New Posts New Posts RSS Feed - Predavanja - kretanjem do zdravlja
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Predavanja - kretanjem do zdravlja

 Post Reply Post Reply
Author
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Predavanja - kretanjem do zdravlja
    Posted: 01 Lipanj 2010 at 21:34
Sve brže živimo pa tako imamo sve manje vremena za brigu o našem zdravlju.



KRETANJEM DO ZDRAVLJA moto je koji promovira Društvo športske rekreakcije Aktivan život s ciljem promicanja zdravog i aktivnog života. Na žalost, kroz godine, sve brže živimo pa tako imamo sve manje vremena za brigu o našem zdravlju. DšR Aktivan život pokušava svojim akcijama sve više ukazati na važnost bilo kakve tjelesne aktivnosti. Poražavajuca je cinjenica da je u Hrvatskoj sve više pretilih ljudi, prema posljednjim istraživanjima 79 posto muškaraca i 49 posto žena ima prekomjernu težinu odnosno debljinu.

S obzirom na takve poražavajuce podatke DšR Aktivan život organizira seriju od 4 predavanja i radionicu pod motom KRETANJEM DO ZDRAVLJA. Ulaz na sva predavanja, kao i radionicu je besplatan. Predavanja ce se održati u Planinarskom društvu „Zagreb-Matica“, Frane Petrica 4/II kat, prema slijedecem rasporedu:

•    š9.05.20š0., srijeda od š8:00-š9:30 sati - Važnost sportske rekreacije u svakodnevnom životu
Saznajte koji su pozitivni ucinci tjelesne aktivnosti na mentalno, socijalno i fizicko zdravlje.  Predavanje ce održati Dr. Ivo Belan, autor knjige Jogging, a gošca predavanja biti ce Iris Bostjancic, clanica Hrvatske ženske alpinisticke ekspedicije Mount Everest. Usponom na Mount Everest 2009. godine, Darija i Iris Bostjancic postale su prve sestre u povijesti koje su istovremeno došle na vrh Mount Everesta.

•    26.05.20š0., srijeda od š8:00-š9:30 sati - Od jogginga do maratona
Predavanje je namijenjeno svim osobama koje se bave ili se tek žele poceti baviti trcanjem. Predavanje ce održati Dragan Jankovic, predsjednik Atletskog kluba Sljeme iz Zagreba.

•    02.06.20š0., srijeda od š8:00-š9:30 sati - Sportske ozljede koljena
Uz sve dobrobiti koje imamo od pojacane tjelesne aktivnosti ona nam ponekad donosi i ozljede. Saznajte koje su najcešce sportske ozljede koljena, kako ih prepoznati, sprijeciti i lijeciti. Predavanje ce održati dr.med. Pavao Vlahek, autor knjige Cestovno trcanje.

•    š6.06.20š0., srijeda od š8:00-š9:30 sati Ršš; Prehrana sportaša
Na što trebaju obratiti pozornost sportaši u svojoj prehrani? što je dehidracija i kako je sprijeciti? Ugljikohidrati, proteini, vitamini i minerali Ršš; kada, kako i koliko ih konzumirati? Predavanje ce održati dr.sc. Darija Vranešic Bender, dipl. ing. bioteh.

Da ne bi sve ostalo na prici između treceg i cetvrtog predavanja održat ce se radionica Zagrijavanje i istezanje i to u subotu, š2.6.20š0. od š3:30 do š5:30 sati u fitness centru Vita Fitness & Spa na Jadranskoj avenija 2B u Zagrebu. Obucite se sportski, dođite na radionicu i naucite se ispravno zagrijavati i istezati uz predavaca Deana Mistura, sportskog fizioterapauta i njegovog gosta Dejana Patrcevica, hrvatskog PRO Ironman triatlonca.
Sva predavanja prethode velikoj Kros utrci VOLIM TRcANJE koja ce se održati 22. lipnja 20š0. u š0 sati na Savskom nasipu kod Bocarskog doma, Prisavlje 2, Zagreb.

Više informacija možete dobiti na www.volim-trcanje.net ili kod osobe zaduže za odnose s javnošcu Nade Vucic ([email protected] ili 09š/525 6335).

izvor:zena.hr
 

Edited by Zoki
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
TopForm View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 12 Travanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 134
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TopForm Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2010 at 08:56
odite imat cete odlicnog trenera Deana Misturu,meni je on
bio trener u scipionu,Rijeka.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.