New Posts New Posts RSS Feed - Savjet za dva početnika :)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Savjet za dva početnika :)

 Post Reply Post Reply
Author
teica00 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 13 Travanj 2015
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote teica00 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Savjet za dva početnika :)
    Posted: 13 Travanj 2015 at 22:14
Pozdrav svima! Pročitala sam zadnjih dana puno tema na Forumu, našla puno korisnih savjeta, ali problem mi je što ne znam primijeniti te savjete na sebe, pogubim se u hrpetini informacija i ne znam više što bi meni odgovaralo, što ne. 

Evo ovako.  Moje stanje: 10 sam godina trenirala plivanje (svakodnevni dupli treninzi, teretana itd.) i bila isklesana skroz. Prestala sam plivati sa 19 godina kad sam krenula na faks. U sljedećih par godina tijelo mi je potpuno promijenilo - mislim da se konačno razvilo onako kako je trebalo u pubertetu - dobila sam grudi i bokove, zadržala su se široka ramena (šmrc) i jake noge. Posljednjih par godina zbog sjedilačkog načina života (učenje, sjedenje na predavanjima itd.) sam nabacila i višak kilograma. Trenutno na visinu od 1, 63 imam 65 kilograma. Ne izgledam ja sad debelo ili nešto, celulita skoro uopće nemam, ali imam trbuščić i fali mi kondicije. 
Stanje dečka: totalna suprotnost od mene. Nikad se sportom nije bavio i cijeli život ima višak kilograma i bori se s njima. Trenutno na visinu od 1, 80 i nešto (ne znam točno koliko) ima 128 kilograma. Ima neki čudan oblik tijela, noge, guza i leđa su mu OK kile se jedino vide na trbuhu. 

I odlučili mi pokrenuti se i krenuti vježbati. Njemu je cilj skinuti kile, meni skinuti koju kilu (ne drastično kao on) i malo se oblikovati. Nismo znali otkud krenuti, pa sam istraživala malo, naletila na Insanity, ali mi se učinio prebrutalan za nekog tko godinama nije vježbao. Pa sam iskopala Focus. Sad smo na četvrtom tjednu (kiksali smo samo jedan ili dva dana kad nas je oboje nekakva viroza uhvatila) i primjećujemo da već laganije neke vježbe izvodimo i možemo duže izdržati. Planiramo završiti Focus i onda probati Insanity. Ali problem je što zasad nema nikakve promjene niti na vagi ni u centimetrima. Možda je rano još, ne znam?

Pa smo zaključili da je problem prehrana. Oboje volimo jesti, ali trudimo se jesti što zdravije. Doručkujemo zobene, ili šnitu kruha s puretinom ili mliječnim namazom (pečem domaći kruh od mješavine raženog i integralnog brašna, ubacim sjemenke, i ponekad kukuruzni), međuobrok je ili neka salata ili voće. Ručak - kako kad - ponekad šalša sa tjesteninom, nekad riža ili krumpir sa puretinom/piletinom, ili musaka, nekad varivo... Izbjegavamo crveno meso, kuhanje sa zaprškom i vrhnjem. Večera - više manje ono što je ostalo od ručka, ili tuna i posni, sa kuhanim jajima ili tako nešto. Slatkiše ne jedemo, sokove ne pijemo. UH znamo jesti i za večeru, kad nam npr. ostane variva od ručka i sl. 

Ne znam što ubaciti ili izbaciti iz prehrane, nikad se nisam hranila po nekom pravilu, čak ni kad sam plivala. Jela sam koliko hoću, što hoću i nisam nikad razmišljala o proteinima, UH itd. 
Što bi po vama trebali promijeniti u prehrani i vježbanju? Uz napomenu da ja imam puno brži metabolizam i mogu zbilja svašta jesti da se ne debljam ako se imalo krećem. Zato mislim da možda oblik vježbanja i prehrane ne bi trebao biti isti za oboje, a nikako zbog neznanja i mora informacija ne možemo iskombinirati što bi kome odgovaralo. 

Ispričavam se na dugom postu, hvala vam unaprijed na svim savjetima. :)
Back to Top
teica00 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 13 Travanj 2015
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote teica00 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Travanj 2015 at 22:15
Zaboravih napisati, dečko ima 34 godine, ja 28. 
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.