New Posts New Posts RSS Feed - Koliko puta tjedno u teretanu i trcanje?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Koliko puta tjedno u teretanu i trcanje?

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
HRV123 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 23 Srpanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HRV123 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Srpanj 2010 at 03:43
Pozz

Za pocetnike u teretani prvih pola godine se preporucuje odlazak u teretanu 3 puta tjedno. Pon, Sri i Pet ILI Uto, cet i Sub. Svaki dan drugu mišicnu skupinu (glavne mišicne skupine su prsa, noge i leđa-tocno 3 puta tjedno)

Zašto 3 puta tjedno?
Ovu stvar možda ne znate, ali mišic ne raste kada dižete utege vec kad se odmarate. Stijenke u mišicima tijekom izvođenja vježbi pucaju, a obnavljaju se onda kada nema fizickog napora.
Tijelo TREBA ODMORA.Dan odmora uz dovoljnu kolicinu sna je pun pogodak za dobre rezultate.

Ja idem š0 mjeseci na fitness. Ne uzimam kemiju jer po drugima vidim da ne koristi. Rijetki su oni koji se mogu pohvaliti ucincima preparata. A to košta. To je po mom mišljenju jedan dobar marketinški trik, a i opasno je. Vjerujem da ni neki fitness treneri neznaju što neki proizvod sadrži jer ih štancaju na veliko.
Možete vjerovat ili ne, al sam ja u 2 mjeseca dobio 7 kg, a za još 2 mjeseca 6 kg (ukupno š3) sa prvobitnom kilažmo od 62 kg (bez preparata)
70% covjekova tijela je voda. Mlijeko kao namirnica puna kalcijem, vitaminima itd je 90% voda, a sastojci koji su u mlijeku sadrže svi ti preparati. A da ne govorim o posnom siru!

Malo sam pobjego sa teme. Preporucujem ti da ideš 3 puta tjedno ii to navecer jer ti se do tada tijelo pripremilo za "bildanje" (pogotovo zglobovi). Možda ti se cini da imaš više snage ujutro i da do navecer budeš umorna, al to nije tocno.
Svaki put kad odradim trening osjecam se psihicki i fizicki jaci.
Još jedan savjet: Ko može i hoce da se tušira u hladnoj vodi, jer izvaci kemijske necistoce iz tijela (manje cvimbi i toga onda - hehe) te ti malo da energije. Znam da me topla voda uspava, a i mišici mi se lakše oporave u hladnoj. Postupno smanjuješ toplu vodu i prebacuješ na hladnu. Evo 4 mjeseca se tuširam u vodi koju otvaram samo sa hladnom vodom. (a i troškovi su niži- hehe)

I za kraj:
Trcanje - Pon Uto Sri cet Pet Sub Ned 24h/tjedno Ak moš - hehe.
Nema određenog puta koliko trebaš ici trcati..Ak oš u danu 2 puta idi..Manjak kila, manje vode u nogama (za ženske) = manje celulita, kondicija, krvožilni sustav jaci, tjelesno obrambeni sustav jaci, sjajne noge, lijepo za vidjet curu sa dobrim nogama hehe itd

ALI NARAVNO ODMORA....POZZZ
Back to Top
Babydoll View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 10 Lipanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 49
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Babydoll Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Listopad 2010 at 16:44
  Evo da se javim. Onda kada sam otvorila temu sam krenula na trcanje, dobila upalu ligamenata i nisam mjesec dana mogla hodati kak spada, pa su došle neke obaveze, ispiti, ucenje i sl i odustala sam od svega.

Sada sam upisala teretanu, 3 puta tjedno. Tek sam krenula i imam strašnu upalu mišica (jedva tipkam ovo ) ali super se osjecam. Za sada cu nastaviti ovako, a onda bih rado još ubacila neki crobik ili trcanje (na traci u teretani) par puta tjedno. To bi bilo ok?

Prehranu sam si posložila i pridržavam se svega, mislim da nece biti problema, motivacija je tu.

Imam pitanje. "Trener" u teretani mi djeluje pomalo nezainteresirano, sve mi je objasnio ali brzo me ostavio samu pa molim da mi kažete da li je ok ovako raditi:

-š0ak min zagrijavanja na biciklu/traci
-na svakoj spravi 2 serije po š0 ponavljanja s težinom koju zasada mogu podnesti (između svake serije š min pauze)
-trbušnjaka koliko mogu
-20ak min trcanja na traci
+ š0 min na power plateu (lagani cucnjevi, zadržavanje u cucnju)
-istezanje

Da li je to ok za pocetak? Ili su potrebne kakve korekcije? Molim da mi pomognete, nadam se da radim ispravno.
Purrfection...
Back to Top
josipr View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 29 Rujan 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 99
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote josipr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Listopad 2010 at 19:42
Kada sam ja krenuo u teretanu ima sam strašnu upalu mišica i bilo mi je baš super. Sada mi to nedostaje...nedostaju mi ti bolovi.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.