New Posts New Posts RSS Feed - Puno pitanja
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Puno pitanja

 Post Reply Post Reply
Author
mašenka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 28 Travanj 2014
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mašenka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Puno pitanja
    Posted: 28 Travanj 2014 at 10:58
Lijep pozdrav!

Nova sam na forumu, ne tako u vježbanju, ali sam se našla u nekoj čudnoj situaciji. Do sada sam uspješno održavala težinu (iako sam sklonija debljanju pa je disciplina uvijek bila ključna uz tjelesnu aktivnost) i prije poroda na 162 imala 50, 52kg. Onda se desio tjelesni i hormonalni kaos nakon poroda prije dvije godine. Već 1,5 vježbam. Bodyweight uspješno odrađujem (mogu mnoge stvari koje nisam mogla prije poroda uključujući zgibove, muške sklekove i slično), trčim, za sada do 10 km, tri puta tjedno. Znači oko 5 treninga u prosjeku. Pripremam se za polumaraton.
Međutim, nikako ne mogu pronaći prehranu koja mom organizmu odgovara. 0 sam krvna grupa, ali ne jedem meso. Trudim se jesti zdravo, ne jedem gluposti iz kutija i vrećica - jedem voće, povrće, ponekad pseudožitaricu neku, rijetko integralnu rižu, bezgutensku paštu, smoothije, kruh pravim od sjemenki, bez brašna. Odgovara mi hrana bez glutena. Od mliječnih jedem posni, jogurt, jedem jaja, orašide, ribu i to je to.
Imala sam i veliku dijastazu koju sam vježbanjem sanirala. No, teško mi se motivirati jer je kilaža sada na čak 58!!! kila. Nikad veća.
Uz to sam zaradila kronične bolove u listovima, jako su zategnuti i pretpostavljam da mi tijelo zadržava vodu. Treninzi nisu uzrok jer sam u dobroj kondiciji. Laički pripisujem problem deficitu kalija i natrija. Tako je barem bilo prije dvije godine.
Evo, nadam se da će mi netko savjetima uspjeti pomoći kako da si napravim plan prehrane, bez odricanja i uz disciplinu i molim bez doručka.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.