New Posts New Posts RSS Feed - What doesn't kill you makes you stronger...or not!
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

What doesn't kill you makes you stronger...or not!

 Post Reply Post Reply
Author
Ariaaa View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 21 Veljaca 2013
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ariaaa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: What doesn't kill you makes you stronger...or not!
    Posted: 21 Veljaca 2013 at 03:39
Dragi fitnessovci, 
     ja sam Ariaaa, imam 21 godinu, visoka sam 168cm, imam 77kg i ocajna sam. Cry
Od kad znam za sebe nikada nisam bila mršavica, uvijek sam imala 2-3 kile viška i  osnovnu školu mi je obilježio nadimak "debela". Tokom puberteta sam držala razne dijete na kojima bi skinula par kila i bila kao zadovoljna, ali nikada u potpunosti. Disapprove
 Tokom prve godine faksa sam došla do kilaže od 69 kg -  brucošica oduševljena "jeftinocom" hrane je pala u kandje pohanaca i pommesa Ouch. Tih 69kg nisam shvacala (pre)ozbiljno jer sam i dalje stala u hlace 38. Big smile Godinu dana sam živjela sam svojih 69kg i ne živcirala se i onda se dogodila jedna sitnica koja me dovela do trenutne situacije. 

     Naime, radi moga zdravlja prošle godine sam pocela piti hormonske pilule i zahvaljujuci njima sam natukla još 8kg! Cinjenica je da nisam jela ništa više nego što obicno jedem i da se nisam kretala ništa manje nego što se obicno krecem me dovela u kolotecinu da sam trenutni višak od ukupno 15kg ozbiljno shvatila tek sada. Mislim vidjela sam ga i prije, ali sada me doslovno dotukao.  Imam problema sa kukom stoga sve vježbe koje nose težinu na kukovima (npr. trcanje, skakanje,...) ne dolaze u obzir. U suprotnom mi iskoci kuk i onda sam u problemu. Ermm . 

     Cudne sam gradje, kad se debljam ništa mi ne ide u cice Embarrassed, sve ide u noge, trbuh i guzu, a kada mršavim ode prvo sve iz cica, a iz trbuha, nogu i guze ništa. Confused  Takodjer, moja prehrana je katastrofa, prvenstveno radi mog nacina života i obveza koje imam. Cijeli dan sam u pokretu i hranim se u "pekari" i ne jedem više od dva peciva dnevno, ali kada dodjem doma navecer onda se fino "nažderem". Stern Smile

    Vec tjedan dana tražim nekakvu dijetu i prekjucer sam zapocela sa jednom i realizirala da to tako nece moci. Današnji dan mi je zapoceo sa recenicom : " O bok debela, kaj još spavaš?" i ta recenica me dovela upravo do toga da u 3 ujutro ocajno sjedim pred kompjuterom i tražim pomoc. S obzirom na moj problem odlucila sam prestala sam piti hormonske pilule (naravno posavjetovala sam se sa lijecnikom), cvrsto odlucila da MORAM nešto poduzeti i raditi na sebi jer nisam zadovoljna sobom te da više nikad nikom necu dozvoliti taj gušt da mi se obrati sa "debela". (Možda je nekima smiješno, al taj "debela" fkt ubija u pojam. Dead)

Svjesna sam da sve te kile nisu došle za tjedan dana isto tako sam svjesna da ih necu i ne mogu izgubiti za tjedan dana. Stoga vrijeme je da ODMAH krenem na posao i pomognem sama sebi.

Pomoc moliiim! Savjeti, iskustva, ideje, sve je dobrodošlo!Smile
   xoxo




Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Veljaca 2013 at 10:00
Pozdrav!

Tvoj problem je vrlo cest ovdje, odnosno svaki drugi clan ima istu pricu, tako da je za pocetak dobro da pregledas malo teme drugih clanova gdje su im ljudi vec puno puta davali savjete i pomagli, pa iz njih izvuces iste i pocnes ih primjenivati na sebi.
Tvoj problem je kak si i sama rekla to što si se uvukla u rutinu i svako pomicanje iz te rutine se cini kao nešto gotovo nemoguce i nemas dovoljno snage i odlucnosti da to promjenis.
Jednostavno ces morati stisnuti zube i poceti raditi na sebi.Kako tjelovjzba (u pocetku umjerena) , tako i na prehrani. Izbaci sve smece od hrane iz stana i ne kupuj da ne dolazis u napast. Opskrbi se zdravim namirnicama i polako uvudi promjene, ne naglo.
Nacin života i obaveze koje spominjes su zapravo samo izgovor , jer itekako je moguce zdravo jesti u bilo koje doba dana i kada god zelis u principu.
Kreni od malih ciljeva......ako ne doruckujes npr za pocetak uvedi zdravi dorucak, kad to predje u naviku , promjeni obrok na poslu u zdravi obrok (pripremi ga doma i ponesi) , i tako dio po dio popravljaj i ubaci u pocetku laganu tjelovjezbu tokom cijelog tog preocesa........
u grubo to su neke osnovne smjernice.....sad na posao :)
Back to Top
Jean View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 26 Srpanj 2012
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 190
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jean Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Veljaca 2013 at 16:35
prodji forumom. ima tema gdje su se cure javiles istim problemom. nije komplicirano, ali ni lako: zaboravi pomfri, prženo, pohano, umašceno, zasladjeno itd. kreni jednostavno:
dorucak: zoben pahuljice, med, mlijeko, cimet. prestani piti kavu sa šecerom (ako piješ). ili: intergalni kruh, posni sir i malo pilceih/purecih prsa, koji list salate. ili: u blender ubaci 30 grama zobenih (3velike žlice), pola banane, jabuku, vodu/mlijeko, malo meda i cimeta - popij.
medjuobrok: vce, jogurt, orašasti plodovi
rucak: u menzama ima piletine koja nije panirana, ima povrca, izbaci pire krumpir iz menze, sva tijesta jer ih tolko namaste da se meni diže kosa na glavi, izbaci juhe iz menze (evenualno bistre mogu proci), izbaci sokice, cokoladice i ostale šecerne bombe, uzmi salatu (ne mrkvu, zapamti: mrkva je ugljikohidrat. ak uz meso uzmeš kuhani krumpir, ne uzimaj mrkvu za salatu).
medjuobrok: voce, jogurt, bademi, posni.. kaj god
vecera: više proteina, manje ugljikohidrata
i KRECI SE. pocni s hodanjem, hodaj 6x na tjedan po 1 sat.
te kile ne budu otišle same od sebe, moraš se potruditi.. studentica sam i znam da se može.
a year from now you'll wish you had started TODAY.
Back to Top
bebolina View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 11 Listopad 2011
Status: Offline
Points: 607
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bebolina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Veljaca 2013 at 17:55

Dobrodošla!

Kada središ prehranu napravila si 60% posla!!

Ne traži dikakve dijete, pocmi se zdravo hraniti od danas pa do kraja svoga života!!

Staviti cu link na vježbe koji sam stavljala 10ak puta na ovaj forum, prouci ga, imaš vježbe i plan prehrane, sretno!!!

https://www.fitness.com.hr/mrsavljenje/savjeti/Izgubite-5kg-masti-u-5-tjedana.aspx

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.