New Posts New Posts RSS Feed - Kombinacija treninga i kako ih izdržati
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Kombinacija treninga i kako ih izdržati

 Post Reply Post Reply
Author
Zgoobey View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 04 Sijecanj 2015
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zgoobey Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Kombinacija treninga i kako ih izdržati
    Posted: 04 Sijecanj 2015 at 03:18
Pozdrav ekipa, imam malo žešći problem s kojim sam se već jednom uhvatio u koštac i na žalost nisam ga prepoznao i skoro završio kobno.
U svoje slobodno vrijeme osim teretane, igram nogomet.
Uvijek mi je teško sklopiti to dvoje, a evo i zašto.
Naime u malom sam mjestu te je teretana u sklopu srednje škole pa je radno vrijeme od pon-pet u vremenu od 18,00-22,00 sati.
Eto tu sam već ograničen s vremenom, najgore je za vrijeme proljeća i ljeta kad
nogometni treninzi uglavnom budu oko 5, 6, nekad čak i oko 7 sati, a nakon toga u gym.
To i je funkcioniralo jedno vrijeme dok nisam na tijelu počeo osjećati promjene.
Osušio sam se, ni jedni ni drugi treninzi nisu iz mene vukli ono najviše, skora padanja u nesvjest od iscrpljenosti i na kraju ono najgore ozljede (od lumbalnog dijela leđa i gluteusa, preko skočnih zglobova do djelomičnog pucanja zadnje lože).
Shvatio sam naravno da to nema smisla i nakon pomnog razgovora sa voditeljem gyma došli smo do zaključka da je to jednostavno previše.
Loša stvar - nogometna sezona završila, došao prosinac punog stola jela i pića, a teretana ne radi na blagdane.

Vjrvt se pitate zašto uopće forsiram gym?
Ne forsiram ali volim ići u teretanu i lik sam koji ima 193cm i 85 kg i naravno ljut sam što sam tipični "krakonja", dakle nije da sam mršav ali želio bi biti veći (a i pomoglo bi mi na poziciji kojoj igram-stoper )

Naravno svemu su odmogli i moji probavni problemi u kratkom roku di sam svu vodu tjerao van na sve rupe (doslovno).

Nakon ove cijele priče zanima me kako sad kad 12.1. krenu nogometne pripreme, dakle puno puno aerobnog trčanja, ukomponirat trening tipa GVT kako bi dobio na masi.
Znam i ne želim da ta masa dođe preko noći, ali neka bude tu, i ne u toj mjeri da se po terenu okrećem kao ormar.

Hvala vam na bilo kojem savjetu.
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Sijecanj 2015 at 14:30
Pozdrav,

Iz svega je očito da tvoja količina aktivnosti nije poduprijeta adekvatnom prehranom pa vjerujem od tuda ovi veliki problemi.
Kaj se nabijanja mase tiće, opet je prehrana ta s kojom ces to dobiti, uz trening naravno, ali badava najbolji programi na svijetu ako ne jedeš dovoljno neće biti ni mase.
Kaj se tiće tvojeg pitanja........masu češ vrlo teško, goovo nikako nabiti u periodu, tj sezoni mogometa.posao u teretani kao priprema za natjecateljsku sezonu se radi kada nema nogometa, a tokom sezone samo održavaš to. Previše je to aktivnosti da bi realno mogao očekivati neki značajan porast mase ukoliko je taj nogomet zaist redovan, česti treninzi, utakmice.
Inaće GVT uopće nebi preporučio niti radio kao program koji je namjenjen sportašu i poboljšanju sportskih performansi i motoričkih sposobnosti. Čak bi mogao negativno utjecati vrlo vjerojatno. ono što ti trebaš je podizanje jakosti, zatim raditi na explozivnosti i brzine i agilnosti. Hipertrofije koje dobiješ kroz to, ukoliko odradiš sve kako treba kroz treninge i prehranu je ono što trebaš, a ne hipertrofiranu, nefunkcionalnu masu koja ce ti srusiti ostale sposobnosti i ne sluzi nicemu. Ako ti je nogac rekreacija i zabava samo onda svejedno, pokusaj ukomponirati jedno i drugo, ali budi svjestan da cee te oboje gusiti. Nit bildera na kraju nit nogometasa :)



Edited by The Phoenix - 04 Sijecanj 2015 at 14:32
Back to Top
Zgoobey View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 04 Sijecanj 2015
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zgoobey Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Sijecanj 2015 at 16:58
Što se prehrane tiče stvarno pazim na nju, iako je i to teško zbog noćnih koje radim, ali već se tijelo naviknulo na to tako da kikiriki maslac odradi svoje preko noći, a dosta sam se educirao kod raznih osobnih trenera, fitness portala i prijatelja kako šta koliko...tako da to nije bed :)

Ovaj drugi dio što si spomenuo to mi je i samom palo na pamet (mislim na to da na kraju niti jedno od tog dvoje neće izvuć ono najbolje iz mene)
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Sijecanj 2015 at 17:53
Zgoobey, kaj se prehrane tiće nisam u ovom trenutku mislio koje namirnice jedeš ili pokušao sugerirati određeni tip "dijete". Ukoliko ne moram radi izričitih želja ne volim  pretjerivanje i zagovaranje klasičnih fitness/bodybuilding fraza i trpanje posnih sireva, piletine i , rize i shakeova 7x dnevno 7 dana u tjednu ili bilo koji popularan sisten prehrane. Tako da bez ulaženja kako jedes ciljao sam na to da količinski jedeš premalo, puno prmealo za svoju razinu aktivnosti.
Back to Top
Zgoobey View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 04 Sijecanj 2015
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zgoobey Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Sijecanj 2015 at 19:59
Razumijem :) budemo povećali broj obroka i kalorija pa ćemo vidjet rezultat

hvala
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.