sasvim u redu, nema nikakvog istegnuca, niti puknuca. Mišici i sve ostalo je u redu. Tako da ipak nisam ništa takvoga ozlijedila :).

Kako sam doktoru opisivala bolove - on mi je rekao da odem na magnetsku rezonancu, jer se jedino na njoj može vidjeti u cemu je problem. Meni se nigdje ne žuri, tako da mogu cekati... A želim obaviit tu pretragu, jer me jako zanima u cemu je problem.

Isto tako, doktor mi je rekao da sumnja da je u pitanju živac. Sad je samo pitanje što je sa živcem. Baš zbog tih trnaca koji mi prolaze kroz ruku i zbog tog "pikanja" u ramenu. Bol nije neizdrživa i mogu raditi sve sa ramenom bez problema. Bol se javlja bez nekog posebnog razloga... cak mi je i bolje kada vježbam i razgibavam se. Isto tako mi je preporucio da odem kod pedijatra kako bi mi mogao napraviti nekakav test sa strujom (ne znam tocno o cemu je rijec). I da, rame me nikako ne boli na dodir i puuuuno mi je lakše kada me netko izmasira po ramenu tj. bol odmah popusti...

šta vi mislite? Ja sam skroz zbunjena, ali mi je drago što je na UZV sve u redu.

I da, da li mi preporucujete kiroprakticara možda? Pošto je najvjerojatnije živac u pitanju.

Mislim da mi se to dogodilo jer sam prebrzo (sa jako malo iskustva oko vježbanja) izvodila muške sklekove i da sam ih (najvjerojatnije) vecinom krivo izvodila... Pa je možda tada došlo do uklještenja živca?
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 15 Srpanj 2007
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 4399
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Svibanj 2011 at 09:30
Onda next step..pregledati vrat... rtg vratne kralježnice da vidiš jel ti od vrata, ta refleksna u rat i rame su cesto povezani, a ovo šta te poslao na ispitivanje strujom je da ti ispita živce (http://www.medikol.hr/baza-znanja/neurologija/emng-dijagnostika/) da ti bude jasnije... opet mislim da ti je MR nepotrebna invessticija za sad... reci da te zna cesto smetati vrat, pa pitaj ko jel to može  biti povezano...
Back to Top
Freakusha View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu


Joined: 24 Studeni 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 192
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Freakusha Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Svibanj 2011 at 13:28
Bila sam i kod doktorice prošli tjedan i ona mi je isto rekla da s obzirom na tu bol koju osjecam i kako mi ruka trne kada se bol javi da je najvjerojatnije živac u pitanju.

Isto tako, napisala mi je uputnicu za neurologa, za to ispitivanje strujom i napisala mi je uputnicu za magnetsku rezonancu. Magnetska kod privatnika košta cca. 3 000kn, a toliko definitivno nemam. Tako da cu se naruciti u Vinogradskoj za taj pregled. Da, cekat cu cca. 3 - 6 mjeseci, ali nema veze.

Mislila sam prije tih svih pretraga (to bi sve jako dugo cekala) otici kod kiroprakticara, pa vidjeti što on misli o svemu tome. cak mi je i doktorica rekla da mi kiroprakticar može riješiti problem.

Sa vratom nemam nikakvih problema... Bar ne problema za koje znam ili da osjecam da me vrat zateže ili boli ili nešto slicno.

Tako da sad mogu jedino cekati da kiroprakticar š3.06. dođe u Zagreb. Najveci mi je problem što odlazim na 3 mjeseca raditi na more i ne želim da me taj problem smeta i tamo, a pretrage bi jako dugo cekala kada bi ih sada išla raditi...

Tako da cu prvo kod kiroprakticara otici. Inace, rame me vec tjedan dana ne boli, tako da je to najduže što ne osjecam tu bol, a vježbam :). Svejedno - ne želim da se bol opet vrati. I skužila sam da se bol ne javlja kod izvođenja vježbi i/ili kod istezanja, nego samo odjednom i to zna trajati ili cijeli dan ili samo par minuta...

Najbitnije mi je da ligament nije u pitanju i da su mišici u redu :). Živac sam uklještila zbog nekontroliranog izvođenja sklekova koji su bili preteški za mene i moje tijelo... Pogriješila sam i isforsirala sam si tijelo.
Back to Top
andrejj View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 07 Lipanj 2011
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote andrejj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Lipanj 2011 at 13:54
Samo mirovanje obavezno!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.