New Posts New Posts RSS Feed - Savjeti za "zrelije" pocetnike
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Savjeti za "zrelije" pocetnike

 Post Reply Post Reply
Author
Whiteman385 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 07 Studeni 2011
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Whiteman385 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Savjeti za "zrelije" pocetnike
    Posted: 07 Studeni 2011 at 10:40
Procitao sam dosta toga ovdje, više manje se sve vrti oko mladih ljudi...
Ja sam isto tako mlad, ali duhom :-) 46 mi je godina, visina š87 - težina 9š, u mladim danima sam aktivno igrao košarku ali nakon toga se uglavnom nisam bavio nikakvim sportom do prije 3 godine kada sam poceo plivati 3 puta tjedno.
Ove godine sam zbog raznih razloga plivao puno manje, što se je odrazilo i nakupljanjem sala oko pojasa...
Sada planiram krenuti ponovo malo intenzivnije, ali zbog 2 razloga planiram osim plivanja krenuti i u teretanu.
š. razlog je što su bazeni tijekom zime zadvoreni po 2 - 3 mjeseca (u hotelu), a 2. razlog je što sam primjetio da nemam snage u mišicima - sve teže podižem teške predmete...
Htio bih cuti prijedloge za starije (a ipak mlade) pocetnike... Znam da je napisano vec puno toga ovdje, ali nisam siguran mogu li se (obzirom na dob) koristiti istim tim savjetima ili ne? Napominjem da u teretanu nikada nisam ni ušao, pa mi je iskustvo apsolutna nula. Prijedlozi su dobrodošli... što vježbati, koje sprave koristiti, kojim redoslijedom...?
Nemam namjeru razvijati tijelo, nego ga samo ocvrsnuti i dovesti se u kondiciju. Dobro sam građen, smeta me samo salo i nedostatak snage.
Obzirom da uz teretanu (dok bazeni budu otvoreni) planiram i plivati, zanima me da li je pametnije prvo odraditi plivanje pa onda teretanu ili obratnu? ili je bolje neke dane posvetiti plivanju, a neke teretani?
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Studeni 2011 at 10:56
Pozdrav,

Možeš se slobodno koristiti istim savjetima, kako o prehrani tako i treninzima........
Najbolje da plivanje i teretanu imas odvojeno , ako bas imas isti dan odradi prvo teretanu, pa tek onda plivanje.....
Kaj se teretane tice.......gdje ceš ici u teetanu, neka te osoblje upozna sa opremom, vjezbama, citaj po netu , forumu i postavi im pitanja .
Naravno s obzirom da si pocetnik u teretani najbitnije ti je nauciti pravilno izvoditi vježbe prije svega , tako da si daj vremena za ucenje , izbjegavaj sprave koliko je moguce, uci se vježbati sa slobodnim utezima i bucicama.......naravno postepeno bez pretjerivanja u kilažama dok nisi sigurn u to što radiš i ne nauciš pravilno.....do tada slobodno koristi i sprave da odradiš pošteniji trening ukoliko imaš potrebu, no uvijek prvi dio treninga posveti ucenju tehnike  i vježbanju sa slobodnim utezima , pa tek onda se "dokrajci na spravi ako je potrebno"i u konacnici eliminiraj sprave/mašine.

Gledaj da odradiš cijelo tijelo, prvo velike misicne skupine, noge, prsa i leda, odradi nesto za stabilizaciju "cora" , ramena, i ruke........ U pecetku ti je najbitnije cak raditi na stabilizaciji cora kako bi pripremio tijelo , kicmu i trbusni zid koji ce sudjelovati u svim vjezbama i dati im stabilizaciju i zastitio se od nekih ozljeda, a i drzanje ce ti biti zahvalano :)
i to je to, strpljivo i polako, najvažnije je da se ne ozljediš.


Edited by The Phoenix
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.