New Posts New Posts RSS Feed - Savjet oko Insanity i prehrane
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Savjet oko Insanity i prehrane

 Post Reply Post Reply
Author
mkrajaci View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 12 Kolovoz 2013
Location: Sesvete
Status: Offline
Points: 36
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mkrajaci Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Savjet oko Insanity i prehrane
    Posted: 14 Kolovoz 2013 at 13:55
Pozdrav ekipa.

Dakle prije dva tjedna sam poceo Insanity trening. Inace prije 10 godina sam prestao igrati Rukomet i utovio se naravno jer mi je fakat super u braku i nemam puno briga. Trenutno stanje je 183 cm i 102-104 kg u grubo. Uglavnom kako sam pisao u temi za predstavljanje bitno mi je da dodjem u formu, volio bi i malo (20 kg ali ne hitno nego postepeno imam vremena) skinuti kile. U trening prije dva tjedna sam krenuo s 105 kg i vec itekako osjecam promjenu na kondiciji i opcenito u kvaliteti života. Sve mi je lakše i dobivam oblike mišice što se mojoj boljoj polovici itekako svidja. Nije mi to bitno ali kad je vec tu nek je kao šlag na tortu (da li smijem na ovom forumu spominjati šlag ili torta, a posebno u istom postu?). 

Uglavnom vode pijem prema izracunu aplikacije s mobitela, na moju kilažu malo više od 3 litre dnevno i to stvarno održavam vec danima i ne mislim prestati jer sam cuo da ce se lakše otopiti masnoce. Istina osjecam se malo napuhnuto kad moram popiti po 4 decilitra odjednom ali kaj se može, dnevna kvota se mora ispuniti.

Dan mi izgleda ovako:

Budjenje oko 05:00
Insanity na tašte od 05:15 do 06:00 
Dorucak od 06:10 do 06:20 obicno su to neke pahuljice s mlijekom tipa kornflakes s malo Kraš expressa, danas sam probao vocne musli i u njih dodao jušnu žlicu meda (jedva sam pojeo, bile su sladje od šecera).
Tuširanje
Odlazak na Svetu Misu
Odlazak na posao
Na poslu pojedem jedan "bauštelski" sendvic: cetvrt kruha (obicno polubjelog), 5 deka neke salame tipa šunka ili poli, 5 deka nekog sira kojeg vec imaju u Konzumu na akciji i jedan paradajz ili paprika.
Još na poslu imam neki blaži obrok tipa neka vocka: jabuka, banana, groždje uglavnom svježe voce.
Dolazim doma oko 17:00 i onda rucak: ponekad juha (razne pilece, s gljivama itd), neko meso tipa šnicla svinjska ili piletina, prilog povrce ili krumpir ili tjestenina, salata i za desert obicno jedna do dvije kockice cokolade ili jedna do dvije napolitanke (nemrem bez slatkog).
Navecer oko 8 ponekad neka vocka kaj vec imam doma: jabuka, banana itd.
Spavanje oko 22 ili 23, zavisi kad mojih troje klinaca zaspu.

E sad imam par pitanja opcenito. Jucer sam uz jutarnji trening ubacio i cardio abs takodjer od insanity-a poslje rucka oko 17:30. Žena je s menom vježbala i baš nam je bilo super malo se oznojili i tako to. Nisam se osjecao ni malo loše pa mislim da nije previše dodat još koji proizvoljni trening uz jutarnji insanity kaj ne?

Hranim se ono kaj se doma kuha, nemrem nekaj posebno izmišljat jer obitelj je na prvom mjestu. Vidite da moram trenirat u 5 ujutro kad oni spavaju pa nek vam to bude misao vodilja. Uglavnom kruh ne jedem nakon jutarnjeg gableca osim ako nije bilo priloga za rucak uz meso pa onda pojedem jednu šnitu uz rucak.

Slatko, kruh i grickalice sam smanjio za 90% u odnosu na prije. A vježbu sam pojacao 100 % u odnosu na prije.

Kaj mislite o zamjeni "neprirodnih" šecera s recimo zlicicom meda?

Vježbanje na tašte ili ipak nekaj pojesti?

Nisam ljubitelj shakeova i brojanja kalorija iako vec polako vidim da sam poceo i to pratiti pa je vjerojatno samo pitanje vremena, ali više volim prirodnu hranu. Jel se može prirodnom hranom dovest u red? Naravno mislim ozbiljno i dugovorocno vježbati jer imam dobar motiv. Cak mi i insanitiy uopce ne izgleda loše kao dugorocno svakodnevno treniranje jer mi super paše, a i radim ga od doma pa se lako prilagodim, nisam ljubitelj teretane i maksimalno ju izbjegavam.

Cilj je biti u formi s ravnim trbuhom i dobrom kondicijom, ako se još i mišici naziru to mi nece smetati.

Kak sam se raspisao ... "Malo je puno ali nebuš valjda svaki dan dolazil po voda" kak bi rekao Pervan.

Evo ako tko stigne ili ima neki savjet zahvalan sam.
Back to Top
White_Insane View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 07 Travanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 1065
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote White_Insane Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Kolovoz 2013 at 15:13
Vidi prve rezultate s ovim režimom koji trenutno guraš za 30 dana pa radi izmjene.
Jedino što bi rekao da možeš ubacit uz one vocke svježi sir. Ostalo ne izgleda toliko loše ako si do sada jeo 90posto više šecera i ostale gluposti.

Prilagodi se prvo treningu do kraj mjeseca, pa onda kada pocne druga faza insanity-a dodatno korigiraj hranu ako bude za to potrebe. Ako jedeš na poslu kruh, probaj barem da je crni i to ce vec biti pogodak. :)
Slican dorucak sam i ja radio samo bi ja prije treninga 30min pojeo tunu sa povrcem kiselim i žlicom ajvara, a nakon treninga ovako kako si i ti napisao.

Naravno dal ceš ti jest prije ili poslije ili prije i poslije to je na tebi jer svima drukcije odgovara.
Life is a journey full of adventures !!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.