New Posts New Posts RSS Feed - smetnje pri vježbanju+opceniti pocetnicki savjeti
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

smetnje pri vježbanju+opceniti pocetnicki savjeti

 Post Reply Post Reply
Author
neven505 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 15 Ožujak 2012
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote neven505 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: smetnje pri vježbanju+opceniti pocetnicki savjeti
    Posted: 15 Ožujak 2012 at 14:35
Pozdrav ekipa, imam par (zamislite) pocetnickih pitanja, potrudit cu se ne ponavljati ona koja su vec na forumu. Ukratko, 22 godine, 70inešto kila. 
Ono što me najviše muci je sljedece: pri odredjenim vježbama, poput trbušnjaka, imam poprilicne bolove u dijelu ledja koji je u horizontalnoj ravnini sa strukom. Naravno, bio sam u doktora, uputnica za fizioterapeuta, cekam ga pola godine, otišao sam kod neke privatne, ova me zbrda-zdola pregledala i rekla da "trebam više vježbat jer može samo na gore otici". Bez objašnjenja, savjeta kojih vježba itd, samo je napomenula da ne radim samoinicijativno vježbe jer neke mogu samo pogoršati stanje. Pa sam vas mislio zamoliti link sa nekim neutralnim (npr stretching) vježbama ako znate pokoji. Google dosta toga izbacuje ali ne mogu amaterski filtrirati najkvalitetnije. 
Sada jedno skroz pocetnicko pitanje. Imam stvarno lošu definiciju, mršava gradja i obrnuto slovo V jer mi je prsni koš nerazvijen tako da imam uzak struk a široke bokove, tj žensku definiciju :/ Uz sve kucne vježbe se definirao koš poput grudiju, ali je i dalje opsegom nikakav, pa me zanima da li je naprosto fizicki moguce povecati obujam prsnog koša uz sami estetski, tj pumpanje mišica? I da se nastavim uz tu nesretnu uski struk-široki bok kombinaciju, da li je to povezano i uz samo držanje, pošto uz silno guglanje nisam mogao doci do toga kako "proširiti" struk? Ako da, koje vježbe sa taj "srednji ledjni dio tijela" preporucate? Nevjerojatno ali istinito, internet je pun savjeta kako smanjiti struk itd, osjecam se jedini koji želi tu dobiti "mesa", koliko god blesavo ja to objasnio. 
I na kraju klasicno pitanje - suplementi. Bio sam upisao fitnes (iako nakon tri mjeseci vježbe zaista nema apsolutno nikakvog pomaka), pa sam pitao fitnes koordinatore da li smijem uzimati proteine, na što je rekao da nema smisla uzimati dok nisam poceo "za pravo" vježbati? Pošto sam zaista na studentskom budžetu i nažalost ovisim o prehrani iz menze iako jedem u njoj 4 puta dnevno, nekako mi se cini prirodnim da imam neki suplement pošto je hrana iz menze festival ugljikohidrata. Ukratko, da li pocetnici koji tek pocinju vježbati smiju uzimati proteine? Cuo sam svakakve mumbo jumbo price poput toga da nije dobro za metabolizam itd itd.

Evo, nadam se da nisam preopcenit ni dosadan. Sva ova pitanja sam postavio i u fitnes centrima, ali bez konkretnih odgovora Dead Hvala Tongue
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.