New Posts New Posts RSS Feed - škartoc od blitve, sireva i piletine (R)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

škartoc od blitve, sireva i piletine (R)

 Post Reply Post Reply
Author
chaxy View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 09 Studeni 2009
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1305
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chaxy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: škartoc od blitve, sireva i piletine (R)
    Posted: 27 Travanj 2010 at 09:23
Želite li napraviti rucak koji sadrži potrebna nam vlakna, bjelancevine, ugljikohidrate, vitamine i minerale, a da s druge strane izgleda efektno, ovo je prava stvar.



Punjenje sami izaberite, a možete i ovako:

Za tijesto potrebno je:
200 g pšenicnog brašna
š50 g raženog brašna
200 ml vode
š žlica maslinovog ulja
sol

Obje vrste brašna izmješajte sa solju, dodajte vodu i umjesite kuglu od tijesta. Ostavite da odstoji pola sata.

Za š. nadjev potrebno je:
350 g piletine (narezati na komadice)
š mali luk
š žlicica mljevene slatke paprike u prahu
sol
svježe mljeveni papar
ostali zacini po želji, stavila sam curry i kurkumu
2 velike žlice naribanog parmezana
2 velike žlice riccotte
2 velike žlice svježeg sira

Za 2. nadjev:
blitva
sol

Postupak:

Za š. nadjev:

Luk isjeckajte na sitno, posolite i ukoliko volite, dodajte curry i malo kurkume. Dinstajte na malo ulja, dolijevajuci malo vode po potrebi kroz š0 minuta. Kad je luk malo omekanio, dodajte piletinu na komadice, posolite, popaprite, dodajte mljevenu papriku, dinstajte do kraja dok ne vidite da je piletina gotova. Zatim maknite s vatre, dodajte sve navedene vrste sireva. Dobro promješajte, ostavite da se ohladi.

Za 2. nadjev:
Listove oprane blitve skuhajte dok ne uvene, na pari, ili sa malo vode. Posolite.

Izrada škartoca:
Tijesto razvaljajte da bude vece od kalupa za pitu. Prebacite ga pažljivo u kalup, s tim ne bi trebalo biti problema, jer je tijesto blago rastezljivo, ali ne previše. Rasporedite prvi nadjev po tijestu i izravnajte.
Zatim na tijesto poslažite blitvu, ali je nemojte narezati, jer ce ovako biti efektnije.
škartoc, a posebno blitvu poškropite extradjevicanskim maslinovim uljem, te stavite peci u prethodno zagrijanu pecnicu na š80 Celzijevih stupnjeva, oko 40 minuta.



Izvor: Ebba's cuisine
Strong is the new skinny.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.