New Posts New Posts RSS Feed - Program treninga - u potrazi za savjetima
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Program treninga - u potrazi za savjetima

 Post Reply Post Reply
Author
SUPERDAVOR View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 25 Listopad 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SUPERDAVOR Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Program treninga - u potrazi za savjetima
    Posted: 25 Listopad 2010 at 10:49
Pozdrav!

Kratka prica o meni: imam 27 godina i od osnovne škole sam vukao problem s prekomjernom težinom. Kad kažem prekomjernom, govorim o prelasku na troznamenkasti broj kilograma krajem osnovne škole i dosezanju fascinantnih š40 kg krajem 2008. godine. Pocetkom 2009. poceo sam raditi na tome i spustio se na (još uvijek zastrašujucih) š25 do pocetka ove godine, a u travnju sam krenuo u dosad najveci obracun sa salom. Promijenio sam prehranu, poceo voziti bicikl i igrati badminton, a prije dva mjeseca sam tome dodao teretanu i plivanje. Bicikl više ne vozim - prehladno je - tako da sada kombiniram teretanu (3x tjedno) i plivanje (2-3x tjedno). Trenutno sam na 98 kg, što je za mene cudo neviđeno, no kako je još uvijek ostalo dosta sala na trbuhu i bokovima, a i to nije kilaža s kojom sam zadovoljan (nekakav dugorocni cilj mi je doci na osamdesetak kila i tu se zadržati ostatak života - napominjem da mi nije cilj biti mršav i nabildan, vec jednostavno sa što manje sala; ne smeta mi ni najmanje da sam "malo veci"), zamislio sam ovu poruku kao nekakvo predstavljanje svojeg programa u potrazi za savjetima oko detalja koji se daju poboljšati/optimizirati/što vec. Pa eto, ako ce netko biti voljan procitati ono što slijedi i reci pokoju pametnu, bit cu iskreno zahvalan :)

Prehrana
7h: zobene + whey (Dymatize Natural Whey)
š0h: sendvic (integralno/raženo pecivo + 5 dkg purecih prsa + 5 dkg žutog sira)
š3-š4h: rucak (što vec bude na dnevnom jelovniku cateringa poput Jedem zdravo ili Vivax, obicno neko meso, prilog i salata)

š7h - trening (teretana ili plivanje)

š8:30h - whey + banana ili neko drugo voce
2šh: šaka kikirikija u ljusci ili badema
Prije spavanja: 5-6 ml Carlson ribljeg ulja i mala cajna žlicica Carlson cod liver fish oila

Trening
Oko plivanja nema velike filozofije, plivam 2x 20 dužina bazena koji ima 25 metara, prsno + nekoliko krugova kraul, 5 minuta odmora između.

U teretani sam prva dva mjeseca radio gornji dio tijela, cisto da usvojim pravilno izvođenje vježbi i steknem neku podlogu po pitanju snage, a sad pocinjem sa sljedecim programom:



To je samo prva stranica programa; složen mi je za dva mjeseca, a nakon toga bih trebao dobiti njegov nastavak. Usput, ako nekoga zanima, rado cu uploadati citavu Excel tablicu - svaki plavi link vodi na stranicu sa slikovnim i tekstualnim objašnjenjem nacina izvođenja vježbe, popisom mišicnih skupina koje se aktiviraju u konkretnoj vježbi, najcešcim greškama i potencijalnim problemima i opasnostima.

Prije treninga se š0 minuta zagrijavam na traci i napravim istezanje, a nakon što prođem kroz navedene vježbe radim HIIT na biciklu (zasad š2 minuta, omjer š:3, 20 sekundi all out i 60 sekundi na 90 rpm, opterecenje 200 - što god to bilo). Donedavno sam umjesto HIIT-a nakon utega provodio 20-25 minuta na traci brzo hodajuci (7 km/h). Ne znam ni sam što je bolje, jedni kažu jedno, drugi drugo, blah :)

Eto, to je manje-više sve. Svaka cast ako je netko izdržao do kraja i unaprijed zahvaljujem na svakom savjetu, komentaru ili kritici. Cilj mi je, nije zgorega još jednom ponoviti, otopiti još barem š0 kilograma i opcenito se zategnuti po cijelom tijelu. Ako ovo što radim ne vodi ka tome, ili postoji bolji nacin da se dosegne taj ultimativni cilj, lijepo molim da mi se na njega ukaže! :)

Hvala još jednom.
Work is for people who can't play.
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Listopad 2010 at 11:05
Pozdrav i dobrodosao

Hmmm, ono kaj me odma ubolo u oci je kronicno malo hrane,
izgubio si puno kg, no najviše mišicne mase pri tome,
zato
ti je i ostalo dosta svega još sa strane, mislim da bi to
bilo jos puno bolje da si vise jeo, krenuo u teretanu
odmah.....drugacije bi ti se sve oblikovalo....
Zato ispravi to cim prije jer smrsavit ces jos sigurno,
ali
gubeci i dalje misicnu masu dobrim djelom...........
Osim nedostatka hrane( bar duplo manje jedes od
potrebnog)
preslozi jos te obroke malo drugacije, pogledaj primjere
jelovnoka i procitaj od ostalih korisnika....

Edited by The Phoenix
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.