Problem jednoga teenager-a |
Post Reply ![]() |
Author | |
puky1337 ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 17 Lipanj 2012 Location: Rijeka Status: Offline Points: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 17 Lipanj 2012 at 23:34 |
Pozdrav forumaši,
Imam jedan problem koji bih volio rijesiti. Dakle imam 14 godina i izgledam nekako nerazvijeno. Pošto je škola sada gotova odlucio sam svoje slobodne vrijeme baciti u vjezbanje. Svojim nogama i abdomenom sam zadovoljan, dok su ruke i prsa ostali nekako cudni. Ljudi mi govore da sam jos premlad za teretanu pa sada neznam sto da radim. Sve sto posjedujem od opreme za vjezbanje su par bucica od 2.5kg. Smatram da nekakve napitke i tablete nebi trebao piti(nadam se da sam u pravu :D) . Volio bi da mi preporucite nekakav plan vjezbanja ili nesto slicno.. Zivjeli!!
|
|
![]() |
|
Iluvatar ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U nacelu nisi premlad za teretanu no vjerojatno neceš imati dobro vodstvo pa bolje ni da ne ideš, vjerojatno bi za tebe cak bilo najbolje upisati neki sport, dominantno fizicki, tipa borilacki, dobro papati, pumpati sklekove i zgibove i to ti je to ;)
|
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|
![]() |
|
Markan1989 ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
sklekovi zgibovi vježbe za core, cucnjevi i eventualno mrtvo dizanje sa tim malim bucicama da se ne premoriš uz dobru klopu i nemaš problema, ako se pocneš baviti nekim sportom (tipa rukomet, odbojka ili košarka) možeš dodatno vježbati ali kasnije, u pocetku ne moraš, budu te na treningu vježbali :D
|
|
![]() |
|
puky1337 ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 17 Lipanj 2012 Location: Rijeka Status: Offline Points: 4 |
ekipa puno hvala ovo mi puno znaci.. Svaki dan sam na igralistu i pretrcim minimalno 3 kilometra tako da uz jos ovo vjezbanje doma sugurno cu doc do svoje zeljene forme.. :D
|
|
![]() |
|
Iluvatar ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Samo da znaš, to rcanje ti samo odmaže od toga da ne izgledaš mršavo. Eventualno radi sprinteve i to po 50 m ak m ;)
|
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
|
![]() |
|
Duje wii ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 26 Lipanj 2012 Location: Benkovac Status: Offline Points: 2 |
Pozdrav, ljudi.
Evo ja isto kao i kolega puky imam 14 godina i pošto je škola završila htio bih poceti vježbati. Imam viška sala, ali mislim da nebi trebao ici na nikakve dijete, nego da vježbanjem (i prehranom) skinem to salo i dobijem mišice. Planiram uzeti spravu koja ima više mogucnosti vježbanja (prsa, ledja, ruke,noge...), a kasnije možda još utege, girje ili tako nešto. Još uz to imam biciklu i nju isto vozim (nekad predjem 40 km u danu). Sad mene zanima što vi mislite o ovome? Može li mi netko dati recepte za proteinski shake koji bi navecer popio (ono razmutim jaja, mlijeko ovo ono)? I kakve su šanse da bi do 9. mjeseca smršao i dobio mišica (s tim da bi vježbao 3x tjedno(pom,sri,pet)). Hvala |
|
![]() |
|
Tebi bi dao isti savjet kao njemu, da upišeš neki sport. Što se tice sprave te, to nikako, eventualno neka podesiva bucica i onda oprezno i polako vježbati, najbolje da si nadješ nekog trenera bar za pocetak. Proteinski shake je ok ali koncentriraj se na cvrstu hranu proteinsku, više ce te zasititi |
|
|
![]() |
|
Tony97 ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 20 Lipanj 2012 Location: Kaštel Novi Status: Offline Points: 51 |
Heh pa sad nevjerujem da bi u 3 mjeseca mogao smanjiti kilažu tj pretvoriti ju u mišice, odosno neznam tocno na koliko jake mšice misliš ali... Mislim mogao bi ali ne sad toliko da bi tu mogao stati ili nešto. Ipak se mišici ne dobivaju preko noci :D Edited by Tony97 - 26 Lipanj 2012 at 20:21 |
|
![]() |
|
Duje wii ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 26 Lipanj 2012 Location: Benkovac Status: Offline Points: 2 |
Pa ne mislim da bi tu stao i ne mislim da bi sad sav bio nabildan, nego bi li se vidjeli ikakvi mišici, ikakve promjene, na to sam mislio.
|
|
![]() |
|
Zyzz ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 27 Veljaca 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 60 |
Ako ceš slijediti i pridržavati se ovoga šta napišem vidjeti ceš rezultate kroz jedan period.
1. Ne prežderavaj se 2. Jedi više obroka kroz dan 3. Jedi što više voca i povrca (u tome se prežderavaj ako moraš :)) 4. Ne pij razno razne sokove, grickalice, pekarske proizvode(buhtle i slicno) i razno razne slatkiše - mislim nije nužno zabranjeno ali što više toga unosiš u sebe, proces mršavljenja se usporuje. 5. Probaj jesti što manje bijeli kruh i jedi kruh sa cjelovitim zrnom, razno raznim sjemenkama itd, crni kruh itd itd. Super su ti oni tipa iz dm-a ili konzuma šta imaju oblik kvadra, narezani su na tanke šnite i imaju u sebi puno sjemenki, pakirani su u neke vrecice kao toast, ali manje velicine. 6. Upiši neki sport ako možeš i aktivno provodi svoje vrijeme, nemoj doma sjediti i igrati igrice i gledati tv, kreci se što više, pogotovo sad dok se razvijaš, ako ceš biti doma i nicim se ne baviti može doci i do nekih blažih deformacija kosti. Imam prijatelja šta je ko klinjo igrao igrice i sjedio stalno pogrbljen i kako je naglo ušao u pubertet i izrastao (ima skoro 190 cm) sad na gornjim ledjima ima ko manju grbu. Svakako ako si voljan radi sklekove, trbušnjake, probaj se dizati na štangi kojoj visiš (tipa stativa od gola) i takve stvari to ce ti zasigurno pomoci. To bi bilo to ja mislim, barem sam se toga sjedio u trenutku kojem to pišem :D Pozzic |
|
"What do you imagine?"
He replied, "What do you?" I told him to run faster, I like to imagine that i am being chased by wolf. He smiles and says, "In my mind, I am one that is chasing the wolf." |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |