New Posts New Posts RSS Feed - kronicna upala misica ili nesto drugo
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

kronicna upala misica ili nesto drugo

 Post Reply Post Reply
Author
Pupetta View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Listopad 2011
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pupetta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: kronicna upala misica ili nesto drugo
    Posted: 16 Listopad 2014 at 22:56
S obzirom da zivim van drzave i veliki problem mi predstavlja organiziranje prijevoza do Zagreba dok ne stignemo kupiti auto za mene,  stoga prije nego dignem frku da sam smrtno bolesna i  time natjeram muza da nade nekoga medu zaposlenicima da vozi moju straznjicu 200njak km udaljen Zagreb zanima me mozda radim negdje gresku koje nisam svjesna.

U svibnju sam prvo imala napad kasnja u vrijeme cvatnje breze i bagrema, kada je dosao red na spinometriju imala sam uzasno jake bolove na lijevoj strani ispod pluca (slezena?), rtg nije pokazao nista, a spinometrija je odgodena do daljeng. Kada se kasalj smirio, a bol smanjila (trebalo je par mj. da kompletno prode)nastavila sam vjezbati doma uz StaunT focus T25. No, tada se javio drugi problem a to je da su me misici tijekom vjezbanja uzasno boljeli, a bol ne bi prestajala niti nakon nekoliko sati, cak dana. Pocelo je sa listovima, pa bedrima i dizalo se do straznjice. gornji misici  straznjice su me nocu rasturali, nisam mogla spavati, nisam se mogla smiriti, tijelo je trazilo pokret. Dan bi bio laksi jer sam se kretala, cim bi legla bol bi se znatno pojacala. Kako sam tada imala povremena nocna znojenja, otisli smo za ZG zbog posla i tada sam otisla kod doktorice koja je rekla uzmi Magnezij, jer je krvna slika bila dobra.
Kako nije ni magnezij pomagao, jednostavno sam prestala vjezbati. 
No problem 1001 je sto ako ne vjezbam zeza me zivac u ruci ili leda ili ozljeda na koljenu (nista strasno , boli nema ako vjezbam jer tada pritisak na hrskavicu je manji). Tako da sam nakon polugodisnje pauze se vratila na T25 . Bol ispod pluca je izdrzljiva, kada  stisnem trbuzne misice i nju potisnem, ali muci me sto tijekom vjezbanja misici  me uzasno peku, ukruceni su i bolni su mi pokreti. Ocekivala bit tu bol da vjezam satima, a ne 25 minuta! Nazalost, bol je i sada prisutna, osjecaj je kao da imam musculfiber a nije, osjecam apsolutno svaki misic, da su vruci i tvrdi.

Muci me sve to jer sam prije godinu i po dana bez ikakvih problema odvjezbala Insanity, bez ovakvih bolova i osjecala bih se super, sada nakon 25 minuta imam osjecaja kako da mi je drugi dan nakon treninga i prenaporan trening u jednom.

Ne znam da li je prehrana u pitanju, ujutro jedem ugljikohidrate i slatko (zene, ah), popodne proteini+uh+salata, poslije treninga uzimam whey proteine sa bananom i sl, navecer samo proteine. Te povremeno multivitamine.


Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Listopad 2014 at 11:54
Hmm, popis mogućnosti je dug i ne bih se pravila pametna, možda će se netko naći sa tim iskustvom. Može biti problem u leđima, simptomi podsjećaju i na fibromijagliju (ali su samo jedni od mongih..), postoje i neke upalne mišićne bolesti....i moglo bi se vjerojatno još štošta izvući ali neodgovorno je pogađati, možda je i nešto sasvim nepovezano i brzo i lako rješivo.

Ja bih odradila pokoji pregled i razmotrila sve simptome koji su možda prisutni. U svakom slučaju, nije baš normalno stanje. Ne kažem da je ozbiljno, ali treba provjeriti. Povezanost sa prehranom je upitna ali može biti s obzirom na moguću dijagnozu. Prije bih rekla ne nego da.

Možda će netko drugi znati više i bolje, no ne čekaj puno nego to dobro istraži.


"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Pupetta View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Listopad 2011
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pupetta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Svibanj 2016 at 13:39
Nakon godinu dana i cini mi se cak i vise, posto sam ovo pisala dok sam bila u Ptuju nanizale su se tezi zdrvastveni problemi. Bizarni, tvrdim!

Sto se tice mojeg gornjeg posta, to je bila posljedica prvog (za sada i jedinog) napada alergijske astme. Naime uspostavilo se da sam alergicna na agaciju (bagrem) i to proljece sam doslovno bila okruzena njome. Zbog snaznog kaslja su se prenapregli misici, cak i oni za koje vecina nije ni svjesna da postoje. Bol je jaka, naporna, dosadna i treba dosta vremena da u potpunosti nestane.

No, nakon tih dva mjeseca agonije, sudbina je odlucila jos malo me zajeb..... Naime, stedeci doskok jer smo iznajmili jedinu kucu  u okrugu sa ocajnim parketom ostetila sam misice straznjice. Pisem ostetila jer jos nismo nasli trajno rjesenje. 
Naime, sada imam "opakih" problema sa sva ti gluteusa, odn. misicima guze. Simptomi su bili (sada je ipak dosta bolje) vrlo otezano kretanje, osjecaj drvenih misica, bola koja se snazno povecava tijekom lezanja. Uglavnom, nisam spavala bez kombinacije ketonala i hm, nekog lijeka za opustanje misica (pa sam se nakraju morala proci i odvikavanje od lIjekova, ukljucujuci i od sanivala),  niti sam se mogla popesti u stan koji je na drugom katu (tako blizu, a tako daleko).
Specijalisti su sumnjali na sakrolitis, na reumu, na jos nekoliko dijagnoza, da hitni MR je pokazao da mi "nije nista".
 Nema ozljede kraljeznice, nema naznaka isijasa, a ja placem i dok sjedim.
Ko foll sam se odrekla visokih peta (eto ih u ormaru u kitijama cekaju bolje dane), pocela sam se puno istezati i otkrila jednog jdivnog masera koji me za moje dobro izmrcvari i kojega moje suze tijekom masaze ne diraju.
Zato me zanima da li se u bespucu ovog foruma nalazi osoba koja je upucena u neku kvalitetniju terapiju koja bi mogucila da se vratim vjezbanju u punoj pari. Prihvacam i prijedloge cime se baviti, terapije...insanity-t25, kolikog god ih voljela, ne mogu kontinuirano vjezbati jer se se bol vrati unatoc pojacanom istezanju nakon treninga (koje ukljucuje i obaveznu self masazu teniskom lopticom)

Valjda jos objasniti zasto sam u uvodu navela bizarno, uz  te tegobe u godinu dana imala tri operacije u abdomenu (jajnik, maternica miom i endometrijoza) i taman kada se se ove godine u 1 mjesecu osjecala dovoljno fit da krenem u attacke zavrsim na stolu zbog upale slijepog crijeva. Mislim ono -_-
I sada je vasa Pupetta postala prava milfaca koja ne stane u pola ljetne garderobe.


Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.