New Posts New Posts RSS Feed - pocetak
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

pocetak

Post Reply Post Reply
Author
kremica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kremica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: pocetak
    Posted: 18 Kolovoz 2011 at 11:59
ej bok ljudi!
sa trenutnih š8 godina imam 60-62kg na š68cm, nekima djeluje taman,ali sam ustvari sitne građe,pa radi tog svog silnog sala kojeg imam na leđima,rukama, trbuhu i bokovima izgledam  jako popunjeno
trbuh i love-handlesi su mi najslabija tocka po pitanju debljine,a noge su mi jako mišicave tako da bi i tu skinula nešto mišica da ljepše izgledaju.
prije par godina sam došla na 56-57kg i dalje sam imala trbuh,ali sam izgledala normalnije,tj ne toliko bucmasto,pa sam zakljucila da bi moja idealna kilaža bila 50kg. (no ne nužno, to je više motivacijska brojka)
zanima me kako da skinem tih š0-ak kg, a pocinje mi faks pocetkom š0.mjeseca (brucoš)? kako se hraniti sa studentskim džeparcom i imati treninge uz taj nabijeni raspored ucenja i predavanja?
htjela bih si odmah sve isprogramirati,tako da ne kiksam kada dođem u Zg .
u stanu imam sobni bike, kupiti cu pilates loptu umj.stolice da ojacam leđne mišice,ali i da mi posluži za vježbu. razmišljala sam i o steperu,ali neznam koliko je to pametno kupovati.
do faksa trebam pješke 40-45minuta,alisumnjam da cu uspjeti svako jutro ici pješke tamo (kiša,snijeg,kašnjenje..)

imate li kakvih savjeta? svaki je dobrodošao Smile
Back to Top
Pitbull View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pitbull Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2011 at 13:49
Cilj ti je 50 kg na š.68m? Shocked
Back to Top
kremica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kremica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2011 at 14:29
znam da djeluje malo i anoreksicno,al kao što sam objasnila tada bi izgledala fit
sada izgledam kao da imam š5kg viška, a imam 62kg, takve sam građe.

Edited by kremica
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2011 at 14:56

Originally posted by kremica kremica wrote:

a noge su mi jako mišicave tako da bi i tu skinula nešto mišica da ljepše izgledaju.

si sigurna? T&#šš1;ngue Ili samo ima malo više masnih naslaga na njima? Wink Ne znam ja, samo pitam Smile

Originally posted by kremica kremica wrote:

znam da djeluje malo i anoreksicno,al kao što sam objasnila tada bi izgledala fit
sada izgledam kao da imam š5kg viška, a imam 62kg, takve sam građe.

Nuop, nego jednostavno imaš viška masnih naslaga, pogotovo u srednjem dijelu tijela što te još više zaokružuje i što te sa skoro idealnom kilažom cini takvom da izgledaš debljom nego što to ustvari jesi. Druga cura sa tvojom težinom i visinom ali vecim omjerom mišicne mase bi izgledala odlicno s tom kilažom.

Nemoj mislit da biš sa 50 kg izgledala idealno, pogotovo ako krivo kreneš u mršavljenje....ispast ceš mršavija ali i mlohavija na kraju - pa i vratit sve to nazad. Ne možeš ovako od oka procijenit idealnu težinu...možeš se samo zeznut ako loviš neki zadani broj...

Kako jedeš sada kremice?

Edited by Gym_girl
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
kremica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kremica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Kolovoz 2011 at 21:51
je,stvarno jesu mišicave ;)

a inace doruckujem crnu kavu,bez icega (šecera,mlijeka,natrena...) 
sa 2-3 jaja (bez ulja pecena) uz šnjitu kruha sa sjemenkama ..tu i tamo popaprim,inace stavljam kecapa malo. jel to u redu,taj kecap?
ovisi kada uspim doruckovat ,dakle ako rano,onda znam nešto prezalogajiti u vidu šnjite kruha sa nekim namazom ili jabuke.. za rucak je mamina kuhinja ,dakle variva i takve stvari, a za veceru kako kada..nemam neki fiksu veceru.
ali najveci problem mi je, kako složiti prehranu u skladu sa fakultetskim obvezama i studentskim džeparcem?
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Kolovoz 2011 at 09:03
Kremice, dobrodošla...

Ne znam koji su tocno tvoji ciljevi, no ako su visoki, morat ceš poceti raditi, raditi u vidu rada na sebi fizicki, znaci vježbati, i raditi na svom znanju oko prehrane i vježbanja. Naci ceš puno toga na raznim stranicama, dobiti puno ovakvih ili onakvih savjeta, ali nemoj se hvatati za sve što ti netko kaže, procitaj uci i onda primjenjuj. Nekako je zapravo najteži dio primjeniti sve to na sebi.

Ovako na prvu, jedeš jednako loše kao vecina prosjecnih ljudi, pogotovo cura. Meni je najteže bilo poceti jesti, i da...moraš jesti, poprilicno, izgraditi mišicnu masu da bi podigla svoj bazalni metabolizam i sagorjevati mast. To ceš najbolje postici ako svoju prehranu središ, napraviš si 5-6 manjih obroka, i ne mora to biti neprilagođeno tvom studentskom đeparcu. 

Proteini su obvezni uz svako jelo, to je hrana koja ce pomoci da ocuvađ mišicnu masu na dijeti, kad ti je kcal unos smanjen, proteini na š00g imaju 400kcal, a 20% energije se potroši na njihovu razgradnju.

Ugljikohidrati : također jako bitni, oni su energija koja nas pokrece, tijelo uzima najprije energiju iz UH, imaš jednostavne i složene, iz složenih treba malo duže vremena da izvuceš glukozu nego iz jednostavinh - znaci jesti ceš što više složenih UH.

Masti: također bitne za energiju, no i za normalno funkcioniranje organizma, postoje vitamini koji su topljivi samo u mastima (bla bla) i moraš ih uzeti u određenim kolicinama. Masti se djele na zasicene(životinjskog porijekla)  i nezasicene(biljna ulja), i polinezasicene (omega 3 i omega 6) Zasicene masti je dobro smanjiti na minimum. U š00g masti ima oko 900kcal i gotovo ništa se ne potroši na njihovu razgradnju.

I ne manje bitna VLAKNA- UH koji se ne mogu iskoristiti kao izvor energije, produžuju razgradnju UH u organizmu i time reguliraju i razinu šecera u krvi, stvaraju osjecaj sitosti i pojacavaju peristaltiku crijeva i ubrzavaju njihovo pražnjenje. Da ne navodim sad sve dobrobiti, vlakna pogotovo u fazi skidanja masti, ubaciti što više, a i inace bi trebali konzumirati bar oko 25g vlakana dnevno.

I sad kad sam navela neke osnove o hrani koje vec ponavljamo valjda milion puta, probaj si naci jelovnik koji ti najbolje paše, izracunaj svoj bazalni metabolizam (ima na netu kako) , nemoj ici sa kcal ispod toga, pazi da jedeš redovito, smanji UH, ubaci proteine i vlakna, pazi da uneseš i masti(ne pretjerano ;) ) nađi oblik vježbanja koji voliš _ ptobaj da to budu treninzi sa težinama- pa makar i vlastito tijelo koristila kao uteg za pocetak, izbjegavaj manicno izvođenje kardia i biti ceš zdrava i fit za kratko vrijeme....

P.S. ja ne vjerujem da su ti noge baš tako mišicave.... da nas razuvjeriš fotkom ;)

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.