New Posts New Posts RSS Feed - pozdrav svima koliko vas ima
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

pozdrav svima koliko vas ima

 Post Reply Post Reply
Author
herer View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 03 Sijecanj 2013
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote herer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: pozdrav svima koliko vas ima
    Posted: 03 Sijecanj 2013 at 03:58
Pozdrav ekipa.

Dolazim ovdje iz ne baš dobrih razloga.

Naime, jednom sam se ovdje registrirao i napravio temu, radilo se o mom atrofiranom mišicu na listu lijeve noge (zbog 3 operacije, i dugog nošenja gipsa, još u 3. osnovne) i bla bla, prošlo je vremena odkad me ta noga nije zafrkavala do prije 3 tjedna kada sam doživio malo težu povredu uzrokovanu naravno zbog tog slabog mišica.

Uglavnom, skakao sam tamo gdje nisam trebao ili ako cete klišej veriju, poskliznuo sam se u kuhinji i koljeno mi je ispalo van, patela je jako povrijedjena, trenutno nosim ortozu i nemogu hodat (tj mogu ali ne zelim jer nije ugodan osjecaj cisto psihološki, na štakama sam), stavljam led, mažem voltarenom i cekam odluku doktora koji misli da bi mogao na operaciju koljena u 6. mjesecu, da mi se zategnu tetive i sve te žilice unutra, jer su mi i ligamenti napukli/popucali neznam ni sam, idem uskoro na magnetsko slikanje pa cu detaljno znat šta je u mom koljenu otišlo.

Uglavnom, operaciju i sam želim jer je prognoza takva da ce mi se to iskakanje koljena dogadjati i dalje u životu, a pošto sam mlad (21 godina) želim se toga rješiti dok sam mlad i ne želim više patiti, jer mi je vec par puta do sada izletilo koljeno ali ništa strašno nije bilo, vratio bih ga, boljelo bi me pola sata i dalje sve normalno, ali ovaj put sam se gadno povrijedio.


E sad, želim vaše mišljenje i savjete u vezi cijelokupnog jacanja lijeve noge koja je vidno mršavija od monstruozne desne (koja takodjer vec lagano pati jer se na nju više oslanjam, cisto refleksno, iz navike duge 10 godina), želim vaše drugo mišljenje, naravno, vec sam se rezervirao za fizioterapeuta, vježbe bla bla, ali naravno ja ko ja, uvijek sam skeptican prema doktorima bio i uvijek mi je drago neko drugo mišljenje, a gdje je bolje drugo mišljenje nego tu.

Znaci treba mi:

-preporuka za vježbe kvadricepsa, zadnje lože i lista
-preporuka za prehranu da vratim snagu tim mišicima
-sve ostale preporuke koje ce mi dobro doci a ja ih neznam jer se ne bavim sportom (upravo radi te noge i radi toga jer sam bio lijen vježbati, priznajem kriv sam, kad sam bio mladji i sad mi se sve to vraca troduplo)

Inace, gradjen sam normalno, nisam debel ni mršav, imam oko 178 i 75 kila, jako sam zadovoljan svojim metabolizmom jer niti se mogu udebljati drasticno, niti smršaviti, tako da to nije problem nikakav.

Eto, ispucao sam se, 4 ujutro je, nemogu spavati jer stvarno želim to popraviti, i znam da ce trebati vremena, na sve sam spreman.

Hvala svim dobrim dušama koje ce odgovoriti a i onima koje bi odgovorile a neznaju...

:)

Pozdrav i laku noc :D
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sijecanj 2013 at 14:48
Pozdrav,

Vjerujem da bi ti ljudi rado pomogli, no ovdje nije nitko dovoljno strucan da ti ide preporucivati dal bi trebao i što raditi s obzirom na ozljedu. Nitko ne zna o kakvoj se ozljedi tocno radi, a jedino doktor ti moze dati preporuku sto i kako vjezbati. Bitno je prije svega ne pogorsati stvar , tako da svaka preporuka osim strucnjakove, dakle ortopeda nije nesto sto bi ja osobno zelio cuti, posebno ne na forumu. Gospodin Amiketa je fizioterapeut pa ce on mozda nesto vise znati mozda ili imati kakv savjet, ali vjerujem da je ortoped koji je upoznat sa situaciom jedini mjerodavan
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.