New Posts New Posts RSS Feed - Gubitak masti/skinny fat "sindrom"
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Gubitak masti/skinny fat "sindrom"

 Post Reply Post Reply
Author
OdinB View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 28 Studeni 2015
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote OdinB Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Gubitak masti/skinny fat "sindrom"
    Posted: 05 Prosinac 2015 at 10:40
Poštovanje, evo obraćam se vama jer pomalo postajem očajan, pokušat ću sve opisati da dobijete što detaljniju sliku i da vam bude lakše prepoznati da li išta radim krivo i kako to promijeniti.

Imam 24 godine, visok sam 167 i težak 60 kg, inače se bavim powerliftingom pa za natjecanja idem do 58, pošto je kategorija do 59 kg, i što se snage tiče, stvarno nemam problema, istina, nije to nešto posebno kad se pogledaju europski ili svjetski powerlifteri u mojoj kategoriji, al recimo u mojem gradu, nitko nije vidio takvog patuljčića da toliko diže, naravno, volim napredovati, i ne mislim se zadržati na težinama koje dižem, ali ne bih htio izaći iz kategorije.

Nego problem mi je kako ta moja kilaža izgleda, ruke i noge poprilično dobro, "nabito" izgledaju, čak i prsa i ramena, dok trbuh stvarno katastrofalno izgleda, čini mi se da je 80% masnoće na njemu (nemojte to uzeti zdravo za gotovo, vjerojatno nije tako, al znate da smo svi malo kritičniji prema sebi).

Prehrana mi se uglavnom sastoji od masti i bjelančevina, od UH jedino uzimam zobene pahuljice ujutro. Jelovnik otprilike izgleda ovako:

nakon buđenja: crna kava bez šećera i bez ikakvih zaslađivača

doručak (oko 11 sati): 30-40g zobenih pahuljica s 250 ml domaćeg mlijeka (pravo masno neobrađeno mlijeko, obično 1 ili 2 sata staro, samo prokuhano)

ručak: 200g ribe (mijenjam često, jer ne mi dosadi isto jesti, znači tuna, skuša, harniga, pastrva...) ili kuhane piletine, 80-100g sirove mrkve ili cikle (također domaće)

večera: 80-100g posnog sira, 30g rajčice.

Između obroka grickam orašaste plodove, kad bi se zbrojalo, u cijelom danu pojedem oko 150g njih. Cheat day/mealove nemam.

Vode pijem sigurno više od 2l dnevno, osim vode ne pijem ništa drugo (ok, ponekad jamnicu).

Treniram 6 puta tjedno, ponedjeljak srijeda i petak su mi treninzi snage i uvježbavanje tehnike čučnja bencha i deadlifta , utorak, četvrtak i subota accessory treninzi, nedjelja je dan odmora, puno šetnje ili bicikla.

Osim toga, nezaposlen sam, pa se krećem što je više moguće, no ništa pretjerano dinamično ili zahtjevno, nađem si posla oko kuće ili u vinogradu, čisto da ne sjedim cijeli dan.

Nadam se da sam pokrio sve, ili barem većinu, a ako nisam, slobodno recite gdje sam izostavio nešto, evo stvarno bi volio da mi se pomogne da više ne trebam smišljati jadne isprike zašto po ljeti na 40 stupnjeva ne skidam majicu na plaži ili zašto ne idem u more.
Back to Top
israela View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 03 Sijecanj 2015
Location: zagreb, croatia
Status: Offline
Points: 213
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote israela Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Prosinac 2015 at 20:38
što se tiče prehrane za powerliftere, tu stvarno nisam stručnjak i neznam kako se hrane tj. što im treneri određuju, ali nekako sumnjam da imaju low carb prehranu. no nebitno, sad što se tiče samog dijela o izgledu i mjenjanju tjelesnog sastava, tu ćeš sigurno trebati obratiti pažnju na uh-e i vjerojatno zbog nedostatka istih i imaš masti pozicionirane uglavnom oko trbuha. kad tijelo ne dobiva šećere, svoje primarne izvore energije, misli da mu uskraćuješ hranu i vrlo vjerojatno imaš viši kortizol zbog kojeg najčešće a pogotovo vi muškarci imate problem sa masnoćama u i oko trbuha. znam po sebi kad sam radila masu sa low carb prehranom dobila sam više masti nego mišića i to baš u trbuhu.
ako želiš izmjeniti sastav tijela, kilaža će ti se morati mjenjati u tom procesu jer nemože ostajati na istoj a gubiti staru i dobijati novu masu. i salo i mišić su dio težine i čine tebe. ako želiš skinuti salo, moraš se potruditi da omogućiš tijelu da koristi najviše masnih rezervi tako što ćeš mu i dati malo šećera. naravno uh moraju biti nisko ako mršaviš ali ne ovako u potpunosti da za doručak pojedeš tek 30 g zobenih pa to je govoto keto dijeta. zbog toga i gubiš mišićnu masu. probaj si izračunat koliko kcal trošiš i otprilike sastaviš jelovnik 30:40:30 (uh-p-m) tako što će količina uh-a biti najviše tempirana u obrocima oko treninga. oduzmi 200-500 kcal od svoj TDEE(broj kcal koje trošiš) i treniraj najviše snagu da sačuvaš što više mišićne mase. ako budeš pravilno radio očekuj npr. 2 - 3 kg manje kroz mjesec dana i onda se polako prebaci na masu. diži postepeno kalorije iz ugljikohidrata i vježbaj progresivno dodavajući težine (to ti neće bit problem) dok ne dođeš do 200-500 kcal suficita u prehrani da bi dobio mišićne mase. tu očekuj isto 2-3 kg gore nakon mjesec dva ako budeš pravilno radio. naravno u fazi gubitka sala isto odlazi malo mišićne mase i u fazi mase dolazi i malo sala jbg tijelo nije savršeno...ali upravo pravilnom prehranom možeš na to utjecati. složi se taj omjer kojeg sam navela ili si moduliraj kako želiš ali obavezno počni postepeno uključivat uh-e u prehranu. tek onda lagano u deficit da skineš malo masnog tkiva pa onda dalje postepeno dižeš kad si otprilike zadovoljan...taj proces traje kako kod koga a sudeći po tvojoj kilaži i bavljenju powerliftinog nekako sumnjam da imaš baš neki vidljivi skinny fat sindrom XD pošto želiš ostat u kategoriji ispod 60 kg onda možeš prvo definirati se ...inaće je u tvom slučaju nebitno što želiš prvo jer se krećeš u normalnoj kilaži pa nije bed. i tako fino ko i svi mi imaš periode mase i defke dok nisi zadovoljan tjelesnim sastavom....ništa strašno sam se primi sređivanja prehrane :) ja sam to sad malo seljački objasnila ali to je najprovjereniji način kojeg se svi držimo a ostale finese nisu ionako niti bitne, ne živimo na bini rekreativci smo :) želim ti uspjeh u powerliftingu
Velicanstveni orao na tlu slomio je krila, zato ja sa obje noge odlucih poletit'.
Back to Top
OdinB View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 28 Studeni 2015
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote OdinB Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Prosinac 2015 at 22:57
Originally posted by israela israela wrote:



Hvala ti što si odvojila svoje vrijeme da bi mi ovak zdravo-seljački, ali stvarno detaljno objasnila, iskreno, tak je i najbolje, nisam ni ja neki stručnjak i mislim da bi mi neki stručniji izrazi samo zakomplicirali situaciju :P

Ni ja također ne znam kakva je powerlifterska prehrana, al vjerujem da powerlifteri ne idu baš za izgledom. Ultimativno, ne idem ni ja, al svejedno u nekoj mjeri želim ličiti na nešto.

Također hvala ti i za želje, i obećajem da ćeš u budućnosti vidjeti sliku s medaljom, a što se tiče savjeta, definitivno ću uzeti u obzir to što si napisala, naravno i adaptirati prema svojim potrebama.

Još jednom hvala, i budi pozdravljena!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.