New Posts New Posts RSS Feed - Njoki od ricotte u umaku (R)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Njoki od ricotte u umaku (R)

 Post Reply Post Reply
Author
chaxy View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 09 Studeni 2009
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1305
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chaxy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Njoki od ricotte u umaku (R)
    Posted: 27 Travanj 2010 at 10:01
Njoki od ricotte u umaku od špinata, pršuta i plavog sira
za 2 osobe



Njoki od Ricotte
200g Ricotte (ili nekog drugog svježeg sira)
20g maslaca na sobnoj temperaturi
š jaje
š/2 žlicice soli
svježi timijan i vlasac
20g ribanog parmezana
70g grisa (pšenicne ili integralne krupice)
40-50g brašna

Ricottu ocijedite, stavite u zdjelu i propasirajte. Dodajte joj sol, maslac, žumanjak i naribani parmezan te dobro izradite rucnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Potom dodajte gris i umiješajte ga žlicom u ostale sastojke. Postepeno dodajte brašno dok se ne pocne formirati tijesto. Tijesto ce biti još dosta ljepljivo ali neka vas to ne brine. Naravno, vi možete upotrijebiti više brašna, ali tada njoki nece biti tako lagani i ukusni. Dobro pobrašnite radnu plohu i ruke. Uzmite žlicu tijesta, spustite ga na radnu plohu i dlanovima ga razvaljajte u dugacki valjak. Nožem izrežite dobiveni valjak na jastucice dugacke 2-3cm pa svaki jastucic među dlanovima formirajte u kuglicu. Njoke slažite na pobrašnjeni stolnjak ili pleh obložen papirom za pecenje. Postupak ponovite sa ostatkom tijesta.

Njoke kuhajte u dosta kipuce posoljene vode dok ne isplivaju na površinu, 3-4 minute. Vadite ih šupljikavom žlicom, stavite u zdjelu i po želji prelijte sa malo maslinovog ulja.

Umak od špinata, pršuta i plavog sira
50g pršuta
3 ražnja cešnjaka
400g mladog špinata
sol & papar
svježi timijan i bosiljak
š00g plavog sira (Gorgonzola, Roquefort, Stilton...)
30g ribanog parmezana
50 ml mlijeka
2 žlice kiselog vrhnja

Pršut narežite na tanke štapice, a cešnjak na ploškice. špinat operite i posušite. Ako su listovi veliki prepolovite ih. Na malo maslinovog ulja kratko prepržite pršut i cešnjak dok ne dobiju boju. Dodajte špinat, posolite i popaprite te pirjajte dok ne uvene. Izvadite iz tave i pomiješajte sa skuhanim njokima.

Na istom ulju rastopite plavi sir, dodajte mlijeko, ribani parmezan i kiselo vrhnje. Posolite i popaprite po ukusu, dodajte svježi timijan i bosiljak te kratko kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok ne dobijete gust jednolican umak.

Njoke pomiješane sa špinatom i pršutom servirajte na tanjur i prelijte umakom od sira. Poslužite uz osvježavajucu salatu i cašu bijelog vina.

Izvor:
Sweet sensation
Strong is the new skinny.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.