New Posts New Posts RSS Feed - Pozdrav! :)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pozdrav! :)

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Thia View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 05 Kolovoz 2014
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Thia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pozdrav! :)
    Posted: 05 Kolovoz 2014 at 03:48
Pozdrav svim fitovcima! :)

Eto, nakon par tjedana čitanja članaka sa stranice pomislila sam da bi bilo možda korisnije dobiti savjet od nekoga tko zapravo zna što radi, a ne postati stručnjak u nesposobnosti pretvoriti ikoje znanje u praksu.

bilo bi najbolje da ne okolišam nego da odmah zatražim vašu pomoć pošto vidim da vam ima toliko uspješnih ovdje. :)

ajmo odmah onako, iz neba pa u rebra. imam 20 godina, visoka sam 170 cm i imam 82 kg. i da, to je nakon skinutih 10.

bilo bi i više nego lagano za sve okriviti svoje sportske (i ne toliko sportske) ozljede i samo napisati da sam zbog njih došla do ovoga do čega jesam, ali to ne bi bilo fer jer ne jedem kroz koljena i gležanj. zbog njih ne mogu trčati kao prije i hodati, ali to je sve.
moj najveći problem je u tome što jedem svojim emocijama, najgore je kada sam uz to i pod stresom, a kao studentica tako mi je.. pa, neprestano.

oduvijek sam imala problema s prehranom, ne samo toliko u tome da jedem previše masne, slatke ili kakve hrane, nego da je jedem općenito previše. nebitno radi li se o salati, kuhanoj piletini ili čokoladi.
do prije otprilike 2, skoro 3 mjeseca najveći problem su mi bili prekomjerno jedenje kruha (i svih ostalih proizvoda bijelog brašna) i grickanje gluposti u kasnim noćnim satima dok bih učila ( stvari poput čipsa, kokica,...) iako se sada tih groznih navika pokušavam riješiti, 1-2 u 2 tjedna sam znala popustiti, ali kako sam se trgnula iz tih navika skinula sam 5 kg.
posljednjih par sam skinula u zadnjih mjesec dana otkako sam se čitanjem članaka sa stranice okrenula zdravijoj prehrani i vježbanju. pošto sam uvijek bila slabije motivacije što se treniranja tiče odlučila sam se za Insanity čisto toliko što mi treba netko tko će od prve do posljednje minute treninga vrištati na mene da ne odustajem, a i time da niti sam financijski niti vremenski u mogućnosti odlaziti u teretanu, a kamoli imati za osobnog trenera ili proteine.
što se prehrane tiče, stvarno se trudim jesti kako je puno vas pričalo... brdo povrća, voće, svježi sir, light jogurti, jaja, piletina, čak se i par dana u tjednu natjeram popiti i zeleni čaj (ne znam kako vama, ali meni osobno je katastrofa okus), jedino ribu ne jedem jer ju ne volim, mislim ne volim ni meso, ali njega se mogu natjerati pojesti.

e, sada... moj problem je ne samo u tome što u zadnje vrijeme vaga stoji na istoj brojci, eventualno skoči za 1 kg, nego i u tome što se osjećam toliko slabo i umorno, ponekad ima dana da jedva ustanem iz kreveta čak i nakon 8 sati sna (iako ja inače rijetko kada spavam više od 6) i stvarno mi nije jasno što toliko krivo radim s ovakvim planom?

znam da je ovo malo i previše mojih gluposti za pročitati, ali bila bih jako zahvalna ako bi mi itko od vas mogao pomoći i objasniti mi što sve radim krivo. :)

hvala i lijep pozdrav svima! :)
-Strong is what happens when you run out of weak.-
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 15 Srpanj 2007
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 4399
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Kolovoz 2014 at 08:30
Najprije lijeepi pozdrav i dobrodošla.
 Ovo sa umorom nebi bilo od gorega da pogledaš štitnjaču. Jer su mi simptomi pooznati.  Što se tiče prehrane bi bilo dobro osim što si navela namirnice koje jedeš, da nam napišeš jelovnike sa količinama pojedenog. A bilo bi dobro i da se pomalo aktiviraš... Kažeš da ne možeš trčati, ali možeš krenuti sa nekim kraćim dionicama hodanja. Ima puno i kućnih programa vježbi za početak, dok ne vidiš kako ćeš financijski. Meni je kod nas totalni apsurd da studenti nemaju gratis teretanu, baš u sklopu studentskog...ali tu smo di smo.
Back to Top
Thia View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 05 Kolovoz 2014
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Thia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Kolovoz 2014 at 18:26
hvala na savijetu. nisam ni u peti imala da bi ista od toga moglo naslucivati probleme sa stitnjacom. probat cu to sto prije pogldati.
iskreno, nemam neki ustaljeni jelovnik, cak ne pratim najobolje ni makronutrijente, i tek odokativno racunam kalorije i uglavnom nikada ne pojedem vise od 1200 kcal. osim neki dan kada sam maznula 3 palacinke s nutelom, tada sam pojela oko 2000. :P
nekada ni ne mogu toliko nagurat, pogotovo ako jedem vise povrca, a kada jedem meso, onda se ogranicim na tome zbog udjela masti.
i aktivirala sam se koliko god mogu s obzirom na moje ozljede. meni je Insanity smrt. stvarno ga pratim po rasporedu i nikada ne preskacem (znaci 6/7) a nedjeljom od tolikog skakanja i čučenja za nekog ko je sredio oba koljena i desni glezanj budem poprilicno umorna pa odradim eventualno pola sata na orbitreku ako me ne boli previse.

zar bih trebala jos vise vjezbati? ili mozda intenzivnije? ili manje jos jesti? ili vise jesti? :/

stvarno vise ne znam sta da radim. danas mi je vaga opet pokazala kilu vise pa sam opet na 83.
-Strong is what happens when you run out of weak.-
Back to Top
Domo96 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 25 Travanj 2013
Location: Rab
Status: Offline
Points: 187
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Domo96 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Kolovoz 2014 at 00:48
Problem je po meni takvo odokatovno racunjanje kalorija jer nikad nemos znat koliko je kuhar stavio ulja , brasna...
Back to Top
mettasttaza View Drop Down
The Boss
The Boss
Avatar

Joined: 16 Veljaca 2013
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 5136
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Kolovoz 2014 at 08:32
Ti draga moja bih trebala puno više jesti..jer sumnjam da i tih odokativnih 1200 kcal je 1200 kcal... mislim da je to i manje po tvojoj stavci da još 3 palačinke su 2000 kcal... 

Napiši mi kako jedeš? I opusti se okej?

Što onda ako pokazuje vaga 83? dali će to išta promjeniti, osim glupog broja na običnoj igrački...

Moraš razumjeti..da posotoji prehrana... gdje tijelo uzima šta treba kada ne radi ništa... i da uzima više mnogo kada radiš nešto...

Ne možeš jesti isto kada vježbaš intezivno i kada miruješ... Zapravo možeš ali onda se dešavaju ovakve stvari....

Napiši mi par dana kako jedeš, i smiri se okej? Nije najveći problem 83 kile , nemoj se ljutiti , možda sam ispao malo grublji nego inače..No kada prestaneš misliti o onome što vidiš na ogledalu kao negativnu stranu...

I počneš se prihvaćati i voljeti...tada će stupiti prava promjena...jer tvoje tijelo je ogledalo tvoga uma
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem
Rodjen si s idealima i snovima
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj
Imaš krila
Nauci ih rabiti i ..LETI!
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Kolovoz 2014 at 12:36
Thia, dobrodošla Smile


Ja se ne bih odmah hvatala za štitnjaču (iako uvijek postoji mogućnost, pogotovo s obzirom na ovih spomenutih 1200 kcal i ako to traje već duže....). Prije bih se okrenula mogućem nedostatku mikronutrijenata, od B vitamina, možda željeza, omege....prije bih pažnju obratila na to, jer očito ne jedeš baš uravnoteženo ni dovoljno.

Insanity ti ne bih preporučila, s obzirom na tvoje ozljede i na to što baš i ne uživaš u tome. Ima li nešto u čemu biš uživala? Ili bar nešto s čim biš se nekako prislila početi ali vjerovala da bi se moglo ustaliti? :)


Napiši nam 3-4 dana kako točno jedeš pa ćemo biti pametniji.



"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Thia View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 05 Kolovoz 2014
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Thia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2014 at 13:53
gym_girl,

eto, stvarno ne znam sto reci za tu stitnjacu,ali s obzirom da ovo traje nekih 5 tjedana (prehrana, tek 4 tjedna uz vjezbanje) mislim da cu ipak otici kod doktorice iduci tjedan tek toliko da vidim stanje krvi, usput nek pogleda odma i ovo, a mozda mi i ona bude mogla nes pametno nadodat za sve ovo sta radim.
sta se tice vjezbanja, za neko divno cudo me koljena bole sve manje i manje. nije neka ogromna razlika ili sto vec, ali primjecujem da mogu nesto dulje hodati i da me vise ne boli toliko dok cucim sto je meni stvarno velika stvar. :D
i nekako mi je sve drazi insanity samo po sebi. svida mi se toliko oznojit se i umorit. ima nesto u tome. :)

e sada, da se prebacim na ono sta ste rekli ti i mettasttaza za prehranu, stvarno sam svaki zalogaj zadnja 3 dana izvagala i na netu pokusala popratit kalorije. ne znam koliko je to tocno, slobodno me ispravite, ali mislim da ne bi trebalo biti velikih odstupanja.

6.8.
zeleni caj, 100g purecih hrenovki (200 kcal), 10 g tartar umaka (50), 100g jogurta (70), 80g lisnatog(290), 250g grožđa(170).
ukupno:780 kcal
7.8.
kava, juha s povrcem i piletinom (350), pohana piletina (200), krumpir(120), mjesana salata(50), svijezi sir(150), lisnato 30g(100).
ukupno:970 kcal
8.8.
purece hrenovke(200), tartar i kecap(100), pohana piletina(150), 30g zobenih i mlijeko(200)
ukupno:650 kcal

znam da je prehrana teški očaj,sada sam stvarno svijesna toga kada je sve ovako crno na bijelom, ali ne znam kuhat. :(
učim se još, pa napravim najbolje kako znam i umijem.
pomalo sam smanjila povrće jer me zbog volumena brzo zasiti, a unesem premalo kalorija i tek nešto vlakana.
i da budem sada potpuno iskrena s vama, stvarno vec gubim svu nadu i pozelim odustati jer sam stvarno otišla u krajnost i ovo je postalo sve samo ne zdravo, a ja i dalje dobijam na tezini. u 3 dana jos 1 kila gore. >.<
-Strong is what happens when you run out of weak.-
Back to Top
runner_342 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 16 Lipanj 2013
Location: ZG
Status: Offline
Points: 86
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote runner_342 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2014 at 14:14
prvo cu reagirati na kalorije - definitivno premalo.. ovo je cisto unistavanje organizma :(

druga reakcija...  junk junk... mislila sam ti pejstat video da vidis kako se proizvode hrenovke, ali cu imati milosti pa cu taj video ostavit gdje je...
pohana piletina... zasto pohana? amerikanci umiru zbog pohanog :(



Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2014 at 16:05

Ne samo da si smanjila povrće, po ovome si ga eliminirala skroz....a s njim i sa potrebna vlakna i nutrijente koji bi ti omogućili da se dobro osjećaš. Nije ti neki izgovor da te to brzo zasiti, znaš :) Ne moraš ga pojesti tonu - šalica zelenog lisnatog povrća ili salate ti je dovoljno uz ostalo, a ako te to toliko zasiti da ne možeš pojesti ništa ostalo - we have a problem.


Iz ovoga se ne vidi kako slažeš te obroke, samo ukupno tokom dana....ali i bez ulaženja u detalje, mislim da i sama vidiš da je ovo daleko od dobrog. Koliko vidim nemaš doručka? Ili je nešto od ovoga doručak?

Ako si proučavala ovaj portal i forum, i ostale stranice toga tipa, sigurno znaš procijeniti svoj optimalan kcal unos. Daleko je od ovih brojki koje navodiš. runner se osvrnula na pohano i hrenovke, a ja kažem sreća da su se tu našli, koliko god upitne vrijednosti, da ne budeš ispod 500 kcal Unhappy

Kada sam pročitala da ne znaš kuhat išla sam ponovno vidjeti godine - 20 Smile Što čekaš? Big smile Shvati ovo kao poticaj. Ne traži se od tebe da znaš pripremit restoranski menu ali ima toliko zdravih, jednostavnih i brzih jela koje možeš složit u 10 min i pojest zdravo, kvalitetno i dovoljno za svoje potrebe.

6 dana tjedno insanitya uz ovakvu prehranu...nije ni čudo da si umorna. Gotovo da bih sada isključila pitanje štitnjače, ali bi se moglo uključiti brzo, ako ne promijeniš ovo što radiš.

Tijelo drži svoje zalihe trenutno, i bit će ti sve teže - na kraju će ti ostat 2 mogućnosti, odustat ili prestat jest. Znaš di vodi i jedno i drugo.

Ok....koje su nam mogućnosti sada? Kažeš da si studentica - studiraš u drugom gradu ili si doma? Koliko si financijski u mogućnosti što se kupovanja hrana tiče? Što voliš i ne voliš jesti? Kužiš li koliko hrana čega sadrži, koliko ti energije otprilike treba, shvaćaš li te osnove?

Sve možeš, samo treba promijeniti smjer kojim trenutno ideš.






"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2014 at 16:30
Originally posted by runner_342 runner_342 wrote:

 amerikanci umiru zbog pohanog :(


khm....više radi ovog:




Big smile





"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
mettasttaza View Drop Down
The Boss
The Boss
Avatar

Joined: 16 Veljaca 2013
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 5136
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2014 at 16:38
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

Originally posted by runner_342 runner_342 wrote:

 amerikanci umiru zbog pohanog :(


khm....više radi ovog:




Big smile






Nemojte mi govedinu i krumpire dirat! LOLLOL
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem
Rodjen si s idealima i snovima
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj
Imaš krila
Nauci ih rabiti i ..LETI!
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2014 at 16:39
LOL

Nikako, sve se da skombinirat na pametan i zdrav način Big smile
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
mettasttaza View Drop Down
The Boss
The Boss
Avatar

Joined: 16 Veljaca 2013
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 5136
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2014 at 16:40
LOLWink
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem
Rodjen si s idealima i snovima
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj
Imaš krila
Nauci ih rabiti i ..LETI!
Back to Top
Thia View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 05 Kolovoz 2014
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Thia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Kolovoz 2014 at 14:28
tntntnnnn jos jedna kila goreee
wufakinghu :D
ne znam kak vama, ali meni je ovo postalo presmijesno.

malo sam se uhvatila za to sta ste rekli za prehranu. kuhat i dalje ne znam. kriminalno je koliko nemam smisao za kuhanje. ja sam onaj tip osobe koji uspije sj*** t juhu iz vrecice, od pileine napravit komad kartona i tako... ali sada su mi bar splacine koje napravim kvalitetne. jest cu vise. i jest cu vise povrca. i nema pohanog ni hrenovki niti bilo kakve preradene hrane. mozda ako se uhvatim toga na duze vrijeme bude promjena. :)
nadam se da hoce.

imam sam jedno pitanje... za koliko vremena, ako ikad, cu se moc pocet tjesit da su kile koje dobijam misici? hahaha :D

i hvala na slici hamburgera. uspjeli ste mi zgadit mekdonalc ><
-Strong is what happens when you run out of weak.-
Back to Top
trip-to-fit View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 25 Veljaca 2014
Location: gym
Status: Offline
Points: 128
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote trip-to-fit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Kolovoz 2014 at 17:23
moguće da ti kile idu gore jer previše brineš oko toga, još ako si nastavila jesti po jedva 1000 kalorija dnevno, metabolizam ti se sigurno usporio pa ne pušta kile

za kuhanje ti ne treba smisao nego recept i pažnja :P ozbiljno
ja sam znala gledati baku kako kuha i sve stavlja "od oka" i kuha/peče isto tako, nema ništa neko fiksno vrijeme, a sve ispada tako finoo
ali ja nisam ona, pa fino uzmem recept, makar pisalo: "ulij 2 dl vode u manju posudu, čekaj da zavri, dodaj žličicu soli, spusti jaje polagano unutra sa žlicom pa pusti da kuha 5 min za meko 10 za tvrdo." eto, sad znaš kako skuhati jaje i kad staviš nešto kuhati nemoj otići ako si zaboravna ili ako to nešto lako gori jer će izgoriti, zalijepit se za posudu...

start je da uzmeš recepte i radiš po njima, malo tko voli kuhanje, ali svi to mogu ;)

sretno s daljnjim skidanjem kila :D mišiće vjerojatno već sad gradiš, i možda se i ne trebaš toliko oslanjati na vagu koliko na ogledalo i mjere :)
Don't complain about things you're not willing to work hard to change.
Back to Top
Tancho View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 17 Sijecanj 2012
Status: Offline
Points: 523
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tancho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Kolovoz 2014 at 18:55
Kak se ti misliš udat kad tak loše kuhaš?...hehe
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.