New Posts New Posts RSS Feed - iskusniji, pomozite savjetom
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

iskusniji, pomozite savjetom

 Post Reply Post Reply
Author
almisa View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 30 Rujan 2009
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote almisa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: iskusniji, pomozite savjetom
    Posted: 30 Rujan 2009 at 22:21
pozdravljam iskusnije!
danas sam postala vaš clan, nikad nisam imala problema sa viškom kg,ali sada evo,moram krenuti u teretanu.prešla sam cetrdesete,imam 72kg,visoka š78.nemam masnog tkiva,sve ok ali gravitacija cini svoje,mišica pa i nemam.bavim se masažom,dosta teoretski znam o svemu ali izgubljena sam jer je puno informacija,sve bazirane na gubljenju kilaže i djetama.
pomozite mi savjetom.moj cilj:ojacati sve mišice, da se "vrate", dobiju konture i tonus.
žalosno je što u vecini teretana gdje sam bila su programi za razlicita godišta,snagu osobe itd.(sve instrukcije) šablonizirane i za mršavljenje i sl.
Imam whey protein izolat od sirutke za koji znam da je dobar i meni najukusniji.
Pitanja(imam ih puno)ali osnovna su: kad piti,znam kolicinu ali neki pišu i prije i poslije treninga, neki i za vrijeme treninga. što jesti prije a što poslije treninga? što mi preporucate za poboljšanje metabolizma jer je sve lošiji. I-tri treninga tjedno, a i kod kuce imam teretanu. Imam snagu,mogu uredno odraditi sve ali kojim redom, kružni trening ili po segmentima,crobne baš i ne volim pa koliki je minimum što moram odraditi i dali prije ili poslije treninga. I kako ojacati i povecati masu mišica tj. dali više ponavljanja a manja težina ili obratno?
Molim vas, to su konkretna pitanja na koja nemam odgovora od svog fitnes trenera.i ljuta sam i razocarana. zašto da, kad vec trošim vrijeme u teretani, pazim što i kad jedem,ne dobijem maksimalan ucinak od svega toga, napredak, jer onaj koji sve radi kako treba (a za to ne treba velik trud vec znanje,koje nemam)ima daleko vece i bolje rezultate od onog koji "luta", a troše isto vrijeme.
Zato, molim sve koji mi mogu dati smjernice da se jave.
ja osobno mogu,onima koji trebaju,dati savjete kako jeftino a ucinkovito se boriti sa celulitom, topiti masno tkivo oko struka, bedara,nadlaktica itd.
Pusa svima i hvala!
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Rujan 2009 at 23:21

 pozdrav almisa i dobrodošla

iako uvijek pocinjem na ti jer više volim taj prijateljski pristup u vašem cu slucaju krenut sa vi, jer sam ipak duplo mlađa :) pa me ispravite ako želite .

cudi me najprije da nemate odgovore od svog fitness trenera. Postavili ste osnovna pitanja na koja bi svaki, pa cak i nešto neiskusniji trener trebao znati odgovoriti. Tužno kako se danas svakakvi ljudi nazivaju trenerima.

Ajmo mi na pitanja:

š. whey je najbolje piti neposredno nakon dizanja ujutro i naravno, prije i nakon treninga. To je u slucaju dobivanja na masi. S obzirom da je vama cilj tonizirati tijelo to vam nije potrebno, zato bi vam preporucila da ga popijete iskljucivo nakon treninga, u to vrijeme cete najbolje iskoristiti njegove prednosti.

2. Prije treninga pojedite kombinaciju složenih ugljikohidrata i proteina - primjer: riža/meso, tjestenina/tuna, integralni kruh/bilo koji protein...Poslije treninga (u roku cca šh nakon whey-a) ponavljate istu stvar - dakle, složeni uh + protein

3. Metabolizam ce se i sam poboljšati i od prehrane, odnosno više manjih dnevnih obroka, a i od treninga. što više proteina uvrstite u prehranu bit ce vam i veci termogenicki efekt hrane, što znaci da ce vam tijelo više energije trošiti na njihovu probavu u odnosu na druge makronutrijente...dakle, i to je još jedan nacin. Iako, što je je, moramo prihvatiti to neizbježno usporavanje s godinama ali opet ga možemo održavati na jednom nivou - usporavanje je više posljedica lošije prehrane i manje kretanja u kasnijim godinama...

4. što se treninga tice...kružni se više preporucuje kod mršavljenja. Neki ga smatraju idealnim za žene, i za to i za toniziranje ali po meni je za ovo drugo bolji ili full body trening 3x tjedno (isto cijelo tijelo u svakom treningu ali ne tipa kružnog nego po 2-3 serije po vježbi, jedna mišicna skupina za drugom, prvo vece pa manje) ili neki split trening, tj. razlicite mišicne skupine u razlicite dane...pa sad da ne ulazimo sad previše u to, možda bi za pocetak najbolje bio taj full body

5. crobni može i u dane odmora i u dane treninga, ako se radi u sklopu treninga obavezno poslije utega (cca 20 min), a naravno može i odvojeno od treninga u nekom drugom dijelu dana - to si sami morate vidjet koliko imate vremena i kako vam najbolje odgovara - uglavnom ne morate forsirat ako vam nije cilj gubitak kila, al uvijek ga je dobro radit bar malo cisto radi drugih prednosti

6. Mišici jacaju razmjerno otporu kojeg im damo. što je veci otpor, veci je rast - inace tijelo nema potrebe za jacanjem mišica. Zato je bitno kontinuirano povecavati težine kako bi mišicima stalno davali razloge da se razvijaju!

Nadam se da sam vam malo rasvijetlila nedoumice . što se tice treninga, ovo je moje mišljenje, nadam se da ce se još netko javiti sa savjetom :) Uvrstite malo iskoraka, cucnjeva, sklekova - dakle, što više tih složenih vježbi sa vlastitim tijelom.

To je zasad sve što mi pada na pamet, lako cu se nadopuniti :)

A ovi vaši savjeti ce nam sigurno dobro doci, predbilježit cu se 

   

Edited by Gym_girl
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.