New Posts New Posts RSS Feed - Kettlebell lifting - 4 zlatne medalje
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Kettlebell lifting - 4 zlatne medalje

 Post Reply Post Reply
Author
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Kettlebell lifting - 4 zlatne medalje
    Posted: 13 Rujan 2010 at 16:09
Svjetsko prvenstvo u kettelbell liftingu - 4 zlatne medalje za Hrvatsku



Kettlebell team "Giryatrija" Zagreb u Hrvatsku je donio 4 zlatne medalje sa svjetskog prvenstva u kettlebell liftingu (izvorno Girevoy sport) održanom u Chicagu. Ovo svjetsko prvenstvo održano je u organizaciji World Kettlebell Club-a (WKC) Kettlebell team Giryatrija sacinjavaju Ivana Britvec, Željka Sunjog, Nenad Goricki, Dalibor Vicevic i drugi.

Pod vodstvom trenera iz susjedne Slovenije Gregora Sobocana pomeli su konkurenciju u disciplini biathlon koja se sastoji od š0 minuta neprekidnog izvođenja izbacaja (jerk) te drugih š0 minuta neprekidnog izvođenja trzaja (snatch). Između te dvije discipline natjecatelji imaju jedan ili više sati odmora.

Kettlebell lifting jedan je od najtežih sportova na svijetu i osim izuzetne fizicke spreme potrebna je i strahovita mentalna izdržljivost. Vrijedno je spomenuti da u natjecanju srce sportaša kuca prosjecno š80 otkucaja svih š0 minuta.

Giryatrija je prvi Hrvatski tim toga sporta vođen trenerom Gregorom Sobocanom uz kojeg još vrhunskih rezultata sigurno nece izostati. Inace na ovom podrucju dominira Slovenski Kettlebell Club koji je vec stvorio neke od najboljih dizaca na svijetu.

Impresivna je cinjenica da su clanovi KBT Giryatrija uglavnom sami prikupili sredstva za vrlo skupi put u Chicago. Pomogli su neki donatori kojima su svjetski prvaci izuzetno zahvalni.



Sljedeci korak je nadolazece svjetsko prvenstvo u Milanu (Italija), koje se održava 5. i 6. studenog. Želimo im srecu i još nekoliko medalja.

Tekst: Saša Grošic, Zorana Jagodic


cestitke našim Giryatrija-šima ..  

Inace, Kettlebell team "Giryatrija" Zagreb, možete pratiti na facebooku na adresi:
http://www.facebook.com/pages/GIRYATRIJA-KETTLEBELL-TEAM-ZAG REB/278305705809?ref=ts
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.