New Posts New Posts RSS Feed - 4 od š0 žena dobiju natrag kilograme
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

4 od š0 žena dobiju natrag kilograme

 Post Reply Post Reply
Author
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 4 od š0 žena dobiju natrag kilograme
    Posted: 17 Rujan 2010 at 14:51
cetiri od deset žena dobiju dodatne kilograme nakon uspješne dijete



Istraživanje britanskih naucnika je pokazalo da nakon uspješne dijete cetiri od deset žena vrlo brzo dobiju dodatne kilograme, pa njihova težina bude veca nego prije pocetka dijete.

Težina prosjecne žene se poveca za 2,4 kilograma nakon dijete kojom su dostigli idealnu težinu. Za to je najcešce kriv nedostatak volje.

Partneri koji kuhaju ili kupuju nezdravu hranu snose dio krivice. Također, pogrešno je u neposrednoj blizini imati slatkiše i grickalice.

Istraživanje je pokazalo i da veliki procenat žena primijeti da su dobile nekoliko kilograma viška samo 2š dan nakon dijetom postignute željene težine.

Uspješna kontrola težine zahtijeva dugorocnu predanost i disciplinu kako bi se oslobodili viška kilograma jednom zauvijek.

"Mnoge žene prate nezdrave dijete ili traže brzo rješenje svog problema sa viškom kilograma umjesto da odaberu zdrav nacin ishrane i prihvate dugorocan režim održanja tjelesne težine. Uspješna kontrola težine je spoj zdrave ishrane, zdravog tijela i duha", rekao je dr. Ian Campbell iz Programa za kontrolu tjelesne težine "Jenny Craig".

Prema njegovim rijecima, žene se cesto fokusiraju na dijete koje imaju trenutni efekat i brzo ih iznevjere. Umjesto toga, preporucuje se da razmisle na koji zdrav nacin izgubiti višak kilograma i trajno zadržati idealnu tjelesnu težinu.

"Svrha dijete je dostici realistican cilj i izgubiti višak kilograma, ali to nije sve. Isto tako je jako važno fokusirati se na ocuvanje idealne tjelesne težine. U suprotnom ce dobiti više kilograma nego su imale prije pocetka dijete", tvrdi Campbell.

U istraživanju pod nazivom "Hrana, tijelo, um" kojeg su proveli clanovi programa "Jenny Craig" ispitano je 2.000 žena starosne dobi od š8-65 godina koje jedu po svojim licnim vjerovanjima i nahođenju. šest od deset žena je reklo da trenutno prate neku od dijeta, a jedna od pet je rekla da je na stalnoj dijeti.

Najcešci uzrok pocetka dijeta je odraz u ogledalu, priprema za ljeto i fotografije namjenjene objavljivanju na internetskim društvenim mrežama. Drugi popularni razlozi za dijetu su komentari prijatelja i rođaka ili partnera.

Istraživanje je pokazalo da jedna od deset žena ne uspijeva pratiti dijetu više od jednog dana, dok petina izdrži sedam dana i više. Prosjek je deset dana.

Mnoge žene za dodatne kilograme krive pritisak kojem su izložene jer žele što prije izgubiti višak kilograma. Upravo pritisak povecava apetit.

Neke okrivljuju i kolege koje ih konstantno nude masnim ruckovima i užinom iako znaju da praktikuju neku od dijeta. Jedenje ostataka hrane koju su jela djeca također je važan uzrok viška kilograma, piše "Daily Mail".

izvor:sarajevo-x.com


Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss


Joined: 12 Svibanj 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 7174
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Rujan 2010 at 15:01
Bas sam napisao zadnji post o tome kako se kile vrate..
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
vlajster View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 20 Svibanj 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 247
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote vlajster Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Rujan 2010 at 15:16
Fuj koji bunar na onoj slici...
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.