New Posts New Posts RSS Feed - FAQ - kako smršaviti?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Topic ClosedFAQ - kako smršaviti?

 Post Reply Post Reply
Author
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 08 Veljaca 2009
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4357
Direct Link To This Post Topic: FAQ - kako smršaviti?
    Posted: 03 Svibanj 2010 at 15:24


Koji je osnovni zahtjev koji morate ispuniti da biste izgubili na kilaži?
Iako ovo pitanje cesto muci mnoge ljude odgovor je relativno jednostavan: kalorije! Da biste izgubili na tjelesnoj težini morate dovesti tijelo u kalorijski deficit što bi znacilo da morate potrošiti više kalorija nego što ste ih unijeli hranom! Da biste došli do toga postoji više nacina, neki su zdraviji i daju bolje rezultate a neki lošiji po zdravlje i daju lošije rezultate, ono što je bitno da ste odlucili nešto promjeniti i došli do nas da vam pomognemo!


Kako doci do kalorijskog deficita?
Redukcija ugljikohidrata. Ugljikohidrati su primaran izvor energije u prehrani covjeka i ne služe nicemu drugome dok proteini i masti grade stvari u organizmu te se u isto vrijeme mogu koristiti kao izvor energije! S ovim recenim ne morate se bojati da ce vam zdravlje biti ugroženo zbog smanjenog unosa ugljikohidrata!

Koji su izvori ugljikohidrata?

Evo nekih najpoznatijih izvora UH
1.     Kruh
2.     Tjestenina
3.     Riža
4.     Krumpir
5.     Slastice ( sve vrste slatkiša, sokova i sl.)
6.     Voce
7.     Mlijeko i mlijecni proizvodi (jogurt npr)

Kolike kolicine UH smijem unositi?
Znaci, da bi imali rezultate u svojoj dijeti navedene namirnice morate smanjti u potpunosti a neke možete konzumirati u malim kolicinama i odredjenim razdobljima dana! Na primjer: malo kruha ( integralni je jedini ok izbor) možete pojesti uz rucak ali bi slatkiše i sokove trebali u potpunosti izbaciti ( jednom tjedno se možete zasladiti)
Opaska za razdoblje dana se odnosi na to da se UH smanjuju kako se dan primice kraju! Znaci za dorucak se recimo jedu zobene koje imaju puno UH, dok se za veceru UH ne bi trebali uopce unositi!


Koja vrsta treninga je najbolja za mršavljenje?
Tjelovježba je odlican nacin da potrošite kalorije ali ne samo to, pomoci ce vam da ubrzate metabolizam, potaknete dobre hormonalne promjene u tjelu, ucvrstite mišice te dobijete tijelo kakvo ste oduvijek željeli!

Trening bi se trebao sastojati od treninga snage za cijelo tijelo 2 - 3 puta tjedno, i od što više aktivnosti bile one šetanje, trcanje, rolanje, vožnja biciklom ili neka druga kardio aktivnost! Jednostavno, što više aktivnosti to bolje!


Trebam li koristiti dodatke prehrani?
Iako mnogi proizvodjaci dodataka prehrani tvrde da imaju carobne napitke za mršavljenje rijetko kada te stvari i najmanje pomognu, te su vecinom bacanje novaca! Ono što možete kupiti je obican whey protein da vam pomogne sa unosom proteini i ocuvanjem mišica! Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno da budete dosljedni u prehrani, stoga stisnite zube i u borbu za tijelo kakvo ste oduvijek željeli ;)


Edited by admin - 21 Veljaca 2013 at 22:25
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.